login |

Survivor – 37×07: Monopolize The Game

2018. 11. 08. 17:45 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

I got this.

Megvolt a merge, amire szerintem mindenki számított, de eleinte nem nagyon kapott el a rész, pedig sokszor itt dől el a játék további lefolyása a sok taktikai szcenárió lejátszása után. Azonban valamiért most nem kapott el a rész, bár lehet, hogy csak azért, mert eleinte kissé kaotikus volt minden, és nem tudtam követni, hogy ki és mit akar – korábbról valamiért nem minden játékos szándékai voltak tiszták, ami azért beszédes.

Később azért eléggé a számba rágták a pólusokat, és végül valahol mégiscsak tanulságos epizódot kerekítettek az egészből, bár lehetett volna jobb is. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Elizabeth esett ki.

It’s not hard. It’s not hard at all.

Ahhoz képest, hogy eléggé lezsírozott volt az egész kiszavazás, nagyon érzelmesre sikerült, többen is sírtak, és eskü nem a sírásra indulok be, de itt ugye a könnyek őszinteséget (és őszinte frusztrációt) fedtek Angelina és Gabby esetében.

Általában az szokott lenni, hogy a készítők a fix kieséseket valami mesterséges red herring-gel dúsítják fel, itt azonban bár megvolt a bizonytalanság a tribal-re menet, egyszerűen zseniális volt, ahogy a játékosok interakciónak köszönhetően vált hirtelen többesélyessé a kiesési folyamat – hogy aztán, mintegy végső csavarként, minden maradjon a régiben, ahogy eredetileg megbeszélték.

Érdekes volt az egész, ahogy szegény/balga Angelina őszinteségi rohamában/ördögi terve részeként beavatta a kiszavazásába Elizabeth-et, aki ugyancsak nem az a “gonosz” típus, de nem tehetett mást a játékban maradás érdekében, hogy nekiment a vele kvázi egyedül őszinte játékosnak, hogy a busz alá lökje. Nem tudom, de ez a pikáns szituáció nagyon bejött, tanulságos volt, és nem csak arra vonatkozóan, hogy miért nem szabad igazat mondani a Survivor-ben.

Akármi is mozgatta Angelina-t (mert mondta ő is, hogy big move-ot is akar, szóval játékos fejjel gondolkodik), és akármennyire is nem lesz kedvencem, szerintem egy nagyon érdekes figura, Elizabeth pedig konkrétan egy nagyon jó karakter volt, akit még közel sem játszottak ki (míg Angelina-t már nagyjából kiismertük), szóval ezért is sajnálom, hogy távoznia kellett.

A legfőbb motívum a részben a David/Goliath hatos árnyékszövetség volt, aminek lehet jövője és érdekes elképzelés, főleg, hogy az első tervüket sikerült is átverni a többieken. Szimpatikusnak tűnik a csapat, bár nem arról van szó, hogy a többiekkel lenne bajom, de nyilván az outsider geekek miatt is inkább hozzájuk húznék. Remélem, árnyékban tudnak maradni, ami nem lesz egyszerű, hiszen a másik oldalon idolok vannak.

A sok káoszból annyit volt érdemes megjegyezni, hogy egyrészt Alec megkapta magára a flipper címkét, Dan konkrétan besérült, hogy célkeresztbe került (miért nem büszke? – ennek szerintem nem lesz jó vége), Angelina katonai hasonlatai (Strike Force) egyeseket kissé felbőszítettek (miért is?), amit pedig Angelina vett szívére nagyon (most komolyan, mindkét oldalt az zavarta, hogy a másik mondja meg, hogy mi legyen, és nem ő?), és végül a védettség játéknál pont Dan és Elizabeth vetélkedett a végén.

ui: Christian és az exponenciális/faktoriális helyesbítés vitte el a részt.

ui2: Vajon tényleg volt idol clue a lakománál?

ui3: Végre egy újszerűnek mondható védettség játék!

     

7 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2018. 11. 09. 01:58

37×07
A merge utáni részek mindig királyak, és ez most se volt másképp. Nagyon érdekesek voltak a szervezkedések, titkos szövetségek, érdekellentétek és folyamatok a részben.

Nem minden részletét láttam jönni ennek a Mike-Alec-Christian-Alison-Nick-Gabby szövetségnek, bár darabokban már eddig is megvolt: Mike(-rockstar-)Nick(-masondixon-)Christian(-aww-)Gabby(-múlthét-)Alison, igazából csak a flipfloppolásban lubickoló Alec csatlakozott. Nagyon remélem, hogy bejön a kis 3-3-as egyesülés, és a következő részben is ki tudnak rakni valakit, majd átveszik a hatalmat…de szép lenne. (Lenne.)

Angelinára gyorsan megorroltam, hogy Christiant akarja kirakni (persze, majd biztos immunityt nyer), és jót röhögtem, hogy kb rajta meg Karán kívül senki nem akarta ezt a Goliath törzsből, de 2 külön szövetség miatt (2 brochacho, 3 a fenti strike force-ból). Szerencsére ki is álltak a srác meghagyása mellett, és innentől micsoda vihar jött: meglepődtem, hogy Angelina egy váratlan húzással elmondta Elizabethnek a tervet (“ha már nem álltok mellém, akkor beleköpök a levesetekbe” alapon), azt meg végképp nem hittem volna, hogy ez pont rá üt vissza. Mondjuk figyeltétek, hogy igazából Gabby adta Eliz szájába Angelina nevét? Lehet, mégsem volt teljesen alaptalan, hogy anno valaki (Bi?) gyanakodott rá. Igazából persze Gabbynek ez morálisan nem szar ügy, csak Elizabethnek, elvégre Angelina szerintem tényleg jószándékkal mondta el neki a dolgot. Szóval nem csodáltam, hogy a tribalon mennyire kezdett szétesni a lány (Gabby sírásán is kicsit meglepődtem), ugyanakkor azért annyira nem fájt volna érte a szívem. Elizabeth-ben volt még potenciál, őt egy picit sajnálom, és főleg azt nem értem, hogy a Davidek mikor jutottak arra mindannyian, hogy rászavazzanak. Simán kinéztem volna azt a tribalos suttogásokból, hogy Angelina megy haza.

Darabkák:
– Carl hogy besúgta, hogy Alec flippelt a Natalia-vote-nál (mire jó az Exile-ról visszajövős tribal spectator mód, ugye), ez az infó még valszeg fontos lesz, most nem is került annyira előtérbe. Amúgy Carl pont elég titokzatosan viselkedett a részben, nem beszéltették, hogy mit akar. (Elizabeth meg többször is hozzá fordult, ez feltűnt, pedig elvileg nem csípik egymást.)
– Gabby igazán megtalálhatta volna a merge feast clue-t, így hogy nem mutatták, szerintem nem is volt elrejtve.
– Már akartam csodálkozni, hogy Dan miért nem Karával van meg miért nem hozzá bújik, amikor Angelina mellett heverészett, de aztán “helyreállt a világ rendje”.
– Christian ahogy felborította a faágat soundbite közben, majd visszarakta, az hatalmas volt :D
– Tényleg, mi történik akkor, ha valaki otthagyja egy személyes cuccát a táborban véletlenül, benne egy idollal? Mert ugye személyes cuccban nem nyúlkálunk, ugyanakkor nem “esett ki idollal a zsebében”…
– Davie nagyon háttérben van egy ideje, a swap utáni első tribal óta kb. el is felejtettem, hogy létezik.
– Immunity: ez a pendulumos kihívás meglepően innovatív valóban, és elég nehéznek is tűnt. Nem semmi, hogy a top 3-ba pont az akkor 2 legesélyesebbnek tűnő kieső került be.
– A jövő hétre csak annyit mondok, hogy remélem, félrevezető az előzetes.

#hétidézete
“Factorials, technically speaking.” :DD /természetesen Christian/

Dylan - 2018. 11. 09. 09:03

A challange-et az Ausztrál Survivor-ből hozták… hála az égnek! Én imádtam a challenge-eket, a mai napig fel tudok idézni vagy 20 nagy kedvencet Palauról, Kínából vagy a FÜlöp szigetekről… de egyszerűen mostanában annyira 1 dimenzióssá vált az összes, nagyon ragaszkodtak a bevált receptekhez. Talán ez majd hoz egy kis innovációt, én nem láttam az Ausztrál verziót, de ódákat zengenek az ottani challenge-ekről.

winnie - 2018. 11. 09. 09:35

” – Tényleg, mi történik akkor, ha valaki otthagyja egy személyes cuccát a táborban véletlenül, benne egy idollal? Mert ugye személyes cuccban nem nyúlkálunk, ugyanakkor nem “esett ki idollal a zsebében”…”

valaki a stábból elteszi, gondolom.

Löfli - 2018. 11. 09. 11:55

Angelina nagyon cringe, rossz nézni néha. Hogy felhúzta magát azon, hogy nem Christiant szavazzák ki, hanem Elizabethet :D jó ez az évad, jól vannak szerkesztve a részek is, én most leginkább a 6-os félig David, félig Góliát csapatnak szurkolok. Nyilván Christian és Gabby <3 miatt :D

haruka - 2018. 11. 10. 15:31

Végre egy jól sikerült casting, az előző két évad nekem nagyon nem jött be ilyen szempontból. Christiant egyenesen imádom! :)
Angelina egyébként nem értem mit akart, gondolom dacból mondta el, ha már nem az ő szája íze szerint alakultak a dolgok. Legalábbis én egy szavát nem hittem, túltolta a nagy együttérzést.

Natale - 2018. 11. 10. 19:09

Egyetertek az eggyel feljebbi kommenttel, Angelina nagyon cringe. De lathatoan a tobbiek se birjak, es messze nem akkora “manipulator” mint azt hiszi magarol. Az ilyenekkel lehet jo nagyokat koppanni.

Tetszik a casting (Natalie volt a legnagyobb fogas, sajnalom hogy koran kiesett, de persze bele volt kodolva) es a vagas is, az utobbi szezonokban egyre inkabb raalltak a humoros vagasokra es zenekre, nagyon jot tett.

Thomas - 2018. 11. 11. 17:56

Ez most tényleg egy élvezetes rész volt, csak kapkodtam a fejem, mennyi minden történt:) Meg jó volt nézni, ahogy Angelina majdnem kiszavaztatta magát, már a múltkor sem volt valami szimpatikus, de nekem Elizabeth sem fog jobban hiányozni, szóval nem volt most miért izgulni. És ezért nagy szó, hogy ennek ellenére ezt a részt élveztem eddig a legjobban, mert ha nincs kiért szurkolni, akkor azért annyira nem szokott érdekelni.

Most már egyértelműen Alison a favoritom, milyen ügyes volt az immunityben! És tényleg, jó hogy vannak néha újszerű feladatok, ennyi legalább kell. Most elkezdhet kibontakozni stratégiában is, még a tribalon is egész sokat beszéltette Jeff. Az kész, hogy elmagyaráztatta vele a jury manegementet is:) Tudnék örülni a hatos szövetségüknek is, csak mostanra már Alec jobban irritál Christiannal is, őket azért nem lesz könnyű hosszú távon elviselni:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz