login |

Survivor – A túlélők viadala 4. évad: a tizenegyedik kiszavazás – írta Scat

2018. 11. 08. 16:55 - Írta: vendegblogger

3 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika, reality,

Most már mondhatni minden nap lesz esemény, de ez nem jelent napi posztokat, bár lehet, hogy a pénteki fináléig még egyszer jelentkezni fogok.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Gábor távozása után újfent a tűz köré gyűltek a megmaradtak, hogy tisztázzák, mi a szitu. Illetőleg, Tomi meg akarta beszélni, viszont a maradék három nem, hiszen nem kérhették egymást számon, nehogy a srác előtt kiderüljön a turpisság, miszerint tőle akartak megszabadulni. Szóval emiatt olyan párbeszéd alakult ki, ami ismét arra vezetett, hogy Tomit vakon tartsák. Szegény, tényleg sajnálom, hogy ez ilyen könnyen megy.

A következő jelenetben láthattuk, ahogyan Gábor megérkezik a Holtak szigetére, és a korábban megjósolt hiszti be is következett. Vera rögtön letámadta, Fitneszanyu pedig azt a módszert alkalmazta, hogy minden egyes mondathoz, amit Gábor mond, kommentárt fűz, ami ritka idegesítő lehetett számára. Természetesen nem jutottak egyről a kettőre de ami még talán fontosabb volt, hogy ahhoz képest, Dávid milyen jó viszonyban volt Gáborral a Bayaninál, itt le se szarta. Többé nincs szüksége már gyalogokra Dávidnak, Gábort is ehhez illő közönnyel kezelte.

Majd elérkezett a műsor utolsó védettségi játéka. Annyi csavar volt benne, hogy aki ezt megnyeri, az a holt bagázsból is kiválaszthatott egy játékost, aki a következő párbajon automatikusan tovább jutott. A feladat az volt, hogy egy sziklára építkezett a stáb, és ebből az építményből kiállt négy gerenda. Ezekre kellett egyre jobban kimenniük a játékosoknak, minél messzebb kerültek a sziklától, annál vékonyabb lett a gerenda. Aki utolsónak esett le, az nyert.

Ebből nem lehetett izgalmas perceket kihozni, főleg, hogy az ilyen típusú feladatokban Alexandra nagyon jó, ezért én már megelőlegeztem neki a győzelmet. Először Tomi esett le, aztán Robi, Fannit pedig kiállították a játékból, mivel a megadott idő alatt nem ment ki eléggé a gerenda végéhez. Tehát a tippem bejött, Szandra nyert.

Ez közvetetten azt okozta, hogy Robinál eltörött a mécses. Fanni vállára borulva zokogott, később a kamerába elmondta azért, mert neki soha semmi sem sikerül, sem a Survivorben, sem az életben. Mindenki érzett már hasonlót, csak azért említettem ezt meg, mert ennek még fontos szerepe lesz.

A Holtak szigetén elővettek egy újabb tavalyi párbajt, méghozzá azt, amikor a tengerben lévő ketrec alá kell úszni, majd ott maradni levegőért kapkodva. Nyilván, mivel jött a dagály, ezért ez nagyon nem volt könnyű. Miután ezt ismertették, megérkezett Alexandra, aki (engem nem meglepve) Gábort választotta. Igazából kicsit örültem is neki, hogy így döntött. De persze, ne legyenek illúzióink, még mindig azt akarják a hősök, hogy vele kerüljenek döntőbe, mert rá valószínűleg kevesen szavaznának, függetlenül az ellenfél személyétől.

A játékot néhány másodperc után Fitneszanyu fel is adta, határtalan örömujjongásom közepette kénytelen volt kiúszni a stégre. Végül Dávid nyert, akinek a jutalma az volt, hogy a következőn nem kellett részt vennie.

A másnapi adás azzal indított, hogy Robi a lelki összeroppanása után, önmarcangolásba váltott amiatt, hogy hazudott Tominak a tanáccsal kapcsolatban (ugye eredetileg mindenki mással együtt ki akarta ejteni őt). Ez a lelkiismeret-furdalás pedig abban csúcsosodott ki végül, hogy félrehívta Tomit, és bevallott neki mindent. Illetve, Tomival együtt összerakták a történetet, mert Robi továbbra sem tud sem érvelni, sem indokolni (bár ez nem csak neki nem megy).

Tomi szokás szerint csalódott, hogy megint hazudtak neki (elképesztő!), Robi pedig odament a lányokhoz és közölte, színt vallott Tominak. Értelemszerűen ennek Fanni nem örült, lévén úgy gondolta, hogy a közhangulat ellene fordul, mert ő még csak a tettét sem vallotta be, és repülni fog a szigetről.

Alexandra viszont a védettségétől függetlenül kapott az alkalmon és felajánlotta Tominak, hogy dolgozzanak össze. Magyarul, arra fog szavazni, akire Tomi szeretné.

Ugrás a Holtak szigetére, elérkezett a következő párbaj ideje, ami szintén szerepelt tavaly. A feladat összetett volt. A játékosok derekára kötelet kötöttek, a kötél pedig fel volt fűzve egy gerendára. Ezalatt annyiszor kellett átkúszni és annyiszor kellett átugrani, amíg elég hosszú részt ki nem szabadítanak ahhoz, hogy elfussanak a pár méterre lévő asztalhoz. Azon volt egy tálka, felette kifeszítve egy kötél. A tálkában tüzet kellett gyújtani, majd azt addig táplálni, míg a kötél el nem szakad. Ezután már meg tudták gyújtani a fáklyát, majd az ellenkező irányba elszaladni, hogy ott meggyújtsanak egy farakást. Akinek ez utoljára sikerül, az távozik.

Nos, a résztvevők közül elég egyértelmű volt, hogy ez kinek nem fog menni. Jérémyre gondoltam, hiszen mikor a Holtak szigetére került, a szerencsétlen több mint egy napig nem tudott tüzet gyújtani, ezáltal sem rizst, sem babot főzni. Feltételeztem, azóta sem tanulta meg. Mint kiderült, helyesen, mert bár a kötelet elég hosszan sikerült kioldania, de a tűzzel nem boldogult. Tehát ő hagyta el a játékot.

Miután visszatértek a Holtak szigetére a megmaradtak, kissé megpiszkálták Gábort, célozgatva arra, hogy neki kár küzdenie, úgysem szavaz rá senki a döntőben. Ebből lett is balhé, és függetlenül attól, hogy én sem gondolom Gábort esélyesnek, szerintem ezúttal neki volt igaza. Mert én Verát és Dávidot sem tartom olyan piszkosul népszerűnek (ők azt gondolják magukról, hogy csak Tomi kapna náluk több szavazatot). De persze, majd kiderül a végén.

Végül következett az utolsó törzsi tanács. A beszélgetések Bencével egész jók voltak, végre túl tudtak lépni az olyan sablonkérdéseken, mint a „ki érzi magát veszélyben?” és társai. Ellenben úgy tűnt, Bence képben van a történésekkel kapcsolatban, mert Robinak célirányos kérdéseket tett fel a vallomása miatt (nem, én nem tudtam, csak sejtettem, hogy ő tudja, mi folyik a szigete(ke)n).

A szavazás végül egál lett, Tomi és Robi is kettőt kapott, vagyis jött egy újabb párbaj. Ha jól számoltam, idén ez volt az negyedik. A feladat hasonló volt a már kétszer lejátszott késeshez, ám gondolom, megunták a háromnegyed órás várakozást, ezért alakítottak rajta kicsit. Ezúttal kettő, egyenként másfél kilós bambuszcsövet kellett kitartaniuk maguk elé a játékosoknak, és hogy (gondolom) ne lehessen megvádolni Bencét részrehajlással, ezért mindegyikük elé raktak egy „állványt”, aminek nekiütköztek a csövek, ha nem egyenes karral tartották azokat.

Robi közölte, hogy ő lehet, hogy feladja ezt, mert azt akarja, hogy Tomi jusson tovább és barátok legyenek a civil életben. Hülyeségnek gondoltam, de azt is hozzátette, hogy olyan kötelékek is kialakulhatnak a táborban, amit a tévénéző nem biztos, hogy láthat. Ebben igazat adtam neki, hiszen én csak azt látom, amit a stáb összevág, ki tudja, mi folyik ott azon kívül. Szóval ráhagytam.

Fanni és Alexandra biztatták Robit, hogy ne adja fel, küzdjön. Azonban néhány perc elteltével, miután látványosan hátra hajolgatott már mindegyikük, Robi úgy döntött, hogy „C’est la vie, mon ami”. Letette a csöveket.

Ez azt jelenti, hogy Alexandra, Tomi és Fanni már biztosan bent vannak a döntőben, míg a holtaknál a négyből csak egy maradhat. Ott név szerint Dávid, Vera, Gábor és Robi fog párbajozni azon a helyen, ahol a tavalyi évadban az egyesülés zajlott.

3 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2018. 11. 08. 17:42

“. Ebben igazat adtam neki, hiszen én csak azt látom, amit a stáb összevág, ki tudja, mi folyik ott azon kívül. Szóval ráhagytam.”

egyrészt igen, bár itt elég sok mindent mutatnak, odakint teljes storyline-okat hagynak ki, ha nem érdekes az évad alakulása tekintetében. viszont. a barátság szerintem arról is szól, hogy meg lehet egyezni egymással, hogy most minden fair és utána pacsizunk. az nem túl jó barátság, ha előre megbeszélve ilyesmit nem tesz lehetővé. nyilván nem vakon veri át a másikat, de győzzön a jobbik elven én a legjobb barátommal szívesen küzdenék, hogy aztán a végén pacsizzunk és akkor is remek barátok maradjunk, ha tudjuk, hogy a másik kijátszott. mert a célunk ugyanaz volt, mindkettőnk tudta, hogy mire vállalkozik.

Never - 2018. 11. 08. 21:04

Az egesz resz alatt az volt az erzesem hogy egy scriptelt showt nezek. Ahogy Robi eloadta a hirtelen visszatert lelkiismeretet. Ha tenyleg lett volna lelkiismerete akkor eleve megsem fordul a fejeben hogy Tomira szavazzon, nem?

Nagyon kamu szaga van. Ez csak egy velemeny es nincs bizonyitekom de furcsa volt a 2 ferfi gondolatmenete. Szamomra erthetetlen.

Scat - 2018. 11. 08. 21:37

@Never

Robi tipikus önostorozó típus. Vannak ilyen emberek, akiket sokkal könnyebben elragad a szomorúság, emiatt pedig magukban keresik a hibát.

Nekem ezért is nem volt hihetetlen, hogy feltámadt a lelkiismerete. Ott volt az addig is, hiszen úgy akarta kiszavazni Tomit, hogy neki ne kelljen rászavaznia. Magyarul nem tudott kiállni a saját döntése mellett, csak ilyen “mismásoló módon”.

Tomi gondolkodása pedig nem rejtély, ő csak simán egyszerű. Csak mi gondolkodjuk túl, hogy mit miért csinál, ő nem :)

Egyébként, ha már előre megírás, akkor én ezt inkább Dávidnál érzem. Neki sok “véletlen” segítette a továbbjutását. A mai műsor meg csak hab volt a tortán.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz