login |

Finálé előtt: Survivor – A túlélők viadala 4. évad – írta Scat

2018. 11. 09. 16:55 - Írta: vendegblogger

27 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika, reality,

Pár óra múlva eldől, hogy ki nyeri a negyedik magyar Survivort, utána pedig el lehet kezdeni a visszaszámlálást az ötödik évadra. Ki az esélyesebb? És ki érdemli meg? Ugyanaz a válasz a két kérdésre? Talán az elmúlt két nap eseményei választ adtak a dilemmákra.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Azzal indítottunk, hogy a szigetlakók kaptak egy levelet, miszerint (akárcsak tavaly), elmehetnek piacozni, hogy a nap végén lakomázhassanak egyet. Ezt azt jelentette, hogy elvitték őket a civilizációba, emberek közé, aztán vegyenek, amire telik.

Ebben nekem egyetlen egy érdekes rész volt. Méghozzá az, hogy amikor Tomi olvasta a levelet, és kivette a borítékból a mellékelt pénzt is, azt mondta, hogy de rég volt már a kezükben igazi pénz, leszámítva „most a játéknál”. Viszont én erről a lemaradtam. Szerepelt idén olyan játék, amikor fizetniük vagy licitálniuk kellett? Mert oké, tavaly volt, de ebben a szezonban nem. Ha tévednék, világosítsatok fel hozzászólásban.

Nem térek ki arra, hogy mit vásároltak, ami még fontos az, hogy mindezt egy hajón fogyaszthatták el, de négy főre volt terítve, hogy a holtaktól visszatérő is csatlakozhasson.

Vágás, majd rögtön következett is köztük a párbaj, ami előtt Bence beszéltette őket. Vera válaszai annyira képmutatóak voltak, hogy erről muszáj megemlékeznem, hiszen szerinte a Holtak szigetén megtanulta, hogyan kell tisztelni az ellenfeleit. Erről Jérémy, Beni, Gábor és Dávid biztos sokat tudnának mesélni. Ezt bizonyítandó, miután Bence bejelentette, hogy Robi lesz a negyedik játékos, Vera lehordta a sárga földig a szerencsétlent, hogy minek van ott. Szerintem mást akart ő mondani a tisztelet helyett, csak azok a fránya szavak…

Hozzáteszem, Robit ekézte Dávid és Gábor is, egész párbaj alatt szívták a vérét. De ami még érdekesebb volt, az az, hogy az ő felbukkanása után a volt Gagambások összezártak, és hiába utálták egymást, és szívták a másik vérét a Holtak szigetén, Robi hatására puszipajtások lettek. Én ilyet még nem láttam. Még a képernyőm is szirupos lett attól a sok maszlagtól.

Ez miért fontos? Mert lehet, hogy hiába lehet rongyember Gábor is, Dávid is és Vera is, képesek lesznek egymásra szavazni a korábbi valós sérelmeik ellenére is. Inkább ők, mint egy Agilás. Fura, mert amíg a Bayaninál voltak, oké, volt ellentét a két ex-törzs között, de nem ekkora, mint amit ezen a párbajon láthattunk. És nem gondolnám, hogy ez csak Robi miatt volt…

De visszatérve, a párbaj feladat az volt, hogy kaptak két markolatot (én sem tudok rá jobb szót), amikbe bele volt dugva egy vasrúd. Ezt úgy lehetett a kettő között tartani, ha a markolatokat egymással ellentétes irányba húzták. Értelemszerűen, ha nem így tettek, a rúd kiesett és annak az illetően véget ért a játék. Ezt ki kellett tartaniuk maguk elé, könyök vállmagasságban módon, hogy minél fárasztóbb legyen.

Gábor vesztett elsőként, aztán Vera, szegény Robi pedig hiába küzdött magához képest hősiesen, Dávidot nem tudta legyőzni, így az én személyes bánatomra Dávid nyert. Úgyhogy az a negyedik teríték őt várta.

Természetesen Dávidot még könnyek között búcsúztatta el Vera és Gábor, ami egy vicc volt, mert jól láthatóan komolyan gondolták. Pedig Gábort a tegnapi adásban még mindegyikük csesztette, és ahhoz képest, hogy másokkal milyen vérmes tudott lenni, Dávidnak ezt simán elnézte. Persze, megvan az esélye annak, hogy igazából Dávid egy ügyes manipulátor, nem pedig Gábor és Vera hülye. Mindegy is.

Dávid kapott egy csónakot és elevezhetett a hajóig, ahol a két lány nem örült annak, hogy ő jött vissza, Tomi meg…, hát ő Tomi. Mivel már úgysem lesz több tanács, ezért kicsit lazábbra vették a dolgot, és egy egész szórakoztató vita alakult ki, bár ez főleg annak köszönhető, hogy Alexandra spiccesre itt magát. Ennek hála, Tomi és Dávid beszélgetésébe, ami arról szólt, hogy „most akkor te kihasználtál engem a levéllel, Dávid?”, mindig belekérdezett, de meglepő módon olyan dolgokat, amik igazak voltak. Mókás volt nézni, hogy Dávidot mennyire idegesíti ez, és mennyire erőlködik, hogy jégembernek mutassa magát.

A szomorú az egészben az volt, amit a lányok okosan megállapítottak, hogy hiába beszélték át Tomival százszor, hogy őt kihasználták és hülyének nézték, végül mégis annak hisz, akivel utoljára beszél. Így történhetett meg az is, hogy Tomi szerint most már jóban vannak Dáviddal, megbeszélték az egészet. Továbbá a lányoknak az a meglátásuk is helyes volt, hogyha Dávid a holtaknál is ugyanígy viselkedett, akkor közel sem biztos, hogy nem szavazna rá senki, sőt. Az egyetlen esélyük az lenne, ha kiejtenék a maradék versenyeken, más kérdés, hogy szerintem ez nem fog sikerülni.

Végül Dávidon kívül (mivel nem tudták előre, hogy ő tér vissza), mindenkinek kiutaztatták egy családtagját a szigetre (pont, mint tavaly), és találkozhattak egymással. Tomihoz az édesanyja, a lányokhoz pedig a testvérük jött. És igazából erre az eseményre több szót felesleges is vesztegetni.

Eljött hát a másnapi adás, ami az elődöntőkről szólt. De hogyan is zajlottak ezek? Először is, kettő volt belőle, logikus módon mindegyikben egy győztes volt, és ez a kettő nyertes kerül a döntőbe, akikre szavazhatnak majd a kiesett játékosok. Az elsőt jól láthatóan az RTL saját maga találta ki, hasonlóan a holt versenyekhez és a minijátékokhoz. Ezt onnan veszem, hogy egyszerű volt az egész, meg hát a másodikon marhára látszott, hogy a holland gyártóé a kellék.

Szóval az első elődöntő arról szólt, hogy mindenkinek meg kellett tartania egy csomózott kötelet, aminek a végéhez egy tizenkét kilós gerenda volt kötve. A kötélen több csomó volt, ha pedig Bence szólt, akkor engedni kellett a következőig, majd ott fogni. Értelemszerűen így egyre jobban megdőlt a gerenda, tehát egyre nehezebb volt tartani. Aki utoljára engedte el, az nyert.

Na most, ezen felbosszantottam magam. Én abba nem kívánok belemenni, hogy ez nem volt fair, mert férfiak és nők is ugyanakkora súlyt tartottak, ez hidegen hagy, viszont az, hogy Dávid nyerte meg (mert végül ő győzött) és ezzel bejutott a döntőbe, felháborító. Most kivételesen elvonatkoztatok attól, hogy egyáltalán nem kedvelem a fickót, más a problémám. Méghozzá az, hogy ő már egyszer kiesett. Hiába manipulált másokat, hiába adódtak számára kedvező helyzetek, végül felismerték a benne rejlő fenyegetést, és megszabadultak tőle a többiek.

Erre visszajött a Holtak szigetéről, és így jutott be a döntőbe. Ráadásul míg ott volt, neki volt lehetősége a korábbi kiesőkkel elsimítania az ellentéteket, tehát potenciális szavazókat szerezni magának, amire például a másik döntősnek nem, hiszen az azért a helyért vívó hármak közül senki sem járt ott. És ez mocskosul sportszerűtlen. Ha Dávid nyer, nagyot fogok csalódni a Survivorben, főleg, hogy tavaly pontosan ugyanezt, pontosan ugyanilyen sorrendben eljátszotta Iliász is. Ő meg is nyerte a játékot. De majd az évadzáróban jobban kivesézem a magyar változat részleteit.

Ezután volt egy kis üresjárat a műsorban, beszélgettek a játékosok, de én ugrok a második elődöntőhöz. Na, ezen látszott, hogy nem az RTL műve. Ez a játék olyan összetett volt, hogy meg sem próbálom leírni. De, hogy el tudjátok képzelni, olyan volt, akár egy Ninja Warrior-pálya, tele logikai, ügyességi, memória és erőnléti feladatokkal is. Sokkal sportszerűbb lett volna, ha az itt első és második helyet szerző játékos jut tovább.

A játék során Fanni és Tomi üldözték egymást, hol egyik, hol másik vezetett, szegény Alexandra viszont csúnyán lemaradt már az elején a piramis játékkal, amit nem volt reális esélye behozni. Az erdőbe eljutva fel is adta a versenyt, amit azzal indokolt, hogy félti az egészségét. Szerintem inkább azért, mert magába zuhant a hátrány miatt (semmit nem adott fel eddig), de az eredmény szempontjából tök mindegy az ok.

A második elődöntőt végül Fanni nyerte meg, ami azt jelenti, hogy közte és Dávid között választhatnak majd a korábbi játékosok.

Az előzetest látva követni fogják a tavalyi forgatókönyvet, tehát még a szavazás előtt párbajoztatják őket, hogyha egyenlő lenne, akkor már ne kelljen. Ezen felül, ha tippelnem kellene, hiába kérdeznek majd bármit is a játékosok, senki sem fog változtatni a már korábban meghozott döntésén, így viszont szerény számításaim szerint Fanninak legalább négy szavazata lesz. De majd kiderül.

Mindenesetre szerintem rossz üzenete lenne annak, ha Dávid nyerne, mert akkor már másodszor történne meg, hogy hiába szavaznak ki valakit, a Holtak szigete miatt simán bezsákolja ő is a győzelmet. De akkor meg minek a törzsi tanácsos bohóckodás? Akkor tök mindegy, nem?

27 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2018. 11. 09. 16:43

“férfiak és nők is ugyanakkora súlyt tartottak.”

ez általában úgy szokott lenni, hogy az efféle, testalkattól függő feladatoknál olykor magassághoz, karhosszhoz vagy testsúlyhoz arányosítanak. nem tudom, hogy itt hogy volt, meg a feladatot sem láttam, csak mellékinfóként dobom be. gondolom, közel sem mindig ez a helyzet, de az biztos, hogy próbálják kerülni az ilyet, mint ahogy azt is, hogy egy férfi egy nővel birkózzon, ha olyan lenne a feladat, bármennyire is ember vs ember.

” ő már egyszer kiesett”

szögezzük le, hogy utálom az efféle szigetes csavart. az amerikaiaban is utáltam, többek között azért, mert elvitte a műsoridőt, mert az így is szűk (hátrány a magyarhoz képest), és még szigetezni is kellett random játékok miatt.

de. ha ez a szabály, akkor ez a szabály. ők is tisztában voltak vele, hogy ez lehetőség, és ami a legfontosabb, hogy ez bőven lehetne emiatt akár taktikai elem is a játékos részéről, hogy kiszavaztatja magát, és a szigeten legyalul minden játékot – amerikában is volt ilyen, aki (nyilván nem szánt széndékkal kiesve), de így ment végig – hogy aztán lehet, hogy rögtön kiessen. ha nem szerzett védettséget.

” a korábbi kiesőkkel elsimítania az ellentéteket, tehát potenciális szavazókat ”

na, igen. pláne lehet épp ezért taktikai elem. ez tényleg eléggé erős előny, mert az szép és jó, hogy az általad kiszabvazottak döntik el, hogy nyersz-e, de mi van, ha olyanok döntenek, akiket veled együtt szavaztak ki. sőt, akiket fair játékban győztél le és a barátaid voltak, azért estek ki

tény, hogy szabály, mindenki előtt lehetőség, de akkor is fura.

Ash - 2018. 11. 09. 17:14

Én csak annyit mondok :Hajrá Dávid! :

Scat - 2018. 11. 09. 17:20

@winnie

Holtak szigetén volt idén egy hasonló párbaj, ott ezt úgy oldották meg, hogy testsúlyuk 80%-át kellett tartaniuk. Ellenben a gerenda mindenkinek 12 kiló volt. Igazából ha ezt korábban megtudták oldani, akkor itt érdekes, hogy nem, de engem ez nem igazán mozgat meg.

Na jó, de ezt a Holtak szigete szabályt senki sem tudta, hogy lesz, csak az egyesülés után derült ki. Ilyen alapon 20 napig félrevezették a játékosokat. De ebbe kár belemennünk, szerintem sportszerűtlen, szerinted nem.

Igazából kíváncsi lennék rá, hogy a kiesettek, akik majd szavaznak a döntőben, azok követik-e valahogy a történéseket? Informálja-e őket a stáb, vagy a második kiesés után (Holtak szigete) már nincs semmi infójuk? Mert ha így van, akkor a holtaknál bárki bármit hazudhat, ami nem taktika, hanem kiskapu.

winnie - 2018. 11. 09. 17:28

én azt mondom, hogy akkor sportszerűtlen, ha nem tudnak előre róla – ki tudja, hogy miket osztanak meg velük, vagy mi szerepel a szabályokban, amit elolvasnak. oké, lehet, hogy csak annyi, hogy mindent szabad és kész, amit a hajukra kenhetnek, csak arra célzok, hogy ha látták a tavalyit, és ott így volt, akkor erre még taktikát is lehetne építeni.

oké, valójában csak arra célzok, hogy mindez szabályok, és tudom, hogy a szabályokat betartva is lehet valaki vagy valami sportszerűtlen, de ugye ez nem sport, és ha ilyen a játék, akkor ennek a játéknak a szellemével nem ellentétes, bár még egyszer aláhúzom, hogy minden porcikámmal ellene vagyok az ilyen holtszigetnek.

” Informálja-e őket a stáb, vagy a második kiesés után (Holtak szigete) már nincs semmi infójuk?”

elvileg az lenne a korrekt, ha nem lenne, ez érdekes kérdés, mert az amerikaiban (csak erre tudok hivatkozni, sorry) ugye a jury tagjai, akik szavazhatnak a győztesre, amellett, hogy ott vannak minden törzsi tanácson, egy helyen szállnak meg, így bármiről beszélgethetnek – erről csinálnak is egy heti websorozatot, ha valakit érdekelnek az interakciók, illetve a normalizálódási folyamat a koplalás után.

Scat - 2018. 11. 09. 17:51

@winnie

Pont azért írtam, mert az egyik dolog, amit tudok az amerikairól, az éppen az, hogy a kiesettek ott lehetnek a tanácsokon, szóval láthatják, mi történik ott nélkülük. Ez pedig tök jó, hiányolom, hogy nincs a magyarban. Viszont azt ugye nem tudom, hogy helyette van-e más, ahogyan, amivel tájékoztatják a már kiesetteket.

Pony - 2018. 11. 09. 18:44

szerintem is felhaborito volt ez a resz. a masodik elodonto teljesen korrekt volt, osszetett, igazi donto feladat, az kellett volna, hogy onnan az elso ketto jusson tovabb. ehelyett beraltak a gerendatartos vocc feladatot, amin a negy jatekosbol kettonek egy fikarcnyi eselye sem volt, nem is ertem, hogy engedhet meg a formatum egy olyan versenyt, amit no nem nyerhet meg.

Scat - 2018. 11. 09. 20:07

A fináléra egy szavam van: vérlázító!

Jemima - 2018. 11. 09. 20:10

Kíváncsi vagyok, az eredmény fényében mennyien fogják nézni jövőre.

Piros11 - 2018. 11. 09. 20:14

Ez valami teljesen nevetséges,Dávidot betolták a döntőbe,mindeki tudta,hogy a kitartásos feladatokba jó,nem inog meg,a holtak szigetéről egy ilyennel tért vissza,majd az első elődöntőt is egy ilyennel nyerte meg,érdekes a 2. elődöntő valahogy komplexebb volt.A végső párbaj pedig nevetséges Fanni MEGCSINÁLTA a 6ot de akkor még 10 kellett,Bence változtatott 6-ra,és akkor Dávid csinálta meg előbb,ez hol fair? Ugyanazzal a teljesítménnyel kikapott,úgy,hogy előbb csinálta meg,gratulálok.

Never - 2018. 11. 09. 20:56

ez az utolso 3 resz valami eszmeletlen **** volt! Már szerdan is furcsaltam par dolgot de csutortokon Alexandra hirtelen feladasa + buta feladatok + mai resz!!!!!

Gagyi. Amilyen jo volt az eleje olyan rossz lett a vege. Inkabb nezem a Ninja Warriort

TDK - 2018. 11. 09. 21:19

Hihetetlen retardardált az egész egész RTL stáb Bencével együtt,még egy ilyen gagyi párbajbajt se tudnak levezényeni csalás nélkül.A Fanni már félórával előtte megcsinálta a hatot.Nem az lett volna a korrekt ,hogy Dávidnak hetet kell megcsinálni ha nyerni akar?Egyébként csak annyit kellett volna változatni a szabályokon ,hogy van még 10 percetek ,ha senki nem csinálja meg a tizet az nyer aki többet felállított eddig. Ha ugyanannyit akkor az nyer akinek hamarabb sikerült.Akár már a párbaj elött is megmondhatták volna ,hogy max 1 óráig tart és az nyer akinek többet sikerül felállítani.Azt se értem miért nem tudják megoldani ,hogy páratlan számú legyen a zsüri és akkor nincs döntetlen.Ja tudom akkor nem tudnának ilyen “izgalmas” párbajt csinálni.

citrom - 2018. 11. 09. 21:19

1.elôdöntô: nem volt arànyosítva a lànyok súlyàhoz a gerenda. Na, kinek van nagyobb esèlye ugyanazt a súlyt a sajàt súlyával beledôlve tartani: egy 80kg-os férfinek vagy egy 50 kilós nônek?
2. elôdöntô: a pàlya korrekt volt.

Megjegyeznèm, hogy ennek a Dàvidnak a kiszavazós, kèstartós pàrbajon kb 4* volt “utolsó figyelmeztetése”, plusz a gerendatartàson, amit ugye megnyert, volt, hogy több mp-ig két kézzel igazgatta a kötelet kèzvàltàskor. Neki szabad, gondolom, vagy csak rosszul làttam.

A döntôs pàrbaj az összes àltalam látott (ca.23 èvad)survivor èvad szègyene volt.

Magyar èvadot többet nem nèzek.

turosz - 2018. 11. 09. 22:41

Jó kis összefoglaló lett, igazából a következtetésekkel is egyetértek, kivéve amire winnie már reagált, ha ez a szabály ennek szellemében kell játszani, bár én is utálom a holtak szigetét, de ez van.
A visszajutása viszont érdekes ügy, ha ő rakta össze a rudait zseni, ha az rtl, akkor a stáb csalt. A legújabb verzió Gábor elmondása, hogy véletlenszerűen álltak oda, ha igaz hatalmas mázlija volt Dávidnak, a kinti stábból valaki meg hatalmasat hibázott.
prohardver.hu/tema/re_vakegerke_survivor_4/hsz_402-402.html

winnie - 2018. 11. 09. 23:01

ez elég durva. észrevenni is.

Lynx - 2018. 11. 09. 23:09

Jó az írás. Nagyon sajnálom ezt az egész finálét. Én a 2 csajnak drukkoltam. Sajna a végére sok bíŕálható dolog történt.

turosz - 2018. 11. 10. 00:01

@winnie Én észre sem vettem, de ezek szerint vannak “közjegyző” vénájú nézők is.
Utólag viszont tényleg durva, vissaznéztem az rtl most-on és már a felvételekor látszik, hogy a többieknek az is gondot okoz, ő meg lazán felkapja, mintha össze lenne ragasztva. Én szeretnlék hinni a – reality szinten – tiszta játékban, így remélem, hogy egy készítői hiba és a szerncséjének kombója volt csak ez.

Bandrew12 - 2018. 11. 10. 01:30

@turosz
Ha össze van ragasztva vagy valami más módon segítve, akkor értem, de így nekem nem teljesen tiszta, hogy ezzel miért volt könnyebb Dávidnak tartani. Noha persze, legyen mindenkinek ugyanolyan, de akárhogy is gondolkodom nem jövök rá, hogy ez miért előny

Avera - 2018. 11. 10. 01:54

Hát, elérte az RTL a célját, mert az biztos, hogy rengeteget fognak a fináléról beszélni a következő pár napban – aztán lecsendesedik minden és mindenki. Vagy nem.

Egy biztos, hogy velem semmilyen kapcsolatban vagy ismeretségben álló, számomra teljesen ismeretlen embereket nézve én még ekkora dühöt nem éreztem tévéműsor tartalmat illetően, mint most, pedig még csak nem is azok maradtak benn a végére, akiknek szorítottam valamilyen szinten.

És nem a játékosokra, nem a faék egyszerűségű teljesen világtalan Tamásra, vagy a nyertes Dávidre, az unterman Gáborra, vagy esetleg a rengeteg székely ismerősöm helyett bennem szekunder szégyent kiváltó Verára haragszom (most jelezném, hogy nem mindenki ilyen ostoba odaát, mint ő), hanem arra, amit az RTL leművelt, ahogy teljesen kinyírta a fair play szellemét a hirtelen meghozott szabályokkal és egyéb aljas trükkökel.

Egyszerűen az volt az érzésem néha a “csavarok” láttán, hogy itt minden szándékos és minden hirtelen jött szabálymódosítás egy irányba tereli az egész játék kimenetelét.

Kár, hogy a Survivorból is igazi magyar, érdekek szerint szabályokat bármikor átíró, központilag és felülről irányított “valami” lett itthon, amelyben a játékosok nem játékosok voltak, hanem csak mellékszereplők.

…és tényleg, így még nem húzott fel műsor, mint az utolsó harmada a Survivornak. De, én vagyok a hülye, hogy nézem. Tanultam belőle, lesz helyette más. =)

bluemonkey - 2018. 11. 10. 03:41

Avera, szívemből szóltál. Nekem a Survivor az egyetlen magyar műsor, amit az elmúlt tizennemtudomhány évben néztem, konkrétan nem emlékszem, talán a Rettegés foka volt az utolsó ilyen rajongásom magyar TV-ben (Lilu imádtam benne). De ami ma este történt, az olyan szinten vérlázító, hogy arra szavak sincsenek.
Csak valaki legyen már szíves magyarázza meg nekem, mert nem értem. Miért pont ezt a formátumot kell (pontosabban miért kell ezt IS) ilyen igazságtalan belenyúlásokkal és XY pusholásával tönkre tenni? Kinek jó ez így? Mi nézők becsapva érezzük magunkat, az RTL-t az egész internet egy emberként gyalázza Dáviddal egyetemben, aki szerintem az utcán sem tud ezután úgy végigmenni, hogy ne köpnék le, vagy legalábbis ne hordanák le ilyen-olyan csalónak.

winnie - 2018. 11. 10. 06:32

kíváncsi vagyok, hogy az utólagos beszélgetéseknél mire fognak kitérni a kérdezők (gondolom, sixx is csinál interjút), de nem hiszem, hogy az rtl-nek érdekei lettek volna, sőt, talán pont az lett volna az érdeke, hogy végre másféle nyertesük legyen. más kérdés, hogy az nem festene róluk jó képet, ha kiderülne, hogy nem ördögiek, hanem egyszerűen ennyire inkompetensek.

egyébként simán lehet, hogy máshol is hasonlóképpen döntöttek, és nem magyar jelenségről van szó, de tényleg kíváncsi lennék, hogy a játékban mi minden volt magyar kreatív döntés, adott dolog, illetve, hogy mennyire tervezték a játékot on thy fly, és mennyire volt előre megszabva a menet.

egyben biztos vagyok, hogy bármennyire is el vannak telve magukkal a készítők (akik nyilván nem tehetségtelenek, de nem hiszem, hogy rászolgálnának a sajátmaguk által hangoztatott szuperlatívuszokra), a nagyon kevés tapasztalat miatt (amik zömét bulváros, celebrealitykben szerezték), közel sincsenek olyan szinten, mint egyes külföldi kreatív csapatok.

szóval simán lehet, hogy egyszerűen még csak bénák a magyar kreatívok, lelkes amatőrök. akiknek olykor vannak jó ötleteik, olykor belenyúlnak a tutiba, de sokszor, sok helyzetnél nem tudják, hogy érdemes reagálni, illetve milyen döntéseket kell hozni.

leslieb - 2018. 11. 10. 09:13

Láttunk már magyar realityben vérlázító megoldásokat (pl. Éden Hotel Szandra megmentése), de itt a végjáték egészen egyszerűen botrányos volt. Így nem lenne szabd megnyerni egy versenyt és tök mindegy, hogy csalás történt vagy szándékos bénázás.

citrom - 2018. 11. 10. 09:16

Bandrew12
a vasas azért gáz, mert Dàvidnàl a jobb oldali pànt közrefogja alul is, felül is a màsikat, tehàt így nem tud szétcsúszni a kèt fogó, sokkal kevesebb erôvel kell tartani, hogy a beletett rúd megàlljon. (elég csak a belsô fogót húzni, a többiekénél mindkettôt egyenlô erôvel kellett huzni, mert, ha nincs egyensulyban, szetcsuszik es nehezebb megfogni)

winnie - 2018. 11. 10. 09:25

olvasgatom a hogyvoltos miniinterjúkat. tamás:

Mit tanácsolnál a következő évadokra jelentkezőknek?

Amit a legfontosabbnak tartok, hogy legyenek mindvégig őszinték a játékban. Ne taktikázzanak, törekedjenek arra, hogy minél nyíltabban játszanak.

igazából foghatnám a fejem, de majdnem bejutott a döntőbe, nem a játékán múlott.

ha ő bent van, akkor ki nyert volna?

Avera - 2018. 11. 10. 10:43

> ha ő bent van, akkor ki nyert volna?

Valószínűleg megnyeri, mindenki tőle tartott a legjobban, még Dávid és Fanni (a végső két döntős) is őt akarta elkerülni a végén.

Tamás egy roppant egyszerű, szimpatikus, egyenes jó ember, bármilyen hátsó szándék nélkül, egyszerű világnézettel. De, emellett akkora, a valódi élettel teljesen ellentétes mennyiségű naivitással, amely bár mindenki számára szimpatikussá tette, de a nézők a fejük fogták, mondván, ilyen nincs a bolgár rajzfilmekben sem.

Amikor már háromszor verték át mézesmázos dumával, és ezt nem csak mi nézők láttuk fél évvel később a tévében, hanem erre az egész csapat fel is hívta a figyelmet, akkor ő negyedjére is odaállt a pofonért úgy, hogy közben TÉNYLEG fogalma sem volt arról, mi történik körülötte, mert ő mindig annak hitt, akivel utoljára beszélt. Az aranyhal agya hozzá képest egy wikipédia… =)

Mindenesetre ő lett (volna) a legnagyobb ellenfél ha úgy nézzük, mert naivnak naiv, emberismerete nulla, de tényleg egy őszinte egyszerű gyermek volt, akivel soha, senkinek nem volt problémája.

Bárki is jutott volna be és nyerte volna meg a döntőt, nem lenne dühös senki sem, ha a játék utolsó szakaszában a fair play szellemében telt volna, manipulációktól és mondvacsinált szabályoktól mentesen.

Én értem, ez az RTL homokozója, övéké a dömper, a kislapát, de még a homok is. De a mai Magyarországon az ember amikor leül a tévé elé, akkor egy alapjaiban zárt és a játékosok interakcióira épülő “játékot” akar látni, nem szerkesztői ötleteket, meg manipulációt. Azzal már tele van a padlás…

bluemonkey - 2018. 11. 10. 10:49

“Mit tanácsolnál a következő évadokra jelentkezőknek?

Amit a legfontosabbnak tartok, hogy legyenek mindvégig őszinték a játékban. Ne taktikázzanak, törekedjenek arra, hogy minél nyíltabban játszanak.”

Én már azt sem hiszem el, hogy a Tamás tényleg ennyire végtelenül ostoba. Könnyebben venné be az agyam, hogy nem, csak az RTL nyomására viselkedik úgy, ahogy.

Ha ő küzdött volna meg Dáviddal, szerintem legalább 6:4 arányban nyert volna. Ezesetben viszont a párbaj nyertese 3 szavazatot vesz el a másiktól, és kész. :)

winnie - 2018. 11. 10. 13:18

avera: köszi!

Never - 2018. 11. 10. 20:00

Tamas ugyan azt a “taktikat” hozta mint 1 eve Feri csak Ferinek nagy volt a szaja es mindenki “felt” tole. Tamast balról jobbra huzogatták. Ez is egy stilus nem kell szivatni. Enyi erovel Mr.Beni (Hill) sem volt jobb a mindent lesz* taktikaval vagy ahogy o mondta “nyaralni jottem”

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz