login |

Hírpéntek

2018. 11. 09. 09:21 - Írta: winnie

22 hozzászólás | kategória: hírek, , , ,

 • Mai magyar premier: Fölszállott a páva 6. évad + Holnapi magyar premier: Broad City 4. évad
 • Premier: How To Stay Married S1, Blew a Bag S1, Live PD S3 + Finálé: Little Big Awesome S1, The Bureau of Magical Things S1, The Return of Shelby The Swamp Man S1 + lement a Star Trek Short Treks – 1×02, a Calypso
 • Teljes évados premier: Patriot S2 (Amazon – itthon is!), Beat S1 (Amazon – itthon is!), Beat Bugs S3 (Netflix), Spirit Riding Free S7 (Netflix), Super Drags S1 (Netflix), Westside S1 (Netflix), Treehouse Detectives S2 (Netflix), Medal of Honor S1 (Netflix),
 • Magyar premier – VIASAT6: 11.26 A Simpson család (The Simpsons) – 29×15
 • Magyar tévés premier – HBO: 12.07 Szökés Dannemorából (Escape at Dannemora) 1. évad
 • Új a magyar Netflix-en: The Sinner S2 (magyar felirattal!)
 • Új a magyar Amazon-on: StartUp S3, The Exorcist S2 (ez mintha lett már volna, de most kapott saját indexképet)
 • (Csak érdekességképp, mert a Netflix-szel ellentétben az Amazon-nál látni, hogy milyen specifikációk vannak: a Patriot S2 23, a Startup S3 26 nyelven kapott feliratot, viszont például a Beat csak 6-on.)
 • (Még egy érdekesség: a Hap and Leonard S3 még mindig nem érhető el a hazai Amazon-on, viszont magyar felirattal listázzák – sőt, egy csomó kelet-európai sub is van hozzá.)
 • Újabb teljes évados berendelések országos újoncoknál: Charmed (22 rész), The Rookie (20 rész), Legacies és All American (16-16 rész).
 • Disney+ lesz a neve a Disney streaming szolgáltatásának.
 • És, mivel sok helyen rosszul írják: hivatalosan is megerősítették, hogy terveznek a Disney+-ra Loki-tévésorozatot. De. Ez még csak terv, még csak fejlesztik, azaz írják a pilotszkriptet, tehát még nincs berendelés, nem biztos, hogy lesz. Ez is egyike azon projekteknek, amikből kiválasztják a megvalósításra kerülő sorozatokat.
 • A Sátánista Egyház némi tanakodás után 50 millió dollárra perelte a Netflixet és a Warner stúdiót a Chilling Adventures of Sabrina-ban tapasztalt védjegybitorlás miatt. (A képen látható kecskefejű Baphomet-szobor miatt.)
 • Lauren Cohan (Maggie) nem fog többet szerepelni a The Walking Dead 9. évadjában. Nyilván a 10. szezonba visszatérhet, persze ahhoz előbb be is kell rendelni az S10-et.
 • A CBS sorozatot tervez készíteni James Patterson megjelenés előtt álló regénye, a Texas Ranger alapján.
 • Akár 6 év börtön is várhat a Ray Donovan-ben szereplő Pooch Hall-ra.
 • A The Umbrella Academy 02.15-én kezd a Netflix-en.
 • Jed Mercurio, a The Bodyguard készítője beszél a 4 WTF-pillanat készítéséről.
 • Anastasia White, a Homecoming díszlettervezője beszél a pilot egysnittes jelenetéről.
 • Állandó szerep: Henry Lloyd-Hughes, Shannon Tarbet – Killing Eve S2, Holliday Granger, Callum Turner – The Capture (BBC),
 • Vendégszerep: Elena Tovar – Designated Survivor (visszatérő), Jaime Murray – Gotham (visszatérő), Jordan Belfi – Chicago Fire (visszatérő), Lauren Stamile – Good Girls (visszatérő), Ashleigh LaThorpe – The Handmaid’s Tale (visszatérő),
 • Interjú: Kiernan Shipka (Sabrina – Chilling Adventures of Sabrina), Robin Wright + még egy (Claire – House of Cards), Alyssa Milano (Coralee – Insatiable), Anthony Atamanuik (Donald Trump – The President Show), Hugh Grant (Thorpe – A Very English Scandal),
 • A Spektrum Volt egyszer egy Vadkelet címmel indít Emir Kusturica készítésében dokusorozatot, íme a szinopszisa: “A Közép- Kelet-Európai országokban a rendszerváltás évtizedeken át elfojtott vágyakat hozott felszínre. Hirtelen betört a térségbe a nyugat; a tűrt, esetleg tiltott gondolatok szabaddá váltak és mindenki ízlelgetni kezdte a vadkapitalizmust. A sorozatban bemutatjuk a hirtelen jött gazdagság, a gasztroélet, a divat, az árnyékból előbújó ezotéria és a pornó-biznisz vadhajtásait, amelyek jellegzetesen a mi régiónkban bukkantak elő és mind a mai napig éreztetik hatásukat.”
 • Új sorozat: Yankee – Netflix, mexikói, készítő: ??, rendező: Carlos Carrera, főszereplő: Pablo Lyle, egy fiatal, amerikai üzletemberről, akik, hogy megvédje családját, Mexikóba költözik, ahol drogbáró lesz belőle.
 • Új sorozat: Josephine and Napoleon – francia, 8 rész, angol nyelvű, készítő: Tony Saint, főszereplő: Berenice Bejo – Andrew Roberts Napoleon: A Life, valamint Kate Williams The Dangerous Life of Josephine Bonaparte című könyvei alapján – nyilván Napóleonról és első feleségéről és múzsájáról – az arisztokrata nő 35 évesen ismerte meg a 25 éves, lobbanékony és ambiciózus tábornokot, akivel igen erős párt alkottak. A sorozat azt mutatja meg, hogy a két, francia szigetekről származó kívülálló, hogy jut kivételes hatalomhoz.
 • A 222 Productions és a Universal TV megvásárolta James W. Hall Thorn-regényeinek tévésorozatos adaptációs jogait – az első könyv címe Under Cover of Daylight volt. Egy Florida Keys-ben élő halászról (nem halász, hanem ‘fishing guide’ – valaki?), akinek sötét múltja van, és amikor az utoléri, egy erőszakos esemény borítja fel az életét, ezért főhősünk drasztikus lépésre szánja el magát, hogy megvédje és megbosszulja választott családját.
 • Ritka, hogy egy filmből sorozat lesz, de most ez történt: a BET megvette a Carl Weber’s The Family Business címre hallgató filmet és folytatását, amiből 8 részes sorozatot vágnak össze. Az Ernie Hudson főszereplésével, Weber könyvéből forgatott független filmnek előre legyártották a folytatását is, majd a produkciós iroda az őszi mozis premier helyett a tévésorozatos formátum mellett döntött. A történet egy prominens családról szól, mely éjszaka veszélyes, titkos életet él. A családfő elkezd gondolkozni a visszavonuláson és valamelyik gyerekére akarja hagyni egzotikus autókkal kereskedő cégét, amikor politikusok, a maffia és drogkartellek támadásának kereszttüzébe kerül.
  További szereplők: Valarie Pettiford, Armand Assante, Emilio Rivera, Darrin Henson, Javicia Leslie, Clifton Powell, Miguel A. Nunez Jr., Tami Roman, Sean Ringgold, Christian Keyes, Nick Turturro, KJ Smith, Malik Yoba, Gary Dourdan, Lisa Ray, Frankie G, Arrington Foster, Amani E. Boyd, Dylan Weber.
 • A VH1 lecserélte legnagyobb sikerdokureality-jeinek, a Basketball Wives-nak és a Love & Hip Hop: Hollywood-nak a produkciós cégeit.
 • Greenhorn Gold címmel amatőröknek szóló aranyásós versenyreality készül Thom Beers producer, valamint a Gold Rush-os Todd Hoffman közreműködésével. Egyenkénti kiesések lesznek, míg hatan nem maradnak.

22 hozzászólás Ne habozz!

Franky - 2018. 11. 09. 09:43

Maggie akkor már a mostani részben se lesz benne?
Hogy lépett ki?

dexike3 - 2018. 11. 09. 09:56

@Franky
csak adnak majd hétfőn valami magyarázatot, de eléggé unfair vele és a karakterrel szemben is, hogy így “tüntetik el”. de nem példa nélküli, volt már olyan sorozatban, hogy felszívódott nyom nélkül egy-egy karakter és tudomást sem vettek róla az írók (magyarázat nélkül maradt).

MÁS
https://www.theverge.com/2018/11/8/18077018/disney-plus-star-wars-live-action-show-diego-luna-cassian-andor

vagyis Diego Luna karaktere Cassian Andor saját sorozatot kap.

dochollywood - 2018. 11. 09. 10:04

Végre péntek ;)

https://p1.picsto.re/d1Nqp.jpg

winnie - 2018. 11. 09. 10:04

biztos, hogy szóban említeni fogják, mint ahogy az is biztos, hogy az eltelt időben történt/történik vele valami. valamennyire sejteni lehetett, legalábbis valószínűtlen lenne, hogy pont az új szereplő érkezésével lép le ennyi idő után – persze az benne volt, hogy miattuk írják ki, de végülis felvezették az előző részekben, hogy mi történhet vele.

Capri - 2018. 11. 09. 10:46
Kissur - 2018. 11. 09. 10:59

Mondtam én, hogy csak úgy eltűnt Maggie. Szegény színésznővel úgy bántak el, ahogy játszott az utóbbi pár évadban. Rosszul. Andrew Lincolnnak kiemelték, hogy így kiszáll, úgy távozik, Lauren Cohanről meg mindenki megfeledkezett. :D

dochollywood - 2018. 11. 09. 11:04

Sick Notes (1-2.)

/Netflix premier nov. 23./

Capri - 2018. 11. 09. 11:10

Disney+-ról sajtókonferencia bejelentés; összefoglaló cikkben:

https://index.hu/techtud/2018/11/08/uj_star_wars-sorozattal_indul_jovore_a_disney_sajat_streaming-oldala/

winnie - 2018. 11. 09. 11:13

capri: ez nekem egy sorban ment:) igazából nincs mit összefoglalni, mert csak az sw sorozat volt bejelentés (külön posztban majd írunk róla) és a név, minden más, ami említve van ott, 1-2 éves hír. és, ahogy megjósoltam, ők is azt írják, hogy “Loki saját sorozatot kap”, ami nem igaz.

EDIT: bár hazudok, mert még két apróság van, amit másik hírblokkra tartogatok. az egyik, hogy a natgeo-s cuccok oda fognak kerülni (mert fox-vétel – a foxok maradnak a hulun), a másik meg ez az oldal, aminek van magyar tükre is: https://preview.disneyplus.com/hu/ – a nemzetközi nyitásnak még utánaolvasok, de az talán jó jel, hogy a felhasználási szabályzat full magyar nyelvű. bár lehet, hogy csak átemelték valahonnan.

DarkEagle - 2018. 11. 09. 11:31

Szóval akkor mégis csak a pénz kell a Sátánista Egyháznak és nem a szobor bántja a csőrüket ahogy azt ők állították. Mert eddig hangosan kiabálták hogy ki fogják vetetni a szobrot a soriból. Erre beérik 50 millával? Érdekes. :D Remélem egy fillért se fognak kapni. :D

zolij - 2018. 11. 09. 11:42

“nyilván Napóleonról és első feleségéről és múzsájáról – az arisztokrata nő 35 évesen ismerte meg a 25 éves, lobbanékony és ambiciózus tábornokot, akivel igen erős párt alkottak”
Josephine és Napóleon között 6 év volt a korkülönbség, szóval itt valami sántít :)

winnie - 2018. 11. 09. 11:44

akkor még egyszer utánanézek:)

Lilith Dark - 2018. 11. 09. 12:04

Nem lehet, hogy az Állandó szerepnél a Killing Eve S2 új szereplőknél elcsúszott valami? ;) Szerintem Eve Henry, Lloyd Hughes inkább Henry Lloyd-Hughes akar lenni, Eve meg a sori. :D

winnie - 2018. 11. 09. 12:07

nagyon igaz, ez nem az én napom:)

winnie - 2018. 11. 09. 12:08

zolij: hiszek neked, de innen jött: “Josephine de Beauharnais, a mischievous aristocrat born in the French West Indies, was 35 when she met Bonaparte, a quick-tempered and ambitious 25-year-old general.”

a variety cikkéből.

Energiavampir - 2018. 11. 09. 12:15

Fishing guide

ha az emlékeim nem csalnak, ez egy kibérelhető profi horgász aki hajóval viszi ki a pénzes kuncsaftokat nagyhalra :)

WillTraveler - 2018. 11. 09. 15:34

Nem okoskodásból, de a Sabrinánál valóban védjegybitorlás miatt lesz eljárás? Jó a fordítás / alapul szolgáló hír?

Mert a hazai szabályozás, a védjegyek és a földrajzi árujelzők oltalmáról szóló 1997. évi XI. törvény 3. § (2) bek. c) pont alapján a vallási jelképek ki vannak zárva a védjegyoltalom alól. Az USA szabályozását nem ismerve, de mivel ezek a szabályok nagyrészt nemzetközi szerződések alapján lettek átültetve a hazai jogba, megkockáztatom, hogy ott is hasonlóak a szabályok.

sepulveda - 2018. 11. 09. 19:06

Beragadt egy kommentem a House of Cards kibeszélőnél, majd kiengednétek?

dochollywood - 2018. 11. 09. 19:59

& WillTraveler

Ez a szabály, simán lehet magyar specifikus is.

Ha meg valahonnan átvettük, akkor az inkább ered uniós jogharmonizációs kötelezettségből (semmint valami nagyon tengerentúli szabályozásból).

Persze ez csak ötletelés a részemről. :)

kiskiraly - 2018. 11. 09. 20:42

hvg.hu csinált egy összeállítást az 1990 után született magyar színésznőkkel
https://hvg.hu/cimke/fiatal%20men%C5%91%20sz%C3%ADn%C3%A9szn%C5%91k

Vannak köztük sorozatosok is

kiskiraly - 2018. 11. 09. 20:44

*Varga Ferenctől ex-origo.hu filmklubbos

dochollywood - 2018. 11. 09. 22:48

@kiskirály

Szerintem ezt sokan követtük.
Még én is szemléztem ide ebből a sorozatból; legutóbb pont Lauráról.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz