login |

Wynnonna Earp: a 3. évad – írta Flóra

2018. 11. 11. 15:50 - Írta: vendegblogger

4 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika,

Ahogy néztem, az oldalon eddig a Syfy démonvadászos sorozatáról csak pilotírás, valamint évadzárós kritika született, ezért, hogy ne szakítsuk meg a hagyományt én a 3. évadot fogom összegezni.

Elöljáróban még annyit, hogy ez a nyári sorozatdarám felfedezettje, egy másik Syfy-on futó sorozattal, a Killjoys-szal egyetemben. Bár az egyik fantasy-western, a másik pedig űrhajós scifi, szerintem könnyedségben, humorban párhuzamot lehet vonni, így nem véletlen talán, hogy mindkettő megtetszett.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.Szóval a 3. évad úgy indul, hogy Wynonna biztonságos, ám de távoli helyre vitette Doc-kal való közös kisgyermeküket. Ez a mozzanat azért fontos, mert alapvetően meghatározza a két szereplő közti viszonyt az évadban. A fő cselekményszál, hogy a főgonoszt, Bulshar-t kiiktassák.

Sok mindent történt idén, a legnagyobb meglepetés talán Dolls rendőrbíró halála, ami már 3×02-ben bekövetkezett. Nem volt megalapozva, felvezetve egyáltalán, így tényleg hirtelen jött ez a fordulat. Véleményem szerint túlságosan is elkapkodott volt, megérdemelt volna egy kidolgozottabb lezárást a karaktere.

Helyette új szereplőként felbukkant Wynonna anyuka, róla eddig kevesebbet lehetett hallani a család férfitagjai mellett. Itt jön képbe, hogy neki köszönhetően végre többet meg lehet tudni az Earp lányok múltjáról, különösen Waverly-éről, az igazi apukájának kilétéről, ami az évadzáró részben kap egy nagyobb csavart, hiszen kiderül ki ő. A másik nagy húzás, az a mód, ahogy Doc hallhatatlanná vált ismét, ez jelentősen elmélyítette az ellentéteket közte és Wynonna, illetve a csapat között.

A karakterekről pár szóban elmondható, hogy az évad egyik fő pozitívuma nekem Nedley rendőr volt, aki kezdetben nem túl szimpatikus figurának mutattak, itt kiderül, hogy rengeteget tett a sorozatban szereplő lányokért. Ehhez kapcsolódva Nicole is kapott egy mellékszálat, amiben kiderült, hogy kiskorában Bulshar mészárlásának egyetlen túlélője volt. Úgy látszik, ő és Waverly kapcsolata a kezdeti nehézségek ellenére kezd megszilárdulni, komolyan néha már „túl cukik” voltak együtt.

Ami Wynonnát és Doc-ot illeti, az ő kapcsolatuk továbbra is se veled se nélküled státuszban van, inkább a nélküled az erősebb, hiszen mindketten más valakinél kerestek vigaszt az évad közben. Jeremy is kapott egy szerelmi szálat, amit már a korábbi évadokban pedzegettek, most egyértelműsítették, hogy ő is inkább a saját neméhez vonzódik. A legérdekesebb karakter számomra Bobo, az évad során eléggé hullámzó érzéseim voltak irányába, nehéz volt eldöntenem, hogy ő mit akar valójában, kinek akar segíteni.

Összességében a sorozat hangulata továbbra is könnyed, nem veszi magát komolyan és nem is akarja. Néha azért elviselnék kevesebb humorosabb (?) közbevágást egy-egy jelenetben, de szerintem abszolút guilty pleasure-ről van szó, egy fárasztó munkanap után, amikor az ember nem vágyik semmi komolyra, akkor ideális választás.

Erős cliffhangerrel zárult a Wynonna Earp, azonban a 4. évad be van rendelve és bőven van mivel folytatni a történetet.

4 hozzászólás Ne habozz!

Mikilós - 2018. 11. 11. 23:15

Én is nyáron kezdtem el, és bejött az Odaát olcsó, női változata. Ez az évad számomra hullámzó volt, voltak fársztó részek, és voltak tök jók is, de az évad elfogadható vikt. Én örültem, hogy mehalt Dolls, már a kezdetektől nem bírtam, se a karaktert, meg a színészt sem. Tapsoltam, mikor eltemették na. :) Meg nem is igazán értettem Wynomma-Doll-Doc kapcsolatott, kivel is jár akkor a csaj? A 2. évadban, meg itt az elején már nem tudtam hogy kivel van, de ez mindegy is. Jeremyt sem bírom az is kicsit túl van játszva. Meg furcsa volt ez a gyors identitás váltás, hogy a 2. évadban még hetero, Wawerlynél próbálkozott, meg annál a szőke csajnál a Fekete jelvényeseknél, és a 3. évadban meg rögtön meleg lesz, és a 2. részben nyomul a MAGYAR vámpír muftira, ugyhogy jah… kicsit túl gyorsan történt. Meg szerintem játszál túl mindig a szerepet a színészek, kicist ripacskodnak, főleg Haugh, legalább is a csaj néha-néha túl izgulja a figurát.

De a lényeg, hogy azért nekem bejönn, tetszik, ütős dumái vannak a sorozatnak, és elfogadható már a CGI, nem tökély, de szódával elmegy. Várom az 4. évadot. :)

winnie - 2018. 11. 12. 06:36

“Meg furcsa volt ez a gyors identitás váltás, hogy a 2. évadban még hetero, Wawerlynél próbálkozott”

nem mintha számítana, de nem kell heterónak lenni, ha egy nőnél próbálkozik, simán érdeklődhet mindkét nem iránt:)

Flora910 - 2018. 11. 12. 08:34

Nekem Jeremy identitása kezdetektől meghatározhatatlan volt, mert Doc-nak folyamatosan bókolt, szerintem ebbe a sorozatba teljesen belefér, mert tényleg elég szövevényes, hogy ki kivel jön össze. pl. Wynonna és Charlie..?
Ahogy írtam, én is úgy érzem, hogy néha kicsit sok a sorozat, de közben az ember elszórakozik rajta, Mikilós az utolsó mondatoddal teljesen egyetértek :)

heidfeld - 2018. 11. 12. 20:34

Ütős dumák vannak, bár Wynnona-é néha már sok. Aki viszont nagyon tetszik az Mercedes. Nagyon bírom a stílusát, és Dani Kind teljesen jól játszik.
Egyébként Waverley a legcukibb karakter, akit valaha sorozatban láttam. Dominique Provost Chakley egy tünemény. Ha valakinek kétségei lennének, akkor 2×03, 035-2.30.
Egyébként Nicole és Mercedes alakítói a Workin’ Moms-ban is szerepelnek, amibe esküszöm belenézek, rövidesen.
Sok ismertebb színésznő is felbukkant a 3. évadban, ami nem volt túl jó. Bulsar, meg a magyar vámpírjai.. Sokkal többet vártam. CGI javult, de a kosztümök.. Áradt az olcsóság, főleg a végén.
6/10 az ítéletem. Kellemesen szórakoztat.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz