login |

Dragon Ball Super: vége a sorozatnak – írta Ayrons

2018. 11. 12. 14:50 - Írta: vendegblogger

40 hozzászólás | kategória: anime, Ázsia sorozatozik, kritika,

Idén befejeződött a Dragon Ball legújabb szériája, mint derült égből a kamehame, úgy jött tavasz előtt a bejelentés, hogy a 131. résszel véget ér a Super. Mindenki értetlenül állt, hogy miért is?

Hogy ezt megértsük és magát az egész Supert, vissza kell menjünk 2013-ba.

2013-ban Goku és társai visszatértek a hosszú kihagyás után egy fimmel, a Battle of Gods-al. A Dragon Bal- filmek sose voltak acélosak, inkább pár kiemelkedő pillanattal rendelkeztek, mintsem élvezhető jó sztorival. Sajnos a God se volt kivétel ezek közül, ám volt egy tényező, ami a film mellett szólt: a Gods után röviddel bejelentették az új Dragon Ball mangát és animét.

Az egész világ megőrült (köztük én is), hogy gyerekkorom egyik kedvenc animéje folytatódik. Ám hamarosan elkezdtek gyülekezni a fellegek…  Sok animével megesett már, hogy beérte az alapanyagát, ld. Naruto vagy a régebbi Dragon Ball-szériák, ilyenkor a jól bevált töltelék részek jönnek, hogy a manga beérje a feldolgozást, majd le is hagyja.

Sajnos a Supernél ez nem történt meg, a manga most tart az utolsó Saganál, míg az anime már március 25-én befejeződött. Egy animénél sose jó, ha túlságosan túlhaladja az alapanyagát, mivel ilyenkor nincs egy biztos támpont a folytatásra. A Super esetében a manga készítői elküldték a későbbi Saga-k vázlatait az anime készítőinek, hogy abból dolgozzanak valamit ki. Ez néha sikerült, néha nem.

Bevallom, nem értem, hogy történhetett meg, hogy ekkora szakadék lett a két médium között. Lévén az anime a két mozifilmet dolgozta fel elsőnek, kicsit kibővítve, szóval a mangának elvileg lett volna ideje elhúzni az anime mellett, de sajnos pont fordítva történt. Pedig a feldolgozás készítői mindent megpróbáltak a széria életében tartására, példátlan mennyiségű töltelék részt toltak bele. Ezek minimálisan voltak szórakoztatóak, legtöbb esetben idegesítő történetekkel operáltak, amelyek kizökkentették a nézőt az egész Dragon Ball történetből.

Magáról a kezdeti részekről, és a Black Saga kezdetéig lévő történetekről nem akarok sokat írni, azt már megtették ebben a kritikában. A tovább mögött folytatom a Super-rel.

Legyen annyi elég, hogy nagyon nehezen talált magára a Super, ingadozó teljesítményt nyújtott, voltak kiemelkedő pillanatok elvétve, a látvány sok helyen borzalmasra sikeredett és a zene se volt valami felejthetetlen. Ez tartott a Future Trunks Saga kezdetéig. Ott végre a helyes útra lépett a sorozat.

A Black Saga pedig csúcsra járatta az egész Dragon Ballt, ez köszönhető a két fő gonosznak is, és a jól megírt történetnek. Itt lehetett újra érezni azt, hogy van tétje az egész történetnek, van súlya cselekménynek, emellett Black és Zamasu a top 3 Dragon Ball gonoszok listára bátran felkerülhetnek, talán csak Cell és Dermesztő voltak jobbak náluk.

Hőseink nem egyszer buktak el és kellett elmenekülniük, hogy új technikával és stratégiával visszatérve küzdjenek meg a gonoszokkal, a Buu Saga óta nem volt ilyen a szériában. Az epikus pillanatokat pedig a csúcsra járatták: Vegita visszatérése, Trunks új formája, Blackék fúziója.

A gigászi küzdelmekhez és pillanatokhoz pedig végre megfelelő zenék is párosultak. Nem egyszer hallgattam meg azóta a Saga trackjét, nagyon sötétre és epikusra sikeredett. Látványilag is sokat fejlődött az anime a Saga alatt. És szerencsére a vége se lett a szokásos „jön az új forma és Goku leveri a gonoszt”, hanem ötletesen sikerült lezárni az egészet. Minden tekintetben egy tökéletes történetet sikerült a készítőknek prezentálni.

Amennyire jó volt a Black Saga, annyira felemásra sikerült a következő, ami egyben az utolsó is lett. A Tourment Saga alap felállása az, hogy Gokunak köszönhetően a legfelsőbb isten, Zeno, megrendez az univerzumoknak egy Battle Royalt. Mivel a 12-ből 8 univerzum nem hozza a várt szintet, a Royal végére csak egy univerzum csapata maradhat, a többiek megsemmisülnek mindenestül.

Alapvetően érdekes felállású az egész történet, főképp azon aspektusa, hogy a többi univerzum szemében Goku a gonosz, amiért elintézte ezt a tornát és valljuk be: jogos a haragjuk. Itt azt hittem, hogy a készítők egy kis önkritikával élnek Goku felé, lévén Goku nagyon nem az a karakter lett, akit régen megismertünk. Felelőtlen, mindig csak a harc érdekli és az ellenfelek, régen azért nem volt ilyen (kivétel a Buu Saga néhány pillanata, de ott meg halott volt egy ideig, egy halottól meg elnézzük azt, hogy bohókás és felelőtlen).

De érdemben nem foglalkoztak az általuk felvázolt helyzettel, és szépen lassan elfelejtődött, hogy Goku a hibás mindenért.

A legnagyobb gond az egésszel mégis az volt, hogy nem volt tétje az egésznek, mivel a legjobb harcos kívánhatott egyet a Legfőbb sárkánytól. Innentől kezdve pedig borítékolható volt, hogy a végén mindenki megmenekül. Bár ezt lehetett volna kompenzálni azzal, hogy a részek pörgősek és fordulatosak, de sajnos ez nem valósult meg.

Elvétve akadt egy pár élvezetes, fordulatos rész, de összességében az időhúzás volt jellemző az egész Sagára. A tíz harcos gyűjtése maga volt a kínszenvedés, a nosztalgia jegyében visszahozták a régi szereplőket, ebből négy volt aki értékelhető volt: C17, C18, Zseniális Teknős és Dermesztő, aki Bubu helyére jön, mint meglepetés karakter.

A csaták vontatottak voltak, és több esetben rossz párosításokra került sor. Természetesen voltak kiemelkedő pillanatok, de ezek sajnos elenyészőek voltak. Az erőszintek pedig végképp elszabadultak, konkrétan percenként ugrotta meg mindenki a szintjét. Lettek itt új technikák és formák, amelyek kinézetben és bevezetésben jóra sikerültek.

Goku mindeközben maxra járatta a talpra állás fogalmát, háromszor merült ki és háromszor sikerült neki újra teljes erőből neki menni az ellenségnek, ami nem kicsit volt furcsa. Gohant teljesen lenerfölték és nem méltó módon írták ki. Vegita hozta a kötelezőt, de ezt már láttuk tőle máskor is. Goku pedig, ahogy az egész Superben bántóan rátelepedett a többi karakterre, és megfojtotta őket a jelenlétével. Jiren, az aktuális nemezis a széria legpocsékabb ellensége lett, nulla karaktere volt, ami annyiból állt, hogy nagyon erős.

Szerencsére C17 és Dermesztő sok esetben elvitték a hátukon a részeket, nagyon szépen újra hasznosították őket. Látványilag visszatért az ingadozás, volt mikor jól nézett ki az egész, máskor meg katasztrofális animációkat produkáltak a készítők. Szerencsére a zene nem romlott, sőt jobbnál jobb zeneszámok kerültek a Saga-ba, kár, hogy a történet és a látvány nem követte ezt.

Összességében egy bántóan elhúzódott, összecsapott Saga lett, amelybe voltak kiemelkedő pillanatok és karakterek. De érthetetlen hogy a Black sztori után ilyet tettek le az asztalra, vélhetőleg a készítők nem számítottak a kaszára és mikor megtudták a hírt gyorsan elkezdték összerántani az egészet, ami nem segített sokat.

ATourment Saga-t 5,5/10-re értékelem, míg a Black megkapja a 10/10-et, mivel minden tekintetben kimagasló volt.

Ha magáról az egész Superről kellene véleményt formálnom, akkor azt mondanám, hogy egy közepes széria lett. Voltak remek pillanatai, és letett egy nagyon erős Saga-t, de ingadozó látvánnyal, történettel operált végig. Az erőszintek sok esetbe követhetetlenek lettek, tömérdek töltelék rész lett, a karaktereket nem jól kezelték. Számomra a Z egyrészt azért volt jó, mert a felnőtté válásról, a generációváltásról szólt. Sajnos itt megragadtunk egy szinten ebben a tekintetben.

Míg a sima Dragon Ballt és a Z-t bármikor újra nézném, itt nem érzem ezt késztetést, esetleg előveszem a legjobb részeket és ennyi. Remélhetőleg a jövőben tanulnak a hibáikból a készítők. Idén jön egy új film, a Broly, és utána talán egy új sorozat. A Dragon Ball Super számomra viszont csak 6/10.

40 hozzászólás Ne habozz!

Melkon - 2018. 11. 12. 16:08

Anno imádtam, de mai szemmel a rengetege filler és értelmezhetetlen power creep szerintem már nézhetetlen.

Nem láttam a Supert, jobb ilyen szempontból?

CrashBoostZoom - 2018. 11. 12. 16:17

@Melkon
A cikkből: “Az erőszintek pedig végképp elszabadultak, konkrétan percenként ugrotta meg mindenki a szintjét.”

Szóval nem, éppen az ellenkezője történt. Goku szó szerint már isteni magasságokba emelkedik a Tournament of Power végére.

Ayrons - 2018. 11. 12. 16:20

Rosszabb sajnos. Buu Sagat veszik alapul valahol főképp az erőszintek ugrálásánál.
A Z-ben is voltak töltelék dolgok de nem ennyi mint itt plusz ott kijött a Kai ami a Z filer részek nélküli változata. Meg innen hiányzik az ív ami a Zben meg volt kb a Cell Saga végéig. A sima DB meg egy Nyugati utazás történet volt és annak tökéletes de itt egyik sincs. Nincs ív nincs semmi kijelölt út csak annyi hogy erősebbek legyünk.

Melkon - 2018. 11. 12. 16:22

CrashBoostZoom

Olvastam, ez a része nekem még oké, az zavar, amikor 40 részen keresztül megy egy harc és az egyik oldal minden részben hirtelen 2-szer olyan erőssé válik, mint a másik, mert csak.

Szóval engem inkább ez a része zavar, ezt szerintem milliószor jobban megoldották pl egy Inuyashában vagy Yuyu hakushoban (nem nagyon nézek animéket, nem tudok aktuálisabb példát. :) ).

Melkon - 2018. 11. 12. 16:23

Jah, a “percenként” rész kimaradt, my bad, akkor azt hiszem hanyagolom. :)

ragklaat - 2018. 11. 12. 16:25

“…Goku nagyon nem az a karakter lett, akit régen megismertünk. Felelőtlen, mindig csak a harc érdekli és az ellenfelek, régen azért nem volt ilyen…”

Ezzel nem értek egyet – nem túl rég (1 éve :D) álltunk neki a DBZ-nek, és Goku bármikor kiteszi még a kölykét is a veszélynek, csak hogy harcolhasson egy erősebb ellenféllel. Azt mondják ezek a Saiyajinek ilyenek. :)

Ayrons - 2018. 11. 12. 16:30

Úgy érzem rád a Dermesztő elleni harc mélypontot hagyott a Z-ben :D ott volt az hogy Dermesztő 4 formát vonultatott fel.
Nekem ezek nem voltak gondok soha mivel ezeket logikusan megmagyarázták: Dermesztőnél ez egy faji specializáció volt.
Goku is dühe és a faji származása miatt lett SSJ szintű.

Itt a legnagyobb gond az ,hogy semmi logika nélkül vannak power upok. 40 részes harcos nincsenek mert unalmasabbnál unalmasabb párbajokkal szakítják meg azokat. Arról nem is beszélve ,hogy az egyik karakter az egyik részben a formájával nem képes az ellenfelét legyőzni majd két rész múlva már megy. Vagy az egyik ellenfél ellen az ereje kevés de az erősebb ellen már jó az ereje.

Ayrons - 2018. 11. 12. 16:34

ragklaat: Egyedül Cell ellen volt ilyen eset de ott azért tette amit tett mert tudta ,hogy a fia képes legyőzni Cellt és meg van benne az erő.
Dermesztőnél több esetben óvta és menekítette a fiát meg Raditz és Vegeta ellen is.

DarkEagle - 2018. 11. 12. 16:54

A Super végének semmi köze a mangához elvégre ezúttal a Manga az Anime adaptációja gyakorlatilag és nem fordítva ahogy lenni szokott. Egyébként a Manga is a két mozi sztorijával kezdett ahogy az anime ezért is érte be könnyedén az anime. Sőt gyakorlatilag a Manga van lemaradva hiszen most tartanak az utolsó ARC vége felé ahogy látom. Egyszerűen arról van szó hogy egyre kevesebb úgymond never ending anime van mivel rájöttek VÉGRE hogy jobban megéri mind anyagilag mind minőségileg is ha évadonként adagolják a cuccokat. Jelenleg ugye jön a Broly film ami a következő évad felvezetője lesz. És hogy mikor jön a következő évad azt még nem tudni de nyilvánvalóan jönni fog.

lynx - 2018. 11. 12. 17:59

Én év elején kezdtem el nézni a szinkronnal és rettenetesen beütött a NOSZTALGIA faktor.
A szinkronhangok nagy része visszajött, ami új és változott, az megszokható.

Mikor várható az utolsó fejezet szinkronosan? Erről tud valaki valamit?

Elkezdtem nézni a dbZ-t is és azt tapasztaltam, hogy Goku ott is infantilis és a harc számít neki. Nem láttam lényegi különbséget a jellemében a Super alatt

Ayrons - 2018. 11. 12. 18:15

DarkEagle : Ez nem így van. A Super manga sose dolgozta fel a a Feltámadást ott elintézték egy mondottal ,hogy Dermesztő feltámadt. Annak a filmnek lett egy külön manga feldolgozása. Ami külön jelent meg a Super mangától.
Manga pedig nem dolgozza fel az animét mivel az anime Sagak előtt megkapta a manga készítőitől a terveket. A manga szépen megy a maga kijelölt sztoriján. Anime egy vázat kapott meg amit átalakítottak.
Broly nem vezeti fel a Super folytatását mivel ha lesz új anime annak már nem Super lesz neve ezt már bejelentették.

lynx: Nemzetközi forgalmazásba eddig senkinek se adták el az utolsó Sagat a japánok így passz.
Szerintem sokkal komolyabb. Védi a családját sok esetben, komolyan veszi a dolgokat és felméri hogy milyen súlyos dolgok vannak lásd Dermesztő ellen vagy Vegeta vagy Cell. Buunál már tényleg debilebb.

Ayrons - 2018. 11. 12. 18:15

Kommentem bent ragadt.

Kol - 2018. 11. 12. 19:24

C17 hozta az egész Tournament sagat, magasan kedvenc lett.

.LnB - 2018. 11. 12. 19:44

Megnéztem én is idén a Super-t, és nagyon untam. Teljesen egyetértek a kritikával. Black saga jó volt, a többi hulladék. Kár érte. Na meg ez a god szint. Már kb gondolatban verekedtek mozdulatlanul.. De legjobban Jiren b****tt fel, egy nulla karakter.

Amd33 - 2018. 11. 12. 19:54

Nem értek egyet, a tournament saga is nagyon jó volt.Az ultra ösztón Goku mindent vitt eddig plusz Jiren is nagyon komoly power karakter volt.
Nem volt olyan jó mint a Z de nagyon vàllalható volt én màsodjàra töltöm le mìg jön a Brolys film…

DarkEagle - 2018. 11. 12. 20:39

Tuti, hogy a Broly film fogja felvezetni a következő szériát ugyanis ezt a hivatalos oldalon jelentették be jó pár hónapja.

Abban igazad van hogy a Dermesztős filmet nem dolgozta fel a manga de a Isteneket igen. Még nem hallottam olyanról hogy egy anime készítői pláne Shounen Fightnál előre megkapnának bármit is ha nincs alapja az animének mint pl Manga, Light Novel etc. HA egy anime előbb készül el mint a Super esetében akkor ott a Manga az anime adaptációja. Ne tévesszen meg a tény hogy a Manga néhol eltér az animétől mert gyakorlatilag egyszerre kezdődött mindkettő.

krisz - 2018. 11. 12. 20:48

Nem értek egyet a gyenge minőséggel és ha a nézettséget nézem, az se ezt igazolja. Én személy szerint nem daráltam, hanem hétről-hétre néztem a részeket. A naruto.kun fórumon napin szinten mentek az elmélkedések, hogy vajon mi fog történni a következő részekben, mert olyan izgalmas volt az egész. Főleg igaz ez a Future Trunks Sagara. Bármikor újra elő tudnám venni. Aki Z-ért rajongott, de a Supert még nem látta, az mindenképpen pótolja be, mert nem fog csalódni. Egyrészt nincs benne több filler mint a Z-ben volt (elvégre 131 részről beszélünk), másrészt a nosztalgia faktor miatt alap járaton nem tud unalmas lenni és én egyébként se mondanám annak. Az egyetlen dolog ami engem zavart az Gohan teljes szintű mellőzése egészen az utolsó sagaig, ahol is sikerült annyira megalázni, amennyire csak lehet. Ugyanis kapott egy remek felvezető részt a tornára, ahol SPOILER SSJ Blue Kaioken Goku ellen harcol. Minden ki azt hinné, hogy na bumm vissza tért a legtehetségesebb szereplő, aki a legtöbb potenciállal rendelkezik. Aztán a tornán meg sehol semmi, érdemben nem tesz hozzá semmit az egészhez, még csak egy jó fightot sem kap a készítőktől. [8,5/10]

David - 2018. 11. 12. 21:22

Nekem a black saga volt legrosszabb. Nekem uncsi volt a boss és érdektelen az egész, könnyebben eltekintettem a random powerlvl tournamenttől, még ribrianne is kevésbé volt uncsi.

VGábor - 2018. 11. 12. 23:10

“Goku a gonosz, amiért elintézte ezt a tornát és valljuk be: jogos a haragjuk.”

A cikk írója nem tudom milyen sorozatot nézett, de ha Goku nincs Zeno gondolkodás nélkül eltörli mind a 8 gyenge univerzumot, Goku azt harcolta ki Zenonál hogy legalább egy aki nyer túléljen. Akkor miért is jogos a haraguk?

majsz - 2018. 11. 12. 23:10

Majdnem epizód szinten néztem, pár részeket összevárva, de sokat elmond, hogy a fele már felejtős. A DBZ drámailag sokkal hatásosabb volt, még a fillereket is jól használta ilyen célból, míg a Super sajnos nagyrészt súlytalanra sikeredett. Voltak rendkívül jó pillanatai de ezek inkább sokszor elszomorítottak, hogy milyen is lehetett volna az egész széria. Olyanokba nem is akarok belemenni, hogy a Super néha teljen felborította power leveleket, ami nem is lenne halálos bűn ha sztorit szolgálná kellőképpen.
Lényegében érezhető volt, hogy a DBZ folytatása a GT-vel ellentétben, mégis inkább csak önmaga árnyéka. Részemről elszomorítóbb mikor egy kedvenc széria időről időre megvillan és megmutatja a mi potenciál lenne benne majd kényelmesen ellaposodik mintha szimplán gyenge lenne.

Pietro - 2018. 11. 13. 02:03

Rég volt, hogy ennyire ne értsek egyet egy kritikával. mintha nem ugyanazt a változatot néztük volna, vagy nem tudom…
A Black saga befejezése szerintem a vicc kategória azzal, hogy hát passzátok meg, nem tudjuk legyőzni, hívjuk a Zenot. A tournamentnél tényleg elvette a tétet a kívánság, de még így is fényéveket vert szerintem az előbbire. Az elején a nosztalgia faktor, utána pedig maga a fight, ami alatt én olyat éreztem, amit DB nézése alatt soha. Nem egyszer szabályosan a hideg futkosott a hátamon, akkora katarzist adott. Eszméletlen látványos bunyók és rendre jól eltalált zenéket választottak hozzájuk. Tiszta libabőr. A Black saga alatt nem éreztem ilyet, és a legtöbb lehetőséggel kecsegtető pillanatot is sikerült kétperc alatt kiherélniük, amikor Vegita és Goku fuzionáltak.
Én a pontszámaidat fordítva adnám, bocsi, de ez a véleményem.
Jiren azért kapott egy rövid háttértörténetet is, lehet, túlpörgetted(?) – bár szerintem is az eddigi leggyengébb ellenfél karakterileg. Viszont ezt a háttérsztorit akár még felhasználhatják a későbbiekben.

Ayrons - 2018. 11. 13. 07:03

Dark: Pedig itt pont ez történt nem egy cikk megjelent magyarul is erről a Dragonball Podcastnél is. A manga készítői vázlatokat küldtek az anime készítőinek hogy a későbbi sagaban egyes karakterek hogy néznek ki és kivel fog ki harcolni stb.

VGábor: Mivel az univerzumok nem tudnak arról ,hogy amúgy elpusztultak volna így jogos a haragjuk Goku felé ami a torna elejéig fenn áll utána ez elfelejtődik…

A nézettséghez: A Super Japánban(is itt csak ez számít, a japánokat nem érdekli a külföldi sikerek) mindig a top 10-ből a középmezőnyben végzett. Egyedül a Black Saganal végzett a 3.helyen. Szóval nem épp a legnézettebb lett.
Másik kinek mi :) nálam a Black mindent vitt ott megvolt minden és volt tétje én ott éreztem azt hogy ez a régi DB. Ellenben a Torna nagyon felemás lett egy felejthető ellenféllel és hülye ötletekkel.

Amante - 2018. 11. 13. 07:23

Sziasztok!
Valaki megtudná mondani hogy C17 mitől lett ilyen erős? Fel tudta venni a versenyt Goku kék formájával.

deadtom - 2018. 11. 13. 09:19

Hát nem hiszem, hogy a legalkalmasabb ember írta meg ezt a cikket. Persze nem mindenkinek ugya olyan az ízlése így egy ember pontozása nem tudja visszaadni a tényleges minőséget. De ezen kívül rengeted csúsztatás van a cikkben.

Azt meg hivatalos is megerősítették már nem is egyszer, hogy a supernél az anime a fő vonal a manga csak egyfajta népszerűsítésképp van jelen és ezért is lehetséges az, hogy így le van maradva. A kánont szempontjából nem igazán lehet a kettőt szétválasztani viszont a manga csak pár kiegészítő infót ad tényleges kánon animéhez. És a mangát amúgy is Toyotaro készíti.

CrashBoostZoom - 2018. 11. 13. 09:46

@Amante
Csak annyit mondtak, hogy “Sokat edzett amióta utoljára láttuk. Deal with it.”

dombi - 2018. 11. 13. 14:51

@VGábor
“Goku a gonosz, amiért elintézte ezt a tornát és valljuk be: jogos a haragjuk.”

A cikk írója nem tudom milyen sorozatot nézett, de ha Goku nincs Zeno gondolkodás nélkül eltörli mind a 8 gyenge univerzumot, Goku azt harcolta ki Zenonál hogy legalább egy aki nyer túléljen. Akkor miért is jogos a haraguk?

Pontosan, az a 8 univerzum úgy tűnt volna el, ha nincs a torna, hogy azt sem tudják mi van.

Jiren meg egy brutál karakter volt, nélküle Goku sem érhette volna el azt a szintet.

Pmisi - 2018. 11. 13. 14:52

A szuper igenis izgalmas volt, még ha valóban volt töltelék rész,pláne a nagy torna kritizálják ágak szinte egyáltalán nem értek egyet csak azzal hogy az univerzum éli karakteréről szinte semmit se tudhatunk meg azt leszámítva mit tudnak S melyik univerzumból jöttek de ez valamennyire érthető mert ennyi univerzum ennyi karakterét igen részletesen bemutatni azért sem szükséges mert számtalan más forrás áll erre rendelkezésre,számtalan fán és egyéb háttérből tényét kereshető ki. Ezêrt Jiren jellemtenségével elöhozakodni botorság ez olyan mintha egy olyan mintha egy marver képregényben a DC karaktereit kérnék szigorúan számon…olyan mintha a dragoon Balog hoslitanánk őssze a dragoon ball ad el amit fanok csináltak…

Pmisi - 2018. 11. 13. 14:59

Ha fokú nincs akkor torna nélkűl minden univerzum elpusztul biztosan,ha gokú csapata nincs akkor az elpusztult univerzumokat sose hozzák vissza.Ezek a tények,persze ez nem jelenti azt hogy esetlegesen újak létrehozásával pláne ha szinte egyezően az eltörlöttekkel nem lehetett volna megismételni ugyanazt ugyanúgy vagy majdnem teljesen úgy,tehát azt nem állítom hogy nem lett volna a semmi vagy semmi se ha minden univerzum elpusztul vagy mind egy kivételek de azt állítom igenis hogy más univerzum csapatai nem kívánták volna a többi helyreállítását.igenis volt tehát tétje!

Ayrons - 2018. 11. 13. 16:39

Ezt a többi univerzum nem tudja ezért is mérgesek rá. Zenoék mondják el az angyaloknak.

Tétje ??? Ilyen kikötés mellett valaki tényleg azt hitte ,hogy nem Gokuék nyerik és nem azt kívánják ,hogy éljen mindenki ??? Az egész átlátható volt.
Jiren meg egy semmilyen ellenfél volt ezt tartom. Annyi volt az egész ,hogy egy ultra erős valaki akinek a szüleit megölték és lenézi a gyengéket. Állítsuk már egy Black mellé vagy Dermesztő mellé akiknek már a jellemü0k is 100x jobb mint a szótlan izomkolosszus Jirennek.

Az egész Superből hiányzott a normális ív és a cél, mert az egész általában annyiról szólt, hogy erősebb akarunk lenni meg erősebb ellenfelek. Ez semmi. Vagy csak nekem nem elég már ennyi. Nézzük meg a sima DBt ami a hagyományos Nyugati utazás mesére épített plusz annak a végére volt lett egy szép ív Goku családot alapított.
A DBZnél a felnövés és a generációváltás. Itt a mozgató rúgó mi ? Edzeni és edzeni…..
A Z-ben is edzettek de ott volt valami célja egy nagyobb fenyegetés miatt (Vegeta, Cell, Androidok) itt Black miatt meg a torna miatt volt egyedül. Nem mellesleg a Black Sagan kívül normális olyan nagyon komoly fenyegetés nem volt.
De lehet nekem már ennyi nem elég hogy van egy új forma meg egypár nagyobb harc és Goku, egy kicsit többet szeretnék mondjuk Goten, Trunks ,Gohan meg ott voltak az univerzumok is elmenni az összesbe vagy csak a 6-ba. Hit jobban érdekelt és a történetben mint Goku meg Krillin. Az egészet a nosztalgiával meg a fanservicevel próbálják eladni. És még azt se lehet mondani ,hogy a shonen nem megy manapság mert a top3ban nézettségileg ott a One Piece.

Manga-Anime: Nem értem hogy jön az egészhez ,hogy más a kettőnek a készítője mikor a simának és a Z-nek is más volt. plusz eléggé más megoldások vannak pl. Gohan vs Kefla csak egynek.

Gábor - 2018. 11. 13. 19:15

Hát nem teljesen értek egyett leírtakal. Annyiban igaz hogy super gyengébb mint Z, de ne feledjük el hogy Zed volt a csúcs azt nagyon nehéz űberelni! És Z-ben is Dermesztő sagaig volt a csúcs, igazi véres fordulatos harc ami Dermesztö harcal csúcsosodott ki. Utána Cell saga még jo es Buu saga már inkabb vicces volt nem vot igazán hosszú kemény harc ! Super pedig történetileg szerintem nagyon jo es karakterek fullosak csak hiányzott az igazi véres harc!!! Black saga meg szerinted jo?? Hát történet nagyon jo volt jogos, dw harcok 2Ft nem ért…

Zer0911 - 2018. 11. 13. 19:24

Én azok közé tartozom akiknek összességében tetszett a Super.Vártam is hétről hétre. Más mint a Z ez tény.. el is marad tőle de attól még korrekt munka. Mit adott a Super nekünk?? Új karaktereket amik új szint hoznak a
sorozatba csak párat emelek ki:

Beerus: Ő lett az egyik legjobb karakter a sorozatban. Ugyanis vicces és fenyegető is. Sok vicces megmozdulása volt amik nekem tetszettek de ha a szitu úgy hozta bemutatta miért is ő a Pusztítás Istene.

Hit: Egy bérgyilkos, egyedi technikákkal amik másra nem jellemzőek, és összességében nem rosszfiúnak van beállítva simán van még potenciál a karakterben más sagákban is felbukkanhat.

Frieza: Igen ő a Zben bukkant fel de itt a Superben sokkal jobb karakter lett ezt el kell ismerni.

Jiren: Mindenki szidja elég megosztó karakter de most őszinte leszek nekem ő kedvencem. Szerintem nem érdemel annyi szidalmazást pl szerintem Buu sokkal gázabb volt. Badass lett és nekem bejönnek az ilyen szótlan de odacsapok ha kell stílusú karakterek. Senki nem tudta megszorongatni az utolsó pillanatig. Visszaverte a Genki Dama-t ilyet se láttunk még senkitől. Volt háttérsztorija és motivációja nem nagy szám de legalább volt. Buunak mi volt?? De Cell is csak harcolni akart semmi indoklás nem volt mögötte csak mert csillagharcos sejtjei voltak?? Jirenről is azt gondolom mint Hitről. Simán felbukkanhat még más Sagákban is. Sőt a háttérsztorijából még kilehetne hozni akár egy Sagát is.

6os Univerzum elleni torna jó volt amikor Goku újra Kaiokent használ és beindul a főcímzene most mondjátok hogy nem volt jó?
Black Saga: darkos sztori volt tetszett ennyi. Blue Vegito feltűnése, Fúzionált ellenség stb
Tournament of Power: Ez volt a legjobb akárki akármit mondd. Hetiben néztem ezért voltak benne idegesítő részek. De battle royal a Db sorozatban?? Mekkora jóság. És amikor már csak 2 univerzum harcosai maradtak minden rész rohadt jó volt. Itt annyi jó dolog volt hogy nem is emelek ki részleteket mert nehéz lenne.
Úgyhogy összességében én örültem ennek a sorozatnak. A Broly movie is jónak ígérkezik nagyon is. És ha jön egy új sorozat majd a jövőben és hozza a Super szintjét én boldog leszek :)

Ayrons - 2018. 11. 13. 19:58

Vegita és Dermesztő is képes egy Genkit átvészelni sőt, Dermesztő utána még eléggé harcképes is volt.

Pietro - 2018. 11. 13. 20:53

Igen, a Battle Royal-al meglepőt és újat húztak. Ezért is tetszik legjobban nekem is a tournament of power mint bármelyik más, mivel mert váloztatni, nem önismételt. A Black Sagaban tényleg jó volt a hanulat, de a harcok szerintem elkapkodottak és csalódást keltőek voltak. A Battle Royal alatt minimum 3-4 olyan fightot kaptunk, amik überelték a korábbi legjobb ütközeteket is. Best of DB-ben a helyük. Olyan dinamikával tolták az arcunkba, hogy néha levegőt venni is elfelejtettem.
Örülük azért, hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel. De ne vesszünk össze. Abban talán mind egyetérthetünk, hogy örülnénk még DB-nek, ami a Superhez hasonlóra sikerül- még akkor is, ha lenne hová fejlődni

Karaya1 - 2018. 11. 14. 06:36

Nem tudom, hogy a cikk írója mit szívott, de leálhatna az anyaggal. A DBS-nek még nagyon nincs vége. Decemberben jön az új mozi és nyáron nagy valószínűséggel az új széria a mozifilm folytatásaként. Az animén maga Toryjama (Db-Dbz alkotója) dolgozott és nagyvonalakban adta át a scriptet egy másik embernek (akinek a neve nem jut most eszembe) aki a mangát csinálja. A manga következő arc-ja meg november végén érkezik és a mozifilm elejét fogja feldolgozni ( Broly arc – az eredeti 3 órás mozifilm fogja feldolgozni aminek a felét kivágták a moziból mert túl hosszú lett volna megcsinált).

Ayrons - 2018. 11. 14. 10:34

Erről hivatalos bejelentés van ?

Zer0911 - 2018. 11. 14. 17:15

Ayrons: Igen tudom, hogy átvészelték. Vegita túl élte telibe kapta kirepült aztán visszazuhant. Ő elég pici Genkit kapott. Asszem Krilin elvétette és Gohan lökte rá Vegitára. De Vegita nem verte lényegében vissza csak túlélte.
Dermesztő szintén túlélte valahogy… Ő kb akkorát kapott mint amit Jirenre is rádobtak. Viszont elég kiszolgáltatott volt próbálta visszatartani de nem volt rá képes. Vagyis ő sem tudta kivédeni.

Jiren viszont visszaverte ráadásul komolyabb meg erőltetés nélkül. :D Ment a tiki taki aztán végül Gokut kapta telibe. Vagyis Jiren az első aki ezt a támadást ki tudta védeni úgyhogy amit írtam az helytálló. Többen is túlélték már de kivédeni eddig csak ő volt képes.

Ayrons - 2018. 11. 14. 17:56

Mondjuk ez jogos és elismerem más erre nem volt képes.
De így belegondolva ez a Genki Dama nem volt valami sikeres Gokunak xd Csak Buu pusztult el tőle a többiek talpon maradtak :D meg a Gtben az utolsó Sárkány.
Pedig egy final támadás lenne de nem valami hatásos. Dermesztőnél meg főképp nem volt mert utána még level upolt. Jiren meg visszaverte.

Gauldoph - 2018. 11. 14. 18:57

Egyedül Goku önbírálatával nem értek egyet… Mangában és animében is szóba került, ha nem harcolja ki ezt a bajnokságot, minden univerzum elpusztul… Kivéve a 4 legerősebbet. Ergo Goku a maradék univerzum megmentője.
Amúgy full Z az egész :D
Sayan/Bills bevezető
Frieza saga
Future saga
Univerzum pusztulása saga

ARTURUS - 2019. 02. 14. 01:02

Hát nekem nagyon más a véleményem, de izlések és pofonok.
Én nagyon vártam a black sagát, de csalódás volt. A keverésel, hogy ha berus öli meg zamsut akkor halott is lesz de aztán mégse, aztán járnak csak kikapni(vadász vadász te szopni jársz ide?) aztán végre vegitó de inkább ne is lett volna az a baromság hogy csak fél oráig tart(pont mint a fuzio..) de még igyis elöbb vége mert sok engiát használtak fel…(nem ez lenne a lényeg könyörgöm???) szal jobb lett volna ha nincs is potara meg vegeto. Aztán a végre szerencsétlen Trunksot állandó szereplönek elhetett volna tenni a fiatal énje mellé, erre elviszük egy olyan helyre ahol duplán emgvagy pár honappal fiatalabban??? Mi??? Mért nem volt jó neki ott könyörgöm???
Szal nekem az jóindulattal egy 10/6.
A agytorna viszont tetszett, csak megint nem értem mért kellett 48 percesre mondani mikkor mibe ekrült volna azt mondani 4-5 ora mint ami valojában volt? Ezt ose értettem benne, de ettöl eltekintva sztem nagyon jó volt sok meglepetéssel az nálam 10/8,5.

tamás - 2019. 02. 25. 15:53

Szerintem rendben vololt minden
én imadtam bár igaz sokszor húzták vonták a részeket
de alapjába véve király volt

Útó iratt: Akkinek nem tecik hogy gukué a rivalda fény az ne néze goku a dragon ball lelke és szíve nelküle unalmas
volna

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz