login |

Survivor – 37×08: Slimeball

2018. 11. 15. 18:20 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Ejnye, no, ez nagyon jó rész lett, öröm volt nézni a lavírozásokat, és bár azt hittem, hogy a merge után azért tisztulni fog a kép, inkább csak bonyolódott a helyzet. Gőzöm sincs, hogy mi lesz a folytatásban.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

John esett ki.

Á, ez de rossz! Szegény, John. Nem azért, mert nagy szurkolója lettem volna (mondjuk, abszolút szimpatikus volt), de egy mostani évadban is volt hasonló kiesés, amikor semmi rosszat nem tesz a búcsúzó, nem őt akarják kipöckölni, de jobb híján mégiscsak neki kell. Ez játékosként ritka bosszantó lehet.

Dan, please.

Érdekes lehet végiggondolni, hogy merre ment volna a játék, ha Davie nem idolozik, illetve akkor, ha Dan nem lövi el az egyik idolját (Angelina jól lebuktatta). Két totál más lefolyás jöhetett volna, de így lehet, hogy kapunk egy harmadikat, mert csak ennyin múlik.

Most aztán lehet érveket ütköztetni, hogy vajon Davie-nek megérte-e, amit tett, illetve Dan mennyire jár jól azzal, hogy megmentette Angelina-t. (Aki, basszus, megint megúszta!) Utóbbi lépés elég fura volt, hiszen nincsenek annyira jó viszonyban, akkor viszont mire számított, ha tudta, hogy Christian nem esik ki, Angelina sem? Oké, egy új szavazás benne volt, de a másik oldal okosabb beépített egy biztonsági kapcsolót a szavazataiba, és ennek került a rövidebb végére John.

De miért pont ő? És ezzel akkor befellegzett a hatos Strike Force-nak? Mert feltételezem, hogy borulni fognak a dominók, ki fog derülni, hogy ki mozdult be Christian ellen.

This was my plan.

És akkor a lényeg, Mike terve, hiszen VÉGRE valakinek eszébe jutott még jó időben az, hogy ki az, aki fenyegetés lehet, és ő célzott arra is, hogy a tévénézők számára Christian tipikusan közönségkedvenc figura – más kérdés, hogy nem nagyon tért ki arra, hogy ő is nagyjából ezt a kategóriát képviseli, szimpatikus, geek, jól beszél. A különbség az, hogy most kapott némi “negatív” színezetet is, amit nem fog lemosni magáról. Részemről Hajrá, Christian! és Hajrá, Mike! is.

Szóval örültem, hogy Mike elgondolkodott, de azt is nagyon jó volt látni, ahogy a kétkedő Alec beavatta Nick-et, aki pedig Christian-nak adta le a drótot, ami tippre valamennyire őt is felrázta. (Nick esetében jó volt hallani, hogy tisztában van a pozíciójával, arról beszélt, hogy mennyire under the radar van.)

Remekül volt felépítve az epizód, egy játékos elgondolkodásának következménye tehát az lett, hogy megeshet, hogy az erőfölény a Goliath oldalról a David-re helyeződik át – már persze, ha még él ez a képzeletbeli demarkációs vonal.

Mi volt még? A rész elején vicces volt nézni, ahogy Angelina menteni próbálta magát, Dan nagyképűsködése meg a jutalomjáték során ütött vissza (eleve nem értettem, hogy más is miért volt olyan magabiztos, hogy két zsákon egyensúlyozta a harmadikat), és még egy szavazatlopás is a képbe került.

       

10 hozzászólás Ne habozz!

Edete - 2018. 11. 15. 19:23

Mindig rossz érzés látni amikor valaki azért esik ki mert épp így alakult. De persze ilyen az élet is, néha nem azért szív az ember mert rosszat tett, hanem mert így alakulnak a dolgok. Ettől még bosszantó. Régebbi évadokba sokkal többször volt ilyen.

Részemről hajrá Mike, bár nem sok esélyt látok rá hogy nyer, mert a versenyekben nem sok esélye van, védettség nélkül meg nehéz lesz a vége felé. De jó látni hogy gondolkodik, ráadásul a műsorszerkesztők fejével is, amit én mindig is szerettem.

Amúgy tényleg jó rész volt.

bbb - 2018. 11. 15. 21:17

Valahogy ennek az évadnak a tribal counciljei nagyon bejönnek, és mikor már azt hittem, Natalie kabátját nehéz lesz felülmúlni, jött ez. Annyira bele is voltam merülve, hogy hirtelen azt hittem, Angelina a védettségi láncot próbálja lekunyerálni Dan nyakából. (Btw nem is tudom most hirtelen, hogy azt is át lehet-e ilyenkor még adni – nem emlékszem, Eric mikor mondott le róla, a szavazás előtt vagy után.)

John-t egyébként kicsit sajnálom, mert bizonyos szögekből egészen jól nézett ki, de szinte bárkit jobban bántam volna, főleg Christiant.

kitekintés: ha már Natalie kabátja, valamelyik poszt alatt előjött a kérdés, hogy mennyi ruhát vihetnek magukkal, és miért nem visznek kabátot. Hallgattam tegnap egy podcastet, amiben arról beszéltek, hogy alapból az szokott lenni a szabály, hogy vagy alulra vagy felülre vehetsz hosszú ruhát, de aztán Boston Rob elmesélte, hogy ő például csak egy kosaras trikót meg egy fürdőnadrágot kapott a nyolcadik évadhoz, még egy alsónadrágot se, szóval ahogy kivettem, teljesen a készítők döntenek az öltözetekről. Ilyen változatos időjárás mellett mondjuk elég durva, milyen hátrányba sodorhatnak ezzel embereket, akik önhibájukon kívül vacognak egész este.

Enzo - 2018. 11. 16. 02:02

37×08
Ez a tribal is bekerült a kis gyűjteményembe, ami a legemlékezetesebb tanácsokat tartalmazza.
Na de haladjunk szép sorban.

Bírom, hogy miután a feastnél nem jött át senkinek a logós clue (nem is volt egyszerű), most megint odacsempészték, és sikerült is megtalálni. Tehát a Davie-Nick-Carl triónál van egy idol / stealvote / nullifier trió (illetve az idol már ugye nincs), az nem semmi. Plusz ehhez még jön Dan 2 (most már 1) idolja, ezek alapján lassan amúgy is ideje lett volna egy kijátszásnak. Davie-től meg mekkora volt már a botpörgetős elterelő hadművelet, besírtam rajta :D

1. Bakker, tévedtem, tényleg jury management volt Angelinától, hogy Elizabethnek elárulta a vesztét. Hmmm.
2. A reward elsőre elég faék egyszerűségűnek tűnt, de a cserélgetés érdekessé tette, Dan meg elnagyképűsködte valóban. Aranyos volt, hogy kaptak az elején egy szelet pizzát kóstolónak :D
3. Rewardról elinduláskor jót nevettem a “we’ve got nothing for you either” visszaszóláson, Jeff is mondta, hogy ennyi év alatt hogyhogy nem lőtte el senki…
4. Immunity: megtippeltem a kezdés előtt, hogy szerintem Kara fogja nyerni, erre legelsőnek esett ki :’D good job :D

Csalódás volt, hogy Mike már most felborítaná a hatos Strike Force-ot, még mielőtt igazán akcióba léphetnének. Az ezzel kapcsolatos beszélgetésekből 3 dolog említésre méltó:
– Mike pont Carlt meg Daviet fitymálta le, hogy ők nem threat-ek, ami vicces ugye a fent említett előnyhalmozás miatt :D
– Tényleg ironikus, hogy Angelina múltkori ötlete jött elő megint, csak más által, ezen speciel én is kiakadtam volna.
– És a legfontosabb, ami szerintem a rész kulcsfontosságú mondata volt(!): Alec indoka Mike felé, hogy a hatos szövetség felbontásával neki csak a Goliath szövetség maradna, ahol meg ugye nem épp a tetején áll a Natalia-flip miatt. Ez a gondolat nagyon közrejátszhatott abban, hogy végül továbbdobta az infót Nicknek, aki meg Davie segítségével megmentette Christiant (hála mindenkinek!)

Mi volt ez a tribal, te jó ég, annyira örültem, hogy Davie elővette az idolt (amiről senki nem tudott, pláne), majd utána nem voltam benn biztos, hogy Angelina könyörgése meghallgatásra talál, de Dan szíve meglágyult… és így az egészből az lett, hogy egy “kósza golyó” eltalálta John-t. Nem mutatták, hogy a Davidek splittelni készülnének, úgyhogy ez eléggé meglepett minket, nézőket is. Wow. Ironikus, hogy ugye pont ő jósolt #BrochachoBlindside-ot :D

(Alison pedig “Professor Hubicki”-ként írta fel Christiant, lol :D)

winnie - 2018. 11. 16. 05:17

és ugye az a merge kép megint azt jelzi, hogy változtattak a vágáson, hiszen az előző részben feldobtak egy labdát, és most lett meg a payoff.

haruka - 2018. 11. 16. 13:46

Jaj, annyira jó volt ez a rész! Dan arcoskodása a rewardon, az egész tribal, imádtam!
Rewardon azért szegény Karát sajnáltam, simán lepipálta némelyik fickót, erre nem kapott semmit.
Angelinát nem igazáb bírom, de most azért kicsit együttéreztem vele, rohadt idegesítő, amikor ilyesmi történik (főnököm innen is csókoltatom).
És hát a tribal, valóban minden idők egyik legjobbja nekem. John nem igazán erre a blindsidera gondolt. :) Szimpatikus fazon egyébként, de a végső győzelemre szerintem nem lett volna esélye.
Kedvencem amúgy Carl feje volt, amikor Davie elővette az idolt. :D
https://kepkuldes.com/image/61ZxH

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz következő részben!

weking82 - 2018. 11. 16. 16:36

s37e08 bekerült a tökéletes epizódok szűk kis csoportjába. Elejétől a végéig lebilincselt. Pontosan ezért nézem meg 37 évad után is.
Christian leszállt volna ha nem mentik meg.
Én team Mike lettem ezek után.

Mordekai - 2018. 11. 16. 19:33

Újonc nézőként volt egy ilyen megérzésem, hogy egy ilyen törzsi tanács még a tapasztaltabbaknak is odab*sz, látom nem tévedtem. :) Már ezek a hirtelen last-minute sugdolózások is újszerűen hatottak rám, hát még ahogy kijött szegény John végzete.

Érdekes látni, hogy a “hazai” produkcióban még vannak naív emberi dolgok, itt meg már az elejétől menyire keményen játszik mindenki.

Nekem eddig ez a reakció jött be nagyon:

https://www.youtube.com/watch?v=yb-Nm7JjfTM (2:02)

Thomas - 2018. 11. 18. 17:37

Tényleg jó rész volt, és még meg is lepődtem szegény Johnon, mert a napokban volt egy Angelina interjú a hírblokkban, amitől el is könyveltem magamban, hogy kiesett, főleg miután kijátszásra került az egyik idol. De hogy van ez, szoktak nyilatkozni a kiesésük előtt is a játékosok?

Dan gondolom azért lőtte el az Idolját, nehogy célponttá váljon miatta, arról gondolom nem tud senki, hogy még egy van neki. Amúgy ő szerintem jobban örült volna, ha John marad. Viszont így két legyet ütött egy csapásra, elterelte magáról a threat-gyanút és szerzett egy hálás szövetségest.

Mondjuk én jobban örültem volna, ha sikerült blindside-olni Christiant. Én Mike-ot bírom, őt nem, ez van:) Kár volt elmondani Nicknek. Ezzel tutira vége a hatosnak, mert Christianék nem fognak együtt dolgozni azokkal, akik ki akarták szavazni, és Nick is hozzájuk húz. Maradnak az eredeti törzses határok, de sajnos a szavazatlopás mellett az 1 ember előny nem sokat ér:( Remélem ezt a balhét meg nem Alison járja meg, mert az én kedvenceim szoktak így kiesni, “jobb híján”.

Enzo: Ténylegesen van ilyen gyűjteményed a legemlékezetesebb tribalökről, vagy ez csak ilyen szimbolikus dolog?:)

Enzo - 2018. 11. 18. 19:37

@Thomas:
“Dan gondolom azért lőtte el az Idolját, nehogy célponttá váljon miatta, arról gondolom nem tud senki, hogy még egy van neki.” -> mármint Karán kívül ;)

Igen, ténylegesen van egy ilyen gyűjteményem, nem tartalmaz olyan rettenet sok elemet, átlagban megnézett évadonként 1 db + felírok hozzá pár szót emlékeztetőnek.

winnie - 2018. 11. 18. 20:36

“De hogy van ez, szoktak nyilatkozni a kiesésük előtt is a játékosok?”

egy merge-interjút szokott csinálni az ew, de a héten jött ki a negyedik egy bent lévő játékossal, szóval ez elég szokatlan. azért is rakom ki, mert nem spoiler ilyen szempontból, nem kieső a játékos, de persze kieshet utána.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz