login |

Pilot: The Kominsky Method

2018. 11. 16. 20:02 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Már az előzetesek közben is gyanús volt két dolog: az egyik, hogy a sorozat tényleg jó lesz, a másik pedig nyilván az olvasóink iránta mutatott érdeklődésének nem túl magas szintje. Egyelőre úgy tűnik, mindkettő bevált a Netflix mai premierje kapcsán, de remélem rám cáfoltok az egyikben.

Nem is tudom, hogy mondjam el a történetet. Egy barátságról szól egy színész és az ügynöke között. Az élet sötétebb dolgai sem maradnak ki a képletből, hiszen mindketten öregek már. Csakhogy mindezt teljesen feelgood módon találják. Már az első részben is történik egy nagyon szomorú dolog, és itt rögtön megemlíthető, hogy nem tökölnek sokat a karakterek építésével, rögtön belevágnak.

Az előbbi alatt azt értem, hogy a Michael Douglas által alakított férfi még nem áll készen az élet komolyabb dolgaira, a rész címe is azt sugallta (An Actor Avoids), de szerencsére ezzel nem generáltak felesleges feszültséget a két főszereplő közé, hanem már most is tudja, mennyire fontos neki a barátja, és képes túllépni a haláltól való félelmén miatta.

Ha pedig már egy barátság van a középpontban, akkor nyilván csak azt tudom kiemelni, hogy Michael Douglas és Alan Arkin párosa mennyire működik. Mondjuk utóbbi teljesen hasonló figurát hoz, mint például a Going in Style-ban, de ide is tökéletesen illik. És látszólag Douglas-re is rászabták ezt az idősödő, de igazából már komoly ex-nőcsábász figurát.

Így, nem hollwoodiként még a főszereplő által színészetről tartott oktatások is érdekesek lehetnek valamennyire. Bár kritizálják az ipart, de közben mutatják azt is, hogy bizonyos dolgokban lassanként képes a változásra talán az ottani kultúra. És mindezt nem is szájbarágósan teszik, csak pár aprósággal emelik ki.

Furcsa azt írni egy olyan sorozatkezdésről, hogy rengeteget mosolyogtam rajta, amiben meghal valaki, de pont ezen realizmus miatt működik a finomabb humor a többi részén. Minden át van rángatva az igazi érzelmek világába, így amikor valami humoros, akkor az jobban is hat. Legyen 8/10 a pilot, és most megyek, folytatom.

Mivel Netflixes a sorozat, így a teljes első évad kikerült, de ez inkább az általánosabb ajánló lenne, így a kommentekben se nagyon spoilerezzetek. Ilyen kezdés után valószínűsíthető, hogy a napokban érkezik róla az évadkritika is.

6 hozzászólás Ne habozz!

Alain Prosztó - 2018. 11. 16. 20:41

Miközben néztem, biztos voltam benne, hogy előkerül a feelgood szó a pilotról szóló írásban. :-) Ez tényleg az a komédia (már ha lehet annak nevezni), amin nem nevet az ember, hanem mosolyog.

Nekem kifejezetten tetszett, meglátjuk, hogyan tovább.

Az mondjuk szerintem előnyös, hogy – ha jól látom – csak 8 epizódból áll az évad.

winnie - 2018. 11. 16. 22:00

hát ez engem tökre elkapott, pedig sosem próbáltam volna be, ha nem próbálnék be mindent. és az elején még nevetni is lehetett:) majd még írok róla.

Gevin - 2018. 11. 17. 02:08

Ez totál kimaradt nálam a szórásból, pedig abszolút vevő vagyok rá. A Narcos új évada 3 rész után sajna csalódás, úgyhogy hátha ez ellensúlyozza azt picit – ha már Netflix és egy napon volt a premier.

human - 2018. 11. 17. 02:44

Alain Prosztó: pedig nagyon ritkán használom a jelzőt manapság, szal beletaláltál :)

louie - 2018. 11. 17. 20:13

Ebédhez már épp bekészítettem a pilotot, de végül Casual lett. Na majd vacsorára :)

louie - 2018. 11. 17. 22:06

Hát ez bizony nagyon jó, kár hogy csak 8 rész.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz