login |

Most már biztos, hogy jön Az idő kereke-tévésorozat

2018. 11. 18. 19:15 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: hírek,

Lassan őrölnek azok a bizonyos kerekek (megjegyzem, a mieink is, mert október eleji a hír, és eddig nem voltak képes megírni a külön posztot róla…), de legalább biztosan: az Amazon berendelte a Wheel of Time-sorozatot Robert Jordan itthon Az idő kereke-ciklusként ismert regényei alapján.

Érdekes pályát futottak be a regények a tévében, amiket kábé 2000 óta próbáltak filmre vagy tévére (NBC) alkalmazni.

  • Nulladik lépésként említsük meg azt a WTF-momentumot, amikor 2015. elején az FXX random leadta egy Wheel of Time-sorozat pilotját – a linken még mindig megnézhető. Erre azért került sor, hogy az akkori jogtulaj, a Red Eagle Entertainment megtarthassa a jogokat. Ezért vásároltak műsoridőt egy kábeles humor adón éjjel fél kettőkor.
  • 2016. májusában oldódtak meg a könyvek körüli jogi problémák, akkor jelezték, hogy már normál tévésorozat is készülhet belőle, melyről szóló bejelentés az író özvegye szerint a napokban megtörténhet.
  • 2017. áprilisában írtuk, hogy a Sony Pictures Television elkezdte fejleszteni a sorozatot Rafe Judkins készítésével
  • idén júniusban pedig azt olvashattuk, hogy még egyáltalán nem halott a tévésorozat terve az Amazon-nál. Szóval Amazon.

És most pedig jött a fenti hír. Amiből a laikusok számára is kiderülhet, hogy egyetlen pilot forgatókönyvének fejlesztése mennyire hosszadalmas folyamat. A reality-ket kedvelőknek pedig jelzem, hogy a készítő nem más, mint a Survivor-ös Rafe, aki a 11. évadban szerepelt. Megkezdődött hát a szezon írása, és jövőre jó eséllyel forgatni is fognak.

Az epikus fantasy története egyébként a Dragon Reborn (Újjászületett Sárkány) kereséséről szól, aki segíthet a The Dark One (Sötét Úr) elleni összefogásban, de szerintem majd külön posztban foglalkozunk az itthon is megjelent könyvekkel. (Sajnos nem vagyok képben velük, de utánaolvasok, viszont, ha valaki írna valami alapozó posztot vagy kommentet, hogy ne marhaságokat hordjak össze, azt megköszönöm. Azt is, ha borítóképeket kapok, mert abból is lehet pár.)

13 hozzászólás Ne habozz!

Persoval - 2018. 11. 18. 20:11

Még annyi kiegészítés, hogy az első évad nagy eséllyel az Új tavasz című regényen alapszik, és a nagyon fiatal Moiraine-t követi. (Félhivatalos infók alapján ő lesz az első évad főszereplője, és ez csak így oldható meg, ha nem akarunk egyből a regényfolyam közepére ugrani. Egyébként ő a bölcs tanítómester figura a későbbi kötetekben, amíg a többi főszereplőnek elege nem lesz a folyamatos ármányaiból.)

Mardred - 2018. 11. 18. 20:13

Mondjuk az új tavasz szerintem simán bedobható egy flashbackban és az egész sorozat nem lenne több 5 évadnál, rettenet sokat áll az egész könyvsorozat.

Persoval - 2018. 11. 18. 20:21

@Mandred Igaz, hogy nagyon sokat áll, de annyira ki van játszva az összes tetőpont a könyvek végére, hogy fura lenne összevonni több kötetet egy évadra. Talán ha egy tavaszi-őszi félévados bontásokban menne az egész.

RolloJuve - 2018. 11. 18. 22:01

Rettenetesen vontatott, kb a harmadik könyv közepéig bírtam. Pedig ha lenne belőle valami rövid(ebb)ített, szívesen tovább olvasnám, mert a sztori jó egyébként. A már emlegetett előzményből volt képregény is pár éve.

Desmond Wallace - 2018. 11. 18. 22:50

Én a 2000-es évek elején folyamatosan olvastam a könyveket, és az elején egyáltalán nem éreztem vontatottnak. A későbbiekben már igen, ott nagyon lelassultak az események, de sose untam. A záró trilógia viszont eddig még kimaradt az életemből.

A sorozatot nagyon várom.

piszkosfred - 2018. 11. 19. 00:29

Hu, ez varos. En ketszer olvastam a sorozatot (egyszer a halala korul abbahagytam, mert tul nagy volt a gap, aztan amikor folytatni akartam rajottem, hogy semmire nem emlekszem, szoval elkezdtem elolrol).

Az biztos, hogy szerintem kb a felet siman ki lehetne hagyni a konyveknek anelkul, hogy nagyban csorbulna az elmeny. Van par lassabb konyv, de azert mindenhol porog rendesen. Amitol felek, hogy a gagyi CGI (amire igen jelentos mennyisegben lesz szukseg) megoli a hangulatot, de ne legyen igazam.

SpentRocket - 2018. 11. 19. 09:02

Én is olvastam/olvasom, a sorozat 6. kötete után félretettem egy időre. Én is nagyon lassúnak éreztem, de folytatni fogom biztos, mert érdekel, és szeretem is a műfajt.
Ha bejön az Amazonnak akár egy új Trónok harca is kinőhet belőle, de akkor nagyon oda kell tenni magukat. Potenciál van benne bőven.

monti - 2018. 11. 19. 09:46

Kétszer daráltam már le a könyveket.
Szerencsére nincs összevissza zagyválva kitalált lényekkel, meg a varázslattal is mérsékelten bánnak.
Leginkább Dune fantasy köntösben. Amugy mindeképp érdemes sorozatba vinni igen.

GodBadka - 2018. 11. 19. 10:28

Többször is olvastam a könyveket, 5-6 könyvet angolul is. Én élveztem végig. Persze voltak jobban és kevésbé tetsző részek, de miben nincsenek.

Én speciel rövidnek találtam a sorozatot. :) Még oly sok mesélni való lenne a világból.

juhaszvik - 2018. 11. 19. 14:02

az első könyvet olvastam el már vagy 15 éve, de nem volt kedvem tovább haladni vele, valahogy nem ragadott meg (kissé klisésnek is tűnt).
(spoiler, már ha jól emlékszem) Szegény legény a kiválasztott, vagy valami ilyesmi volt a sztorija, akinek a falujából talán menekülnie kellett, egyik helyről a másikra, voltak kísérői, aztán végállomás, valami csata vagy ostrom.

Persze érdekel, hogy mit hoznak ki belőle mozgóképen, de a fantasy az a műfaj, ahol a legtöbb múlik a megvalósításon (a látványvilágon), már egy rosszul megválasztott erdei jelenet elviheti a gagyiba (a cgi varázslatokról, sárkányokról ne is beszéljünk), legyen bármilyen összetett és átgondolt a történet.

Tovi - 2018. 11. 19. 14:50

En most felyeztem be a 7. konyvet, es elkezdtem az Uj Tavaszt piheneskeppen. Valoban neha kicsit belassul a tortenet, de alapvetoen elveztem minden percet… Varos a sorozat nagyon, remelem nem ternek el annyira a tortenettol, mint az Igazsag Kardja sorozatban.

Zsuk - 2018. 11. 20. 19:30

Én 2 éve tavasszal-nyáron olvastam végig és azóta is keresek valami hasonlóan epikus művet. Szerettem de bőven elég lett volna a fele is, és a végén már nagyon érződött,hogy más fejezte be. De ez sosorzat megvalósítása szempontjábó nyilván kiküszöbölhető.

rhynn - 2018. 11. 23. 14:42

Hú, de szép emlékek, még Jordannel is találkozhattunk Budapestben 2003 környékén.

Remek sorozat, a vége kicsit neccesen állt össze, s van 1-2 töltelék könyv, de így kb 8 olvasáson túl továbbra is a kedvencem a sorozat.

@Zsuk, Brandon Sanderson sorozata, amit a Wheel of Time befejezése közben kezdett el írni, a 3. könyvre már szerintem jobb lett, mint a Wheel of Time átlaga. (Stormlight Archives)

@winnie, ha még aktuális, írok róla e-mailben. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz