login |

American Horror Story: vége a 8. évadnak, az Apocalypse-nek

2018. 11. 19. 14:50 - Írta: Shannen

25 hozzászólás | kategória: antológia, kritika,

Senki nem fog meglepődni, ha azzal kezdem, hogy az idei American Horror Story: Apocalypse-évad, ugyanúgy megosztotta a nézőket, mint a korábbiak, hogy a szezon elején belengetett sztoriszálhoz képest totál más irányba haladtak, és az évadzáró újfent borította a dolgokat, talán most még jobban, mint bármikor máskor.

Mindezek ellenére nyugodtan sorolhatjuk az idei etapot az AHS jobban sikerült évadai közé, sőt én konkrétan a 2. évad óta nem élveztem ennyire AHS-szezont. Ez egyrészt Cody Fern-nek köszönhető, akire AHS-újoncként rögtön komoly feladatot bíztak az írók, Antikrisztusként tulajdonképpen az ő vállán nyugodott az egész szezon. Nem véletlenül neveztem már évad folyamán a kibeszélőben Fern-t a színészgárda egyik legértékesebb tagjának.

Emellett már jó előre lehetett tudni, hogy idén visszatérünk a kezdetekhez, a Murder House-hoz, és a Coven-ben megismert boszik is fel fognak tűnni. Az mindig izgalmas, ugyanakkor rizikós is, ha korábban különálló történeteket akarnak összekötni utólag és egy kerek egésszé alakítani. Fennáll ilyenkor a veszélye, hogy az új sztori miatt a korábbiak nem fognak könnyen belesimulni az éppen elmesélni kívánt történetbe.

Ha a finálét nem számítjuk, akkor ezt a feladatot ügyesen megoldották Ryan Murphy-ék. Érezhetően jól átgondolt volt az egész évad, nem voltak nagy mellékvágányok és fordulatok, a 4.epizódtól kezdve egy irányba haladt a sztori. Ráadásul vendégként több régi arc is visszatért Jessica Lange-től kezdve, Connie Britton-on át Frances Conroy-ig.

Hogy pontosan mi volt az ő szerepük és miért volt csalódást keltő az évadzáró, arról a tovább mögött spoileresen még írok pár sort.

Az évad tehát a világ vége eljövetelével kezdődött, majd egy ideig láthattuk, hogy néhány kiválasztott, hogyan próbál túlélni egy bunkerben, egészen addig, amíg egy Micahel Langdon nevű férfi meg nem jelenik, nyomában pedig jöttek Cordelia vezetésével a boszik.

Az AHS-fanok már tudhatták, hogy Langdon a Murder House végén született gyerek, aki felnőtt korára maga lett az Antikrisztus és a célja a világ elpusztítása lett. Ez persze csak a leegyszerűsített változata a történetnek, hiszen az írók komoly energiát és időt áldoztak rá, hogy mélyebben megismerjük Langdon múltját és kiderüljön, hogy nem egy velejéig gonosz emberről van szó.

Az, hogy a Sátán fia, nyilván predesztinálja arra sok szörnyűségre, amit elkövet, de mindeközben egy magányos fiatal srácot ismerünk meg, akit egy sátánista szekta befogad és elfogadtatja vele a sorsát, sőt mindent meg tesz azért, hogy beteljesíthesse a sorsát.

És itt jön be Cody Fern nagyszerűsége, aki képes megmutatni ennek a karakternek az összes árnyalatát, és a fináléban, amikor haldokolva könyörög Constance-nak, hogy vele maradhasson örökre, ő hagyja ott meghalni, mi pedig annak ellenére sajnáljuk, hogy tudjuk hány milliárd ember veszett volna oda, ha nem hal meg idő előtt.

Langdon ellen a Coven-ben megismert boszik lépnek akcióba és próbálják megállítani az Apokalipszis eljövetelét, amit végül valóban el tudnak odázni pár évvel. Az évad közepi flashback epizódok szintén jól működtek, jó volt újra látni a csapatot (és még a kedvenc AHS zenei motívumomat is újra hallhattuk többször is).

A probléma a fináléban kibontakozott megoldással volt: időutazás. Ez mindig egy kényes téma, hiszen ilyenkor felmerül az az alapvető kérdés, hogy ha beavatkozunk a múltban, akkor az mennyiben fogja megváltoztatni a jövőt? Itt a zárásban konkrétan nemcsak az egész 8. évadot tették semmissé az írók, de a Coven és Hotel évadokban történtekre is kihatással volt az, hogy Mallory visszament a múltba és megölte Langdont.

Érthetően módon biztos vannak olyan rajongók, akik ezt zokon veszik és zavarja őket, engem pont kevésbé hat meg, de mindenképp megúszós megoldásnak gondolom én is egy kicsit ezt a lépést.

Mivel én inkább állok úgy a sorozatokhoz, hogy jobban értékelem az utazást, mint a végcélt, azaz, ha évad közben jól szórakoztam, de mondjuk a végső megoldásban csalódok, attól még inkább marad meg pozitív élményként az évad. Ez az ideai AHS-szezonnal is így volt. Jó volt látni a régi arcokat, tetszett, hogy értelmesen szőtték a szálakat, és a színészek többsége megint kapott egy halom jutalomjátékot, hiszen voltak, akik három karaktert is eljátszhattak.

Nálam az évadra ment a 8/10, ott van a Top3 AHS-évad között a listámon.

25 hozzászólás Ne habozz!

len90 - 2018. 11. 15. 03:08

Na jó, az utolsó résszel kicsit javtottak a ronoméjukat, most tényleg sikerült odatenniük magukat, egy két over-the-top momenten kívül (a három boszorkány előmászik a mocsárból, Angela Bassett nagyon túljátszott Marie Lavue-ja és a túl hosszú Jessica Lange-Cody Fern jelenet) nagyon korrekt epizódot hoztak össze és sikerült szinte minden kérdést megválaszolniuk!

Így az epizód 9/10, az évad 6/10 lenne, de csak mivel 2 részben sikerül megeleveníteni a régi Coven feelinget, ami számomra az utolsó élvezhető AHS évad volt, plusz mert a vége tényleg jól sikerült, végül felkerekítem 7/10-re.

Dave - 2018. 11. 15. 10:02

Szép utazás volt ez az évad pár döccenővel, de összességében tetszett: 7/10

Col-Lector - 2018. 11. 15. 10:05

Tényleg elég jó lett a finálé, bár az időutazás picit megúszós megoldásnak bizonyult, és hát csak pár évvel odázta el Gonosz eljövetelét, mint láttuk.

iampanka - 2018. 11. 15. 20:58

Én az utóbbi 2 évadot nem is néztem és már a 4-5. is döcögött nekem de úgy voltam vele hogy egy Murder House-Coven crossovert nem hagyok ki.
Kicsit inkább a Coven kapott nagyobb hangsúlyt, de egyáltalán nem baj, mert nekem az volt a kedvenc évadom.
Ha Cody Fern-t megtartják, mindenképpen nézem a következő évadot is, mert tényleg nagyon nagyon jól alakított szóval már csak miatt is megéri. Amit kicsit sajnálok, hogy Evan Peters kicsit keveset szerepelt szerintem (hiába játszott vagy 4 különböző karaktert), mert azért Sarah Paulson mellett ő még az, aki tényleg minden évadban nagyon jó volt.
Nekem a kezdés erős volt, de utána kicsit leült (1-2 rész kivételével), viszont a fináléban nem csalódtam. Szépen összefutottak a szálak, és a vége is tetszett. Mondjuk valahogy éreztem, hogy az Antikrisztust nehéz lesz kinyírni, amiben végül is igazam lett.
Úgyhogy összességében nekem is 7/10 az évad.

rol001 - 2018. 11. 15. 23:02

Ez jó évad volt, mondhatom, hogy a top 3-amban van.

A finálétól féltem, hogy nem fognak rendesen összeérni szálak, vagy nagyon elnagyolják, azonban az összes évad közül kijelenthetem hogy ezt a finálét szerettem a legjobban. Izgalmas volt, kerek, jó pillanatokkal.

Az évadnak kifejezetten jót tett, hogy elkezdték érezhetően összevarrni a különböző évadok szálait, szerintem a jövőben is maradhatnának ezen az úton. Az első évadoknál még ez volt az egész varázsa, azonban sok más sorozat is kihasználva ezt az új évad-új tematika megoldást, szerintem már nem jelent nagy pluszt. Innen az a szép, ha okosan -mint a mostani évadban is – össze tudják jól kötni ezt a sok külön sztorit.

Cody Fern-t én is kiemelném, nagyon jó alakítást nyújtott.

Várom az új évadot! :)

Pipacs00 - 2018. 11. 16. 00:54

Én csak idén kapcsolódtam be az AHS nézésében(nagyjából ledaráltam a korábbi évadokat is), és az évad összességben inkább pozitív benyomást hagyott.
Viszont belőlem ez a finálé elég vegyes érzéseket váltott ki a
SPOILER
időutazós csavarral. Lényegében az egész Murder House epizód így meg nem történté vált (Moira szabadulásával együtt :(), arról nem is beszélve, hogy más már lezárt évadok végkimenetelébe is bekavar. (lásd. Hotel)

stewieo - 2018. 11. 17. 09:46

Tetszett ez az évad. Én össze-vissza néztem az évadokat. Volt, amit láttam, volt, amit nem. De itt a boszik már annyira szimpik voltak az elején, hogy amíg vártam a következő részeket megnéztem az első és a harmadik évadot is. Tényleg egész jól összefűzték őket. :) A kaszting az valami fenomenális. Nem tudok olyan boszorkányt/karaktert mondani, aki irritált volna.

Jöhetne egyszer valami ennyire, vagy még jobban elborult boszorkányos sorozat hasonló jó casting-al. :D

nacho - 2018. 11. 17. 19:30

Nagyon jó évad volt.
Ha az évadot nem is nézte végig valaki, de a 6.részt igen, azt biztos kárpótolta egy évadnyi AHS-val. A sorozat legjobb részét szállították.

Levi - 2018. 11. 18. 22:48

Kicsit furcsa érzéseim voltak az évad alatt, mert úgy éreztem heti nézés közben, hogy szeretem, de így a finálé után újragondolva rájöttem, hogy annyira nem is… Vártam a crossovert én is, de most éreztem azt, hogy egyébként a címnek semmi köze nem volt az évadhoz… apokalipszis cím alatt kaptunk 3,5 rész bunkert, meg egy csomó flashbacket. Pedig amikor Billy Eichner valamelyik részben feltűnt és kereste az előőrsöt akkor nagyon megörültem. Valami ilyesmi kellett volna, hogy legyen. Most nem feltétlenül a zombikról van szó, vagy arról, hogy nincs étel és víz, de egy apokalipszisból sok mindent ki lehet(ett volna) hozni. Meg a masik amit nem értek az az, hogy már nem először csak azért írnak egyes színészeknek karaktereket, épp szerepeljenek – gondolok itt Evan Petersre és Sarah Paulsonra főként. Peterssel a 6. évadban sem tudtak mit kezdeni, Rorynak se volt semmi értelme, itt pedig kapott 2 felesleges karaktert, a kötelező meleg fodrászt és sátánista tudóst (Tate jó volt, ő nem ide tartozik). Azok az írók, akik megalkották Kit Walkert, James Marcht és Kai Andersont most ilyennel rukkolnak elő?Ezt nem értem. Sarah Paulsonnál meg egyenesen idegesítő, hogy ennyire tolják…Cordelia az egyik legjobb karaktere, bőven szerepelt eleget, itt volt Miss Venable aki semmit nem tett hozzá a cselekményhez és még a Murder Houseos részbe is beleerőszakolták nehogy nélküle maradjunk :D nem értem komolyan…
A másik Timothy és Emily karakterei voltak, a 3. részig szerintem az ő párosuk és Michael volt az, akik miatt simán tovább néztem volna, komolyan erre kellettek? Valami olyasmire számítottam, hogyha le is győzik a gonoszt ők maradnak meg a földön természetfeletti képesség nélküli emberek, amolyan modern Ádám és Éva. Most kiírtam magamból sok rosszat, viszont nem volt ez annyira gyenge, Michael karaktere meg szerintem simán benne van a Top3 antagonistában a 8 évad alatt.

Más, ami nem az évadhoz tartozik: mi alapján írják ki a főcímhez a színészek neveit?
Mert Frances Conroy,Taissa Farmiga es Billy Eichner is rengeteg részben szerepelt és nem főszereplőként tüntették fel őket, míg Cheyenne Jacksont igen, aki egyáltalán nem volt több részben egyiküknél sem, sőt…
Komolyan kérdezem, ha ezt tudja valaki és segítene azt megköszönném :D

winnie - 2018. 11. 19. 15:03

“Más, ami nem az évadhoz tartozik: mi alapján írják ki a főcímhez a színészek neveit?”

általában szerződés dolog. állandó szereplő és vendégszereplő, a díjazás is eltérő. ettől még lehet, hogy utóbbi többet szerepel. (persze nem tudom, hogy itt mi van a háttérben.)

len90 - 2018. 11. 19. 15:42

Én a bunkeres részeket élveztem, a flashback-eseknek az elje még jó volt, de utána nagyon unalmasak és laposak lettek, mert a legtöbb tényleg semmit nem tett hozzá a történetez (7-8. rész).
Az időutazásos megoldás meg, végülis szépen volt kivitelezve, de tényleg rengeteg kérdést felvet:

1. Ha a jövőbeli Mallory ott maradt a múltban, akkor most egyszerre 2 teljesértékű supreme van abban az idősíkban? Ez kicsit ellene megy a teljes mitológiai háttérnek, amit felépítettek…bár mondjuk az egész 8. évadban ezt tették a 3 évet “elfade-elő” supreme-mel, azzal, hogy Mallory már végigcsinálta a 7 Wonders-t a 7. epizódban ennek ellenére Cordelia ereje semmit nem csökkent, csak néha elájult, Mallory meg még a következő 2-3 (nem tudom pontosan mekkora volt az odőugrás) sem teljesedett ki supreme-ként addig amíg Cordelia végül meg nem halt, a 3. évaf végén azért láthattuk, hogy Fiona-Cordelia viszonylatban ez hogy zajlott le: Cordelia egyből a 7 wonders elvégzése után teljes értékű supreme lett, a látása is visszatért egyből meg minden, és Fiona ettől még nem halt meg azonna, viszont legyengült…

2. Ha az időutazással mindent semmisé tettek akkor szegény Moira sem élvezhette sokáig a felszabadulást, ráadásul azt is elég értelmetlennek érzem, hogy Madisonnak adtak egy teljes redemption arc-ot a Tate & Violet szorival, valamint azzal, hogy gyakorlatilag ő is feláldozta magát a coven-ért, erre mi történik vele: ugyanott van a “saját poklában” ahol korábban volt: az ok, hogy visszaforgatták az időt, de akkor is kellene egy mítikus igazságtétel és annak a felsőbb erőnek, aki eldönti, hogy valaki a pokolba megy-e vagy nem azért közbe kellene avatkozia ilyen esetekben…az meg, hogy Mallory ezt úgy voice overezte le, hogy had maradjon még ott egy kicsit megérdemli, no comment, figyelembe véve, hogy úgy halt meg, hogy őt védte…

Gellcsi - 2018. 11. 19. 16:16

Engem csak az az egy dolog dühít, de az nagyon, hogy most akkor Moira továbbra is a Gyilkos Házban rekedt, Tate és Violet pedig még mindig fasírtban vannak.

punyapapa - 2018. 11. 19. 19:21

Szerintem baromi jó évad volt, és nekem az évadzáróval sem voltak gondjaim.
Annyi megjegyzésem van, hogy az időutazás nekem azért elfogadható, mert nem éreztem azt, hogy az 1. és a 3. évad kivételével nagyon össze lenne fűzve a többi évad. Inkább amolyan kikacsintásnak éreztem pl.: a Hotelre való utalást, és nem pedig annak, hogy a Hotel történései is szerves részei a 8. évadnak.
Tetszett, hogy nem maga az apokalipszis volt a hangsúlyos, hanem az odavezető út.
Valamint az elmúlt 8 évad legjobb epizódját adták a 6. résszel mikor visszamentek a Murder House-ba.
Összeségében visszaadták a hitet, hogy még van szufla ebben a sorozatban, így évek óta először várom a következő évadot.

JaniRazor - 2018. 11. 19. 22:36

Lehet most én nem vágom, mert elég rég voltak már azok az évadok, de miben változtatja meg az Apocalypse vége a Hotelt meg a Covent? Valaki el tudja magyarázni?

Critica007 - 2018. 11. 20. 00:29

Mindig elmosolyodok, amikor valaki Sarah Paulsont kiemeli, hogy mennyire “idegesítő a sok sikoltozása”. Ő egy színésznő, aki azt csinálja – kivételesen magas színvonalon – amit a rendező és a forgatókönyvírók megkívánnak tőle.
Akkor még jobban mosolygok, amikor kiemelik sokan, hogy a 6. rész volt a legzseniálisabb, mert így még jobban kiemelkedik Paulson zsenije, hiszen ő rendezte az epizódot. Imádtam, hogy visszahozott valamit Alfonso Gomez-Rejon stílusából, de nem szolgai módon másolta. Okosan, szépen, esztétikusan építette fel az egyes jeleneteket, szinte már szétfeszítette a szimmetria őket – így kifejezve a párhuzamosságot a múlt és jövő között. (Nyilván Gavin Kellynek is sok köze volt hozzá és végre kiteljesedhetett az előző két évad után. Gyönyörűen fényképezte ezt az epizódot is.)
Crystal Liunak is jár a pacsi a gondosan összehozott szálakért (emberfeletti munkát végezhetett a Roanoke évad alatt, hogy valami koherens egész jöjjön ki végül belőle – gondolom emiatt írhatta ő ezt az epizódot).
Szóval: tessenek szeretni a kis Sarah-t (is)! :)

len90 - 2018. 11. 20. 00:46

@Critica007

Én szeretem Paulsont! :)

@JaniRazor

A Coven történéseit nem változtatták meg, hiszen azok már az előtt végetértek (2014-ben), hogy a jelen évad flashback-jei elkezdődtek volna (2015), szóval a történetbe nem kavartak be, inkább cask a mitológiába (ott említés sem volt a warlock-okról, illetve talán 1-szer elhangzott valakiről, hogy warlock, de arról, hogy ők fasírtban lennének a boszorkányokkal és hogy lenne külön saját sulijuk, hierarchiailag viszont ők is a supreme alá tartoznak – na ilyenről nem volt szó.
Valamint a supreme utódlás kérdése is kicsit máshogy volt megközelítve ott, hiszen supremeknek generációnként kellene jönniük, az ok, hogy Cordelia viszonylag későn (30-as éveiben???) lett a supreme, de akkor is hosszabb ciklusnak kellene rá jutnia, mint az a 3 év amit kapott, anno Fiona ugye azért akarta megölni az új supreme-t mert akkor, ahogy mondta “20-30 év, mire jön egy másik, és mivel ez a supremeség kb. az energia megmaradás törvényén alapszik, erő egyi ktestből ki, másikba be, ezért ha nincs hova távozzon, akkor nála marad, vagyis ő 20-30 évvel tovább élne…na ezt írta felül az, hogy Cordelia 3 év supremeség után elkezdett váratlanul haldokolni, és ezt még cask meg sem magyarázták, hogy ezt Michael közelsége okozná, vagy az, hogy Mallory-nek supreme-mé kellett válnia, hogy verge hajthassa a time travel-t, ez az amit úgy tűnik már nem fogunk megtudni…

A HOTEL történései kapcsán panaszkodóakat én sem értem, ott egyedül annyit írtak felül, hogy az “új jelenben” Quennie nem ment el a hotelbe és nem is lett meggyilkolva ott, szóval ha mint folyamatos continuum-ot nézed a sorozatot, akkor a Hotelnél kicsit kilóg a lóláb, mert az a múlt megváltoztatása előtti idősíkot mutatja 2015-ben, hiszen benne van, hogy Quennie odamegy és meghal, viszont annak a szezonnak a végén is van időugrás 2021-re (?) ha jól emlékszem, az viszont az időutazás miatt kialakult jövőben játszódik, ahol az apocalypsis nem történt meg…de egyébként Quennie jelenléte abban az évadban cask egy fun cameo volt, a történethez semmit nem adott hozzá, cask újabb kapcsolódási pontot akart létrehozni a különböző évadok között. Ezért érdekes az időutazás kérdése, mivel nem létező és kivitelezhető dolog ezért nem tudjuk tudományosan megállapítani, hogy ténylegesen milyen hatásai lennének és létrejönnének-e ilyen “loop” hole-ok, hogy bizonyos dolgok 2 állapotban léteznek a múlt megváltoztatása miatt…

Ami engem egyébként jobban zavar – bár ez off topic – mint inkonzisztencia és felesleges kapcsolódási pont, hogy Ryan Murphy többször kijelentette, hogy a Roanokes Lady Gaga karakter (Skatchetch vagy hogy hívták) volt az első és eredeti supreme. Na ennek van iszonyat izzadtság szaga, mert a harmadik évadban azt mondták, hogy a boszorkányok ereje Batsiba-tól származik, aki egy fekete woodo-t praktizáló házi rabszolga volt, aki “megáldotta” az úrnőjét a mágiuk képességekkel…na ennek szögesen ellentmond, hogy Skatchatch az első supreme, aki már boszorkányként érkezett az új világba az első telepesekkel…

Nina73 - 2018. 11. 20. 07:17

Nagyon szerettem ezt az évadot, imádtam minden visszatérő karaktert és ha jól olvastam senki nem említi külön Jessica Lange jelenlétét. A házas rész volt a kedvencem, élvezet volt nézni Jessica színészi játékát. “I’m Constance Langdon and this my fucking house”

Millory - 2018. 11. 21. 12:27

Hát én igyekszem úgy élni, hogy ennek az évadnak csak 9 része volt xD! Kicsit összelettek csapva a dolgok a vége felé..és az ahogy kinyirták Michaelt…meg h mennyi minden vált semmisé az időutazás miatt…mehh!
(És én annyira hiányoltam egy epic harcot a boszik és Michael meg Mallory és Michael közt)

Dunna - 2018. 11. 25. 13:55

Az első 3 résznek mi értelme volt? Menedékeket lerohanták stb, elcibálták a srácot meg a csajt hogy ők különlegesek közben épp nem is, mert csak az a 2 idióta osztogatta a népet ki hová kerül stb
Lehet én nem értettem valamit, de nekem ha nincs az első 3 rész is megértem a történetet kb :D

Mikilós - 2018. 11. 26. 21:36

Hát, sajna megint véget ért egy évad. Megint várni egy évet. De kár, főleg most, mert ez is k…rva jó lett. Jó, igaz voltak gyenge részek az elej és az utolsó előtti 2 rész, de akkor jó volt. A legjobb, egyértelműen a 6. volt. Jessica Lange, Dylan McDermott, Connue Britton. Fantasztikus volt megint Őket látni, majdnem mindenkint.

A világra kiváncsi lettem volna. Milyen az AHS posztapikalipszise, oké, hogy mind girnyók lettel, de többet is mutatthattak volna belőle. A harc egy kicsit kevésnek éreztem, jobb lett volna, több akció, vudu, spiritus santi, meg az ilyenek mondjuj. Bár azt nem értem miértelme volt Angela Bassettet vissza hívni röpke 5 percre. Jó beszólása volt azt azért el kell ismernem. Meg az új boszikat és Adina Porter karakterét még jobban megmutatni, kicsi hiány érzetem van. De Cody Fernben abszolut pozitívan csalódtam. Azt hittem elripacskodja az egészet, mert az ACS-ben nekem annyira nem jöttbe, és mikor írták, hogy ő lesz az Antikrisztus, háááát… oké kiváncsi leszek. És tényleg, a csávó remek volt, nem volt semmi gond, végig élvezhető volt. Remélem jövőre is itt lesz, a családban. Annyi minden volt itt, és most semmi nem jut eszembe. Basszus. Na mindegy, majd ha van akkor biztos megírom, majd.

És, igen Lily Rabe Best. Nagyon örültem neki, mégha csak 2 részt kapot, de megérte. Az biztos EZ az évad jobb lett, mint a tavalyi.

8/10

Mikilós - 2018. 11. 28. 21:43

Na akkor folytatom.

Örültem a gárdának, mindenkit jó volt újra látni. Még Lesli Grossmant is örültem, bírtam tavaly. De azért jó lett volnlna, ha másabb karaktert kap, hasonlított a tavalyihoz, még Billy Eichnerrel is megint volt viszonya. De mindegy is. A boszi képességéről ne is beszéljünk, azért lehetett volna valami komolyabb, nem az, hogy mennyi kalória, vagy tököm tudja milyen izéje volt neki.
Akkor Angela Bassetről volt szó, nem érte meg visszahozni erre a röpke 5 percre. Kathy Bates okés volt, jól hozta a gondoskodó, csendes gyilkos anyukát. Bár ez a full feketeség nagyon, de nagyon furcsa volt benne.
Sarah Paulson most nem volt idegesítő, kapott egy köcsög karakter, Ms. Venable rém furcsa egy név. De tetszett, jobban kidolgozhatták volna még ennek az évadnak a karaktereit, nem kellett volna 3 rész után elvágni a zsinort. Cordeliat is jó volt megint látni. Az is meglepő volt számomra, hogy Murphy 3x is kinyirta Sarah Paulson karakterét.
Lily Rabe, kár, hogy csak két részben szerepelt, de legalább szerepelt. Nagyon örültem neki, a legjobb számomra. És Misty Day az egyik kedvenc karakterem az egész sorozatban. Steviet is jó volt hallgatni.

Összeségében, egy nagyon jól összerakot évadot dobott össze Murphy és Falchuk. Remélem lesz, majd a közeljövőben egy újabb crossoveres évad. Mondjuk egy Asylum – Roanoke vagy Asylum – Cult.

nino - 2018. 12. 16. 11:15

Nekem tetszett.. Bár egy nagyobb volumenű varázslós összecsapást azért elvártam volna ahol egymást dobálják vagy pukkantják telibe vagy nem tudom. :D. de végre megint egy élvezhető AHS évad volt.. Szerettem.

Nicholas - 2018. 12. 29. 21:37

A cirkuszos után az egyik leggyengébb évad volt.
Alapból nem jönnek be a varázslós dolgok, mert olcsó húzásokat tudnak így megcsinálni az írók és könnyen megúszhatják a komolyabb, átgondoltabb, logikusan felépített csavarokat.
Az egyik legötletszegényebb évaddá sikerült. Alig voltak benne fordulatok évad közben.
Remélem a 9-10. évadra visszajön legalább egy Roanoke szintű történet.

kassailili - 2019. 01. 15. 18:36

Cody Fern a ferjem ennyi

Kitti - 2020. 03. 28. 22:30

Szerintem ez az évad elég jól sikerült. Nagyon tetszet, hogy sok embert az elmult évadból megint látthatunk. Tök jó meg minden. Egy dologra vártam az egész sorozatba ami végül nem nagyon jött össze, szerintem nem csak én vártam azt, hogy Cordelia és Misty össze jöjennek. Annyi megható jelenet volt az egész sorozatba velük kapcsolatba, hogy szerintem ezt kár volt kihagyni. Biztos vagyok benne, hogy sok fan nagyon szomorú lett mikor az utolsó részben igaz hogy Misty vissza jött de a jól megérdemelt csók helyet csak egy ölelést kapott Cordiliatól. Na ott egy kicsit sőt nagyon is mérges lettem az írókra. Mennyire meg érdemelt volna egy jó csók jelenetet az évad. Na de még valammi. Annak visszont örültem, hogy Violet és Tate újra együtt vanak

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz