login |

The Walking Dead – 9×07: Rock bottom

2018. 11. 19. 18:40 - Írta: winnie

50 hozzászólás | kategória: kritika,

Az törvényszerű, hogy az évad legjobb része után a legrosszabb jöjjön? Igen, ez a The Walking Dead. És nem azért, mert megkaptuk azt a pár éve elterjedt, rém tipikus és egyesek szerint visszataszító húzást, miszerint az epizód végi cliffhanger-t nem egy héttel később oldják fel, hanem inkább két hetet váratnak minket. Rég rossz, ha mechanikus érdeklődés-fenntartásra van szükség…

A mostani rész szimplán csak dögunalmas volt. Amennyire belelkesedtem a múlt heti második pilot után, annyira lelombozott ez a folytatás.

Nem mondom, hogy mindenkinek ez lesz a reakciója, mert valójában karakterizáló, karakterpillanatokkal telegyömöszölt epizód volt, amiben akadtak olyan részletek, amiket az írók biztosan izgalmasnak találtak, de engem sajnos nem indított be, hogy belebegtették, hogy valami történt Alexandria és Hilltop között, valamint hogy némelyik szereplő furcsa sebhelyeket visel. Mármint lereagálom egy okéval, és várom, hogy közöljék az okokat, de nem fog heteken, hónapokon át álmatlan éjszakákat okozni.

Nem tudom, mennyit lehet írni róla, hogy az mennyire spoiler, hogy levágják Daryl haját benne, de majd kiderül a tovább mögött.

(FONTOS! Semmilyen képregényes spoilert ne írjatok kommentbe, azokat a képregényes kibeszélőbe érdemes.)

Szavak szintjén kaptunk némi ízelítőt abból, hogy mi történt az új csapattal korábban, próbáltak érzelmi húrokat pengetni, előkerültek az ősemberek és egy Stradivari, de valójában csak Michonne és Luke fontoskodó dialógjai/monológjai maradtak meg bennem – nem az, hogy mit mondtak, hanem csak az, hogy a jelentősnek szánt gondolatok mennyire leperegtek rólam. Hogy az írás vagy a tálalás volt a gond, nem tudom.

Végre láthattuk Hilltop-ot is, ugyancsak a hajamra kenhettem a jeleneteket, annyira jelentéktelenek voltak. Oké, kiderült, hogy mi történt Maggie-vel (“kiderült”), de szegény Jézust az évek során annyira marginalizálták, hogy az őrlődése semmit sem mozdított meg bennem.

Az, hogy mi lett Eugene-nal és Rosita-val, arra nem nagyon derült fény, csak homályosan utalásokat kaptunk, szóval előkészítették a finálét, amiben a vadonból összevakart Daryl-nek is lesz szerepe.

Közte és Carol között volt egyébként a 9×07 egyetlen értékelhető jelenete (nem a hajvágásra gondolok, bár azt tudom értékelni, jó gondolat volt, és nem esztétikai értelemben értem), de ezt gyorsan le is nullázták azzal, amit Daryl-nek és Henry-nek írtak éjszakai zombizás címszóval – valahogy nagyon gagyi lett az összhatása.

A rész legnagyobb WTF-ja részemről az volt, hogy DJ nem halt meg. Túl látványos volt, hogy a fő karakterek között egy senki is ott kolbászol.

50 hozzászólás Ne habozz!

Zsolt - 2018. 11. 19. 19:11

Azt nem tudjátok, hogy az előző évad végén lévő (Eugene, Rosita) jelentnél, miért tűnik úgy, mintha mondanának valamit a zombik? Legalábbis a magyar szinkronnál olyan, de nem értem konkrétan mit mond/mondanak!?

winnie - 2018. 11. 19. 19:13

lehet, hogy a feliratban benne van, ha nem lehet kivenni, hogy mit mondanak, az pedig talán a kovetkezo reszbol kiderul, hogy miért.

FP Jones - 2018. 11. 19. 19:59

a mai részben is beszéltek. mármint valamelyik zombi

Mate815 - 2018. 11. 19. 20:06

Zsolt: A 9×06 végén azt lehet hallani Where are they?

adnam - 2018. 11. 19. 20:19

Merre tüntek el?- ezt mondták.

Zsolt - 2018. 11. 19. 20:47

Akkor ez az új ellenség lesz, vagy csak valami vicc szerintetek?

dexike3 - 2018. 11. 19. 20:48

nekem elment ez az epizód. nem lett volna gond, ha korábban is csinálnak ilyen “karakterizáló” részeket.
nekem is bejött ez a Daryll még mindig zombi Ricket keresem lelkizés.
viszont inkább arra játszanak ezzel a sok adalékkal, hogy majd jól kinyiffanak, akik “érdekessé” válnak. ez a csepegtetés ezzel a vásárral is gyanús. olyan mintha a GoT-ból nyúlnának ilyen hintéseket, mint ott a Vörös nász, vagy Joffrey eskűvője, stb. (de ne így legyen).
hát ez a Maggie húzás szerintem a szinésznőnek szólt, eléggé unfair a készítők részéről, amiért csak több pénzt szeretett volna.
nem csigázott fel a félévad finálé beharangozója. talán jobb lett volna, ha tényleg egy új évad kezdődött volna ezekkel a részekkel és nem ültetik le x hónapra a sztorit.

winnie - 2018. 11. 19. 20:49

“hát ez a Maggie húzás szerintem a szinésznőnek szólt, eléggé unfair a készítők részéről, amiért csak több pénzt szeretett volna.”

kitaláltak egy olyan sztorit, hogy bármikor vissza tudjál hozni, ez teljesen korrekt – a készítőknek a világon semmi köze nincs a színész pénzéhez, fogalmuk sincs, hogy ki mennyit keres, vagy mit akar. a készítő az író szobában ül és forgatáson van, a színész (illetve az ügynöke) meg az amc studiosszal tárgyal, ezek teljesen más entitások. az író oda van a színészért, 7 éve együtt tölt vele évi 9 hónapot, a tárgyalás az öltönyösök reszortja mindkét oldalról, akik jó, ha pár évente látják egymást. itt nincs semmilyen beef vagy ilyesmi, az író még örül is, ha kap kreatív kihívást, mondjuk ki kell írnia valakit, el kell térnie a képregénytől. (nyilván nem örül-örül, mert búcsúzni kell, de szakmai kihívás.)

monti - 2018. 11. 19. 20:50

Na most már beszélnek is majd a zombik meg csapdát állítanak? Elég viccesnek hatott

Amugy számomra nem derült ki Meggi hova lett vagy miért ment el?

Nish - 2018. 11. 19. 20:52

Zsolt
—–>
Nem évad, rész.Nem zombik, járkálók.
Hol vannak?
Közel lehetnek.
Nehogy megszökjenek.
Felirat szerint ezt mondják

Igen, valószínű hogy új Boss van kialakulóba

winnie - 2018. 11. 19. 20:58

“Amugy számomra nem derült ki Meggi hova lett vagy miért ment el?”

mondták évad elején is, és most is utaltak rá, hogy georgie-val, a lemezes csajjal és a két apródjával, hogy más közösségeknek való segítésbe segítsen be nekik.

dexike3 - 2018. 11. 19. 21:29

@winnie
ez igaz, hogy jöhet-mehet a karakter (vagy akár újra castingolhatják is). ezzel nincs is gond Rick is kap majd pár hattyúdal filmet. viszont, hogy Lauren Cohan-nek nem jár egy Talking Dead megjelenés, az szerintem eléggé beszédes 113 credit után.

winnie - 2018. 11. 19. 21:39

a talking deadet nem kovetem, de penz ide vagy oda, a talkshow-s megjelenes eleg nyug mindenkinek, plane az elo, ha masnap melo van, cohan pedig mashol all alkamazasban, szoval, ha nem prágában forgatna, akkor sem szivesen menne egy szamara nem relevans sorozat miatt a masikban vegzett munkaja karara.

Csilla0422 - 2018. 11. 19. 21:52

Maggie már jó ideje mostohagyerek volt, de ettől függetlenül Lauren Cohan többet érdemelt volna.

Ami érdekelne, hogy mi történt Alexandria és Hilltop között. Michonnenak lehet van valami köze hozzá. Amivé vált a karaktere, az nem igazán tetszik.

Daryl – Carol – Henry jelenetek jók voltak.

A prímet most is Magna és csapata vitte. Ők nagyon szimpatikusak.

Az azért nem semmi, hogy Kelly Collins Lintznek 3 gyereke is szerepelt a sorozatban. Kíváncsian várom, hogy a másik lánya és ő maga is látható lesz -e.

Enzo - 2018. 11. 19. 22:16

@Csilla0422: hehe, nekem pont feltűnt a stáblistában a Matt Lintz név (pont akkor pillantottam oda), és eszembe jutott róla Mackenzie Lintz (Norrie@UtD), gondoltam is, hogy hátha rokonok, de azt nem, hogy van még 2 tesójuk, akik Sophiát meg a fiatal Henryt játszották :O

Zsolt - 2018. 11. 19. 22:20

Köszönöm a válaszokat! :) (igen elírtam nem előző évad, hanem előző rész)

Mate815 - 2018. 11. 19. 23:30

Nish: Attól, hogy a sorozatban nem hívják zombinak őket még azok.

Enzo - 2018. 11. 19. 23:45

9×07

Tényleg nagyon kis csordogálós volt a rész. A hilltopos montázst jó volt látni, van áramtermelős szobabicaj, kiskert, köcsögözés meg minden földi jó, és ahogy sejthető volt, Jézus a főgóré. Merthogyugye Maggie nem meghalt, hanem lelépett Georgie néniékhez, és erről Michonne-on kívül tudott csak kábé mindenki, egészen mostanáig. A Whisperers-szálon minimálisat haladtunk előre, inkább csak apró kérdéseket kaptunk, meg a sorozat rosszabb korszakaiból ismerős beszélgetős jeleneteket. Ezeken kívül tényleg csak felsorolásszerűen tudok írni dolgokat a részből:

– Aww, Darylnek van kutyuja. De miért nem nevezte el? (És miért eszik zombit? Vagy hogy mi volt az a levágott lábfejes rész, nem jött át…)
– Apropó Daryl, azt hittem, végre megnyírják rendesen, de nem :(
– Michonne tényleg rohadtul paranoiás, RIP hegedű.
– Hm, Darylen is van olyan X, mint Michonne-on, ez egyre jobban érdekel.
– DJ-re tényleg számítani lehetett, hogy a forgatókönyv feláldozza, de végül csak a Bernie-sztori lezárását kaptuk meg.
– A hilltopos lovasok miért arra mentek, amerről az alexandriai csapat jött, hogyha Michonne mondta nekik, hogy jelentsék be az érkezését??
– És vajon Connie mit látott a bokorban? Egy újabb félbehagyott rejtély.

dexike3 - 2018. 11. 20. 07:10

@Enzo
Daryl kutyáját nagyon fogom sajnálni, ha szétmarcangolják. talán még ez lehet megrázó pillanat a sorozatban.
az X jó kérdés, lehet valami műtéti heg vagy bandajel?
a lovasok szerintem, azért mentek tovább, mert Gabrielnek viszik a hírt Rosita-ról.
Connie bokros jelenete lehet a beszélő zombikhoz kapcsolódik, vagy egy szereplőt hoznak vissza vagy felvezetnek egy ujjat, mint anno Siddiq-kel.

Quantumleap - 2018. 11. 20. 08:00

De ez a hajvágás mégis mi volt? Tök ugyanúgy néz ki.

irgum76 - 2018. 11. 20. 10:30

a részt muszáj megnéznem szinkronnal mert angolul nem igazán értettem (ez lehet pozitívum?)

a kutyás rész viszont felcseszett ott lófrál össze-vissza x ideje a csapdák között és pont aznap éjjel botlik bele egybe mikor megérkeznek Carolék

Sulo - 2018. 11. 20. 11:59

Daryl mivel nem az az érzelmi kötődéses típus (max csak Carol irányába) nem is fog nevet adni a kutyának, az nem ő lenne ha itt neki állna Morzsizni.

winnie - 2018. 11. 20. 12:00

” – A hilltopos lovasok miért arra mentek, amerről az alexandriai csapat jött, hogyha Michonne mondta nekik, hogy jelentsék be az érkezését??”

alexandriába viszik a hírt, szóval gondolom, nekik kell megmondaniuk, hova megy michonne.

Myke - 2018. 11. 20. 12:46

Nekem egyértelmű, hogy valami komoly háború lehetett Hiltop és Alexandria között, sőt az is kinéz,hogy Maggie jelöltette meg Michonet,és Derylt, meg akár a többi Alexandriait,akik valószínű veszítettek.

Jesus karaktere igazából a sorozatbeli első jelenetében volt érdekes, azóta abszolút 0. Persze sajnos van még dögivel ilyen karakter a sorozatban.

irgum76 - 2018. 11. 20. 14:15

újranézve pár dolog ami ismét badarság volt:

én azt hittem Deryl még mindig Ricket keresi de akkor ezt benéztem

Deryl miért nem vágja el a kutyát fogva tartó hurkot a kezében lévő késsel?
sajnálta madzagot?

a süketnémás (ez a süketnéma is enyhén túlzás, hogy maradhatott életben majd 10 éven keresztül?) csapat táboránál mi a frac volt az a konténer?
egy akkora konténert nem tudnak felborítani de nem is volt felborulva úgy tűnt mintha rájuk dobták volna
és miért nem nyisszantotta ketté a zombikat?
akik ala terminátor altest nélkül vánszorogtak volna tovább

egy nyíllövéstől leesik egy tető vagy mi

a lovakat parkoljuk le 50 méterre a tábortól

tudom ha ezek nincsenek benne akkor dög unalom lenne de…

Sasfioka - 2018. 11. 20. 14:38

Myke. Tuti hogy nem volt alexandria es hilltop kozt ha oru. Pont ugy nezett ki tara amikor fogadta a tobbieket. Plusz daryl am is maggie partjan volt mikor rickel nm ertettek egyet. Biztos hogy nem volt ilyesmi max valami aprosagon vesztek ossze, vagy osszeverekedtek vagy negan volt a tema de hogy egymast nem olnek meg ok sem az is biztos.

Quantumleap - 2018. 11. 20. 15:35

irgum76: Nem igazán értem a süketnémás problémádat. Miért ne maradhatott volna életben? Nyilván voltak vele mindig hallók, és jóllehet évekig le voltak telepedve valahol.

Bubu - 2018. 11. 20. 16:04

Enzo
Az nem áramtermelős szobabicaj hanem mosógép. A nagy szakajtóban vitte a nő a mosnivalót, előtte meg ott volt a kimosott a földön egy másikban.

irgum76 - 2018. 11. 20. 17:09

Quantumleap:

és a hallók kiabáltak neki, hogy “vigyáz zombi!”?
sokszor a hallók sem veszik észre a kóborlókat
lásd: “teleportáló zombi”
hát még ha egyáltalán nem hall semmit

ok polkorektségből beraktak egy “fogyatékost” is (vagy nem tudom, hogy kell PC-n írni)
de nekem ez nem hihető

winnie - 2018. 11. 20. 17:16

most akkor arra van célzás, hogy ha zombiapokalipszis van, akkor aki nem hall, 100%-os halálozási rátával rendelkezik?

irgum76: persze, polkorrektségből…, jézusom, ez a fóbia:) szerintem reprezentációra gondolsz, mert tele volt a sajtó, hogy annyian követelik, hogy a halláskárosultak (na, ez a PC, hogy nem azt írom, hogy süket, hogy másoknak megfeleljek és senkit ne sértsek meg!) is kapjanak képviseletet a sorozatban. (ha erről lenne szó, akkor százával lehetne sorolni betegségeket (sőt, állapotokat), amiket még be lehetne dobni.)

komolyan…, ne már:)

nem ismerem a képregényt, abban nem tudom, hogy mi van. ha van benne ilyen karakter, akkor máris van válasz. ha nincs, akkor meg szimplán arról van szó, hogy kihívás számukra, hogy miképp tudnak megírni egy olyan embert, aki nem hall. (plusz eleve egy író számára izgalmas dolog mások által általánosságban sem nagyon írt karaktert alkotni) ld. a fear the walking deadben is volt kerekesszék.

ennyi a kulcs. a nemhalló a zombi között történetekre, máshol és máskor el nem mesélt sztorik kitalálására kínál lehetőséget, az írók mindig olyan történeteket próbálnak találni maguknak, amik valami pluszt hoznak. és ez hozhat.

winnie - 2018. 11. 20. 17:20

(egyébként továbbra is ott a kulcs, hogy az ebben a világban élők nagy része. 60? 70? 80? százaléka nem harcolt zombival, és olyan gyakran, mint rickék, pláne nem. tény és való, hogy ők egy ideje vándorolnak, tehát inkább harcos és vannak skilljei, de akinek bármilyen fogyatéka van, az alkalmazkodik a helyzethez, illetve ha van társa, akkor azok is alkalmazkodnak hozzá. nincs 100%-os halálozási fogyaték ráta. van, akinek összejön a túlélés, és a készítők arról akartak mesélni, akinek ez összejött. és pont kapóra jött, hogy volt egy ilyen karakter, aki alexandria környékén bóklászott.

a vesszőparipám, hogy csak azért, mert valami nem valószínű vagy 1% esély van rá, attól még megtörténik 100-ból 1 emberrel (a “sükettúlélés”). 1 millióból pedig 10 ezerrel. mint ahogy fordítva is, csak ma egy csomó valószínűtlen, “aha, persze…” dolog történt velem, ami eddig még soha.

irgum76 - 2018. 11. 20. 17:41

a fogyatékost, rokkant stb nem tudom mi az illő kifejezés rá
a “halláskárosultak (na, ez a PC, hogy nem azt írom, hogy süket, hogy másoknak megfeleljek és senkit ne sértsek meg!)”
a süket meg siket PC-ül azt tudom de nem érte érzek különbséget a kettő között úgy hogy kb teszek rá

a vakok meg azt kérik ki maguknak, hogy “világtalan” pedig azt hinnénk ez a lightosabb kifejezés

de nekem valószínűtlen egy süket karakter a sorozat világában ennyi

irgum76 - 2018. 11. 20. 17:42

az meg, hogy nem harcosok:

hát a FTWD nem sokra volt jó de azt megmutatta, hogy aki itt nem öl azt megeszik

nadi007 - 2018. 11. 20. 18:43

Hát lehetHosszú idő óta ez az első rész ami tetszett. Valahogy elkapott a hangulata, kicsit olyan reboot hatása volt számomra. Innen szerintem el lehet indulni felfelé.

winnie - 2018. 11. 20. 18:46

akkor nem esett le a suta poénom, máskor nem próbálkozok:) a lényeg, hogy nem érdemes a reprezentációval keverni, ezért emeltem ki így, az pedig elég súlyos félreértés, hogy minden, ami nem fősodor, az címkézendő. pedig a legtöbb csak nem fősodor, ennyi. és nyilván, hogy valami ne legyen tipikus, érdemes eltérni vele a fősodortól.

“de nekem valószínűtlen egy süket karakter a sorozat világában ennyi”

hádde ezt mondom én is. ezt nem vitatja senki. mindenkinek valószínűtlen. épp az efféle valószínűtlen, de nem példa nélküli dolgok lehetnek egy írónak izgalmasak, nem a két oldalas akciójelenetek. az az igazán érdekes számukra, hogy megalkotják a karaktert, kitalálják a múltját, történetét, majd pedig belehelyezik azokba a szituációkba, amikbe a társait is, és mindegyik esetben elkezdenek az ő fejével gondolkodni. ez az igazi kihívás, egy író keresi az ilyet. ha választani lehet, hogy mindenki legyen halló, vagy legyen egy nem halló is, akkor utóbbit fogja a többség választani. most ez az ötletük volt. négy rész múlva lesz egy másik.

de, ahogy írod, valószínűtlen a dolog, naná.

“hát a FTWD nem sokra volt jó de azt megmutatta, hogy aki itt nem öl azt megeszik”

azon a pár négyzetméteren igen. de több százezren vagy millióan élnek, és csak kis hányaduk ölős, vérszomjas. ezt meg is mutatta a twd, a többség már a rickék előtti másfél évben sem ment ki alexandriából, most pedig pláne nem járnak ki a nemharcosok. gazdálkodnak, gyereket nevelnek, nyilván önvédelmi képzésbe részesültek, de javarászt nem minirambók élnek a királyságban, earl kovácsmester vagy tammy asszonyság sem harcol senkivel.

Gremi - 2018. 11. 20. 19:03

régen nevettem ilyen jót, egy jeleneten.Szegény inges srác zombivá válását baromi drámaian szerették volna eladni.De foggalmam sincs ki volt ő, egyszer sem láttam így kb még tized annyira sem érdekelt, mintha az új szereplőkből halna meg valaki…. Mit akartak ezzel?henry vagy hogy hívják… baromi idegesítő… .Az íróknak vagy nincs gyereke, vagy… .Már a zombi korszakban nő fel a gyerek, de szülöi tisztelet, megfontoltság, esetleg valami gondolkodás nincs :D .

irgum76 - 2018. 11. 20. 19:07

“hát a FTWD nem sokra volt jó de azt megmutatta, hogy aki itt nem öl azt megeszik”

a kezdeti időszakra gondoltam a “járvány” kitörésére amikor a szomszéd néni is vérszomjas fenevaddá vált

Desmond Wallace - 2018. 11. 20. 20:39

Carol nagyon béna fodrász.

ayren - 2018. 11. 20. 21:24

Desmond Wallace
Szerintem inkább a hajvágás ténye volt fityiszt mutató fan service. :)
Fenjük itt páran az ollót évek óta, erre kb 2 cm-t vág a hajából?! :)

Enzo - 2018. 11. 20. 21:29

#hilltopilovasokménemarramentek:
oké, újra megnéztem, hogy mit mondanak, és most már értem, elsőre máshogy jött át :D

a hurok elvágása meg a konténer nekem is szúrta a szemem + Yumiko meg Daryl rendezhetne célbalövő versenyt ezek szerint

@Bubu: ja hogy mosógép, kösz :D no mindegy, akkor is menő.

Connie karakterét én nagyon bírom, és szerintem egy megfelelő környezetben némi szerencsével életben maradhatott. A képregényben ha jól rémlik, nem szerepelt (mondjuk azért képregénybe süketnéma karaktert írni az eléggé öntökönszúrás lenne, nem? :DD)

Quantumleap - 2018. 11. 21. 00:49

adrenalin: Ott a gond, hogy Norman Reedus nem hajlandó hajat vágatni. Nemrég egy filmszereptől is ezért esett el.
winnie, tehát erre írtad azt, hogy meg fogok lepődni? :) Vagy te magad is azt hitted, hogy rendes hajvágás lesz?

elmebaj - 2018. 11. 21. 01:23

@irgum76 – 2018. 11. 20. 10:30
“a kutyás rész viszont felcseszett ott lófrál össze-vissza x ideje a csapdák között és pont aznap éjjel botlik bele egybe mikor megérkeznek Carolék”

es Carol is pont ebren van, tudja merre vannak, es megis csendben kivar az egesz jelenet alatt, amig nincs kozvetlen eletveszely. Bennem felmerult, hogy csak nem o keszitette elo az egesz jelenetet, hogy Darylek “egymasra talaljanak”?

(igen, ez a logika is csak a storyboard-egyutthatok menten mukodik, annyi idozitesi problema van vele [Henry pont jokor ebredt, pont jofele lofralt, pont idoben talalkoztak Daryllel, etc.], megis siman kinezem a twd-bol, mert tele van ilyen “tervezett veletlenekkel”)

winnie - 2018. 11. 21. 05:42

Quantumleap: azt hittem, hogy azért lesz valami a hajvágásból:)

Sheriff Hood - 2018. 11. 21. 10:39

Egyre inkább hátránynak érzem, hogy ismerem és követem a képregényt, mert Kirkman sokkal jobb író, mint akik a sorozatot csinálják. Másrészről viszont több karakter sorsa is azért érdekel, mert a képregényben megkedveltem és “összemosom” a kettő árnyalását. Így számomra például Jézus azért érdekes még mindig, mert Kirkman baromi jól kitalálta, árnyalta, így hiába jellegtelen itt, még mindig azt várom, hogy a sorozatban is “előléptetik”.

Ugyanakkor a “tévés” Walking Dead továbbra is egy káosz számomra. A 7×01 óta nem volt egy igazán jó epizód, az All Out War-t is addig nyesegették, fércelgették, amíg egy zavaros katyvasz nem lett belőle, az átgondolatlanság pedig ordít a képernyőről.

Elvileg Andrew Lincolt előre szólt, hogy menne. Chandler Riggs állítólag nem akart kiszállni. Carl karakteríve az egyik legérdekesebb, amit Kirkman papírra vetett, erre mit csinálnak az írók? Fél évvel Rick távozása előtt ki(ny)írják Carlt, azzal az indokkal, hogy így majd érthetővé válik Rick motivációja. Rick nem öli meg Negant és nagy közösségek közötti összeborulást céloz meg a “szabadság, egyenlőség, testvériség” jeligével.

Erre jön egy időugrás (kvázi reboot), a Carl által megálmodott “szép új világgal”, ami persze kártyavár, mert mi már láttuk Maggie és Daryl színfalak mögötti reakcióját. Ez néhány rész alatt összeomlik és jön egy újabb kvázi reboot, összeveszésekkel, széthúzással, remetékkel. Tehát Carl a semmiért halt meg, olyannyira, hogy a dokinak gyorsan elő kellett vennie egy “ha Judithért nem, tedd meg Carlért” frázist Michonne-nál, hogy magyarázzák a bizonyítványt, de hiába. Akárhogy is nézzük, a TWD fél év alatt elvesztett 3 vezéregyéniséget, akiket Carolnak és Darylnek kellene pótolnia. Olyan karaktereknek, akik alapvetően kívülállók, korábban is eltávolodtak már a közösségtől vagy éppen most is ezt csinálják. Ez szerintem akkora kapufa, hogy még mindig rezeg a léc.

Nincs karizmatikus vezér, nincs jó sztori, a jó karaktereket is rendszeresen hülye helyzetekbe hozzák az írószobában, ezzel a “hagyjunk néhány szálat lógva és varrjuk el filmben” megoldással pedig végképp nem értek egyet. A Fear idén sokkal jobban tetszett, Morganék (vagy legalább a csapat egy részének) átvándorlása érdekelt volna, de ez a 7 őszi epizód nagyon keveset adott.

Bíztam abban, hogy Angela Kang-gel majd elindul egy jó irányba a TWD, de az írók összes kreativitása kimerül annyiban, hogy Kirkman sztoriszálait nyesegetik, illetve a kiírt/megölt karakterek helyett újakra szabják át. Megvárom még a “beszélő zombi” szál kibontását, de ha továbbra is ilyen slendrián marad a történetvezetés, akkor megy a sorozat a “majd egyszer” darálóba

Tejberizs - 2018. 11. 21. 10:41

Quantumleap:

Ezt,hogy N.R. nem vágatja le a haját,minden poszt alá leírod. :-D

Számomra is dögunalom volt ez a rész (egyébként Michael Cudlitz rendezte,aki a sorozatban Abrahamet játszotta anno),egyedül a hegedűs rész tetszett,mert már régóta vártam,hogy valaki végre azért vigyen magával egy tárgyat,mert szép/értékes,és nem pusztán csak a túlélést szolgálja.
Úgy gondolom,még az ilyen szélsőséges életkörülmények között sem szabad teljesen megfeledkezni a szép dolgokról,erőt és energiát nyerhet belőle az ember.

Quantumleap - 2018. 11. 21. 11:05

Tejberizs: Nem írom le minden poszt alá, ez itt talán csak a második alkalom. Neked a kettő az már rengeteg?

Tomi - 2018. 11. 21. 19:40

Én azért drukkolok Jézusnak és a bádogkarú fiatalembernek ( Bocsi nem tudom a nevét) hogy az évad végére összejöjjenek, vagy ha nem, akkor legalább Végre csattanjon el az első szakáll összenyálazós nyelves csók, lehetőleg nyárvégén naplementekor, romantikus muzsikaszó mellett. (Azért titkon remélem, hogy soha nem kell majd ezzel szembesülni 65 colon fullHD-ban, ne adj isten bocsi alatt )

karit - 2018. 11. 21. 23:05

“azt hitted, hogy rendes hajvágás lesz?”

Amíg a rőzsét szedték, Carol megígérte, hogy nem vágás lesz, csak igazítás. Állta a szavát.

“max valami aprosagon vesztek ossze, vagy osszeverekedtek vagy negan volt a tema de hogy egymast nem olnek meg ok sem az is biztos.”
“Hm, Darylen is van olyan X, mint Michonne-on, ez egyre jobban érdekel.”

Maggie nyilván már a pincézés másnapján rájöt, mennyire felültette őt Negan, és visszament Alexandriába, hogy de ő mégis, ám ekkor Michonne úgy csinált, mintha lenyelné a pincekulcsot.
Erre Maggie a hátán keresztül próbálta kiszedni belőle, laparoszkóp híján a katana hegyével. Pont ekkor ért oda Daryl, és bevallotta Maggie-nek, valójában ő nyelte le a pincekulcsot, nem Michonne.
Erre Maggie….

Shred - 2018. 11. 22. 23:03

A hegedűs jelenetnél én is kapartam a falat, Michonne kezd túl sok lenni. Vigasztalásul egy kis varázslat:)

https://www.youtube.com/watch?v=ALmTl22Efx4

Tejberizs - 2018. 11. 24. 16:37

Quantumleap:

Nem kötekedésképp írtam,ha így érezted,akkor sorry!Csak mosolyogtam rajta. :-)
(Különben egy másik fórumban olvastam megint a neved alatt ugyanezt,mármint a hajvágós dolgot)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz