login |

A Vikings mellé kiegészítőnek?

2018. 11. 20. 13:15 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kampány,

Vagy manapság inkább már a Vikings a kiegészítő két The Last Kingdom-szezon között?

Passzolok, egyik sorozatot sem nézem, nem nagyon a műfajom, amit képviselnek, ennek ellenére mindkettő tervbe van véve, mert mindig jó kellemesen meglepődni egy váratlanul bejövős szérián. A Magyarországon forgatott angol kalandsorozat immáron 100%-ban Netflix-es, a 3. évad előzetese már jó ideje kikerült, tegnap pedig a premierje is megvolt – és ez lett az első Netflix-es (fiktív) sorozat, ami azonnal magyar felirattal érkezett meg.

Ahogy olvastam, sokan még nem nagyon fedezték fel az Anglia születéséről szóló sorozatot, íme az eddigi írásaink: pilotkritika, 1. évados finálé, 2. évados kezdés, 2. évados finálé.

7 hozzászólás Ne habozz!

clegane - 2018. 11. 20. 15:09

még nem kezdtem el a 3. évadot, de az első kettő nagyon tetszett.
különösen talán azért, mert nem egy céltalan rétestészta, hanem regényeket dolgoz fel, méghozzá szép tempóban, évadonként kettőt! szóval jól ki is van találva a cselekmény és még pörög is rendesen.

- 2018. 11. 20. 21:01

Jobb, mint a Vikings. Legalábbis nekem jobban tetszik 3 évad alapján. Nagyon bírom Uthred karakterét és a legtöbb mellékszereplő is igen szerethető lett. Külön öröm, hogy a stáblista háromnegyed része magyar nevekkel van tele.

Aredhel - 2018. 11. 20. 22:52

Szerintem is jobb mint a Vikings. Nagy rajongója vagyok. Kevéssé sablonos, egyáltalán nem kiszámítható történetvezetése van, plusz nagyon jól fel vannak építve a karakterek (ezt nem a Vikingssel szemben mondom, ahol szintén jók az alakítások és a történet, csak kicsit zavaros a történelmi hűsége, plusz szenzációhajhász).
Az első évad eleje talán döcögősen indul, de nagyon kompakt, igazán szerethető. Külön kiemelném Nagy Alfrédot játszó David Dawsont, akit ebben a szerepben láttam először. Alakítása mesteri. Nagyon visszafogottan játszik, ugyanakkor egy szemöldökráncolással regényeket tud kommunikálni.
Hónapok óta vártam hogy megjelenjen a 3. évad, megyek is,nézem tovább.

monti - 2018. 11. 21. 08:04

Sztem meg nem lehet összehasonlítani a kettőt melyik jobb, mégha egyazon korszak is.
Eleve inkább kalandosabb, humorral fűszerezve.
Olyan mint az a fantasy sorozat volt aminek nem jut eszembe a címe amikor a srác egy csajszival meg egy varázslóval mászkált meg egy karddal, inkább arra hajazz.
Amugy igen mindeképp remek sorozat, kár hogy a magyar felirat néhol gugli fordítás szagú

winnie - 2018. 11. 21. 08:59

azért…, oké, értem mire célzol, de akkor ilyen alapon szinte egy sorozatot sem lehetne összehasonlítani a másikkal, pedig kvázi mindet össze lehet mindegyikkel. még, ha szigorúan is vesszük, a last kingdomot is össze lehetpár tucattal (nyilván a 6-700 futó közül) – és hirtelen úgy találtam, hogy a vikings az egyik legközelebb álló hozzá. nyilván, mint minden ilyen összehasonlítás esetében, sok attribútumában eltér, de ugyancsak fel lehet sorolni legalább féltucatot is, amiben hasonlít.

zagloba - 2018. 11. 21. 15:13

A Vikings 1. évadát nagy nehezen legyűrtem, de tovább nem ment.

Ezzel szemben a TLK sokkal jobban bejött.
Egy sodró lendületű, látványos, kiváló karakterekkel teli történelmi kalandsorozat, amiben nincs egy pillanatnyi megállás sem. (Személyes kedvencem Aethelwold, az unokaöcs.)

Az egészen kiváló 1. évadot egy kicsit gyengébb (de így is remek) 2. követte.
Nagyon vártam az új évadot, kezdem is!

A korszak és a műfaj kedvelőinek nagyon merem ajánlani!

monti - 2018. 11. 22. 13:29

a második évad valamelyik epizodjában nagyon tetszett hogy alfréd viking sakkot játszik :-D
Kedvet kaptam rá én is kiprobálni, azota rendszeresen játszok online ellenfelekkel
Van olyan nehéz mint a sakk, bár inkább stratego-ra hajazz ha azt valaki jobban ismeri

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz