login |

Rob Riggle’s Ski Master Academy: az 1. évad – írta Kissur

2018. 11. 21. 14:50 - Írta: vendegblogger

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Rob Riggle’s Ski Master Academy: We will kick your ass

A szlogenből kitalálható, hogy miről is szól a Crackle komédiája – más kérdés, hogy sokkal, de sokkal elborultabbra sikerült, mint amire számítottam.

A címszereplő, aki saját magát alakítja, Rob Riggle számomra inkább zavaró karakter volt korábban vicces mellékszereplőként, viszont ez a ripacskodó, nagyképű szerep, amit itt hozott, tökéletesen állt neki. (Kicsit egyébként Michaelre emlékeztetett a The Office-ból, a maga naivitásával és a főnöki tetteivel.) A történet szerint Riggle nyit egy motorcsónak-akadémiát, hogy kiképezzen pár vállalkozó szellemű lúzert és jet ski mestert faragjon belőlük.

A helyszín, vagyis a tó és környéke, tele van misztikummal, a CGI szándékosan gagyi, a főcím iszonyúan fülbemászó, ami sajnos talán a sorozat legjobb eleme is egyben. Nagyjából így tudnám röviden összefoglalni, hogy milyen is ez a 8 rész. Viszont mégsem élveztem annyira, mint ahogy szerettem volna.

Minden rész egy sajtótájékoztatóval kezdődik, amin az egyik random riporter például Mary Lynn Rajskub volt, szóval el lehet képzelni, hogy a nagyobb vendégszereplők között sem kis nevekkel dobálóztak (Christopher McDonald, Noël Wells, David Arquette, Jamie Chung, Haley Joel Osment vagy Dermot Mulroney – utóbbit elég groteszk módon írták ki.)

Ha már kiírás: a halál visszatérő poén volt, mert minden részben meghalt valaki, ami miatt magyarázkodni kellett az újságíróknak és a riportereknek. Az epizódok szerencsére csak 22 percesek voltak, úgyhogy gyorsan lehetett őket fogyasztani, ráadásul az átvezető animációk zseniálisak voltak. Kár, hogy a fentiekben nagyjából ki is merülnek a pozitívumok.

Ami viszont rettenetesen középszerűvé tette a sorozatot, hogy fárasztó volt. Eliza Coupe tirpák redneck stílusa például nagyon nem jött be, Brit Baron irritált, és egyáltalán nem volt annyira szemrevaló, mint mondjuk a GLOW-ban, a kadétok pedig szimplán kétdimenziósként lettek megírva. Talán Gilt, a szerelőt tudnám üde színfoltként felhozni, mert neki voltak elborult dolgai, de pár hét múlva már rá sem fogok emlékezni.

Nem tagadom, ment a baromkodás ezerrel, magából a kiképzésből viszont nem sokat láttunk, pedig lett volna az ötletben potenciál – pont ugyanez volt a bajom a Baywatch-mozifilmmel is.

Ha van szabad 4 órátok, amikor rohadt fáradtak vagytok, és tényleg csak agyradírt kerestek, akkor arra tökéletes lehet a Rob Riggle’s Ski Master Academy. Én sajnos nem tudtam egyben ledarálni, pedig akkor gyorsabban túl lettem volna rajta – így viszont kicsit megszenvedtem.

Az epizódjainak pontszámai végig 5 és 6 pont között ingáztak, és végül pont fele-fele arányban jöttek ki, úgyhogy ilyenkor muszáj fél pontot adnom, mert ez lett az átlag: 5,5/10 az évad, és fáj kimondani, de nincs szükségem S2-re, úgyhogy felőlem akár suhanhatna is a kasza.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz