login |

Hírcsütörtök – Take Two-kasza!

2018. 11. 22. 09:05 - Írta: winnie

21 hozzászólás | kategória: hírek,

 • Mai magyar premier: Volt egyszer egy Vadkelet 1. évad
 • Premier: Religion of Sports S3, Up and Vanished S1 + Finálé: The Little Drummer Girl S1, Greenleaf S3, Stan Against Evil S3, The Real Housewives of Dallas S3, Sinking Cities S1, Man’s Greatest Food S2, Forged in Fire: Knife or Death S2, The Wild Andes S1 + volt Hollywood Game Night-epizód
 • Teljes évados premier: No Activity S2 (CBS All Access), New Mystery Science Theater 3000 S2: The Gauntlet (Netflix – itthon nincs!),
 • Magyar premier – Epic Drama: 12.28 A berlini Farkasok (The Wolves of Berlin) 1. évad
 • Magyar premier – Disney Csatorna: 12.21 101 kiskutya: A sorozat (101 Dalmatian Street)
 • A Missions szinkronhangjai.
 • Az ABC látva a pilotot, passzolta a The Middle tervezett spinoffját, a Sue Sue In The City-t.
 • Hosszú szülés volt. 2016-ben írtuk, hogy megvásárolták a George R. R. Martin-féle Wild Cards tévés jogait – nos, a Universal Cable Productions végre talált platformot. A Hulu csapott le az adaptációra, és rögtön két sorozatot terveznek készíteni (már dolgozik is két írószoba), sőt, Wild Cards-univerzumot. A készítő Andrew Miller.
  Az 1987-ben megjelent és azóta 27 kötetet megért antológia sorozaton sztorijai egy közös világban játszódnak, mely szerint 1946-ban egy földönkívüli vírussal lepték el Manhattan-t, ami hatására az egész Föld lakosságának 90%-a szörnyű halált halt különféle módokon, 9% deformálódott, 1% pedig kiszámíthatatlan szuperképességeket kapott.
 • Lehetséges, hogy sorozat lesz Bán Mór Hunyadi-könyveiből. Lantos Róbert producer már megvette a jogokat, és az alábbiakat nyilatkozta a témában: “A világ közönsége hozzá van szokva a nagyon látványos, jó minőségű történelmi sorozatokhoz, elég, ha csak a Borgiákat, a Tudorokat vagy a Vikingeket említem. A Hunyadit úgy kell megcsinálnunk, hogy ezekkel versenyezni tudjon, s akkor az egész világon lehetne forgalmazni és el is lehetne adni. Sorozatként rengeteg lehetőség áll a film előtt: megveheti a Netflix vagy az Amazon, és most jön fel a YouTube is.” Az egész interjú, további infókkal itt olvasható.
 • A CW-n a Roswell, New Mexico S1 kedd, 21:00-ra kerül (01.15-től), aminek hatására a Black Lightning 01.21-étől átkerül hétfő 21:00-ra, aminek hatására a Legends of Tomorrow hosszabb szünetre vonul és csak tavasszal fog visszatérni. Az In The Dark a Legacies kifutása után csütörtök 21:00-tól lesz látható, míg a Jane The Virgin S5 szerda 21:00-es sorozat lesz, miután kifut az All American.
 • Egy piacokon a Netflix olcsóbb csomagokat fog tesztelni, hogy növelje ottani előfizetői számát. Ez nem olcsóbb full szolgáltatást fog jelenteni, hanem az eddigi 3 díjcsomag mellé bevezetnek egy negyediket, ami afféle alternatív ajánlat lesz, más jellemzőkkel. (Korábban egyébként India kapcsán merült fel ilyesmi.)
 • A CW pilotszkriptet rendelt be a Survivors’ Club című képregény adaptációjához.
 • Az MTV elkezdett dolgozni az Undressed című antológia sorozatának rebootján. Az eredeti 1999 és 2002 között ment.
 • A Coen-testvérek szerint a The Ballad of Buster Scruggs mindig is filmnek volt tervezve. Anno az eredeti hírek sorozatról szóltak, talán azért, mert az Annapurna TV volt a gyártó. De akkor lehet, hogy mindez a platform miatt volt így, a Netflix, még film esetében is tévé a szemükben.
 • Készül a True Blood színpadi musical változata.
 • Az ABC elkaszálta a Take Two-t.
 • Michael Cudlitz, a The Walking Dead – 9×07 rendezője beszél a részről, és Angela Kang, a showrunner is mond ezt-azt.
 • A Grey’s Anatomy őszi fináléjáról beszél Giacomo Gianotti (DeLuca), Kevin McKidd + még egy (Owen – és a rész rendezője),
 • Vendégszerep: JK Simmons – Veronica Mars (visszatérő), Matt Long – Manifest (visszatérő), Jeremy Davies – Elseworlds DC-crossover, Reshma Shetty – Instinct (visszatérő), Lauren Holly, Benjamin Watson – Designated Survivor (visszatérők),
 • Állandó szerep: Joelle Carter, Adrian Hough, Jibrail Nantambu, Deric McCabe – cím nélküli Hilde Lysiak-sorozat (Apple), Robin Givens, Essence Atkins, Kendrick Cross, Brely Evans, Erica Page – Ambitions (OWN)
 • Interjú: Michelle Yeoh (Georgiou – Star Trek: Discovery), Jessica Wenger (a House of Cards jelmeztervezője), Thomas Golubic (a Better Call Saul zenei szerkesztője – magyarul!), Joel Hodgson (a Mystery Science Theater 3000 készítője),
 • Új sorozat: Why Women Kill – CBS All Access, készítő: Marc Cherry, három különböző korszakban élő nőről, egy 60-as évekbeli háziasszonyról, egy 80-as évekbeli előkelőségről és egy 90-es években élő ügyvédről, akik házasságaikban hűtlenséggel kényszerülnek szembenézni. A sorozat megmutatja, hogy változott meg a nők szerepe – és azt is, hogy reakciójuk az árulásra mennyire nem változott semmit.
 • Új sorozat: Over Water – belga, 10 rész, készítő: Tom Lenaerts és Paul Baeten Gronda, pszichológiai családi dráma egy egykor híres tévés személyiségről, aki ivászata és a szerencsejáték miatt mindenét elveszítette, viszont kap egy új esélyt, amikor családja szállítmányozási vállalkozásának kezd el dolgozni. Ott viszont új kísértésekkel és régi démonokkal kell szembenéznie. A helyszín Antwerpen, a középpontban pedig a nemzetközi kokainkereskedelem lesz. Főszereplő: Tom Lenaerts. (Már a 2. évad is be van rendelve.)
 • Pilotszkript: Harlem High – Freeform, készítő: Tony Mottola és Sam Laybourne, executive producer: Will Smith és Jayda Smith, diverzi diákokról, akik egy harlem-i középiskola kórusába járnak.
 • Tim Tebow lesz a CBS Million Dollar Mile című fizikai vetélkedőjének műsorvezetője. Kommentátor: Matt “Money” Smith és Maria Taylor.
 • A Discovery berendelte a The Last Alaskans 4. évadját.

21 hozzászólás Ne habozz!

Tibi - 2018. 11. 22. 09:50

Ó, baromira sajnálom a The Middle spin-off passzolását :(

DennyKeh - 2018. 11. 22. 10:10

Ha minden igaz, a Take Two-t próbálják eladni máshova.
Van remény, de halovány.
Kár lenne a sorozatért, remek nyári sorozat volt, a színészek közötti kémia is működött, és nem szeretném, ha Bilson megint eltűnne a képernyőről.

dochollywood - 2018. 11. 22. 10:30

December közepén itthonra is befut dvd-n a Westworld 2. évada.

GYV - 2018. 11. 22. 10:33

Magyar premier:

Halál és fülemülék (Death and Nightingales) – 1. évad, január 2, HBO3

dochollywood - 2018. 11. 22. 11:27
Flanker - 2018. 11. 22. 12:48

“s akkor az egész világon lehetne forgalmazni és el is lehetne adni. Sorozatként rengeteg lehetőség áll a film előtt: megveheti a Netflix vagy az Amazon, és most jön fel a YouTube is.”

Szólni kéne a csávónak hogy ébren álmodik :D

dvd-n a Westworld 2. évada. De miért akar bárki is dvd minőségben nézni bármit 2018-ban?

winnie - 2018. 11. 22. 12:51

flanker: nem hiszem, hogy akarás kérdése a dolog. lehetőségeké. a nagy többségnek azért fontosabb a nézés tárgya, mint a nézés körülményei.

DarkEagle - 2018. 11. 22. 13:00

A Take Two nem lep meg. Örülök hogy nem kezdtem el mert tudtam hogy ez lesz. Újabb Castle féle másolat ami megbukott az ABC-n.

A CW-t viszont nem tudom megérteni. Miért helyezik állandóan előre a Julie Plec sorozatokat? Átpakolják a valóban jó sorozatot több hónapos szünetre pedig Plecnek nem túl jó a repertoárja a TVD univerzumán kívül. Gyakorlatilag minden más sorozata megbukott 1-2 évad után. Miért nem hagyják kifutni a LOT-ot és utána kezdik el adni a Roswellt? Márciusig asszem pont vége lenne a LOT-nak utána meg bedobhatják Plec baromságát.

Vicc ez a CW komolyan. Utána meg néznek mint Jani a moziban hogy miért csökken a nézettség.

Aldo - 2018. 11. 22. 13:02

Sajnálom, hogy kaszálták a Take Two-t, bár lehetett sejteni. Jó kis nyári limonádé volt. Az 1×12 tökéletes sorozatzáró lett volna, se sajnos a finálé nagyon kapkodós és összecsapott lett.
Gondolom a Netflixnek nem kell a Lucifer mellé másik epizodikus krimiként.

Kissur - 2018. 11. 22. 13:06

Flanker: Ne legyünk már ennyire sznobok! Én baromira örülök, hogy manapság bármelyik sorozat kijön szinkronnal DVD-n. A Blu-Ray még nem annyira elterjedt, hogy válogathassunk. A fél karomat odaadnám, hogy pár sorozat kijönne dvd-n. Speciel nekem is csak az van. BR lejátszóm nincs.

dochollywood - 2018. 11. 22. 13:22

@Flanker

Ha itthon legálisan akarsz hozzájutni filmekhez lemezen, akkor abban a néhány boltban/áruházban/(webshop) a kínálat legalább 80%-a DVD lesz.
Kis része BD, mutatóban csekélyke UHD.

Ilyen a magyar vásárlói szokás/kedv.
(nyilván kéz a kézben jár a “rossz” árképzés és az illegális hajlam /= most, azonnal… csak, mert../

Egyébként a gyűjtők is megvannak lőve, mert a Disney mozik (Pixar, Marvel) pár éve csak DVD-n jelennek meg idehaza.
Star Wars filmek is csak azért jöhetnek BD-n, mert a MediaMarkt bevállalja azt a mennyiséget.
Bosszúállóknak, Hangya 2., Hihetetlen család 2.; Barátom, Róbert Gidának is jól állna a Blu-ray…
Marad a külföldi rendelés.

dochollywood - 2018. 11. 22. 13:25

* meg vannak lőve :)

Aldo - 2018. 11. 22. 13:27

Ráadásul a Disney DVD kiadásokra semmi extrát nem tesznek rá.
Külföldről nem nagyon fognak rendelni, mert ott sose kerül rá magyar szinkron és felirat. Nagyon kevés kivétel van. Ha jól láttam egy német oldalon ott megjelent Blu-rayen a Magányos tinédzser című film magyar hanggal, míg nálunk csak DVD-n.

dochollywood - 2018. 11. 22. 13:47

@Aldo

Igen, a pár évvel ezelőtti disney-s embargó a lemezes filmeknél csúcsosodott ki; külföldi megjelenésű filmjeiknél tudatosan leszedték a magyar vonatkozást.

Más stúdióknál azonban a hossza netes kutakodás szerencsével és párosulhat (angol-cseh-lengyel tengely)

A magyar filmek alapból nehezen jelennek meg itthon, ezért is volt meglepő, hogy külföldön bezzeg Blu-rayn is kijöttek:

pl. A marfűi rém, Fehér isten, Veszettek, Saul fia stb..

ThomassLord - 2018. 11. 23. 08:46

A Hunyadi sorozatnál nagyon kíváncsi lennék, hogy mennyire vannak tényleg tárgyalásban a felsorolt streaming szolgáltatókkal, vagy inkább csak a levegőbe beszélnek, esetleg ezzel akarnak befektetőket csábítani.

Akármennyire is jól hangzik, nem tudom elképzelni, hogy megvalósuljon az emlegetett sorozatok költségvetésével, látványával, stb. Vagy Magyarországon kívül is ennyire ismert a Hunyadi név? Szerintem egy Borgias, Tudors világszinten ismert.

Neoprimitiv - 2018. 11. 23. 10:30

ThomassLord: “mennyire vannak tényleg tárgyalásban a felsorolt streaming szolgáltatókkal”

magánvélemény: semennyire. A Magyar Idők közönsége és a streaming szolgáltatók által elvárt tartalom ugyanis köszönőviszonyban sincs egymással. Állami pénzt (ez a kultúrkampf mai állásából egyértelműen látszik) csak olyan sorozatra kapnának, aminek elsődlegesen a Magyar (sőt MAGYAR) Nemzeti Dicsőség fényezése lenne a célja – ez meg a kutyát nem érdekli sehol. (Ahogy a cseh, lengyel, osztrák, svéd, szuahéli dicsőség sem.)

Ha a hivatkozott sorozatokat megnézed, mindegyik nagyjából arról szólt, hogy igen, ezek az emberek létrehoztak klassz dolgokat is, de alapvetően méretes szemétládák voltak. Amikor szurkoltunk nekik, akkor az csak azért volt, mert a többiek körülöttük még nagyobbak voltak. Ez nem fér bele a ma pénzzel megtámogatott állami kánonba, ld. a Hunyadi film körüli balhét.

ThomassLord - 2018. 11. 23. 15:03

Neoprimitiv: ugyanígy gondolom. És nem csak Hunyadi, hanem semmilyen magyar történelmi nem készülhet szerintem csak pátoszos felütéssel. Úgyhogy inkább nem készülnek :)

Desmond Wallace - 2018. 11. 25. 12:09

“Ha a hivatkozott sorozatokat megnézed, mindegyik nagyjából arról szólt, hogy igen, ezek az emberek létrehoztak klassz dolgokat is, de alapvetően méretes szemétládák voltak”

Csak szemétládákról lehet történelmi sorozatot készíteni?
Nem hinném.
Ahogy azt se, hogy egy Netflix finanszírozna egy magyar történelmi sorozatot. Ez az MTVA dolga lenne.

Neoprimitiv - 2018. 11. 25. 17:10

Desmond Wallace: nem arról volt szó, hogy a Netflixnek kellene finanszíroznia, hanem hogy megvenné-e? Az én véleményem szerint nem, ugyanis annak alapján, ami miatt a Hunyadi-film (tervezett) tartalmát is kiátkozták, ez egy Honfoglalás kategóriájú, köldöknézős öntömjénezés lenne. Ezt hajlandó ma az állani kultúrpolitika támogatni.

Nem csak szemétládákról lehet történelmi sorozatot készíteni, de ahhoz, hogy másokat is érdekeljen, bizony nem árt, ha a történet nem a “milyen csodásak vagyunk mi és milyen gazemberek mások” szintjén mozog – márpedig már az alapjául szolgáló könyvsorozat is nagyjából ezen a szinten van.

Desmond Wallace - 2018. 11. 25. 20:09

“ez egy Honfoglalás kategóriájú, köldöknézős öntömjénezés lenne”

Persze, ha aprópénzből készülne, de nem a 90-es években járunk. Ha megvalósulhatna, akkor biztos, hogy nem Honfoglalás szintű lenne a végeredmény.

“bizony nem árt, ha a történet nem a “milyen csodásak vagyunk mi és milyen gazemberek mások” szintjén mozog – márpedig már az alapjául szolgáló könyvsorozat is nagyjából ezen a szinten van.”

Ezzel erősen vitatkoznék.
Nyilván magyar szemszögből íródtak a regények, de van bennük elég sokféle karakter, akik között senki se fekete vagy fehér. Hunyadi se egy szent. Már a bemutatkozása se túl hősies. Vannak benne pozitív magyar karakterek, ahogy igazi szemétládák is, de a török oldal se egysíkú “gonosz muzulmánok” hadából áll. Jóval árnyaltabb az egész.

Neoprimitiv - 2018. 11. 25. 21:26

Desmond Wallace: jó, akkor próbálom egyértelműbben megfogalmazni: nemzetközi piacon csak olyan történelmi sorozat adható el, amelyik a történelmi ismeretek nélkül, pusztán a karakterek összetettsége miatt is érdekes.

A mai kultúrpolitika pedig nagyságrenddel sematikusabb még a Honfoglalás/Hídember korszaknál is. Tök mindegy, milyen az alapanyag (mert egyébként a Hunyadiak kora és a nándorfehérvári győzelem jó alapanyag lenne), ezzel a felfogással csak didaktikus, heroizáló tabló lesz belőle. Ez nem pénzkérdés, hanem megközelítés. Mint a viccbeli hűtőgépgyári munkás, akinek mindig géppisztoly lett a hazahordott alkatrészekből.

Magunknak akarunk mítoszt csinálni, amit meg lehet indokolni, biztosan lesz, akinek tetszeni is fog, de nem lehet nemzetközi piacra eladni, mert azt semennyire nem érdeklik a mi történelmi és aktuális frusztrációink.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz