login |

Killjoys: a 4. évad – írta Flóra

2018. 11. 22. 21:30 - Írta: vendegblogger

2 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika,

Ahogy a Wynonna Earp kritikájában jeleztem, a másik nyári darám ez, a szintén a Syfy csatornán futó kanadai sorozat volt. Főleg azért, mert számomra igencsak hasonlít a két széria, főleg így, egymás után nézve. És nem csak az olcsó (és jellegzetes) CGI-látványvilágában, de abban is, hogy mindkettő hasonló humorral, lazasággal operál.

Spoileresen folytatom a tovább mögött az évad részletezését.

A negyedik szezon elején a három főhős elszakadt egymástól, hiszen Dutch Khylennel és Aneelával menekül a főgonosz, a Lady elől, miközben Johnny és D’Avin Delle Seyahhal társaságában próbál boldogulni. Ez az elszeparálódás viszonylag hamar lezárul, és miután a begyűjtők újra egymásra találnak, a fő cél a Lady megtalálása és kiiktatása lesz.

Ehhez a küldetéshez csatlakozik Turin, aki átvette a killjoy-ok irányítását, illetve segítségükre lesz a 3.évadban új csapattag a „kockacsaj” Zeph. Ennyit a száraz történetmesélésről, a továbbiakban az évad egy-egy meglepő, sokkoló vagy üdítő mozzanatait emelném ki.

Ilyen, amikor Johnny-t hullenné kényszerülnek változtatni, hogy megmentsék az életét. A „rossz Johnny” rendkívül szórakoztató, a mindig segítő, mindenre választ adó Johnny-val ellentétben, ő kegyetlenebb, mások érzéseit figyelmen kívül hagyó. Számomra kifejezetten kellemes érzés volt kicsit egy másik oldaláról látni Johnny-t.

Természetesen a legmeglepőbb (és komikus helyzeteket, szövegeket hozó) fordulat D’Avin apává válása, ami számos vicces és olykor érzelgős pillanatot hozott. Fogalmazhatunk úgy, hogy sem D’Avin, sem Delle Seyah nem mondható kifejezetten szülőetalonnak elsőre, de a maguk módján próbálnak megbirkózni a helyzettel, amit bonyolít még, hogy a csecsemő pár nap alatt válik tinédzserré.

Még kiemelném Zeph és Pip kapcsolatát, ami szintén nagyon szórakoztatóra sikeredett, ám a románc Pip önfeláldozása miatt nem tartott sokáig.

Hogy a főszereplőről Dutch-ról is ejtsek pár szót, nekem ez az egész családi drámázás, az ebből fakadó „kívül kemény vagyok, belül azonban magányos, elveszett” karakter továbbra sem jön be annyira. Persze annak örültem, hogy D’Avinnel megint egymásra találtak néhány légyottra az évadban, és nem Johnny-val próbálják összeboronálni, azonban az évadzáró részben ez sajnos cáfolódni látszódott.

MERT apropó évadzáró, bár az S4 számomra hullámzóan teljesített, főleg a Khylen-Aneela-Dutch-féle családegyesítéses részeknél volt alul inkább, az utolsó rész pár perce rendesen felkeltette a figyelmem.

Az biztos, hogy ez a cliffhanger a már berendelt 5. évadra azt mutatja, hogy az írókban van elég muníció a folytatásra. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezzel a kvázi reboot húzással – azaz a Lady kiszabadult a zöldből, ezzel átvéve a hatalmat és egy új, alternatív világot alkotott – mit fognak kezdeni az írók. Remélem, hogy nem máris a legelején fogják feloldani ezt a húzást, mert érdekes lenne látni egy másik felállásban a karaktereket és a történetet.

A sorozat folytatása tehát várós számomra, a Wynonna Earphöz hasonlóan abszolút guilty pleasure (talán több is), és bár a történet néha értelmetlennek tűnik (legalább is nekem), a szövegek ütősek sokszor, a karakterek kedvelhetőek, a cliffhanger pedig érdekes következő évadot tartogat.

2 hozzászólás Ne habozz!

CrashBoostZoom - 2018. 11. 23. 08:56

A 5. az utolsó évad. Remélem a készítők nem fogják vissza magukat.

atlantisguru - 2019. 01. 23. 19:50

Valaki tudja, hogyan lett John Jaqobis középső (2. kereszt)neve András?

Az 5. évadhoz remélem, hogy tovább keresik a megfelelő főcímet, mert nekem (főleg) az első évadnál, de a többinél is tini telesorozat érzésem volt. :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz