login |

The Walking Dead: vége a 9. évad első felének

2018. 11. 26. 21:10 - Írta: winnie

88 hozzászólás | kategória: kritika,

Ennyi volt a félévad, lehet mérleget vonni. Azt kell mondjam, hogy a showrunner-váltással végre biztató irányba indult el a sorozat, de még mindig nagyon messze van attól, hogy komolyabb tényező legyen. Kaptunk egy időugrást, majd egy még nagyobb időugrást, láttuk az elmúlt pár évad legjobb részét, amit rögtön egy idei mélypont követett, és persze elbúcsúzhattunk két kiemelt karaktertől – mindkettőtől eléggé csalódást keltő módon.

És, hogy milyen lett a finálé? Alapvetően közepes. Nagyon közepes, azzal a kitétellel, hogy a zárás, az akciózás rettenetesen jól sikerült, legalábbis nekem nagyon bejött a megvalósítása – ilyen az, amikor nem engedik oda Greg Nicotero-t rendezni?

Igazi horroros hangulatot varázsoltak, karakterhalált is láthattunk, ráadásul a vérfagyasztó fajtából. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

(FONTOS! Semmilyen képregényes spoilert ne írjatok kommentbe, azokat a képregényes kibeszélőbe érdemes.)

Szóval, ahogy írom, igazolódott a papírforma, az írók karakterekhez való görcsös ragaszkodása ellenére csak megöltek az első 8 részben valakit a kiemelt csapatból (Gregory-t nem számolom, ő inkább ellenség volt).

Az már a készítők hibája, hogy bár Jézust elérte a végzete, de érzelmileg szinte semennyire nem rázott meg a dolog. Ami persze annak köszönhető, hogy a legtöbb állandó szereplő kiírása sem rázna meg, és jelenleg ez a The Walking Dead legnagyobb hiányossága, hogy képtelenek voltak kijátszani a karaktereiket, érdekessé tenni őket, érzelmi szálat kiépíteni közöttük és közöttünk.

Itt van például Jézus, aki tök jól indult, tele volt potenciállal, hogy pár részen belül elszürküljön és random háttérjátékossá váljon, aki totál irreleváns. És ez tényleg elég frusztráló volt a színész számára, és hiszem, hogy elég sokan lehetnek így még a TWD-s stábból. Idén pedig ahelyett, hogy ritkították volna a népet, további 5 szereplőt behoztak, hogy még nehezebb legyen kiszolgálni a gárdát. (Mert ugye az minden, csak nem kiszolgálás, ha félévente valaki egyetlen epizód előterébe kerül kicsit jobban.)

Szóval Jézus balra el, aminek annyi hatása lesz, hogy talán Tara kapja meg Hilltop vezetését, aki… Most mondjam azt, hogy ugyancsak biztatóan indult, és mostanra még Jézusnál is jelentéktelenebb lett? Pedig ő az, akinél még elősztorira is futotta, és olykor még szórakoztat, ahogy lazázik, de egyébként még csak vállvonogatásra sem méltatnám azt a fejleményt, hogy Maggie, illetve Jézus utódja lehet.

Viszont Jézus halálát, ahogy írtam, zseniálisan oldották meg – az a pillanat, hogy a szimpla zombihentelést egy ellentámadás szakítja meg, mint írtam, vérfagyasztó volt, igazi WTF. Jár a pacsi Michael Satrazemis-nek, az egész fogócska remekül lett tálalva, képileg és hangilag is nagyon hatásos lett, a suttogásokkal és a totális bizonytalansággal.

Persze lehullt a lepel (szó szerint) a Suttogókról, kiderült, hogy szó sincs fejlettebb, beszélő zombikról, ők is csupán emberek, de azt még nem tudni, hogy kifélék-mifélék, de főleg, hogy WHYYYYY????… (miért…?)

Most először egyébként Henry szála is némiképp gondolkodásra késztetett. Nem azt mondom, hogy a sztori annyira lenyűgözött (nem volt rossz), most először belegondoltam abba, hogy milyen is lehet a fiatalok élete itt – Hilltop-ban, a Királyságban vagy Alexandria-ban.

Ugye tudjuk, hogy van “iskola” meg ilyesmi, de most először hallhattunk “őslakók” gondolatait, és valahol lehangoló abba belegondolni, hogy életük jó részét a város falai között töltötték, hogy nem járnak el – naná, hogy szökdösnek? Más kérdés, hogy ezzel megint kínálja magát az “ostoba tinédzserek”-sztori kibontása, de én megadom az esélyt, ha akarnak kezdeni valami komolyabbat Henry-vel, csak jobban örülnék, ha a többiekre jutna elég játékidő.

Ja, igen. Gabriel isten barma, Negan meg megszökött. Hát jó.

Tényleg, jut eszembe, akkor most mennyit is írunk a The Walking Dead világában?

88 hozzászólás Ne habozz!

Geza Kovacs - 2018. 11. 26. 22:17

Hát ez tök jó volt. Csak épp a 6. évadban kellett volna kb., vagy hamarabb, ha a 2. évadot teljesen elfelejtjük nullára. Az egész Negan-es barom vonalat ki kellett volna hagyni ehelyett. Már ha mutatnak is majd valamit.

Egyébként lesz itt valami misztikus azért, hiszen a csorda borzalmas zombihörgése mellett tökéletesen kihallani, ahogy a néhány ember suttog egymásnak. Vagy csak szarul találták ki a koncepciót :-) És amúgy miért suttognak egymásnak kérdéseket, ahelyett, hogy pl. bekerítenék a prédát rendesen? :-DDD Na mind1, inkább örülök, hogy valami jót is sikerült kitalálniuk.

_Peter - 2018. 11. 26. 22:28

Nem győznek meg a cikkek a visszatérésre, pedig próbáltam a Rick epizóddal. Most azt szánták nagy durranásnak egy kispados nem használt karaktert kiírtak? Hátba szúrták? Hol vannak a lőfegyverek, eddigi évadokban végtelen lőszer kóddal játszottak még szálat is kapott a tölténykészítés.
Az új ellenség titka a lejárt lemez zombitrutyi álca?
A cikkek alapján Maggie még nincs megmagyarázva. Helyette Gabriel és Rosita a téma komolyan? Morgan, Carl, Rick és Maggie helyét Gabriel, Tara, Henry veszi át? Nagyon teszkógazdaságos. Jesus is csak újabb színésszel szúrtak ki az írók, biztos nagyon bosszantó nekik ez interjú alapján.

Csilla0422 - 2018. 11. 26. 22:30

Angela Kang elég nehéz örökséget kapott és még ezt tetézte 3 színész távozása is. Neki gyakorlatilag a sz.ból kell várat építenie és ezt eddig jól csinálja.

Gabriel… meg csak következetes, hiszen nem az első alkalommal hagy nyitva valamit. De ettől még egy barom.

A tinik “lázadása” kifejezetten tetszett. A prímet azonban a temetős jelenetek vitték. Azt nagyon eltalálták.

A wow faktor ismét Magna és csapata volt, de főként Magna. Ha nem vigyáznak még Nadia Hilker “ellopja” a showt.

Michonne viszont egyre jobban idegesítő. Tara előléptetése nem meglepetés, hiszen Maggie távozása óta gyakorlatilag ő vezeti Hilltopot.

Carol és Connie jelenete kész felüdülés volt.

Arra kíváncsi lettem volna, hogy Enidet akkor is Aldennel hozzák össze, ha Lauren Cohan marad.

Tom Payne döntése meg teljesen érhető. Jesus halála nem volt meglepetés, nem igazán titkolták.

Nish - 2018. 11. 26. 22:50

A 9. évad eddig nálam egy erős 7-8 körül alakul.
Pláne ez a rész. Erős volt na

Viszont nagyon sok a karakter, akiket talán ismerni kéne, de sokszor be kell ínrom a keresőbe a nevet akit írtok és akkor esik le hogy “Ja Ő az. ahaaa :D “

Nheil - 2018. 11. 26. 23:27

Hmm… Már letettem róla, hogy a twd valaha még sokkolni fog, de ez most megtörtént. És valami olyan atmoszférát sikerült az utolsó jelenetben kreálni, amit már számolni se tudom hány éve nem láttunk. A 6*16 is kiváló volt, de más módon. Ez a mostani ilyen elfeledett Darabont hangulatot árasztott, legalábbis a vége.

Én nem untam a többi szálat se. A fiatalok sztorija tetszett, érdekes belegondolni, hogy ezeknek már maximum csak homályos, gyerekkori emlékeik vannak a régi világból. Henrynek bejön Enid hát ez szuper :-)

Abban a nagyon rövid kis időben, amíg elmélet szinten előjött Eugene elmélete a zombik fejlődéséről, egyből a Mobil ugrott be Stephen Kinktől. Persze nyilvánvaló volt, hogy nem ez lesz, de érdekes ilyen alternatívát is elképzelni.

Jézus… Olyan közepesen fog hiányozni. Lehetett volna benne nagy potenciál, de érdektelen lett, ugyanakkor annyi más hasonló nímand karakter van jelenleg akik még nála is nimandabbak. Kellett egy karakterhalál, húztak egy viszonylag kompromisszmos megoldást.

Negantől sokat várok. Nyilván tanult a karakter a múltból és nem lesz már az a rettegett hadúr, meg a Szentély is most tényleg azzal mi van? Aztán ennyi év után már elhalványulnak a sebek, Maggie sincs a közelben, még jöhet akár egy megváltozott “jó útra” térő Negan… Sokat várok ettől a száltól.

Összességében ez egy 8as rész volt. Az utolsó jelenet abszolút tízes.
Ilyen atmoszférából legyen minél több!

NatoLocator - 2018. 11. 27. 00:11

Felvetek én is egy gondolat-kísérletet:
— mi van ha Gabe szándékosan engedte ki Lucille hitvesét? épp előtte mondta, h tudni akarja, ki rejtőzik, milyen ember van a mélyben? épp ezért talán próbára tette…

Sasfioka - 2018. 11. 27. 00:23

De hogy ment ki Negan? Hat gabe utan valaki becsukta vagy valamit valaki becsukott nem értem. Hogy?

Valaki írta hogy nem először hagyott nyitva dolgokat? Mit hagyott nyitva korabban?

dekklas - 2018. 11. 27. 00:32

Most kezd igazán bedurvulni a sorozat! :)

Enzo - 2018. 11. 27. 00:51

@winnie @poszt: a legjobb&legrosszabbhoz ugyanúgy a 9×07 van belinkelve :P

@Nheil: jár a pacsi a Stephen King – Mobil említésért! Megnézném filmen/sorozatban, mintha lett is volna ilyenről szó.

(Rendes részkomment meg minnyá’)

Enzo - 2018. 11. 27. 01:21

9×08

Nem hiába tartottam ki évekig a sorozat mellett a Whisperers-szál behozását várva, elég frankón sikerült! Érdemes lesz megnézni a zárójelenetre a reakcióvideókat YouTube-on :P Na de menjünk sorjában:

1. Nagyon kéne már egy flashback, hogy mi az isten történt Alexandria és Hilltop között, Michonne-ék elég hűvös fogadtatást kaptak, de mindig csak utalgatás megy valami múltbéli dologra.
2. Aww, Carol is tud jelelni, valamennyit, a Connie-s jelenete a rész legaranyosabbja volt.
3. Valaki még emlékszik rá, hogy mi a hilltopos kvázi-Brienne szőkenőci neve? :D Következetesen nem mondják.
4. Enid elég kapós lehet, valaki írta múltkor, hogy Siddiq vágyakozik rá, ezek szerint Henry is, de Alden a szerencsés.
5. Henry bandázása hozott egy kis újszerű szálat a sorozatba, rég láttunk ilyet, nekem a FearTWD-s “bibliakör” ;) ugrott be róla. De valahogy mindig ugyanoda futnak ki ezek a történetek…
6. Az egy dolog, hogy Gabriel agyát úgy felqrta Negan, hogy csak bevágta az ajtót (másodszor követ el ilyet…), de a mellette álló másik random csávónak (aki levette Neganről a bilincset) se tűnt fel, hogy esetleg be kéne zárni??

És akkor a nagy pozitívumról: a viharos jelenetek az egész részben remek creepy hangulatot árasztottak (24:20 körül amikor Darylék mennek be a pajtába, a kinti nagytotál mennyire jól néz ki!), a végén a ködös jeleneteket akármennyire is hatásvadásznak lehet mondani, bitang jól sikerült, és ez elmondható az egész harcjelenetről, és a csavarról, amely szegény Jézus leszúrásával végződött. 10/10 a zárójelenet mindennel együtt!

#hétidézete:
“-You know, I read something fascinating the other day. You know what a smell is? It’s when odor molecules activate neurons in your nasal passages. So every time you come in here to change my bedpan and smell my shit, something that was actually in my ass goes right up your nose.
-Shut up.
-I’m sorry. I never know exactly which eye I’m supposed to look at. It’s a little bit distracting.
-Just. Shut. Up. For once in your life, shut your damn mouth.” :D /Negan&Gabriel/

dexike3 - 2018. 11. 27. 06:41

@enzo
Dianne a neve és köszi, hogy emlékeztettél rá.
megvolt az első találat a Halállottómon, azthiszem Dianne-t is felviszem a listára.
minden részben makognak a vásárról, szerintem ott lesz majd a WTF “halállottó sorsolása”.
talán lehetett volna jobban árnyalni Jesus halálát, ha előtte párként látjuk Aaronnal.
nem értem, hogy egy alap walkert, hogy tud elterelni egy zombigunyás suttogó, vagy eleve többen vannak a hordában az emberek és emiatt követik őket a zozók?
Michonne múltjában lehet valami bosszúféle lehet Rickkel kapcsolatban. esetleg a saviorokkal van kapcsolatban, szerintem Alexandria nem fogadott be egyet sem közülük.
ekkora mákja senkinek sincs mint Negannek. kíváncsi vagyok mihez kezd az új világban.

winnie - 2018. 11. 27. 07:01

dexike3: ha azt nézzük, hogy 7,5 évig be volt zárva, akkor nincs akkora mákja – nem azonnal jutott ki:) a suttogók kapcsán azt hittem, hogy mindegyik suttogó. bár itt nyilván főleg zombikat vágott le, de a korábbi horda lehetett 100% ember is. bár tény, hogy inkább csak beszivároghatnak – a többire meg talán választ kapunk.

Sheen - 2018. 11. 27. 08:10

dexike, egyértelmű hogy többen is vannak a hordában mivel társalognak, nomeg egy többszáz fős hordát egyetlen egy nem lenne képes terelni. Ha viszont mindegyik ember lenne a többszázból, nem lenne szükség erre a színjátékra.

Sőt az igazi veszélyt ebben látom, hiszen a meglepetés legközelebb már nem fog működni azután hogy lelepleződtek. Így is elég kamikaze dolog volt bemenni egy késsel fegyveres emberek közé, ezután meg pláne az lenne. Viszont ha elég sokan vannak, akár egy többezres hordát is neki tudnak terelni Alexandriának vagy Hilltopnak. Az meg ebben a világban felérne egy stratégiai nukleáris csapással.

Mate815 - 2018. 11. 27. 08:16

Úgy látszik amennyire elbaszták szegény All out War storlylinet annyira jó lesz a Whisperer War. Nagyon hangulatos részt sikerült produkálniuk csak így tovább. Úgy látom Carl sztoriját Henrynek adták, kár, hogy a szinész egy igazi antitálentum, idegesítő pöcs.

Kissur - 2018. 11. 27. 08:19

Rick utolsó részénél kiszálltam, és a kritikák majdnem meghozták a kedvem, hogy visszatérjek. De aztán azt olvasom, hogy Gabriel, meg Tara van kiemelve, akkor elmegy a kedvem megint. Mindkét karaktert az első pillanattól kezdve gyűlölöm. Mondjuk ahogy olvasom, hogy Enid több játékidőt kap, annak örülök, bár kár, hogy ilyen szerelmi háromszöges hülyeséget.
Nem maradt számomra olyan karakter, aki érdekelne. Ha lenne egy külön Negan rész, vagy visszatérne Dwight, arra visszanéznék. De addig is marad a kasza.

dexike3 - 2018. 11. 27. 08:23

@Sheen:
igazad lehet. a módját még nem látom át, lehet a szélén sorakoznak és úgy taszítják arrébb a zozókat, amerre akarják?
azt viszont jól látod, hogy tuti ezért csinálják, mert lerohanják a hordákkal az élőket és az ellátmányt elveszik. hasonlóan, mint a FTWD-ben csinálták legutóbb, csak ott nem öltöztek be…

winnie - 2018. 11. 27. 08:24

kissur: nem mondanám, hogy tara meg enid ki lenne emelve, csak mivel hilltopban játszódott két epizódnak mondjuk a harmada, ezért ők is szerepeltek (enid még így is alig) – de szerepelt a kovács is ilyen alapon ezekben a részekben, és szerintem ő jobban meg lett rajzolva, mint tara bármikor is.

Nheil - 2018. 11. 27. 08:31

@Kissur : Mindenképpen nézd meg legalább az utolsó 10 percet, bár így már nem fog akkorát ütni, ha elolvastad a kommenteket. Nem lehet azt mondani, hogy Gabriel és Tara ki lett emelve, utóbbi most se szerepel szinte semmit, csak úgy tűnik, hogy vezető lesz Hilltopban, de az se biztosíték hogy csinál majd bármi lényegeset.

Az szerintem meg pont jó, hogy nem tudjuk, milyen tension volt a települések között, majd lesz mit találgatni addig. A nagy vásár amit annyira várnak meg lehet hogy elmarad most? :-)

Most akkor kb 11-13 év telt el az első évad óta? Carol akkor ilyen 60 éves? Daryl 50? Enid tiniből felment ilyen 23 körülire? Ki hány éves lehet most?

Sheen - 2018. 11. 27. 08:33

Amikor Daryl a kutyaugatással meg egyebekkel magára akarta vonni a figyelmüket, nekem pont úgy tűnt amit irtál is hogy a szélén sorakoznak és onnan taszigálják irányba a zozókat.

Abban viszont nem vagyok biztos hogy ellátmányért csinálják, szerintem ez inkább egyfajta ideológia. Egy régi scifi (Hozsánna néked Leibowitz) jut eszembe példaként, ahol egy nukleáris háború után a barbárságba visszasüllyedt maroknyi túlélő a tudományt (civilizációt) okolja az egész nyomorúságért és irtják minden csíráját mindenféle “tudásnak”. Itt is el tudok képzelni egy olyat hogy “kösz mi alkalmazkodtunk, nem kell vissza az előző világ de ti felénk terjeszkedtek, tehát pusztuljatok”.

Nheil - 2018. 11. 27. 08:40

Az is tetszik még, hogy nyilvánvalóan valami történt a közösségek között, mégsem lettek aggresszívek egymással szemben, hanem inkább ilyen távolságtartás, elszigetelődés lett belőle. De alapvetően a béke megmaradt. Bár úgy tűnik, Michonne-nak pl. már az se tetszik, ha Aaron meg Jézus kijártak néha együtt ninjázni :-) Egyébként ennyi éven át vajon nem csináltak mást is? És egyáltalán tudták egymásról, hogy azok, mert Jézus szerintem csak Magginek mondta ezt el magáról. Most minden vicces felhang nélkül mondom, hogy jó páros voltak ők így ketten zombicsépelésben, sőt Daryylel hármasban is.
Daryl meg végre megtalálta a karakterének ideális helyzetet, ilyen magányos farkas kint az erdőben, csapdakészítés, zombivadászás, kutyázás stb. Azt még mindig tartom, hogy elkelne neki végre egy romantikus szál, de sebaj.

Quantumleap - 2018. 11. 27. 08:59

Én valamiért azt hittem, hogy a Suttogók mind kopaszra borotvált emberek. Sokkal ütősebb, betegebb hatást gyakorolt volna a végén a lemaszkozás.

dexike3 - 2018. 11. 27. 09:14

még az jutott eszembe, hogy ahhoz képest, hogy Amerika a legelhízottabb ország, de ez nem tükröződött a zombikon sosem. (kivéve a vízben úszó puffadtakat.)
csak azért jutott eszembe, mert annak könnyebb lett volna beöltözniük, mint valami csont soványnak.

Sasfioka - 2018. 11. 27. 09:17

A negan szokeserr mar rajottem, de nem valaszoltatok, hogy korabban mit hagyott nyitva gabe? Pedig tobben is krtatok.

Valaki irta h alexandria nem fogadott be saviort ez nem igaz mert kozvetlen az 1. részben ott volt a szoke csaj mikornjuditot kereszek.

Amugy logikus lenne ha michone azert lenne olyan amilyen mert kiderult hogy maggoe es daryl szemet hunytak mikor az iceansideiak gyilkoltak br nem biztos mert nem ugy tunt mintha darylre is haragudna.

Zoolika - 2018. 11. 27. 09:20

Nem kötekedés, de asszem páran lemaradtak a snittről, miután Jesus meghal, hogy pár zombi késekkel a kezükben rohan a többiek felé. Bár ez az utána lévő mészárlás közben is látszik –> igen, többen vannak.

Aki szeretné, hogy árnyaltabbak legyenek a karakterek, és ideje engedi, mindenképpen olvassa a képregényeket is.

Jesus halála miatt én pipa lettem, megint elkezdtek foglalkozni egy karakterrel, lehetett volna rá építeni, és megint fogták és megölték… Úgy látszik ezt a hülye szokást nem sikerül elengedniük…

Mindamellett nagyon örülök, hogy végre rendes párbeszédeket írnak, régóta legalább ilyen szintűnek kellene lennie a sorozatnak, mint a showrunner váltás óta. Az előző két évad is sokkal ütősebb lett volna, ha a vontatottság és a sokszor fogyatékos párbeszédek helyett ez lett volna az irány, ami itt.

Folyt. köv. :)

winnie - 2018. 11. 27. 09:57

Sasfioka: van jó pá savior közöttük, sokan tudtak integrálódni, de nyilván nem mindenki.

Shred - 2018. 11. 27. 10:25

Na ez tényleg klassz volt, igazi hideglelős, klasszikus horrorhangulat, végre!
Nekem mondjuk bejött volna a zombi-evolúció, kicsit sajnálom, hogy megint egy hétköznapi, minden fantasztikumot nélkülöző megoldást találtak. Én is arra hajlok egyébként, hogy ezek egyfajta szekta, akik misztikus vonatkozásban látják a zombikat (You don’t belong here, ahogy az egyik mondta Jesuséknak).
Egyébként a Zombiháború eredeti regényben volt szó olyan arcokról, akik egy idő után meghasonlottak és maguk is élőhalottként éltek (persze amíg az igaziak meg nem ették őket).

Chris - 2018. 11. 27. 10:31

@Enzo

A Mobilból készült film, de sajnos valami kritikán aluli módon rossz.

https://www.imdb.com/title/tt0775440/?ref_=nm_flmg_act_7

(bocsánat az offért)

Gab666 - 2018. 11. 27. 10:39

Azért az megint nevetséges, hogy ez volt egy félévadzáró… az a pár értékelhető perc a suttogók megjelenéséről (az is kb 3-4 részre szedve) nem igazán mentette meg számomra ezt a részt. Ok tényleg belém fagyott a szar, mikor Jesus elől kitért a “zombi”, de könyörgöm, miért őt?? Annyi jelentéktelen és béna karakter van még (sőt, szinte csak az maradt már) most miért kellett megint egy valamilyen szinten még badass csávót kinyírni?
Negan meg csak úgy kisétál… na elmennek ezek a p.csába, de komolyan. Párom nem nézi a sorozatot, de ezt a részt végigszenvedte velem, majd a végén azt mondta: ez olyan mint a barátok közt, végig csak beszélgetnek. Sajnos igaza van. Remélem ezek a bőrpofák végre odab.sznak, nagyon ráférne egy kis durvulás erre a hígfostengere.

Enzo - 2018. 11. 27. 11:59

@dexike3: köszi :)

@winnie: tényleg, nem volt halállottó, hogyhogy?

@Sasfioka és a többiek: Gabriel egyszer Alexandria kapuját is nyitva hagyta, már nem emlékszem, hogy pontosan mikor meg h mi lett a következménye (talán akkor volt a Jessie&Ron halál?)

Amúgy igen, valóban mutatták egy snitt erejéig a késsel rohanó Suttogókat – gondolom okosan előreengedték az igazi zombikat.

@Chris: köszi, tényleg elég aggasztó az IMDb 4,3 :O

Jacques - 2018. 11. 27. 12:13

A képregényt olvasva a Suttogós rész szerintem itt még jobban is sikerült, mint a füzetekben. Egyedül Jesust sajnáltam.

Viszont Eugene ismét kezd idegesíteni. Azt mondja:
– Rosszul léptem és kificamodott a térdem.
Erre Daryl: – Azt egy mozdulattal helyre teszem.
Majd Eugene: – Nem. Inkább cipeljetek fél részen keresztül, hogy még nagyobb slamasztikába kerüljünk.

Még egy nyamvadt kerítésen sem bírták áttuszakolni a melákot. Ha én lennék ilyen bajba, nem érdekelne, ha a fejére esik is, akkor is átlököm azon a nyamvadt kőkerítésen. Néha nagyon béna opciókat írnak, hogy eljussanak az előre kitalált végkifejlethez. Mintha a forgatókönyv írásakor felvázolnák a plot pontokat, amit elég jól ki is találnak, csak a köztes idő feltöltését írják meg rosszul.

_Peter - 2018. 11. 27. 12:19

Régi hiba ez. Számomra se volt érdekes Gabriel, Ezekiel, Sasha, Tara, Henry, kukásnő… akik érdekeltek volna és kaphattak volna több sztorit, azokat meg kiírták korán vagy parkolópályára tették őket. Daryl egy évadon át csak morgott, Morgan lenullázva, Abraham és Glenn szála is a végén már semmi csak a következő ellenségnek felszolgálva mint most Jesus. Az új helyszínekről alig építettek fel rendesen karaktereket: Alexandriából csak Aaron maradt nem használták eddig. Hilltopon Jesus-t nem használták. Kingdom csak a király szenvedése, a testőre és az íjásznő épp csak elhangzik a nevük egyszer. Oceanside nevüket se tudni. Kaphattak volna több sztorit és időt: Tyresse, Dawn, Jessie, Dwight, Carl

Quantumleap - 2018. 11. 27. 12:21

Amúgy az elég fura, hogy a hat év alatt Henry tizenhétévesforma nagykamasszá fejlődött, Enid viszont ugyanúgy néz ki, mint azelőtt. :)

dexike3 - 2018. 11. 27. 12:22

@Jacques:
valamennyi szerencse is kell a halállottó találathoz, de azért lehet érzékelni kit terelnek abba az irányba a készítők. ahogy írják mások is “jelentéktelené” vált a karaktere (annak ellenére, hogy Hilltopot vezette), ezért is fogadtam rá, hogy kinyiffan az évadban.
két poszttal ezelőtt ez volt a tippem:
“tippre Henry (már egy párszor fűbe harapott volna), Jesus, Siddiq, Enid, Gabriel, Alden, Jerry kinyiffan majd”.
ma még hozzádobtam Dianne-t is. viszont az Enid+Alden párosból tuti bejön valamelyik a fináléra ;)

Quantumleap - 2018. 11. 27. 12:24

dexike3: Mi bajod van neked Henry-vel, hogy ennyire a halálát akarod? :) Amúgy, ahogy írtam, nem valószínű. Nyilván nem azért hoztak be új színészt,hogy pár rész után kinyírják, és több, mint esélyes, hogy ő kapja majd Carl képregényes sztorivonalának egy részét, köztük azt a bizonyos szerelmi szálat is.

Kissur - 2018. 11. 27. 13:09

Leglustább írói húzás, hogy van egy parkolópályára tett karakter, aztán hirtelen kiemelést kap 1 vagy 2 részben, és arról ordít, hogy ki fogják nyírni. Pont az lenne szerintem a durva, ha valakivel senki nem foglalkozik, aztán hirtelen meghal, és akkor a szereplők elgondolkodnak azon, hogy hoppá, vannak itt értékes emberek, és nem is érdekel minket. Lehetne jó lelkizéseket írni, de hát nem, mert a nagyi régi bevált receptjét kell csinálni, mert azt tuti megesszük, bármennyire unjuk is már.

Quantumleap - 2018. 11. 27. 13:33

Amúgy az érdekesség, hogy a korábbi, fiatalabb Henry-t, a mostani Henry-t játszó színész, és a néhai Sophiát (Carol lányát) játszó színésznő testvérek. :)

Cavallini Martin - 2018. 11. 27. 14:09

Most akkor melyik rész volt a z utolsó?A 8 ?

winnie - 2018. 11. 27. 14:26

“Leglustább írói húzás, hogy van egy parkolópályára tett karakter, aztán hirtelen kiemelést kap 1 vagy 2 részben, és arról ordít, hogy ki fogják nyírni.”

amellett, hogy valóban szokás ilyet csinálni, a twd is csinálta sokszor, ez pont nem lustaság, hiszen dolgoznak vele, még elmesélnek vele valamit, vagy megalapozzák a karaktert, hogy legyen érzelmi hatása a kiírásának. de írtam feljebb neked, hogy nem kapott kiemelést jézus, csak azért szerepelt, mert hilltop is volt – pont ezért kapott képernyőidőt enid, a kovács, tara, még alden is. de amellett, hogy hisztizett, hogy nem akar vezető lenni (a jelenetnek az volt a lényege, hogy elmondják, mi lett maggie-vel), majd elbeszélgetett aaronal és kiderült, hogy kiképzést tart neki (aminek talán az volt a lényege, hogy jelezzék nekünk, hogy elég jó harcos, és ne lepődjünk meg, hogy ebben a részben jól fogja nyomni a zombik ellen), nem volt sok dolga. nem mentek bele a karakterébe, nem tudtuk meg, hogy mi a baja, hogy mit gondol a múltról.

“Pont az lenne szerintem a durva, ha valakivel senki nem foglalkozik, aztán hirtelen meghal”

abban végképp semmi durva nincs szerintem. mármint, ha valaki nem szerepel és meghal, akkor ugyanúgy nem fog szerepelni. ilyenre azért több példa volt.

Seni88 - 2018. 11. 27. 14:32

Jézus kiírásával kapcsolatban igazat írtatok, amikor ugyanazt a sémát követték, mint néhány fontosabb szereplő kiiktatása kapcsán. Az epizód utolsó kb. 10 perce viszont nagyon ütősre sikeredett. A köd, a temető,temérdek zombi és a közöttük megbújó Suttogók együtt igazi horror hangulatot teremtettek. Ha ugyanez a Z nation-ben történt volna, akkor egy zombi Michael Jackson is szerepelt volna, miközben a Thriller-t énekli.
Jézus úgy látszik igazi Resident Evil rajongó lehetett az apokalipszis előtt. Olyan harcmozdulatokat tett, amelyekre még Milla Jovovich is elismerően bólintott volna.
Shred: Egyébként az évad egyik korábbi részében volt is egy utalás arra, hogy a Suttogók támadni fognak. Az egyik viskó falára tán az volt felfestve, hogy: “Ez volt az utolsó figyelmeztetés.”
Ahogyan Sheen is helyesen összefoglalta lehet, hogy úgy tekintenek a 4 közösségre, mintha betolakodók/gyarmatosítók/hódítók lennének, akik elveszik a holtak földjeit. Bár ez utóbbi kifejezést nem tekinteném értelmesnek, mivel a zombik inkább nomádokhoz hasonlóan “élnek”.

Quantumleap - 2018. 11. 27. 14:36

winnie:

“abban végképp semmi durva nincs szerintem. mármint, ha valaki nem szerepel és meghal, akkor ugyanúgy nem fog szerepelni. ilyenre azért több példa volt.”

Például T-Dog. Rám semmi hatással nem volt a halála, mivelhogy alapjában véve csak háttérfigura volt, nulla hangsúllyal.

Seni88 - 2018. 11. 27. 14:43

Nheil: Szerintem Aaron-nak lett előkészítve a terep a félévadzáróban. Elvégre ő volt az, aki, mint hírnök/szervező kezdte el keresni a túlélőket és Hilltop-ba csábítani őket. Nem tartom kizártnak, hogy ideális vezetője legyen ennek a közösségnek.
A Gabriel és Negan között zajló párbeszéd mellett Eugene temetői elszólása is lehetne a hét idézete, amikor az erózióval magyarázza miért nem nyílik a temető kapuja.

Nheil - 2018. 11. 27. 15:29

Hmm és Aaron kváziRick is lehet, ezzel a szakállal még hasonlít is rá, régi alexandriai (igazából az egyetlen nevesített lol), a műkeze meg abszolút képregényrickes. Szerintem kevés a karizmája mondjuk.

Nheil - 2018. 11. 27. 15:41

Szoktuk mondani, mennyire nem mernek nyúlni a fontos karakterekhez, de azért istenigazából jól megritkult az állomány. Alexandriát az 5. évadban ismertük meg, a következő, nevesített karakterek vannak még életben:

Daryl és Carol az “őskorból” (továbbá Rick is él, de mindegy, sőt Morgant is idevehetjük)
Michonne és Judith (Maggie is él)
Tara, Eugune, Rosita, Gabriel a 4. évadból
Kihagytam valakit?
Aztán Alexandria óta kismillió karakter jött be a képbe és azok közül is rengetegen elhullottak már. De azért az nem lenne igaz, hogy mindig mindent túlélnek a régi szereplők, noha voltak évadok, amikor már kínosan érinthetetlenek voltak. Darylről lehet tudni, hogy soha az életben ne mfogják kiírni, amíg tart a sorozat és Norman Reedus életben van, mert fellázad a rajongótábor (ami hát szánalmas de mindegy)

Ja és tényleg megkérdezném még egyszer, mennyi idő telt el a kezdés óta?
11-13?

jack_bauer - 2018. 11. 27. 15:48

egyébként még a harmadik évadban volt az a Morganes epizód, mikor Rick rábukkant a félig őrült Lenny James-re a barikádjai között, és alig ismerte meg Ricket. ekkor mondott valami olyat, hogy nem hisz neki, mert “néhány ember halott emberek arcát viseli”, így senkiben nem bízhat meg.

ezt amúgy olvastam egy fórumon, de simán lehet, hogy Morgan összefutott korábban a Suttogókkal.

Jézus halála meg… meh, valakit megrázott? egyébként most Aaron és Jézus egy párt alkottak? vagy mitől borult ki annyira a félkezű? szerintem kimondatlan volt, de lehetett erre következtetni.

Csilla0422 - 2018. 11. 27. 15:54

Az, hogy Jesus parkolt, nem ennek az írói gárdának a sara. Angela Kang egy vergődő sorozatot vett át, amit tovább nehezített, hogy több színész is a távozás mellett döntött, többek között Tom Payne is. A sok szereplő, kevés játékidő ellenére, azért Jesus ütős kilépőt kapott.

Quantumleap, nem beszélve arról, hogy anyujuk Kelly Collins Lintz is szakmabeli. :) Én az ő felbukkanását is várom. Mekkora lenne már!

Gabrielnek köszönhető, hogy anno Alexandriaban walker con volt, mert ott is nyitva hagyta a kaput. A felekezete egy részét meg kizárta a templomából, bár ez szándékos volt.

mollyhooper - 2018. 11. 27. 17:20

De hol van Maggie? Csak én maradtam le valamiről, vagy tényleg nem mutatták meg, hogy hova lett?

winnie - 2018. 11. 27. 17:25

mollyhooper: az előző részben elmondták, hogy elment georgie-val más közösségeken segíteni.

winnie - 2018. 11. 27. 17:26

Csilla0422: payne nem döntött a távozás mellett, csak nem volt ellenére, hogy kiírják. (ő még nem az a színészkaliber, aki ilyen pénzről lemondana szerintem, bár mostantól kezdve ha csak con-ozna, abból is megélne.)

winnie - 2018. 11. 27. 17:27

“egyébként most Aaron és Jézus egy párt alkottak? vagy mitől borult ki annyira a félkezű? szerintem kimondatlan volt, de lehetett erre következtetni.”

nem voltak egy pár, mármint per pillanat, hosszabb távon, de elég régi barátját veszítette el. mindenki miatt kiborult volna.

winnie - 2018. 11. 27. 17:28

“Ja és tényleg megkérdezném még egyszer, mennyi idő telt el a kezdés óta? 11-13?”

az első 8 évad valami 2 év volt, most ugrottak 1,5, majd 6 évet.

winnie - 2018. 11. 27. 17:30

ha valaki nem olvasta volna a reggeli hírben a linkelt interjúkat, itt van, amiről feljebb beszélünk, amit tom payne (jézus) mondott, hogy eléggé frusztrálta, hogy ennyire jelentéktelenné tették a karaktert.

Was it your choice to leave The Walking Dead, or was this a decision from the writers?

They were aware I wouldn’t be unhappy if they got rid of me. I expressed unhappiness last season. I was very frustrated with what the character had been doing. He arrived in a very cool way, and then he floundered at the Hilltop. During the war with the Saviors, the only person he had a fight with was a man who was on his side [in Lennie James’ Morgan]. In the comics, he has this massive fight with Negan (Jeffrey Dean Morgan). He catches a grenade, and throws it back [at his enemies]. He’s the most capable member of the entire group! And he wasn’t used at all [on the show]. In the background, I was training every single week. I was ready and raring to go. You can’t help but feel a little bit despondent when you’re not released to do some cool stuff. It was mutual and they knew I would be OK with it. It’s an amazing show and I was so honored to be a part of it, but at the same time, being the same character without anything fun to do is a bit frustrating.

I loved the character. It’s sad to say goodbye to the character. But there was just so much potential in the character that wasn’t realized. I was frustrated by that and wished we had explored it further. I wasn’t sad to say goodbye to that frustration. It was constant. I had been training for two years. I was so prepared for this character and what he was capable of. There was just lots of unrealized potential. That was very frustrating for me. When we finally showed off this year what he was able to do, that was great. I have no wish to go back to being frustrated by a character. (Laughs.) It’s really just part of being on an ongoing series. You’re constantly hoping the next episode you get, something will happen for you. You’re on the edge of your seat all the time, pressing your hands together and hoping that something cool will turn up. You can only do that for so long. I’m looking forward to doing something now that has a beginning, middle and end, so I can see the character in front of me. I spent a long time hoping my character was going to have more to do. I was happy to have a great beginning, a great bit [in the middle] with Lennie, and then a really great ending. That’s enough for me. I’m happy it rounded off in a fun way, with a great impact on the story. But at the same time, I’m ready to move on.

lynx - 2018. 11. 27. 18:37

Bosszant ez a sorozat.

Lenne benne potenciál, mert jó az alapanyag, de elmaszatolják az egészet, hogy nehogy mélyebb legyen.
Az elmúlt 4 évadban nagyon kevés volt az igazán nehéz morális dilemma (Carol megölte a kislányt pl)

Pedig számomra baromi érdekes, hogy a technika megszűnésével, se áram, se benzin, visszamentünk egy jó 100 évet.
Henrynek mesterséget kell tanulnia, hiszen mindenkinek kell csinálnia valamit. Elvileg kevés a gyógyszer, kevés az orvos. Ez szerintem baromi érdekes, sokszor próbálkoztak ennek kifejtésével, de súlytalan volt.

Quantumleap - 2018. 11. 27. 19:01

winnie: Inkább 3 év volt az első nyolc évad, de még inkább 3,5. Vagy szerinted Judith a 8.évadban 1-1,5 évesnek nézett ki? :)

Sheen - 2018. 11. 27. 19:04

jack_bauer: Morgan a harmadik évadban már őrült volt, szerintem csak összekeverte, ráhallucinálta az agya az emlékeiben felbukkanó arcokat a létező, élő emberek arcára. (Rick meg olyat halottakat látott akik állandóan telefonálgatnak.)

ayren - 2018. 11. 27. 19:29

lynx
A look at the flower jelenet a 4. évadban volt, vagyis már 5 éve. Carolt pedig a 6 évad óta kb semmire nem használják, most meg még ráadásul öreganyámat is csináltak belőle ezzel a hajjal.

_Peter - 2018. 11. 27. 20:08

lynx – 2018. 11. 27. 18:37

Szerintem ne várj ilyeneket, még téli részeket se csináltak. Annyira a zombikon és ellenségeken van a hangsúly a hétköznapi problémákat kevésszer hozzák szóba. Valószínűleg továbbra is lehetnek cukorbetegek, rákosak az emberek. Szívrohamot kaphatnak, rossz bogyót ehetnek. Hétköznapi problémák fogamzásgátlás, gyerekeknek oltást szerezni, ruhákat, DVD lejátszót. Napelemük van Alexandriában, kovács már van, Enid és Siddiq a dokik, Eugene próbálja a rádiót, lótenyésztő is lehet annyian lovagolnak. Ennyi időugrás után már hihetetlen is lenne találnának működő autókat. Vadászat és állattenyésztés is fontos, húst is kell enniük.

Tejberizs - 2018. 11. 27. 22:26

Valahogy nem tudtam megszokni – Paul Rovia megjelenese óta egész a haláláig – hogy valakit Jézusnak becéznek.Egyszerűen zavart okoz az agyamban,amikor valaki kiabálja,hogy “JÉZUS!!!”.Nekem mindig úgy rémlik,mint egy indulatszó,amit valami rettenetes dolog bekövetkezte előtt kiált valaki. :-)
Ettől függetlenül sajnáltam,amikor leszúrták,remélem,azért megmarad,durvább sérüléseket is éltek már túl…bár,valahol titkon tudom,hogy felesleges reménykedni.

Lynx:

Engem is érdekelne,ami téged,plusz,hogy miért nem fejlődnek villámgyorsan vissza oda az emberek,ahol kettétört a civilizáció?Pl,nekem eszembe jutott,hogy Alexandriában van áram dögivel,Eugene ért majdnem mindenhez,és pár évaddal ezelőtt találtak egy műszaki raktárat is,szóval kiépíteni egy LAN-hálózatot nem lenne nagy kunszt,mégse teszi senki,pedig lenne értelme,már csak azért is,mert ha meghal a közösség egyetlen ácsa,vagy orvosa,akkor a tudása nem veszne el.Kár,hogy mindenki csak a paradicsommal foglalkozik,de senki se ültet gingko bilobát,kamillát,nem termesztenek semmilyen természetes fájdalomcsillapítót (legalábbis nem szól róla senki),mindig csak benéznek a fiókba,és átfut az agyukon,hogy “már megint nincs antibiotikum,el kell menni portyázni”.Ez lefordítva annyit tesz,mintha a modern ember azt mondaná,nincs kenyér,hát lemegyek a pékségbe.Szóval csak azt akarom mondani,hogy valahogy még mindig ott van sokakban a “kényelemérzet”,és ez így nem jó,a gondolkodásukat is a helyzethez kéne alakítani.
A szereplőkről:
Negan most valahogy számomra is valami jót sugall, (korábbi jelenetei miatt is Judithtal meg a házi feladatával,meg amikor a rákos feleségéről beszélt Michonne-nak…az életben nem hittem volna,hogy épp őelőtte mer ilyen gyengének mutatkozni Negan),elmondom,szerintem mi lesz:
Negan Rick után a második legjobb stratéga,márpedig a szervezés az,na az nagyon ráférne mindegyik közösségre.Valaki majd felfedezi,hogy Negan mekkora segítség lehetne a Suttogók elleni harcban,és Negan szépen kiengedi azt a páratlan,makulátlan pszichopátiát,ami benne él,és a Suttogók vezetője szépen nyugdíjba megy.
De szép is lenne,ha végszóra,a füstölgő tetemek halmai mellett kibisztosított pisztollyal megjelenne Rick…

Huess - 2018. 11. 28. 01:07

Stewe Mc Queennek baseball kesztyűje és labdája is volt, NÉMET fogolytáborban … ugyanúgy dobálta. Vagy a Suits-ban is, Negan dettó egy paradigma… de mecsoda elegáns, kézreöntött cucc -vhonnan kikukizvaa:)

Sunabubus - 2018. 11. 28. 06:42

Nem követem a képregényt, tehát lehet túl korai és hülyeség ezt kérdezni, de nekem nem világos, hogy a “wtf-faktoron” kívül mire jó halottak között halottbőrrel a fejükön csámborogni? :D

winnie - 2018. 11. 28. 07:09

ki fog derülni, de ha érdekel a válasz, akkor a képregényes kibeszélőben kérdezd meg, és ott esetleg kapsz spoileres reakciót: https://www.sorozatjunkie.hu/2010/12/02/the-walking-dead-a-kepregeny-es-a-sorozat/

Kissur - 2018. 11. 28. 08:06

Mindenki nyugodjon le! Jézus 3 napon belül úgyis feltámad. :D

Tejberizs - 2018. 11. 28. 08:38

Helyesírás javítás:

Kibisztosított helyett: kibiztosított! Bocsi.

JcGross - 2018. 11. 28. 08:50

Elég csalódás volt, hogy a zombik nem fejlődnek. :( Számomra sokkal SOKKAL érdekesebb lett volna, ha ugyanezek a dolgok mennek végbe azzal a kivétellel, hogy nincs maszk. Most gondoljatok bele, ezek a halott rothadó élőhalottak már szinte semmi fenyegetést nem jelentenek, erre egyszerre az egyik úgy mozog mintha a mátrixból lépett volna elő, intelligens és irányítja a hordákat… Lehet kicsit túl természetfeletti, de legalább valami újdonság lett volna. De azért Jesus halála így is durva volt. Sajnálom, hogy nem használták ki jobban a karaktert. Az epizód többi része elég uncsi volt, nem tudom, hogy Negan-nel mit akarnak kezdeni. Igazából Henry részei voltak azok amik halálra untattak. Annyira klisé az egész, teljesen előrelátható volt, hogy Enid-re fáj a far… *khm* “foga”. Ami ha belegondolunk elég szomorú, mert Enid vagy 6-7 évvel idősebb mint ő. Bár ez az apokalipszis, gondolom minden játszik. De az egész “haverkodás” is kiszámítható volt, hogy mi lesz a vége, és tényleg pont úgy sült el ahogy gondolom mindenki előre látta. Meg természetesen rögtön ahogy megláttam a “csúnya lányt” tudtam, hogy az rá akar majd mászni Henry-re. (amúgy szerintem nem csúnya, csak nyilvánvalóan azt a szerepet játssza)
Azért ahhoz képest, hogy kaszálni akartam egész szépen visszajött a sorozat, szerintem évek óta így is most a legjobb. Maradok a folytatásra, meglátjuk mi sül ki az egészből.

Isaac - 2018. 11. 28. 09:48

Szerintem a Suttogók kb úgy terelik a hordákat,mint egy juhászkutya a nyájat meg a vezérkos legelöl. Elöl megy pár azokat követik úgyis, ha valamelyik elindulna “rossz” irányba ,akkor visszaterelik. Így kb egy olyan fegyver van a kezükben,ami megfelelően a céljaikra fordíthatnak.

Shred - 2018. 11. 28. 09:50

“Eugene, are you in there?….Eugene?”
“Affirmative”

:DDDDD

JcGross - 2018. 11. 28. 11:46

Tejberizs: Szerintem egy kicsit túlbecsülöd Eugene képességeit, meg hogy mennyire bonyolult még a ma alapszükségletnek számító dolgok létrehozása is. Például internet hálózatot nem lehet csak úgy kialakítani, mivel általában rétegesen vannak a kiszolgálók. Tehát például a DIGI is egy nagyobb kiszolgálóhoz csatlakozik. Így ha csak nem magadnak húzol ki ki tudja hány km kábelt, amikhez jelismétlőket is kell rakni (mert a végtelenségig nem lehet kihúzni egy UTP kábelt jelveszteség nélkül), amiket megint csak meg kell táplálni, elektromos hálózat sehol, hogy a jelismétlőket megtápláld, stb. A gyógyszerek megint csak, eleve megtalálni a gyártási folyamat leírását, ami valószínűleg csak elektromosan volt tárolva, a gyártás vezérlő eszközök felprogramozása/beüzemelése (ki tudja nem-e törlődött a memória ez idő alatt), megint csak hatalmas anyag és energia igény a gyártási berendezéseknek, vízhálózat is kell hozzá… Kisiparban biztos meg lehet oldani, de akkor is az összetevők arányát megtudni, megfelelő kémiai műveleteket elsajátítani… Mehetnék még tovább de csak nagyjából fel akartam vázolni, hogy nem olyan egyszerű a világ mint amilyennek kinéz, hogy csak úgy visszapattanjanak az emberek egy ilyen apokalipszis után. Nagyon kevés ember maradt életben, akik közül szinte senki nem ért ilyen dolgokhoz, és azok akik értenek is majdnem haszontalanok, mert manapság mindenhez magas, specifikus tudás kell, mindenki egy kis területhez ért, és sok ember összefogásával valósítható meg egy rendszer. Remélem látod a problémát. Egyébként Stephen King – Végítélet c. könyvében van hasonló, ott ha jól emlékszem a Hoover gátat próbálták újra beindítani a túlélők, de ott azért több ember életben maradt, és nem volt ilyen mértékű dog-eat-dog világ. (na meg a túlélők kiválasztódása is valamelyes természetfeletti volt, nem véletlen)

Enzo - 2018. 11. 28. 12:09

@winnie: Köszi a Tom Payne-interjút, nekem hírblokkban kimaradt -> érdekes, és képregényben tényleg kicsit badass-ebb volt, itt meg jegelték.

@Tejberizs: hehe, nekem van Jézus becenevű haverom IRL (meg Jesus nevű mexikói is, de az más kérdés), úgyhogy nekem könnyű volt :D

@JcGross előző kommentjére meg adnék egy nagy +1-et, ha lehetne.

Enzo - 2018. 11. 28. 12:12

Ja, még azt lehagytam, hogy nekem a zombi-evolúció túl sci-fi húzás lett volna (mármint ha nem tudtam volna a Suttogókról), ilyen szálat max sokkal kisebb léptékben tudnék elképzelni, nem úgy, hogy hirtelen megjelenik pár, ami lesz@rja a zajforrást, strategizál meg elhajol a támadás elől… szóval annak azért nem ártott volna vmi hosszabb felvezetés, kisebb léptékű fejlődéssel.

Quantumleap - 2018. 11. 28. 12:45

JcGross: Az Enidet játszó Katelyn Nacon 19 éves, a mostani Henry-t alakító Matt Lintz 17. Szerintem a sztori szerint is ennyi van köztük, illetve kb. ennyi idősek, Enid Carl korosztálya. Csak ugye bekavart az, hogy a sztori szerinti idő nem telik párhuzamosan (legalábbis eddig nem telt) a való életünkbeli idővel. Tehát Enid már a nagy időugrás előtt is 19-nek nézett ki, holott a sztori csak 13-14 lehetett, most viszont tényleg kb. annyi is. :) A fiatalabb Henry (Macsen Lintz) ugye a hetedik évadban tűnt fel először, a színész akkor 11 éves volt, nyilván a karakter is. Az logikus volt, hogy a hatéves ugrás után cserélni kell, Enidnél nem volt erre szükség, mert már belenőtt a sztori szerinti életkorba. :)

Tejberizs - 2018. 11. 28. 15:44

JcGross:

:-) Hát,ez nem volt semmi…gondolom,szakmabeli vagy.
Bár,én eddig úgy tudtam,hogy a LAN-hálózat egy kisebb számítógép-hálózat egy szerver géppel,szóval,ennek is ekkora energiaszükséglete lenne?
Amellett kitartok,hogy Eugene képes lenne egy ilyet megvalósítani,nála vettem észre egyedül,hogy képes a periférikus gondolkodásra,és nagyon kreatív is.

Az utolsó epizódhoz még annyit,hogy valóban nagyon erős lett az utolsó 15-20 perc,simán beleillett volna a ködös jelenet bármelyik nívós horrorfilmbe,szép volt.
Tetszettek a fenyegető aláfestő zenék is.Remélem,ebben a szellemben folytatódik tovább a sorozat.

szocsika - 2018. 11. 28. 21:08

Hali!
Már párszor belinkeltem a TWD timeline-ját:https://walkingdead.fandom.com/wiki/The_Walking_Dead_TV_Show_Timeline
Amúgy kegyetlenül elborult emberkék lehetnek akik ezeket az infó-morzsákat összeszedegetik.

Quantumleap - 2018. 11. 29. 00:09

szocsika: Én pedig jó párszor elmondtam már, hogy a Walking Dead Wiki szabadon szerkeszthető, tehát nem tekinthető hivatalosnak és hitelesnek.

JcGross - 2018. 11. 29. 10:55

Tejberizs: Abban igazad van, hogy a LAN egy kisebb hálózat, ezért kicsit félre beszéltem, de csak annyiban, hogy én egy olyan hálózatra gondoltam ami a településeket köti össze (azaz nem tisztáztam, hogy én WAN hálózatról beszélek). Mert igazából annak lenne értelme, hogy tudjanak egymással nagy távolságban alacsony emberi energia befektetéssel gyorsan kommunikálni. Annak nem látom értelmét, hogy mondjuk Alexandrián belül legyen egy hálózat, mert nem sokból tart a szomszédba átszaladni. Így úgy értelmezd amit írtam, hogy települések közötti kommunikációról beszéltem. Amúgy igen, szakmabeli vagyok, és azt se tudom hogy kezdenék egy ilyennek neki. Mivel a régi technológiákat (mint a telegráf) kiváltották az egyre bonyolultabb, egymásba ágyazott rendszerek. Ha csak egy láncszem is kiesik akkor halott az egész. Ezért vagy teljesen új infrastruktúrát kellene kialakítani, vagy az egész rendszert újraéleszteni. Jelen esetben szerintem új infrastruktúrát könnyebb lenne csinálni, de még egy nyomorult hidat se tudtak megépíteni.
De csak egy átfogó képet akartam adni, hogy ha lehetséges is visszatérni a régi világba, akkor is rengeteg idő és energia lenne (attól függően, mennyi szakember marad életben, és mennyi tudást kell maguktól elsajátítani könyvekből, meg hogy mennyi mindent kell újraépíteni, stb stb). Végül azt is figyelembe kell venni, hogy azért minden véges. A könyvek jobban megmaradnak, de a kábelek, számítógépek stb elrozsdálhatnak, a tároló eszközök (cd, merevlemez stb) sem tartanak örökké, az erőművek biztosan tropára mentek, azokat meg kell javítani… Na de nem szeretném tovább húzni a szót, mert kicsit off topic (vagy inkább csak érintő jellegű a sorozat szempontjából).

_Peter - 2018. 11. 29. 10:57

Quantumleap: a semminél jobb és ott vannak a referenciák, ellenőrizhető a Wiki

Enid kb. 16-17 éves volt a 8. évadban, Carl is talán 17 lehetett amikor meghalt. Volt másfél év időugrás a 9. évad kezdéskor, majd hat év időugrás Rick után. 24 éves lehet most Enid. A 18-19 éves színésznőnek könnyű eljátszani mindkettőt, eddig begombolt ingben volt most kigombolttal. :)
A Flash-ben vicces most a 34 éves Jessica Parker Kennedy játsza Barry és Iris kamaszlányát teljesen hihetően mert senki meg nem mondaná róla 34 éves, én még 24-nek se hittem.

winnie - 2018. 11. 29. 11:38

” Barry és Iris kamaszlányát”

mondták, hogy kamasz lenne? nem tudom, kérdezem, nekem csak az volt meg, hogy anno dolgozott valamit, amikor először találkoztak, ergó mindenképp 25-ön túlinak véltem.

Quantumleap - 2018. 11. 29. 11:55

Peter: Carl a sztori kezdetekor kb. 10 éves volt. Hogy lehetett volna 17 a nyolcadik évadban, amikor max. 3,5 fél év telt el addig a járványkitöréstől? És Enid az ő korosztálya, ahogy írtam. Való életben és sztoriban egyaránt.

steelwolf88 - 2018. 11. 29. 17:35
Soldierdsgn - 2018. 11. 29. 17:59

JcGross: a híd még jól is sikerült, annak ellenére, hogy folyamat közbe jött valami és határidős is volt, akkor is kibírta a horda azon részér és robbantani kellett…

Quantumleap: ez a wiki jobb annál, hogy vki itt megkérdezi, hogy mi mennyi és vkik hasra ütve több évet tévedve mondják a dolgokat.

_Peter - 2018. 11. 29. 19:18

Quantumleap: 16 akkor, nem hiszem 13,5 lett volna. A Wiki és cikkek szerint 12 volt kitöréskor. Csak kb. 10 éves színész játszotta el. Szerintem erdőben smacizás szálat Eniddel és egyedül rambozás szálat Negan ellen sem 13 éves gyereknek írtak az írók. 16 inkább passzolna szerintem. Enid kicsit idősebb volt mikor találkoztak, most lehet ő 22-24? Henry is most lehet kb. 17 és kapja meg Carl szálát valószínűleg.

OFF
winnie: nem hiszem, csak nekem jött le úgy a viselkedése alapján olyan kis ingyom-bingyom csajszi vigyorog mindenre :) Tévedtem jó nagyot, mert rákeresve elhangzott és eszembe is jutott beszélgettek arról Nora egyetemet végzett és CSI-ként dolgozott ő is. A csitris viselkedés mellett az is megzavart minden részben az a téma sértődik Iris-szel mint egy kamasz, nem hallgat akció közben Barry-re mint egy kamasz. Amire az lehet a magyarázat Iris a chippel elnyomta a képességét és ezért padavan speedster még.

Quantumleap - 2018. 11. 30. 05:17

_Peter: Megkérdem ismét: Szerinted Judith a nyolcadik évadban csak 1 éves volt? Annyinak nézett ki? És bárhogy is nézem, most egyértelműen 10-nek tűnik, kötve hiszem, hogy a kardot, meg a stukkert 8 éves kislánynak írják.
Meg még ami eszembe jut: A negyedik évad elején Maggie és Glenn az egyéves évvforulójukat ünnepelték. A wikicikk jól láthatóan ezt figyelmen kívül hagyja.
Összességében túl sok minden történt az első évad eleje és a nyolcadik vége között ahhoz, hogy ez mindössze szűk két év intervalluma legyen. Na meg, ha úgy van ahogy mondod, hogy Carl az elején 12 volt, a halálakor meg 16, akkor ez szintén rácáfol.
Ezért lenne a legjobb, ha a készítők előrukkolnának valami hivatalos infóval, mert így tényleg csak találgatások mennek.

winnie - 2018. 11. 30. 07:35

” Ezért lenne a legjobb, ha a készítők előrukkolnának valami hivatalos infóval, mert így tényleg csak találgatások mennek.”

de hát épp ez a lényeg, hogy csak annak van értelme, ha nem tiszta és inkább találgatnak, ők sem konkrét dolgokban gondolkodnak, hogy ne legyenek kötöttek, a céljuk ilyenkor mindig az… ambiguity, amit nem tudom, hogy fordítsak, a balladai homály.

Tejberizs - 2018. 11. 30. 07:37

JcGross:

:-) Nem gond az off (legalábbis nekem nem),reggelig tudnék ilyenekről beszélni.
Most nem akarok újra belebonyolódni a LAN-hálózatba,inkább csak megköszönöm a sok infót. :-)

m minnifield - 2018. 11. 30. 15:37

“dolgoznak vele, még elmesélnek vele valamit, vagy megalapozzák a karaktert, hogy legyen érzelmi hatása a kiírásának.”

Mint szegény T-Dog vagy hogy a francba hívták azt a fekát. Minden részben csak lébecolt meg futkározott és lihegett, ahogy mondott 2 mondatot, egyből meghalt :D

winnie - 2018. 12. 03. 04:48

akkor azért mások voltak az írók, plusz rajta nem volt egyébként sem sokat alapozni, ha addig nem csinálták, utána már ők is tudták, hogy veszett fejsze nyele.

alegas - 2018. 12. 04. 14:48

Nadia Hilker hihetetln hogy mennyire jó! Vibrál körülötte a levegő annyira kellett a sorozatnak mint egy falat kenyér. Mostanában nem volt ilyen jó húzása a sorozatnak mint az ő bemutatása. Nagy lehetőségeket látok Magnaban komolyan remélem hogy nem baltázzák el és megfelelő szerepet írnak neki.

scz - 2018. 12. 04. 16:55

@winnie: ambiguity – alapvetően kétértelműnek szokás fordítani, de igen, itt pont az a lényeg, hogy bedobnak valamit, amit utána fórumokon millióféle módon értelmeznek.
“a királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz”

T-Dog sokkal messzebb jutott, mint bármelyik színesbőrű mellékszereplő a sorozatkészítés történelme során: a harmadik évadig. :)

tothtibi - 2018. 12. 10. 17:43

Kevésbé van jelentősége, de amikor Michone megérkezik az új emberkékkel Hilltopba, a szőke nő a falon Tara kérdésére miszerint mennyien jönnek, azt válaszolja, hogy hatan. Valszeg nem matektanár volt az események előtt, ugyanis nyolcan érkeztek.

Janek Kos - 2019. 03. 26. 19:54

https://www.youtube.com/watch?v=6PWw2VdTjhQ

The Walking Dead: Red Machete | The Complete (FULL)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz