login |

Kaland, játék, Black Mirror

2018. 11. 29. 19:45 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: az év híre, hírek,

Vagy lapozgatós Black Mirror, hogy a Choose Your Own Adventure könyvek idősebbek által ismert címeire asszociáljak.

A Bloomberg szerint a Netflix ugyanis nem ül a babérjain, hanem azt tervezi, hogy egyes sorozatokhoz, mint például a Black Mirror, olyan fícsöröket készít, ami révén a nézők ki tudják választani a saját befejezésüket. A lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozik, és nem is nagyon erősítették meg sehonnan az értesülést, de állítólag már év vége előtt megjelennek az első ilyen projektek.

Ez persze kicsiben már korábban is jelen volt a Netflix-en, ugyanis tavaly a Puss in Boots és a Buddy Thunderstruck kapott CYOA-epizódokat (Puss in Book: Trapped in an Epic Tale és Buddy Thunderstruck: The Maybe Pile), amiket mindenki csekkolhat, hogy legyen fogalma a mikéntről.

Az HBO egyébként idén már próbálkozott egy hasonlóan interaktív történetmeséléssel a Mosaic kapcsán (a premierről és a teljes évadról is írtunk), de annál csak az amerikaiak részesültek az élményből, mi lineáris változatot kaptunk csak.

A Bloomberg azzal zárt a cikkét, hogy a Netflix még nyáron megkötötte a szerződést egy interaktív élőszereplős sorozat kapcsán, és továbbiakat terveztek még ernyő alá hozni. Azóta viszont hallgatás van az ügyben. Viszont, ha már interaktivitás, akkor lehet, hogy volt, aki a minap ebbe a “sorozatba” belebotlott a Netflix-en – pont délelőtt raktam ki hozzá az előzetest:

A videójátékosoknak ugyanis a műfaj ismerős lehet többek között a Telltale-játékoknak köszönhetően, amik kapcsán írtuk is júniusban, hogy a Netflix tervezi, hogy felületén ősszel elérhetővé teszi a Minecraft: Story Mode című játékot afféle interaktív narratív sorozatként (szóval videófájlok egymásba fűzött sorozatát kell majd elképzelni, amelyeknél választási lehetőség van) – erre a premierre került sor most. Kérdés, hogy a TellTale elhullása után lesz-e még más adaptáció.

8 hozzászólás Ne habozz!

Anonymus - 2018. 11. 29. 19:59

Na ilyennel még nem találkoztak.
Ezek az interaktív sorozatok torrentről is működni fognak?

winnie - 2018. 11. 29. 20:51

nem hiszem, vagyis változatokat lehet kreálni, de a mosaicból sem emlékszem, hogy lett volna valami.

waces - 2018. 11. 30. 15:17

@Anonymus: nem valoszinu, tekintve, hogy pl a minecraft:Story mode okos tv-s netflix appal _sem_ mukodik

winnie - 2018. 11. 30. 15:47

ez komoly? technikai akadálya van, vagy egyszerűen csak nem törődtek vele?

Quantumleap - 2018. 12. 01. 11:34

A Black Mirror esetében konkrétan tudható, hogy most az ötödik évadban lesz egy ilyen epizód, nem?

winnie - 2018. 12. 01. 11:47

nem. ez sem lett megerősítve, de ha terveznek ilyet, akkor szerintem abban lesz.

Quantumleap - 2018. 12. 01. 18:29

winnie: Pedig én meg mernék esküdni, hogy egy napi hírcsomagban tényként közöltétek. Persze, lehet, máshol olvastam.
De az ötödik évad most decemberben jön, nem?

winnie - 2018. 12. 01. 18:35

a decembert egy random forrás (lehet, hogy thaiföldi? vagy az a daredevil volt?) közölte, azt kiemeltem, erre emlékszem, a naptárban is csak kérdőjeles.

simán benne van, hogy karácsonyi ajándék lesz, de tavaly már mindent tudtunk előre a részekről, készítőket, szereplőket, külön promók jöttek. most meg még semmi.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz