login |

Survivor – 37×10-11: Highs & Lows

2018. 11. 29. 16:45 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Clear eyes, full, heart.

A dupla epizód most tényleg dupla élvezetet jelentett, és meg kell, hogy mondjam, kifejezetten elégedett vagyok eddig a szezonnal, kezdem azt érezni, hogy ha így haladunk tovább, akkor akár még top10-es lehet a szememben. Nem akarom elkiabálni, de a mostani két rész is nagyon élvezetes volt. Kicsit sajnálom is a 37×10-et, hogy a gyors folytatás miatt bizonyos részletei el fognak homályosulni.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Alec esett ki.

És Carl esett ki.

Mindkettő kiesés tanulságos volt. Tudom, beragadt lemezként ismételgetem magam, de nagyon érdekes volt látni ismét a bukáshoz vezető folyamatokat.

I’ve always believed that in order for me to survive I have to keep threats around or else I will be the only threat remaining,

Alex fix kiesőnek tűnt, de végül csak érdekessé tették a felvezetést, bár nehezen hittem, hogy Christian képes lenne megint Goliath-os többséget előidézni csak azért, hogy több fenyegetés maradjon körülötte (bármennyire is logikusnak hangzik). Végül egyhangú lett a kiszavazása (azért nem semmi, hogy idén egy Alec lehetett challenge beast), de érdekelne, hogy ilyenkor, aki vele ellentámadásba mentek volna át, csak neki hazudtak, vagy szereztek olyan intelt, hogy esélytelen, amit terveznek, legjobb esetben is csak 5-4 lehet a végeredmény? (Mert utóbbi eset fura lenne, hiszen senkinek sem szabad hinni.)

Carl végzetét már az első részben felvezették, de akkor tényleg csak azt láttam benne, hogy sokat beszél (ő volt az a játékos, akiről egy pillanatig sem hittem volna el, hogy képes lenne megneszelni azt, ha valami terv készül ellene), és nem nagyon figyel, de a folytatásban tényleg rászolgálni látszott a keresztapaságra (három játékostól hallani fura volt, bár nyilván lehetnek irányítottak is a kérdések), voltak vicces jelenetei.

Gyakran előfordul, hogy egy túl magabiztos játékos nem veszi észre magát (aki hátradől, annak annyi!), mint ahogy az is, hogy csak azt a látszatot keltik a vágással, hogy túlságosan magabiztos lett, mert ez érdekesebb történetmesélés, és ilyenkor elég nagy payoff egy blindside-os kiszavazás, ahogy most is láthattuk rá a példát. Most, bevallom, nem voltam meggyőződve arról, hogy Mike és Christian végül mellette dönt.

A dupla epizód elején láthattuk Angelina-t vicious módban, ami muris volt, ahogy az egész karakter az – képtelen vagyok utálni őt, mert bármennyire is fura az ember, engem szórakoztat és sokszor nagyon igaza van, jók a meglátásai, jót akar csinálni, építgeti is magát a döntőre (ha eljutna odáig, ritka nagy bravúr lenne), de valahogy, valami mégis…, megint ennél a jelzőnél lyukadok ki, furcsa benne. Nem tudom.

Davie és Nick idolt találtak (vagyis az utóbbi, aki kapott némi feladatot is hozzá, ami szerintem közel sem tesz annyit hozzá, mint amennyit rászántak – megint felvetődött bennem a kérdés, hogy vajon csak ők kerestek és rögtön találtak, vagy szokás szerint csak a sikeres kereséseket mutatják?), ami eléggé megerősíti kettejük miniszövetségét, Gabby és Christian pedig megint szállított egy remek geek pillanatot, bár utóbbi szavait valaki leírhatná nekem kommentben, mert kifogtak rajtam.

That’s redundant, Jeff.

Maga a challenge is nagyon sokat tett azért, hogy ennyire bejöjjön a rész, a pszichikai hadviselés, az Alec/Christian-párbaj tényleg epic volt, brutális 5 óra lehetett, fura belegondolni, hogy egyesek talán azon filóztak, hogy 50 percnél bevállaljanak-e még utolsó 10 percet, miközben azok… Nem semmi. Aki kajált, szerintem jól tette, bár idővel a nacho már nem nézett ki olyan gusztusosan. (Ja, igen, a hányós partiról a jutalomjáték után el is feledkeztem!)

A 37×11-ből a részegeskedés is meg fog maradni bennem (az, hogy ekkor interjúztatták őket viszont…, nem tudom, mennyire korrekt) valamint az, hogy Christian mennyire okosan gondolt arra, hogy Mike színész (amit ugye ezúttal ki is emeltek) – egyre jobban megnő a srác a szememben, nagyon tisztában van a környezetével, és csak remélni tudom, hogy ha egyszer rá kerül a sor, akkor detektálni fogja a fenyegetést.

A hét idézetének javasolnám a következőt Angelina-tól:

She’s doing yoga?

ui1: Ezek a hasonlatok minden részben…, egyszerűen zseniálisak, még Carl is előállt eggyel. Még jöhetnek. (Arról nem is beszélve, hogy Christian megint bedobott pár tudományos fogalmat a Survivor-re analógiának.)

ui2: Amúgy meg wow! Egy részben Election-ös és Friday Night Lights-os utalás is volt!

ui3: Ha valakiben felmerült volna a kérdés: ha Dan-nek két idolja lett volna múlt héten, akkor a másodikkal megkaphatta volna a védettséget, mert a nullázó csak az elsőt lőtte volna ki, és utána még kijátszhatta volna a másikat. De ugye elpazarolta eggyel korábban…

       

6 hozzászólás Ne habozz!

Mordekai - 2018. 11. 29. 21:38

Valaki kirakott egy értelmes szót a betűkből, aztán hopp “nem arra gondoltunk” ? Itt se jobb a helyzet, mint az RTL-en?

BSBsubs - 2018. 11. 29. 22:21

megmutatták a játék bemutatásakor, hogy melyik szót kell kirakni. (ezt nyilván felvehették utólag is, de nem feltételezem róluk. szerkesztői belenyúlások nélkül is abszolút izgalmas a műsor, nem szorulnak rá ilyenre szerintem.)

winnie - 2018. 11. 30. 06:41

tényleg nem arra gondoltak:) de érdekes a kérdés egyébként, mert valóban oda szoktak figyelni, hogy ne legyen több megoldás, remélhetőleg tanulnak belőle. ott baltázták el, hogy plusz kockákat adtak nekik nehezítésül, és azokból kijött egy másik szó is, ami egyébként elég hülyén nézett ki többes számban, meg ugye lehet védeni azzal, hogy mindig olyan szó a megoldás, aminek köze van a játékhoz és általában el is hangzik.

Thomas - 2018. 11. 30. 18:10

Igen, én is abból sejtettem, hogy nem jó a szó, mert nem szokott többes szám lenni a megfejtés. De amúgy meg izgalmas volt, mert féltem, ha Karl nyeri az immunityt, akkor Alison esik ki, és nem lesz kedvem tovább nézni:) Így viszont szuper blindside volt, nagyon élveztem:) Nem is hiszem el, hogy Christianék végre Alisonékkal szavaztak, még az utolsó pillanatban is féltem, hogy Mike átszavaz majd. Viszont azt nem értem, hogy mitól lett Alison Wonder Woman, mert nyert egy immunityt még kb. 3 résszel ezelőtt? Na ne már, szegény a kötélen is alig bírt végigmenni a mostani részben.

Jaj, zseniális az a kép, ahol Karl fetreng a homokban a sörösüveggel a szájában:) Legalább jó napja volt, nem aggódta halálra magát a végén:)

Thomas - 2018. 11. 30. 18:12

Ja, azt meg el is felejtettem írni, hogy szép lassan már eljutottam oda, hogy Christian nem idegesít, egyre több szimpatikus megnyilvánulása volt, jól átlátja a játékot, és röhögtem a dumán, amit lenyomott Alec ellen az immunity challenge-en:) Szóval örülök, hogy átállt a “jó” oldalra, most jó lenne, ha lenyírnák a többi Dávidot, bár az idolok miatt nem lesz az könnyű:( Megint nem bírták ki, hogy ne szemeteljék velük tele a játékot…

Enzo - 2018. 12. 01. 00:01

37×10-11
Ez a duplázás most olyan szempontból nem hiányzott, hogy így csak ma tudtam befejezni, de egyébként a részek jók voltak, a kimenetelekkel is elégedett vagyok. Mindkét felében nagyon gyorsan a rewarddal kezdtek, amiből lehetett tudni, hogy valami hosszabb lélegzetvételű lesz utána (immunity, illetve maga a jutalomkajálás).

Darabkák az első feléből:
1. Tetszett, ahogy a Davidek már tudatosan mindig rámennek az idol újrarejtésre :D Azt hittem, azért Nicknek nehezebb dolga lesz annál, minthogy este kell menni és messze… több challenge közbeni idol kéne!
2. Reward: na, végre újfajta challenge, narancs csapat honnan hozta már vissza, nagyon durva, Alec tényleg threat! (aztán meg ez lett a veszte)
(vártam a posztba azt a képet, ahogy Angelina majdnem megfojtja magát a kötéllel és közben hülye fejet vág :D köszi -> https://static.sorozatjunkie.hu/wp-content/uploads/2018/11/Survivor-37×10-11-07.jpg )
3. Alec bartender-es hasonlata, hogy Christiannel és Gabbyvel kell flörtölnie, nagyon vicces volt :D
4. A hétidézete nálam is abszolút a “She’s doing yoga?”, felröhögtem rajta – ennyire ritkán szoktak rosszul lenni a rewardtól :O
5. A külön kajával/piával csábítós immunity is mindig érdekes, de most kivételesen az előre eldöntős, nem a közben kiszállós verzió volt, és azt kell mondjam, mind a 3 részt(nem)vevő döntése jogos: Nick a friss idolja miatt, Carl és Angelina pedig mivel még sose nyertek jutalmat.
6. Egészen durván bírták a challenge-et, 5 és fél óra, mi az isten?? Az egyik legemlékezetesebb kihívás volt, szerintem az elmúlt jópár év top10-ébe bekerül: főleg Christian sztorizása meg Alec pszichikai hadviselése és majdnem beájulása miatt. Ja meg amikor Christian&Gabby belekötött a 0.0-ba, azon is sírva röhögtem, imádom őket :D
7. Még 3 apróság az immunityhez: Kara a semmiből elengedte, pedig nagyon szilárdnak nézett ki ; a szokásoktól eltérően csak másnap este volt tribal ; illetve Mike beszólása: “Can I opt out of the opting out?” :D
8. Alec egyhangúlag esett ki, amit én se értem, mert előtte 6:4-re állt a dolog, de végül még az eredetileg Carlra szavazók is az ő nevét írták fel. (Christian érvében egyébként volt igazság, hogy így elvész a “pajzsa”.)

Darabkák a második feléből:
1. Rewardnál egyszer mutathatnák már a csapatkapitányos választós mókát, bár gondolom ez a hosszlimit áldozatául esik.
2. Carl végre rewardot nyert, de szerencsétlen most meg annyira berúgott tőle, hogy akaratlanul is elkezdte megásni a saját sírját :D
3. Amin még nagyon röhögtem, hogy Angelina már fel se húzza magát azon, hogy mindig az ő neve a vészterv, komolyan döntőbe fog jutni így :D
4. Mitől lett Alison threat amúgy? Csak mert Carl kimondta? Ez nem igazán jött át, talán a vágáson múlt.
5. Angelina alkudozása szerintem alapvetően jó ötlet volt, de egy picit azért így is idegesített egyeseket, ilyen szempontból kifejezetten ügyes döntés volt beáldozni a saját immunity-esélyét, és ezzel nagyot nőni a törzs szemében.
6. Immunity: komolyan a “victory” szót akarták kirakni páran 11 betűvel?? Amúgy meg ne vekengjetek már ennyit, meg lett mutatva, hogy perspective a helyes szó, meg el is lett nekik mondva nyilván előre, hogy 1 konkrét szó van.
7. Christian hasonlatai zseniálisak, most épp egy tojásosat sütött el, hatalmas forma :D
8. Necces volt a szavazás, én nagyon nem bíztam Mike-ban, hogy a jó oldalra áll. Az viszont mekkora volt már, amikor Gabby meg Alison benyomták ugyanazt a “DING!” effektet, amit Carl tolt Dan kiszavazásakor, besírtam rajta :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz