login |

A Daredevil is elesett (frissítve)

2018. 11. 30. 03:54 - Írta: human

44 hozzászólás | kategória: cancel krónika, hírek,

Bár a legtöbb kritika szerint a 3. évadjával magára talált a sorozat a kicsit gyengébb második után, de úgy tűnik a Netflix és a Marvel TV között történt valami törés, hogy nem tudták tető alá hozni a folytatást, így lecsapott a kaszás a vörös igazságtevőre.

UPDATE: A hivatalos közlemény szerint így a csúcson hagyhatják abba, és a Netflix szerint Daredevil karaktere további Marvel-projektekben tovább fog élni. Hogy ezzel mire céloznak (vendégszereplésre a The Punisher-ben? Disney+-os Daredevil-sorozatra? esetleg egy önálló filmre? vagy bevonják a már Disney-többségű Hulu-t?), még nem tudni.

44 hozzászólás Ne habozz!

mSO - 2018. 11. 30. 04:09

A Dízni mikor hozott a nézőknek kedvező döntést?

marsters - 2018. 11. 30. 04:46

Akkor ezek után senkit se érjen meglepetésként, ha Jessica Jones 3.évaddal és a The Punisher 2.évaddal fog véget érni, illet nem lesz semmi a The Defenders 2.évadából.

symor - 2018. 11. 30. 04:47

Oké, ez most fájt…

A Daredevil volt nagyjából az egyetlen nálam amit nem rontottak el.

Jessica Jones konkrétan egy hülye picsa (lett), Luke Cage egy belassult, túlmoralizált, galambszarta fekete büszkeség-márványszobor, Iron Fist egy szőke antitalentum, aki szégyent hozott az összes “karatefilmre” ami előtt a sorozatnak tisztelegnie kellett volna.

Erre a Daredevilt (is és inkább) kaszálják, oké a 3. évadnak volt egyfajta búcsúzásszaga, de ettől még ezért kár volt, két évad minimum volt még benne.

A Punishert is inkább elrontották hozzá képest, pedig abban aztán tényleg benne volt minden reményem.

mSO - 2018. 11. 30. 04:49

Jessica Jones 3.évad — ilyen lesz egyáltalán?

v0m1t - 2018. 11. 30. 04:49

ennyi volt a netflix? mi lesz a húzócim?

Edrick - 2018. 11. 30. 05:19

@mSO “Jessica Jones 3.évad — ilyen lesz egyáltalán?”

Igen, éppen forgatják, ha jól tudom. (Vagy talán már be is fejezték?)

A Defenders 2. évad, meg.. nem is tudom. Ugye hivatalosan nincs elkaszálva, szóval én még látom lehetőségként, hogy az összes önálló kaszált sorozat egy utolsó, közös Defenders-höz vezessen, de hogy racionálisan erre mennyi esély van, azt nem tudom.
+ ugye szeptemberben volt valami érdekes megmozdulás a sorozat Facebook-oldalával kapcsolatban (értsd: konkrétan átnevezték és megváltoztatták NX-re), amit nem tudok hova tenni, mert ugye hivatalosan semmi nincs, szóval..

zso17 - 2018. 11. 30. 06:17

“ennyi volt a netflix? mi lesz a húzócim?”

azért van másik sikeres és jó sorozatuk is ezen kívül.

winnie - 2018. 11. 30. 06:21

“ennyi volt a netflix? mi lesz a húzócim?”

kérdés, hogy kit húzott?:) lehet, hogy el kéne kezdenem nézni? mindenesetre a daredevil nem volt benne a 10 legnépszerűbb netflix-sorozatban, szóval.

ráadásul a mai két netflix-premier közül még el sem tudtam dönteni, hogy melyiket érdemes darálni.

winnie - 2018. 11. 30. 06:22

A Dízni mikor hozott a nézőknek kedvező döntést?

a disney-nek a kaszához semmi köze, nekik az lenne az érdekük, hogy folytatódjon a sorozat, a netflix kaszál. láthatóan egyre nagyobb a feszültség köztük és a marvel tv között.

kris.sk - 2018. 11. 30. 06:51

Kiváló 3. évad volt és korrektül le lett zárva. Ezt mondjuk a LC és az IF nem mondhatja el magáról. Sajnálom, jó sorozat volt, de ez az€rt egy kicsit vigasztal.

Mardred - 2018. 11. 30. 06:57

Ezzel a hírrel egyre biztosabb vagyok abban, hogy ezeket a Marveles sorozatok mennek át majd a Disney-re és ott folytatódnak majd valamilyen formában.

Habár a Daredevil pont az az öt közül, amelyik azért kapott is valamilyen lezárást.

wirth6 - 2018. 11. 30. 07:11

@winnie: Nem látom miért lenne a Disneynek érdeke, hogy a karaktereik a konkurenciának hozzák a pénzt és főleg az előfizetőket, amikor jövőre indul a saját streaming szolgáltatásuk.

@Edrick: hivatalosan nincs elkaszálva a Defenders 2, de eddig mindig amikor próbáltam utánanézni, olyan nyilatkozatokat találtam, hogy nincs tervben a folytatás (https://www.denofgeek.com/us/tv/the-defenders/267089/the-defenders-season-2-not-in-the-plans).

winnie - 2018. 11. 30. 07:19

wirth6: egyrészt mindegy, hogy mi a disney érdeke, a sorozatot a netflix licenceli, csakis ők döntenek a sorsáról. másrészt a karakterek csak és kizárólag a disney-nek hozzák a pénzt a marvel tv-n keresztül. éppen a netflix nem akarhatja, hogy a konkurenciának hozzák a pénzt – egy kasza is nagy érvágás a disney-nek, de három elég méretes. harmadrészt a netflix modellje eleve nem arról szól, hogy bármelyik sorozat pénzt vinne nekik – nekik a sorozatok mindegyike csak pénzt visz el. nyilván közvetve előfizetőket visz, de nem hiszem, hogy számottevő lenne azok aránya, akik a daredvil kaszája után lemondanák az előfizetésüket, és egyébként sem derülne ki, még abból sem, ha látjuk a következő negyedéves növekedés mértékét.

harmadrészt egyelőre itt nincs szó konkurenciáról sem. oké, egy a terep, de több nagyságrendbeli a különbség a két szolgáltatás között. a netflix ma hoz ki annyi új sorozatot, mint a disney+ fog az elindulása utáni egy év során összesen. az egyik csak egy stúdió cuccait kínálja és az értéke a konzervben lesz, nem az újdonságokban.

winnie - 2018. 11. 30. 07:24

“ezeket a Marveles sorozatok mennek át majd a Disney-re és ott folytatódnak majd valamilyen formában.”

egyes számban mondanám. reális esély egyre lehet, de többet nem nagyon bírnának el szerintem úgy, hogy még sajátokat is fejlesztenek. az alapkoncepció az 5 saját gyártású sorozat volt évente, ami 2 marvel, 1 sw, 1 pixar és 1 high school musical, plusz 5 film. egy plusz ebbe beleférhet, de szerintem, ha valamilyen formában a disney+ foglalkozni fog a karakterekkel, akkor az inkább film lesz, mondjuk egy defenders.

Mate4182 - 2018. 11. 30. 07:31

Szoval a Daredevilnek jar a kasza, de a Scarlet Witch baromságban bezzeg latnak fantaziat…
Komolyan es en meg a DCsek szellemi kepessegei miatt aggodtam…

Marcos - 2018. 11. 30. 07:34

Oké, ez most meglepett.

Amúgy ez a cancel krónika címke miért van ilyen ritkán használva? A legutóbbi bejegyzés több, mint 5 éves.:D

winnie - 2018. 11. 30. 07:36

marcos. hehe, észre sem vettem. lehet, hogy újra bevetjük a címkét.

winnie - 2018. 11. 30. 07:37

Mate4182: lehet, hogy te leszel az SW egyik legnagyobb rajongója, de egyelőre még nem is írják, ráadásul megint csak azt tudom mondani, hogy az SW-t a disney+ rendelte be, a DD meg a netflix sorozata volt. két külön platform licenceli őket a marvel tv-től, így nincs sok közük egymáshoz, nem érdemes összemosni őket.

winnie - 2018. 11. 30. 07:54

a tulajdoni viszonyokról, hogy ne legyen félreértés. hacsak nincs valami kivétel (ez előfordulhat, szóval a tévedés jogát fenntartom), akkor általában ez úgy működik, hogy a sorozatot a marvel tv gyártja. és licenceli a netflixnek, ergó pénzt kap tőlük minden részért. a netflix szüntetheti meg a licencszerződést. ekkor a jogok visszakerülnek a marvel tv-hez, amely szabadon továbbadhatja – akár a disney+-ra is. ehhez azonban az kell, hogy a színészek (és az írók) szerződéseit megújítsák. ennek kapcsán fontos, hogy ez a sorozat költségvetését hirtelen megdobná, mert míg a netflixes időszak alatt a kezdőszerződés kötötte őket alacsonyabb bérekkel, az új szerződésben új feltételekkel írnának alá, amik nyilván sokkal kedvezőbbek lennének a színészekre nézve – hacsak nem kapaszkodnak abba, hogy dolgozni akarnak a sorozaton mindenképp, és akkor lehet, hogy még lejjebb is mennek, de a zsarolási potenciál ilyenkor valós.

a kaszák kapcsán még annyit, hogy nem szabad elfelejteni, hogy a luke cage 3. évad jó részét már megírták, amikor lesújtott a kasza a stúdió és szolgáltató közti egyet nem értés miatt. szóval vagy a netflix akarná folytatni a sorozatokat, csak ilyen-olyan okok miatt kaszáltak, vagy pedig pár hónapja történt valami, ami miatt most takarítanak. (de akármi is a helyzet, az nem a jó régről ismert disney+-os szál feltűnésének köszönhető, hanem valami frissebb fejleménynek.)

Kissur - 2018. 11. 30. 08:05

Nagyon fáj, mert a showrunner végre egy olyan évadot rakott össze, ami méltó a karakterhez. És elvileg megírta a 4.évad szkriptjét is. De van egy olyan sanda gyanúm, hogy a Disney+ áll a kaszák hátterében. De el nem tudom képzelni, hogy egy ilyen brutális sorozat ott menjen. Mondjuk nekem a dizniről mindig a rajzfilmek, meg az animációk, meg a gyerekmesék jutnak eszembe…

winnie - 2018. 11. 30. 08:18

“De el nem tudom képzelni, hogy egy ilyen brutális sorozat ott menjen. ”

ehh, erről el is feledkeztem.

bár konkrétan csak az apple family-s központúságára emlékszem, így hirtelen rákereséssel a disney+-nál nem látok ennyire konkrét kizárást, de logikus lenne, hogy lejjebb tekertek lesznek a sorozataik.

viszont, ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne jövőre, mert a hulu pont alkalmas erre – a korhatáros marvel tartalmak ott folytatódhatnak, és a hulunak nagyobb is a kínálata, a lefedettsége, és jobbak a lehetőségei, hogy átvegyen valamilyen sorozatot.

Mate4182 - 2018. 11. 30. 08:30

Oszinten szolva nekem mar felmerult a gyanu hogy azert kaszalodnak ezek, mert a disney streamen nincs helyuk (eroszak es ver miatt) es az osszes disney streaming cucc biztosra veszem hogy max 13as korosztalyos lesz. Az meg nem jarja hogy esetleg egy masik szolgaltato/gyarto/streaming csatorna/barmi es barki penzt csinaljon ugy hogy az nem feltétlenul a disneynel kot ki

Ha az ovek nem lehet, mase se legyen. Mint par eve a fantasztikus negyes film…

winnie - 2018. 11. 30. 08:49
Csigusz - 2018. 11. 30. 09:11

Nehezemre esik elhinni, hogy a Netflix lőtte le, és nem a Disney járta ki ezt magának közvetve, vagy csak közvetlenül. (licencdíj variálása, mit tehetnek a karakterrel/mit nem, stb)

juhaszvik - 2018. 11. 30. 09:12

Bár ezt a sorozatot nem néztem, de mindig úgy képzeltem, hogy a daredevil nem csak pionírja volt a netflix+marvel összeborulásnak, de zászlóshajója is. azt erős túlzásnak érzem (sőt szimplán h*lyeségnek), hogy nincs mit nézni a netflixen, ha ezek a sorik eltűnnek (ráadásul ugye erről még szó sincs), pláne, hogy amikor elindultak, sem ezek voltak a legnagyobb húzónevek a szolgáltatónál. más kérdés, hogy a netflix ezzel egy viszonylag széles, mégis valahol speciális közönséget tudott magához csábítani.
viszont a netflix üzletpolitikája nehezen követhető részben azért, mert más modellt használ, mint konkurensei, illetve nehezen vagy sehogy sem monitorozhatóak a nézettségi adatai, így nehéz belelátni egy-egy döntés kiváltó okaiba.
ha tippelnem kellene én is a Disney fát ráznám. nem azért, mert ez közvetlenül az ő döntésük lenne, de számomra ebben az ügyben hasonlóan fekete lovak, -> ötletem sincs, hogy pontosan hogyan fog kinézni ez a Hulu-Disney+ kombó, és ehhez mi hogyan fog kapcsolódni.

winnie - 2018. 11. 30. 09:21

Csigusz: igen, ez benne van, simán el tudják érni ezerféle eszközzel. és a fentiek, valamint az “ők buknak rajta”-érv ellenére is biztos meg lehetne racionalizálni, ha így döntöttek. megint egy olyan dolog, amire nem nagyon lesz rálátásunk:(

Anonymus - 2018. 11. 30. 09:49

Gondolom ezek után már a JJ meg a Punisher sorsa is el van döntve a 3. illetve a 2. évad után.

Nagyon szerettem a Daredevilt, de igazából én mst itt bekajáltam a reklámszöveget, inkább a csúcson hagyják abba. Látszott, hogy nem így tervezték mivel belengették a Pointdexteres szálat a végén, de azért mégis viszonylag jól lezárták.

Folytatnódni nemhiszem, hogy fog max PG-13-ban.
Jelenleg azt kell megérteni, hogy a Disney a saját platformján biztos nemfog R kategóriás sorozatokat bemutatni, ezt már jóelőre tudni lehet, hogy gyerekbarát platform lesz. De ott a Hulu, ami meg szerintem azért lesz kizárva, mert nemhiszem, hogy a Marvel annyira rajongana megosztani mindenféle platformon a sorozatait, nemvéletlenül fejlesztenek saját platformot.

Iceman - 2018. 11. 30. 09:50

DD és Fisk beugorhatna pókemberezni a harmadik részben:)

Dalmayr - 2018. 11. 30. 09:59

Ouch. Nagyon sajnálom, de nem mondhatnám, hogy meglepett. A másik 2 kasza után sajnos vártam. Én azt mondom legyen inkább így vége, minthogy egy lebutított gyerekbarát verzióban jöjjön vissza. Az méltatlan lenne. Max a Hulu-n lenne esélyr ilyrn formában.

Chusi - 2018. 11. 30. 10:17

NE!!!!!!!!!

infinity - 2018. 11. 30. 10:28

Ez sokkolt! Nem gondoltam volna hogy elkaszálják. Én még néztem volna belőle 1-2 évadot. Szerintem ez volt a legjobb marveles sorozat, kifejezetten az egyik nagy kedvencem volt a széria, szóval nem örülök, nagy kár érte és persze hiányozni fog.

Chusi - 2018. 11. 30. 10:38

Könyörgöm ne már! Menjen tovább valahol. Nekem mindegy hogy disney+, vagy hulu csak menjen tovább!
Persze ezzel a szereplő gárdával.

jensen1213 - 2018. 11. 30. 10:49

Nagyon szerettem ezt a sorozatot talán az egyik legjobb
szuperhősös sorozat volt, de én is biztos voltam a kaszában, mert egy ilyen ismert karaktert nem enged ki a marvel a kezéből akármit csinálhat belőle,akár még egy mozi filmet is,persze annak már semmi köze nem lesz a sorozathoz.

mSO - 2018. 11. 30. 11:23

“a disney-nek a kaszához semmi köze”

arra gondoltam, hogy talán azért kaszálhatták, mert a Disney streamingjére kerül át minden marvel, és tovább már nem akarták versenyeztetni azzal a netflixék, vagy valami központi jogi döntés született a folytatásokkal kapcsolatban, amivel már nem érte meg vitába szállnia a Netflixnek.

“de akármi is a helyzet, az nem a jó régről ismert disney+-os szál feltűnésének köszönhető, hanem valami frissebb fejleménynek.”

akkor ezek szerint más lehet a háttérben. Mondjuk a Star Warsnál is csak a vége felé tudatosult a futószalagos roham kisiklottsága.

Kissur - 2018. 11. 30. 11:34

Írjunk petíciót, hogy mentse meg a kaszától a Netflix! Oh wait… :(

Kissur - 2018. 11. 30. 11:37

Bocs a dupláért!
Mi van akkor, ha azért kaszálták el ezeket, hogy fogják és beolvasszák őket az MCU-ba? :O Mondjuk akkor eléggé szép nagy időt kéne ugraniuk. Vagy jönnek a multiverzumok?

steelwolf88 - 2018. 11. 30. 15:54

Hát Thanos ezt is elcsettintette! :(

Geza Kovacs - 2018. 11. 30. 18:27

:-((((

Milka 78 - 2018. 11. 30. 19:44

És előfizu vissza mondva.A Marveles sorik és annak “támogatása” miatt fizettem, de ezek után…meh.

Kobun - 2018. 12. 01. 09:12

Bekaphassak….
Legalább akkor Bullseye-t behozatak volna tisztességesen. A 3. évad alapján úgy tűnt, hogy meg terveznek vele, illetve Matt sem vette fel a piros goncot…

Kopasz gyerek - 2018. 12. 01. 10:41

Kobun
Gondolom a készítők se tudtak, hogy elkaszálják a sorozatot. Biztos jobban kibontották volna a karakterét a negyedik évadban. De szerintem megkapjuk majd más csatornától:)

Quantumleap - 2018. 12. 02. 07:24

A Punisherrel közös kaland már megvolt a második évadban. Felesleges lenne még egyszer. Punishert inkább Jessica Jonessal raknám össze pár epizódra.
Amúgy nem értem, hogy mi ez a tévés marvel univerzum, meg mozis marvel univerzum dolog. A kettő hivatalosan egy világ, tehát akkor egyetlen mozgóképes univerzumról beszélünk, nem? Ha Daredevil valamelyik mozifilmben tűnne fel, akkor én Pókembert tartanám a legpasszentosabbnak. Elvégre a régi Csodálatos Pókember-képregénysorozatban többször is voltak közös kalandjaik, Magyarországon ott ott volt először látható.

Quantumleap - 2018. 12. 02. 07:25

Kissur: Ezt nem értem. Miért kellene időt ugraniuk?

m minnifield - 2018. 12. 12. 10:41

Quantumleap:

Szerintem azért, mert ha jól tudom a tv-s sorozatok nem sokkal a csituris támadás után játszódnak, az meg idestova 5-6 éves sztori. Ha mondjuk DD most kapcsolódna be a mozis univerzumba (akár csak a csettintés “magasságában”), akkor is jó 3-5 év eltelik a tv és a mozi közt. Ha tényleg feltűnne, valószínűleg nem fog történetileg visszaugrani erre az időpontra, ha tippelnem kéne inkább a következő fázist mondanék, a Végtelen Háború után. De személy szerint inkább a Fantasztikus 4est és az X-ment mondanám a következő nagy filmfolyamnak, megspékelve Strange-el és Pókkal, nem tudom ebbe még beférne-e DD. Adná az ég :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz