login |

Superstore: kezdett a 4. évad

2018. 11. 30. 14:50 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika,

(Most, hogy közeledik az év vége, és szép lassan a legtöbb országos sorozat felfüggeszti magát az ünnepek idejére, végre van időm írni pár évadnyitóról, amikről ősszel nem tudtam értekezni röviden. Ennek megfelelően a posztok több hetes lemaradást tükröznek, de így végre véleményezheti őket valaki, ha van mondanivalója (lesz kibeszélő), főleg, hogy több epizód alapján már jobb rálátás nyílik a szezonra.)

Minden évadban vannak olyan nem nézett országos sorozataim, amikre rövidebb-hosszabb időre visszaszállok, mert annyira jól sül el a premierjük, és a folytatásuk sem okoz csalódást. Idén a komédiák közül a Superstore képviselte ki ezt a kategóriát. A sorozattal korábban sem volt bajom, ötletes, nem elcsépelt, aranyos, szerethető. Anno meg voltam győződve arról, hogy kifejezetten népszerű lenne, ha jobban elterjedne itthon.

Azonban minden pozitívum és külsőség ellenére sem tudtam valamiért ráhangolódni, nem tudtak az epizódjai folyamatosan lekötni, így kénytelen-kelletlen elbúcsúztunk, és egészen a 4. évad kezdéséig nem is nagyon találtunk egymásra. Ez a start azonban annyira jól sikerült, hogy muszáj volt tovább néznem a szezont, és a folytatás sem okozott egyelőre csalódást.

Mindez azért volt érdekes, mert a nyitány nem annyira új nézőknek szólt, két olyan szállal foglalkoztak, amik az előző évadhoz kötődtek, azonban az Amy és Jonah együttlétéről készített videóra épített történetet azonnal meg lehetett érteni, és zseniálisan dolgozták fel az egészet (a pihenőszobás jelenetek vitték a prímet), jó volt látni, ahogy még a #metoo-s komolyságon is sikerült enyhíteni.

A fentiek ellenére azért sejtem, hogy nem fogok sokáig maradni, mert már pár rész után látom, hogy annak idején miért szálltak ki a Superstore-ból: amennyire bejön a két főszereplő és némelyik mellékkarakter stílusa, annyira érdektelennek és humortalannak találok másokat (pl. Cheyenne) a játékidejük 95%-ban. A 4×01 nagy előnye volt, hogy szinte csak a szexvideó volt középpontban, Mateo visszacsábítása alig pár jelenetet kapott, és mondanom sem kell, hogy a résztvevő karakterek elégtelen ismerete miatt nem is villanyozott fel a szál, bár nem volt nehéz dekódolni a sztorit. A 4×02-ben Amy és Jonah háttérbe szorult, afféle össznépi epizód volt, pont a mellékes karakterek kiemelésével.

A sorozat a többi ensemble komédiához hasonlóan ugyanis (ahogy kell, húznám alá) elaprózza magát, és én meg képtelen vagyok elviselni, ha a B meg a C sztorik egy cseppet sem érdekelnek és/vagy mulattatnak. Ilyenkor dominálhat az A-szál bármennyire, képtelen vagyok kitartani, már 2-3 perc folyamatos unalom vagy közöny is drasztikus lépésekre sarkall. Szóval a Superstore a műfaji sajátosságok és a saját finnyáskodásom áldozata volt korábban is. Talán idén eljutok arra a pontra, hogy mindenkihez ugyanúgy viszonyuljak, és akkor meg fogom tartani.

Ja, és a bolti vevős minijelenetek továbbra is zseniálisak.

2 hozzászólás Ne habozz!

vbalazs91 - 2018. 11. 30. 16:04

Én továbbra is nagyon bírom a sorozatot, minden részben vannak jó poénok, bár azt elismerem, hogy a sírva nevetősökből talán már jóval kevesebb, mint korábban. Viszont ez egy olyan sorozat, aminek minden héten várom a részét, és még aznap megnézem, tényleg csak akkor nem, ha nagyon nem érek rá.

Érdekes, hogy hozzánk nem hozták be, pedig egy Comedy Centralon, de akár máshol is simán jó helye lenne. Legalábbis én ezt simán érdekesebbnek találom a hazai nézők számára, mint egy Last Man on Earthöt.

Mom - 2018. 12. 01. 10:29

A számomra jóval gyengébb harmadik évad után ezt a negyediket ismét kifejezetten jónak találom.

Amy és Jonah kapcsolata a sorozat karaktereinek helyenkénti szürrealitása ellenére is egészen normálisnak tűnik. Örülök, hogy végre összehozták őket és az is sok humoros pillanatot szült, ahogy a kapcsolatukat titkolták (számomra telesen váratlan fordulat, és bármennyire sablonos, mégis nagyon jól sült el).
A pihenőszobás szembesítés, a jelmezverseny és a szülési szabadság körüli (egyébként amerikában ijesztően valós) nehézségek voltak számomra eddig a legjobb epizódok az évadban.

A vásárlós mikrojelenetekkel pedig csak egyetérteni tudok, zseniálisak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz