login |

Pilot: Dirty John

2018. 12. 02. 15:50 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: antológia, kritika, pilot-mustra,

If you design the most beautiful life nothing ugly can get in.

Fogalmam sincs a Bravo, hogy gondolta ezt a sorozatot. Mármint a pilot vagy unalmas, vagy semmitmondó, attól függően mennyi információval érkezel. Viszont így mi vehet rá a folytatásra? Egy kezdésnek ütni kéne, még akkor is, ha a 8 rész adja ki az összképet.

Az előtudást úgy értettem, hogy egy iszonyat népszerű oknyomozó podcastből, megtörtént eseményeken alapulva készült a Dirty John. Így viszont szinte biztos, hogy bele futhattunk már egy-két dologba a kapcsán. Viszont, ha ezeket az információkat tudjuk, akkor sajnos semmit sem ad a pilot, mert a kifejtésükben és megvalósításban nem erős, cseppet sem egyedi. Talán ez a sorozat fő baja, a kivitelezés ment mellé?

A történet egy, a negyedik házasságon is túl levő nőről szól, aki online ismerkedik, és rengeteg borzasztó férfi után egy cargo rövid gatyás orvos kopogtat nála, aki hiába furcsa kicsit, mégis őszintének tűnik a többi 40-50 közötti, siralmas alak után. És bizony a nő lányainak gyanakvása ellenére is elkezd valami kibontakozni közöttük.

Az előbbiekből gondolom, ki lehet találni, hogy a férfival igazából nem stimmel valami. Ezt valamennyire érdekesen ábrázolják, főként azon keresztül, ahogy a nőn kívül a többiekkel bánik. Szerintem már mindenki hallotta a tanácsot, hogy azt kell nézni az embereken, ahogy az érdekükhöz kötődőkön kívül levőkkel viselkednek. És ez alatt a nő lányait is értjük, hiszen a pilot végére már be is vág a családba egy éket.

Viszont. A tényleges durvaságot csak azzal sugallják, hogy milyen gyorsan lép előre a kapcsolatuk – amit néha kiírnak a képernyőre. Ezen kívül még van valami drámai flashforward, meg egy kórházi intremezzo, de igazából egyik sem éri el a kívánt hatást, legalábbis úgy éreztem, hogy nem működnek jól ezek a megoldások a pilotban. Egyszerűen nincs meg a csali, amire nézőként rákaphatunk rögtön, az első részt követően.

Pedig én vártam a sorozatot, de ez nekem most nem kicsit mellé ment. Eric Bana és Connie Britton simán elvihetett volna messzire is, de így csak akkor fogok visszanézni, ha tényleg mindenki zseniálisnak érzi a folytatást. A kezdés legyen 6/10, ha valami ponthoz ragaszkodnátok, de igazából nem is ez a lényeg.

7 hozzászólás Ne habozz!

toszi - 2018. 12. 16. 20:35

És valóban, ha nem is dögunalom, de ettől nem akadt ki a vérnyomásmérő.
Csak azért szenvedtem végig, hogy mi lesz a slusszpoén? Ok, most lesz érdekes. Vállalom a 2. részt

winnie - 2019. 04. 12. 14:26

na, tegnap elkezdtem netflixen, és tényleg nem sok minden történt benne, de engem abszolút lekötött. nem volt persze semmi extra vagy lenyűgöző, de bennem volt, hogy wtf van van. bár mondjuk nem ismerem a sztorit, nyilvánvaló a címből is, hogy valami disznóság van vagy lesz, és azok a bevágások elég furák, és talán ki is található a dolog?

de egy dolog, hogy én nem tudom, mi a helyzet. aki ismeri, annak vajon bejönne? vagy épp azért jönne be, mert tudja, mire megy ki a játék?

Snoopyzit30 - 2019. 04. 22. 18:13

Nekem 3 rész után egyelőre nézős. Jó végre Eric Banát ilyen kis sunyi, gonosz figuraként látni. Borsózik a hátam a fickótól, ami azt jelenti, hogy jól jeleníti meg a karaktert és a főszereplő nőt alakító színésznő is jó eddig. Őt nem emlékszem, hogy láttam volna már valamiben.
Szóval nálam 7/10 simán megvan eddig.

Snoopyzit30 - 2019. 04. 24. 12:55

6 rész után továbbra is nézős. Maradt egy erős középkategória, de Eric Bana olyan jól adja a pszichót, hogy néznem kell tovább. Egyébként sajnálom ezt a szerencsétlen nőt, de valahol meg értem, hogy miért csinálja, szóval nem idiótázom le élből.

winnie - 2019. 04. 24. 13:01

örömmel olvasom:) nemsokára jön a kritika róla.

Snoopyzit30 - 2019. 05. 01. 20:36

A végére egy kicsit elfogyott a sorozat szerintem. Nem ismerem az “igaz történetet” ami alapján készült, szóval nem tudom mennyire tértek el, de nem sikerült a legjobbra az utolsó rész. Túl egyszerű vagyis inkább túl gyors volt az egész sorozaton végigvitt feszültség feloldása.
Még ott azt hittem lesz egy csavar, hogy a kiscsaj börtönbe kerül esetleg és a fickó meg felépül, de azért ennyire nem szállt ez a sorozat.
A színészekre tényleg nem lehet panasz, mindenki jól játszott, a történet is rendben volt, kivéve a vége.

Úgy összességében a 6-7/10-es kategóriából nem tudott feljebb lépni a sorozat, de egyszer megnézősnek jó volt. Eric Banát már régen láttam, kifejezetten feldobta a játéka az egész sorozatot, de a többiek is tényleg jók voltak.

zetevar - 2021. 05. 28. 14:07

Megnéztem. Kifejezetten bírom Eric Banát, itt is vitte a show-t. Tudom, hogy ez egy megtörtént eseményeken alapuló sorozat, de a női szereplőket akkor is erősen kisarkított karaktereknek éreztem.
Tudom, hogy előfordul ilyesmi, de nekem akkor is nagyon furcsa, hogy a főhősnőnek eszébe sem jut, hogy az egész családját veszélybe sodorja a döntéseivel. Kézhez kapja egy drogos-pszichopata dokumentációját és eszébe sem jut, hogy ez a pasi nemcsak őt veszélyezteti. A legfeszültebb jeleneteknél is annyi telik tőle, hogy együgyűen mosolyog? Mi van??!!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz