login |

American Housewife: kezdett a 3. évad

2018. 12. 03. 18:40 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika,

(Most, hogy közeledik az év vége, és szép lassan a legtöbb országos sorozat felfüggeszti magát az ünnepek idejére, végre van időm megírni pár évadnyitót, amikről ősszel nem tudtam értekezni röviden. Ennek megfelelően a posztok több hetes lemaradást tükröznek, de így végre véleményezheti őket valaki, ha van mondanivalója (lesz kibeszélő), ráadásul a nézőknek több epizód alapján már jobb rálátásuk nyílik a szezonra.)

Nem minden magyar premier csinál nyarat, azaz hiába volt látható már itthon is az ABC komédiája Anyaság túlsúlyban címen, ahogy utánaszámoltam, ez az a több éve futó országos komédia, amihez a legkevesebb olvasói vélemény érkezett. És ezúttal nem is csodálkozom az érdektelenségen (ld. a kritikáinkat: pilot1, pilot2, S1 finálé, S2 premier), pedig két profi szitkomos a főszereplője, és odakint mégiscsak van rá igény.

Az American Housewife hibája, mint arra a 3. évados premier is rámutatott, hogy szinte csak és kizárólag a színészeire alapoz, és képtelen valami homogén stílussal definiálni magát. Az írók arra bazíroznak, amiben Katy Mixon és Diedrich Bader jók, bíznak a sármjukban, de egyébként minden más csak ötlethalmaz: random sztorik, amiket rá lehet húzni az alaphelyzetre, ami szerint anyu kilóg a többiek közül, valamint lükébb szálak, amiket rá lehet húzni a gyerekekre, mert…, mert gyerekek.

Azért jár a pacsi, hogy valamelyest történeti szinten megpróbálják előremozdítani a sorozatot, hiszen a főhős visszamegy dolgozni, ami újféle kihívásokat támaszthat a szereplők számára, azonban továbbra sem áll össze kerek egésszé az American Housewife – sem epizódok szintjén, sem sem évados ívek szintjén. Persze, a gyerekekre alapozó, érzelmesebb, tanító jellegűbb sztorik kifutása mindig kottázható, de minden más inkább csak szétfolyik, ráadásul annyira karikaturisztikus, hogy nem nagyon vehető komolyan, alig van valaminek súlya.

– And I feel even more guilty because I actually like working.
– I’m not following you.
– Which part?
– Well, I don’t understand feeling guilt. I don’t understand getting a job. I don’t really understand any of it.
– That’s because you’re a sociopath.
– Undiagnosed. I know how to beat the test.

Nem egy országos családi komédia képtelen arra, hogy bármiféle nevetést előcsaljon belőlem, de az American Housewife-ban, miképp mondjuk a Speechless-ben is, mindig akadnak jól elsült pillanatok, ezt el kell ismernem. A gond csak az, hogy képtelenek az írók tartani a szintet, ráadásul nagyon gyakran a sorozat idegesítő aspektusaira erősítenek rá, amikről tévesen azt hiszik, hogy működnek. (És igen, tudom, hogy sokak szerint Ali Wong zseniális komikus, de egyszerűen sem őt, sem az önismétlő és kiszámítható karakterét nem vagyok képes itt értékelni.)

2 hozzászólás Ne habozz!

NJuditka - 2018. 12. 03. 21:28

Mo.-on teljesen eltűnt ez a sorozat,pedig nekünk güriző nőknek szórakoztató volt a sajátos humorával.Pár rész után levette műsorról a Comedi Central family. Nem is értem.

goodjohnwin - 2018. 12. 04. 11:33

@NJuditka ez a rettenet valamelyik Viasat/Sony csatornán ment, nem a Comedy-n. Ott a Hallatlan ment az említettek közül.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz