login |

Nightflyers: 3 rész után

2018. 12. 05. 20:00 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: kritika,

A pilotkritikánk után olyan jó lenne azzal kezdeni, hogy na, akkor jövök az ellenvéleménnyel. Bár valamennyire igaz lenne, mivel nem közönyt váltott ki belőlem a Nightflyers, viszont éltetni sem fogom, az biztos.

A történet ugye az lenne, hogy valami repül a Földtől baromi messze, és ez intelligens életnek tűnik. Nosza, egy kolonizációs hajó elindul kivizsgálni. Teljesen jó alap szerintem, és pont emiatt kapott a közepes pilot után még pár esélyt tőlem.

Aztán szépen lassan leesett, hogy valójában az új Helix-et bámulom, csak épp jobb grafikával. Vagyis jobb rendezéssel. Ellenben a Nightflyers írói sem valami magasiskolában tanulták ki a forgatókönyvek készítésének mesterségét. Mármint elég furcsán keverednek azok a történetszálak. Vagy majd most ebből okulnak, és legközelebb már jobb sorozatot csinálnak?

Amúgy durva, hogy a pilotnál mindenkinek az Event Horizon ugrott be (és nem a 2001?), gondolom, a látomások miatt, de igazából az egész sorozatra ez jellemző: szinte mindenről beugrik valami. Olyan, mintha egy borzasztó koktélja lenne pár régebben sikeresen kivitelezett ötletnek. Viszont ezek nem igazán illenek össze, nem tudják fogyaszthatóra mashupolni.

És ezen “merített” dolgok között szinte random váltanak, nem organikusan. Elindul egy szál, és akkor a másikon meg “mégsem bízok az l-1-ben, se a te képességeidben”-módon bejön egy konfliktus. Vagy nincs felépítve egy karakter, és akkor hirtelen dönt egy olyat, ami nem tűnik logikusnak, de a több feszültséghez mindenképp kell.

Konkrétan kedvem támadt hatewach-olni, de csak akkor lenne értelme, ha közösen röhöghetnénk spoileresen a részek után. De igazából a hátralevő 6-7 óra (hét rész) helyett inkább nézhetnék valami jó sorozatot is inkább, hiába hív itt az űr. Aztán lehet, hogy inkább a YouTube-sorozatnak adok még egy esélyt.

4 hozzászólás Ne habozz!

Ace - 2018. 12. 06. 12:35

Még sajnos nem tudtam belenézni de elkeserítő ,hogy a Syfy írói már megint nem álltak a helyzet magaslatán.

Krisz - 2018. 12. 07. 10:25

Az ötödik rész után úgy döntöttem, hogy feladom. Nagy reményeim voltak, mert bejön ez a fajta űrhajó-vér-frásztkapszmindentizenötpercben kombó, de ez egyátalán nem köt le. Kár érte.

inferno88 - 2019. 02. 15. 12:12

Én is a harmadik résznél vagyok, de ennyi volt. kuka

Sigismundus - 2019. 04. 19. 08:12

Én a 4. rész után adtam fel.

Ez inkább valami zavaros lélektani-családi-horrorféle ami játszódhatna egy világvégi kastélyban vagy motelben is. Az űr, idegenek, űrhajó csak körítés.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz