login |

Escape At Dannemora: 3 rész után

2018. 12. 06. 21:30 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: kritika,

Ha eddig még nem tudtuk volna, akkor most itt van egy újabb bizonyíték, hogy ha az ember egy sorozatnál érzi a minőséget, ott érdemes a premier után további esélyeket adni. Mondjuk itt már csak a színészek miatt is megtehettük.

Azért nem mindennapi, hogy Benicio Del Toróval tarthatunk egy utazásra a tévében, na meg Paul Danóval. Sőt, bár Patricia Arquette-et sosem kedveltem, de itt még őt is baromi jónak találom, elég ügyesen adja át azt, hogy miért is tudta a két szökni akaró fegyenc teljesen behálózni. Az a szomorúság, amivel néz mások jobb, látszólag érzelmekkel teli életére teljesen megragadó.

A pilotnál leírtam az alapokat, szóval abba most nem is mennék bele ennél jobban: igaz történetről van szó két életfogytiglanos bűnöző szökéséről. Viszont ezt már tudtam, amikor leültem a kezdő rész elé, meg azt is, hogy a nőt beszervezték, így az első 60 perc semmit sem mondott, kicsit unalmas volt.

Viszont a folytatás már sokkal érdekesebb. Egyrészt egyelőre elkerüli a tipikus börtönfilmes kliséket, másrészt sokkal érdekesebb ahogy megszületik a szökés terve, és elkezdik meg is valósítani azt. Arról nem is beszélve, hogy az itt kinéző konfliktusok mögött is jóval több van már.

Az 1×03-ra már a művészieskedésből is visszavesz a részeket rendező Ben Stiller, szóval sokkal inkább a történet ragadja meg és tartja fogva a nézőt. Most sem néz ki szarul az Escape At Dannemora, és a karakterpillanatokat remekül tartják ki, viszont több a hús, kevesebb a köret, ami abszolút az előnyére vált.

Igazából nem meglepő, hogy “magára talált” a Showtime minije, hiszen elég sok jó név van benne hozzá, de ettől még örömteli volt. Sajnálatos, hogy a felütés nem sikerült jól, ami azért a #peakTV korában nem jó hír, de előfordul.

9 hozzászólás Ne habozz!

speranza - 2018. 12. 06. 23:35

Ugyan csak mellékszereplő, de a 3. epizód “számonkérős” jelenetében a Tilly férjét alakító Eric Lange is nagyon jó volt. :)

D - 2018. 12. 07. 00:02

Igen, az zsenialis jelenet – vinnyogtam

Jack Bauer - 2018. 12. 07. 02:27

Elképesztő ahogy befűzött mindenkit Matt. “Fuck them!”

kisanna - 2018. 12. 07. 07:51

én valamiért úgy emlékeztem, hogy 3 részes lesz az egész sorozat, de a harmadik résznél már gyanús lett, hogy ennek még tuti nincs vége:D
érdekes, ahogy szép lassan építik föl a szökést, várom a folytatást.

Snoopyzit30 - 2018. 12. 07. 11:09

És már 1-1 Golden Globe-jelölést is behúzott a legjobb minisorozat és a legjobb színésznő minisorozatban kategóriákban.

speranza - 2018. 12. 07. 20:48

Erős a mezőny mindkét kategóriában, de mind a sorozat, mind Patricia Arquette jó esélyekkel indul. Kicsit csodálkozok, hogy Benicio Del Toro nem kapott jelölést.

Tiger27 - 2018. 12. 08. 08:54

DelToro-t én is nagyon hiányolom a jelöltek közül. Egyébként nagyon jó sorozat, kíváncsi vagyok a maradék 4 részre hova fog kifutni az egész.

Sawyer - 2018. 12. 29. 22:31

Az első rész még elcsúszott, a második már nem.
Túlnyújtott jelenetek, a karakterekkel nem lehet azonosulni, a sok vágókép pedig szép, gyönyörű, de sokszor felesleges. Nálam kasza.

rary - 2019. 01. 05. 20:18

Az eleje tényleg döcögős volt és egy rész után majdnem ott hagytam, de jól tettem, hogy nem. Prison Break-kel össze sem hasonlítható, de azon kívül nem rossz és megérte. 8/10.
Továbbiakban Spoiler.
***SPOILER***
Összevetve a PB-vel, itt 2-en szöknek, nem pedig többen, ez kicsit néha unalmassá tette. A két fegyenc közül Sweat volt a kedvencem. A legjobban Tilly férjét sajnáltam. Tilly férje egy kisvárosi dolgos ember, akinek nincsenek nagy igényei az életben, megvannak a napi rutinjaik, de szereti a feleségét. Csak ellaposodott a kapcsolatuk, amit a férj nem vett-vagy nem akart észrevenni. Őt sajnáltam a legjobban a végén, mert ő maradt egyedül és őt törte meg a legjobban a dolog. De megmutatta az igaz szerelmét, mert látogatta a feleségét továbbra is és kitartott mellette (volt más választása vajon?).
A két fegyenc jól látta meg, hogy Tilly-t be lehet hálózni, sebezhető és kiéhezett volt. :)
Sajnáltam Palmer-t, hogy el kellett égetnie a képeket, nagyon szépek voltak.
***SPOILER vége***
A végére nagyon megkedveltem a karaktereket, nem tudnék senkire rosszat mondani. Ha lesz folytatás, érdekelne.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz