login |

Survivor – 37×12: The Shield

2018. 12. 06. 16:50 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

This is my final four.

Kezdünk befordulni a célegyenesbe, és több korábbi szezonnal ellentétben, most nagyon nem látom, hogy ki kerülhet ki győztesen az állva maradt hét játékosból. Néhány emberben nem látom a győzelmet, de sok múlhat azon, hogy ki kit visz magával a döntőbe. (És, hogy ki tudja azt a tüzet jól meggyújtani, ha megint megtartották azt a két szezonnal ezelőtti hülye változtatást…)

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Gabby esett ki.

Francba. Pedig simán elfogadtam volna Christian kiesését, hiába szimpatizálok vele. Viszont így kiesni mennyire költői volt már!

Utólag ráaggathatjuk Gabby lépésére a “go big or go home”-címkét, de megint irtó bosszantó lehet, hogy még csak nem is bé-tervként zúgott ki, hanem kvázi random ötletként (talán) Mike részéről, hátha idolt játszik ki a kiszemelt. Így pedig Gabby azzal, hogy Christian ellen fordult, a saját sírját ásta meg – szolgáljon az tanulságként azoknak, akik ilyesmire akarnak vetemedni.

So far I’ve been right every time.

Oké, nyilván Christian-nek ehhez semmi köze nem volt, csak annyi, hogy (jókor) idolt játszott ki. Köszönhetően Davey-nek, akinek a jutalomjáték utáni ünneplés során prezentált terv, és Christian kiszavazása sem tetszett, így leadta utóbbinak a drótot. Hogy aztán rá szavazzon? (Megint csak előszedem a kérdésemet pár héttel ezelőttről: azért tette, mert látta, hogy nem fog összejönni a terv? De hogy lehet ezt biztosra venni, ha más is ködösít?)

A vége nagyon szép lett, de maga a rész egyébként egy cseppet sem indított be, pedig még loved ones is volt, amit mindig szeretni szoktam. Kicsit emiatt talán összecsapott lett, kevés anyag jutott belé, szerencsére a közepes epizódot és a közepes tribal-t felhúzta a zárás.

Davey-nek tehát megmaradt a pajzsa (Christian ugyebár kiszavazta maga elől ezt a pajzsot korábban), kérdés, hogy van-e valós győzelmi esélye? Illetve az, hogy mellette még kinek van, főleg, ha Christian-t sikerül kitenni? És ki lehet a következő célpont? Nem hiszem, hogy Nick-et érdemes lenne bent hagyni, mert elég aktív játékosnak tűnik, elég jó esélyekkel.

   

7 hozzászólás Ne habozz!

Mordekai - 2018. 12. 06. 18:31

“Too smart” Christian után mondjuk mehetne “Wiggle-through” Mike. :)

Enzo - 2018. 12. 07. 02:15

37×12 (kinti számozás szerint 11) – “Go big AND go home”, nem? :P

Asszem jobban megbotránkozom ezen a részen, hogyha nem nézem meg múlt héten az előzetest…
Na de először awwww, családi rész, itt az idő az elérzékenyülésre :) Már akartam írni, hogy mindenkinek anyu meg tesó jön, sehol egy barátnő/pasi/férj/feleség (van erre normális magyar egyszavas összefoglaló kifejezés?), erre belépett Mike pasija (nem is rémlett, hogy Mike meleg, semennyire nem volt ez előtérbe citálva meglepő módon), és amire abszolút nem számítottam: Christian loved one-ja a barátnője. Ironikus, hogy Gabby ugyan közvetve, de ezzel indokolva fordult a srác ellen…amire nem tudom mit mondjak. Ebben az évadban ez jár a power couple-öknek, úgy néz ki – ugye Kara is Dan ellen fordult, jegyzem meg halkan, ehhez képest pont ő akad ki Gabbyn?

Darabkák:
1. Random műsorfejlesztési 5let #23824065: párokban versenyzés, aztán azok a párok egymás ellen fordulnak kieséses rendszerben.
2. Vicces, hogy a rewardon Christian és Gabby került párba, már-már ironikus.
3. Kicsit feltűnő volt, hogy az immunity alatt Nicknek segítettek, Christiannek meg valami bullshit szöveggel nem :D
4. Ha már immunity, most kellett volna Karát győztesnek tippelnem a múltkori helyett, most bejött volna.
5. Örültem, hogy Davie leadta a drótot – valamit azért jól csinál Christian, mert nem először mentik meg így. Megijedtem, hogy nem játssza ki az idolt, mert annyira egyértelműnek tűnt a szitu, de aztán némi WTF körbenézegetés után csak elővette a cipőjéből :D
(Ilyenkor amúgy Jeff újrarendezi az urnát, csak nem mutatják? Mert ugye ha Christian nem játszik ki idolt, akkor nem az ő szavazataival kezdte volna, hanem az Alison és Gabby feliratú papírokkal.)
6. Meglepődtem, hogy Gabby megy haza, ezek után mondjuk csak kicsit fog hiányozni. Azt hittem, hogy Alisontól búcsúzunk, de aztán értelmet nyert a dolog, amikor mutatták a végén a szavazatokat: nem Davie állt mégse Christian mellé, hanem az idol miatti mini-split áldozatául esett a lány.
(@posztreakció: amúgy annyira szerintem nem volt random ötlet Gabbyre tenni, talán úgy gondolkodtak, hogy ha már ő hozta a tervet, legyen a kockázatviselője is, addig se ők vannak a chopping blockon [pláne Angelina, ő már unalmas vésztervnek :D]

Dylan - 2018. 12. 07. 08:22

“Ilyenkor amúgy Jeff újrarendezi az urnát, csak nem mutatják?”

Nyilván figyelik a játékot, az elmúlt napokat, és megvannak a verziók, hogy kik játszhatnak ki idol-t. Miután Jeff elmegy összeszámolni a szavazatokat, 15-20 perc is eltelhet, amíg úgy rendezik azokat be, hogy bármilyen verzióra készek legyenek. Jeff pedig tudja, hogy mi a sorrend amiben ki kell a szavazatokat venni.

Enzo - 2018. 12. 07. 12:12

Na de egyszerre csak egyféleképpen tudják berendezni, azzal hogy lehet felkészülni minden eshetőségre? Max ha pont fordított a sorrend. (Jeff csak a berendezett sorrend szerint tudja kivenni, nem hiszem, hogy belekukucskálna, ebből következően a lapok elhelyezésétől függően max 2féleképp húzhatja ki.)

Jelen esetben ha C nem játszik ki idolt, akkor kb az lett volna a felolvasási sorrend, hogy C,G,A,C,G,C,C(,C), így viszont az Alison-Gabby 3 szavazatot kellett a végére rakni, Gabbyvel zárva. Szóval szerintem simán elképzelhető, hogy ilyenkor újrarendezés előfordulhat – most ezt képzeld el mondjuk úgy, hogy 2 lehetséges idol, meg még vmi előny játékban van.

Amúgy azt figyeltem meg, hogy már amikor elküldi szavazni az embereket, akkor tudatos sorrendben csinálja, mostani példa: Gabbyt küldte először, mivel gondolom kapta a drótot, hogy ő Christianre megy, és nyilván meg is fogják mutatni a szavazatát (ha megnézitek, a bevágott szavazatok mindig az első felolvasottak is egyben).

pimadd - 2018. 12. 08. 01:36

nincs ujrarendezes, berakja egymas melle az azonos szavazatokat, majd megjegyzi hogy hanyan szavaztak kire, es ugy huzogatja ki.

Davie azert szavazott Christianre mert ez volt a terv, de o tudta h Christian idolt fog jatszani, igy felesleges lett volna lelepleznie magat a majority elott, hogy o valojaban nincs veluk.

Remelem Davie nyeri az evadot, en ot es Nicket tartom jelenleg a ket favoritnak, Allison pedig a szokásos null szavazatos harmadik.

winnie - 2018. 12. 08. 06:47

“de o tudta h Christian idolt fog jatszani,”

sokan estek már ki azért, mert “tudásra” alapoztak – semmi biztosíték nincs sem arra, hogy kijátszik egy idolt, sem arra, hogy christian többségi szavazat lesz. mármint mindenki tudni vél sok mindent kiszavazások előtt, és elég sok vélt tudásról derül ki, hogy semmit sem ér, szóval olyasmire alapozni, ami bizonytalan, nem túl okos.

Thomas - 2018. 12. 08. 16:47

Hát ez most tényleg tipikus go big or go home volt:) Ha bejön Gabbynek, valószínűleg megnyeri, így viszont…:) Szerintem nem random volt a kiesése, Mike-ék úgy voltak vele, ha már Christian nem jön össze, akkor is szakadjon szét a párosuk, ők többet nyernek azzal, mint Alison kiesjtésével. Így megint többségben vannak a góliátok, bár Angelinát már nem állítják vissza.

Davey azért szavazhatott Christianra, hogy még a gyanúja se merüljön fel, hogy valaki elmondta neki, meg aztán C úgyis csak az idollal menekülhet meg, így az ő szavazata már nem számított.

Alison már megint elég korán kiesett az immunity challenge-ben, remélem, most már nem látják Wonder Womannek. Nem is tudom, mi lenne neki a jó taktika, ha győzelemre hajt, vagy ha inkább direkt kiesik.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz