login |

Finálé előtt: Ninja Warrior Hungary

2018. 12. 10. 18:17 - Írta: winnie

16 hozzászólás | kategória: hazai termék, vetélkedő, video,

Tudom, hogy nem sorozat-sorozat, hanem vetélkedő, de mivel teljesítményalapú, ezért netes körökben is elismert az American Ninja Warrior magyar változata.

Ma zárul a Ninja Warrior Hungary 2. évadja, s bár az adás 7-kor kezdődik, talán valamikor 8 körül érdemes elkezdeni nézni, hogy az ember a reklámokat áttekerve tudjon a 3,5 órás brutálműsoridő miatt fennakadás nélkül szurkolni, mert ez az a rész, ahol a repetitivitás már nem fog annyira érződni. A gond csak az, hogy aki nem küzdi túl magát az előző epizódokon, az nem nagyon fogja ismerni a döntősöket, szurkolni nekik pedig pláne nehezen tud majd. Lehet ebben a műfajban esélyesről beszélni?

Íme a névsor: a tavalyi győztes Gyömrei Máté mellett az S1 két dobogósa is, Béres Norbert és Buzás Gábor is bejutott a legjobb 20-ba, valamint az angol Ninja Warrior-nyertes, Jonny Urszuly is. A többiek meg (Böjte Dávid, Buzási Bálint Gergely, Dombi András, Huber Zoltán, Janzsó Róbert, Lovas Benjamin, Molnár Bálint, Nagy Dániel, Rippel Ferenc, Schandl Gábor, Strommer Soma, Szarka Boldizsár, Tamás György, Virág Sándor, Vitányi Botond és Szegedi Attila) meglepetést próbálnak okozni.

A döntőben tiszta lap és új akadálypálya van. Az első pályán 9 akadályra lesz 5 perc 40 másodpercük, a továbbjutók 8 újabb akadályt kapnak, amiből az első hármat 1 perc 50 másodperc alatt kell letudni, a további 3 között pedig csak 30 másodpercet lehet pihenni. És végül jöhet a 18., a végső akadály, a Midoriyama, ami 20 méter magas és 25 másodperc alatt kell megmászni. Ez csak sima kötélmászás, de nem sokaknak sikerült a világon. Itt van két sikeres kísérlet más változatokból.

A finálé előzetese a tovább mögött.

16 hozzászólás Ne habozz!

LoGi - 2018. 12. 10. 20:11

1 csaj sincs benne? :O Úgy tudtam az amerikai változatban vannak.

Adamzget2 - 2018. 12. 10. 20:26

Vannak női versenyzők is, de egyik sem jutott tovább a fináléba.

Snoopyzit30 - 2018. 12. 10. 20:46

Elég sokan elvéreztek sajnos. Ha csak 2-3-an jutnak tovább, akkor elég gyorsan vége lesz, nem?

beci4 - 2018. 12. 10. 21:42

Nem értem, miért kell 3,5 órára elnyújtani, rém unalmas így. Örülök, hogy véget ér. A nézettség nem annyira ad alapot egy 3. évadnak, de gondolom, lesz.

winnie - 2018. 12. 10. 21:48

összehasonlítva a többivel, szerintem még mindig ez a műsor áll legjobban.

Snoopyzit30 - 2018. 12. 10. 22:05

A műsorvezető csaj iszonyú irritáló, ahogy minden versenyzőt tapogatja. Ez az álbizalmaskodás nagyon zavaró. Az egyik versenyző még rá is nézett, akkor az ő válláról levette a kezét, de nem kapcsolt utána se a csaj, hogy ez nem cool.

Desmond Wallace - 2018. 12. 10. 22:24

Jó volt. Nagyon remélem, hogy lesz 3. évad is.
A srácoknak gratula, ez bizony kőkemény volt.

bob - 2018. 12. 11. 11:46

Snoopyzit30 Ezt én is megfigyeltem :D
Nagyon kellemetlen nézni is. A legdurvább az volt, amikor valaki megcsinálta a pályát a rokonok összeölelkezve ünnepeltek, és a csaj is ráborult az egyikre, mintha bármi köze lenne hozzájuk :D

Amit még nem tudok mire vélni, hogy ennyi adás után nem veszik észre milyen szarul veszi ki magát, h (főleg a csaj) kb kiabálva kommentál, mintha hangzavar lenne és túl kéne kiabálnia, közben meg látszik a nézőtéren, hogy mindenki chillezik.
Még több ilyen van, pl 15 x mondják el minden adásban, hogy tombol az egész aréna – hát én meg látom a képen, hogy nem!!!
Ehhez még hozzájön a hangmérnök által hozzáadott tapsvihar effekt.

Bakker a Tv2 soha sem fog megtanulni vállalható műsort gyártani.
Mintha gyakornokok készítenék a műsort, felügyelet nélkül.

winnie - 2018. 12. 11. 12:31

nyilván én nem voltam rendszeres néző, de engem meglep a reakció, mert teljesen természetesnek tűnt, épp azért, mert nem álldogált ott kínosan és mereven, hanem hozzá mert érni annak ellenére, hogy ellenkező nemű (quelle horreur!:). mármint volt, hogy csak nehezen tette fel a kezét valaki vállára, és az annyira félszeg volt, amíg nem tudott mit kezdeni velük. (nekem épp ezért az jött le, hogy inkább visszafogja magát, mert ha nem lett volna kamera, akkor sokkal több kontakt lett volna a versenyzőkkel.)

(de nekem is azonnal feltűnt, teszem hozzá:)

vagy lehet, hogy csak azért érződik így, mert az nem jön le, hogy akik itt vannak (nem csak a versenyzők, hanem a tévések is) azért elég jól összerázódtak, barátok lettek – többek között stohl is? mármint nyilván a közvetlenebbek, mert volt, aki bekuckózott, de a többiek azért eléggé egy hullámhosszon voltak. szóval benne van, hogy bensőséges hangulatot akarnak sugallni. hirtelen nem tudom, hogy az eredetiben hogy van ez.

“kiabálva kommentál, mintha hangzavar lenne és túl kéne kiabálnia, közben meg látszik a nézőtéren, hogy mindenki chillezik.”

erről meg nekem az jön le, hogy azért kiabál, mert tényleg kiabálnia kell, a versenyzők és az odavalók (nem tudom, mennyi a hozzátartozó néző és mennyi a statiszta) tényleg ordibálnak, csak ez nem jön át a tévébe, mert az ottani mikrofonozott hangot leveszik, hogy ne legyen zavaró. szóval épp a hangkeverés miatt lehet ilyen hatása. az esetlen vágások persze adottak, meg a mesterséges snittek is viccesek, látni sokszor, hogy fércelik össze az anyagot:) a lényeg, hogy sokat számít az, hogy hol helyezkednek el a műsorvezetők meg stohl, a zajforrás közelében simán lehet, hogy kiabálni kell, de aki közvetít, annak meg érdemes valamit átadnia.

Roxi - 2018. 12. 11. 12:38

Úgy látszik nem csak nekem tűnt fel,hogy a Stohl lányzó minden versenyzőt végigtapizott. De lehet,hogy csak irigy vagyok :)

ravengirl - 2018. 12. 11. 13:16

Nem kedvencem Stohl Luca, de azért lány legyen a talpán, aki kihagyná a tapi lehetőségét ilyen helyzetben (egy kis váll-hátlapogatás, egy ötperces akadálypálya után, néha kicsit vizesen…, na :))))

Egyébként iszonyú kemények voltak a srácok, ha száz életem lenne, se tudnám megcsinálni szerintem, szóval kalaplengetés mindegyikük előtt.

(A fiam volt az egyik felvételen, és többek között az maradt meg benne, hogy Stohl Lucának a hárommondatos szövegét is súgni kellett…:), mondjuk, valószínűleg nem az esze miatt alkalmazták :DD)

nfsu17 - 2018. 12. 11. 16:55

Nekem a döntőben az volt fura, ahogy a srácok (az az 5) sorrendben jöttek. Vagyis nem sorrendben. Mármint nem az idejük alapján.
Kezdtük Gabival, aki az 5. volt az ideje alapján.
Jött Norbi, aki 4. idővel bírt.
Jött Schandl, aki a 3. volt idő alapján.

Éééés, Somának kellett volna jönnie, mivel a 2. idő az övé volt.
Gyömreinek meg utoljára kellett volna jönnie, mint a döntőbe legjobb idővel bejutott egyén.

Miért cserélték meg őket?
A végeredmény alapján tudjuk, mert mindig a győztest a legjobb az utolsónak hagyni a műsorban, úgy nagyobbat üt. Lehet, hogy utólag vagyok okos, de még mondtam is itthon, hogy nekem gyanús, hogy nem Soma jön, vajon miért őt hagyják utoljára…és igazam is lett. Mert a logika ugya azt diktálna volna, hogy Soma jön.
De tudták ezt előre?

Eredetileg is így indultak a versenyben? Akik ott voltak a helyszínen, ők tudják ezt igazán.
Vagy valami utólagos vágás lehet a háttérben?

Ha Soma megy utolsó előttinek és elért addig ameddig, akkor úgy kellett volna leadniuk, hogy “oké, Soma már biztos 2. helyezett, de most jön utoljára Gyömrei, ő még tovább elérhet…”
Aztán 2 perc után placcs és Tilla közölné, hogy akkor a pálya szélén álló Soma a nyertes.
Ezt akarták elkerülni?

Nem gyanítok semmi turpisságot a háttérben, csak ez motoszkál azóta is a fejemben és próbálnék rájönni.

winnie - 2018. 12. 12. 05:19

a sorrend kapcsán működhet az is, hogy a végére hagyod a győztest, és az is, hogy a végére hagyod azt, akiért lehet szorítani, hogy első legyen, és pont lemarad az első helyről.

az viszont biztos, hogy sok résztvevőnél a sorrendet lehet és kell is változtatni, ami persze akkor lehetséges, ha semleges a kommentár, ha nem utal konkrétumra, amit nem lehet vágni. én nem néztem ugye a műsort, csak ezt a döntőt, és direkt ezeket a pontokat kerestem, amikből kiderül, hogy valid a sorrend, illetve, ahol látszik, hogy amit látok, az lehetett sokkal korábban és sokkal később is.

az utolsó 5-nél elég látványos volt (ha jól emlékszem), hogy nem ismételgették, hogy még mindig gyömrei vezet, még mindig, még mindig, már nem kell sok, hogy bajnok legyen. szóval, hacsak nem kerülte el valami a figyelmemet, akkor ők határozták meg a sorrendet, amiben leadják.

amivel egyébként nincs semmi gond, elvileg ez lenne a lényeg (azt hiszem, hogy az előző részekben van egy pont, ahol nem nagyon tudnak változtatni, amikor a legjobb 20-ba kerülnek a versenyzők és interjúztatnak, de lehet, hogy itt is van rá mód, ezt nem néztem), hogy érdekesebb legyen a végeredmény utólag, mint volt élőben. plusz, éppen ezért biztosan szükség van utólagos kommentárok felvételére, amikor tillék a semmit kommentálják – plusz, amikor megvan a vágás, akkor is lehet, hogy van utószinkron, amivel aktuális utalásokat nyomnak a szövegbe. (mert azt is észrevettem, hogy volt, ahol konkrét utalás van arra, hogy mi az állás, de arra nem emlékszem, hogy képen kívül volt-e, vagy látszott, ahogy mondják.)

margarita - 2018. 12. 12. 21:15

Szerintem is csak pörgetve lehet végignézni. Baromi hosszu az a 3.5 óra.
A műsor viszont a legjobb a hazai televíziózásban szerintem, és ezt űgy mondom h a 6 éves lányommal nézzük együtt,aki óriási fan, sőt! más 6 évesek kedvence is. Valószínű, hogy valami igazat mutathat, teljesítményt, munkát, azt hogy ha dolgozol, energiát fektetsz bele, akkor ilyesmikre vagy képes. Vagy azt hogy egyenlő pályán, egyenlő esélyek, nem tudom, de azt igen, hogy kisgyerekek mennyire odáig vannak érte.

Stohl Luca pedig baromira jól vezette, főleg a semmilyen mádai vivien után. VAlahogy együtt élt a músorral, nem ugy mint M.V. tavaly, aki teljesen hiteltelenül, semmilyen érzelmet nem mutatva, nem közvetítve, sablonokat puffogtatott. Tiszta manír volt a csaj. A S. Lucán látszott hogy beleéli magát, izgul értük, de mégis műsort vezet. Remélem jövőre megtartják mert tehetséges. AMugy meg hadd tapogassa őket. :) semmi rossz, hátsó szándékot nem láttam ezekben a mozdulatokban, inkább bátorítást, ha kiesett, vagy pedig gratulációt. ebben a nagy szekszuáliszaklatáspanda-érában már egy sima válléríntés nehezményezést vált ki. Szerintem neki is kellemetlen lehetett, hiszen a fiuk nagy része póló nélkül nyomta végig a pályát.

winnie - 2018. 12. 13. 07:55

nálunk is a gyerekek nézték, nagyon szerették – pont ma fogok írni az amerikai gyerekváltozatról. na, ha ilyen lenne itthon…: https://www.youtube.com/watch?v=hWs8RCI280k

winnie - 2018. 12. 13. 13:10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz