login |

Elseworlds – az idei Arrowverse crossover

2018. 12. 12. 19:20 - Írta: Necridus

36 hozzászólás | kategória: kritika, , ,

Meghallottam az ötletet, megláttam a forgatási képeket, majd a plakátot, és végig azt gondoltam, bár nagy Arrowverse-rajongó vagyok, hogy ez nevetségesen szánalmas lesz. És tévedtem – mármint, részben… A Flash-Arrow-Supergirl sorozatok idei crossoverje elég sok negatívummal rendelkezik, mégis pozitív csalódás lett összességében.

A történet szerint The Monitor egy olyan eszközt ad egy elégedetlen, boldogtalan pszichiáter, John Deegan kezébe, ami képes átírni a valóságot, így Barry Allen és Oliver Queen szerepet cserélnek, s Kara segítségét kérik, majd Gothambe mennek felkeresni a probléma eredetét.

Amellett, hogy nem kötelező az összes sorozat összes részét látni hozzá (visszautalgatnak, emiatt spoileres lehet a lemaradóknak, de egyébként túl sok minden háttérinfó nem szükséges hozzá, ha csak belenézne), a crossover fő eleme, amivel megnyert, az a könnyedség, önkritikusság, humorosság, amit kaptunk már az első részben. A tovább mögött folytatom.

A szituációból, vagyis Barry és Oliver szerepcseréjéből eredő poénok ütöttek, egyáltalán nem érződtek erőltetettnek, mi több, a színészi játékot is igen megfűszerezte.

Stephen Amellt sosem láttam még ennyire természetesnek, s nem olyan érzelemmentes robotnak, mint az Arrow-ban; Grant Gustin pedig lubickolt az új szerepében – ahogy Melissa Benoist szokásosan sajátjában, s még Bitsie Tulloch is Lois Lane-ében. Viszont Danielle Panabakertől a második részben a szokásos kiemelkedő alakítása közepette azt az erőltetett sóhajtását nem tudtam nem kinevetni, Tyler Hoechlin pedig az első részben is eléggé mellélőtt castingnak bizonyult, de a harmadikban már bizonyított, hogy nem csak az ürestekintetű, mindenen vigyorgó Supermant képes eljátszani.

Emellé jutott természetesen nem kevés dráma is, hiszen az első részben Iris-nak kellett megküzdenie a ténnyel, hogy a szerelme más testében ébredt fel aznap reggel, a másodikban pedig Felicity-nek, mindeközben saját sorozatukbeli problémák is megjelentek, na meg persze a “milyen hős is vagyok én?” kérdés csócsálása sem maradt ki.

Muszáj viszont megemlítenem, hogy böki a csőröm az első rész ellensége, hiszen Amazo, ami az Ivo Labs egyik életre kelt droidja (na, ő erős volt, a CGI se lett a szokásosnál rosszabb, ráadásul igazi ellenfél volt, akivel küzdeni kellett), a képregényekből ugrott ki ugyan, de az Ivo és az Amazo neveket már az Arrow elhasználta a második évadában, hiszen Anthony Ivo hajója, az Amazo volt a sziget mellett a flashback-ekben. Nem adtak semmilyen indoklást a nevek hasonlóságára, ha már nem tudtak valami mást kitalálni.

De ha csak ez lenne a probléma!

Annak ellenére, hogy a crossover egy kicseszett nagy fanservice-vonat, kisiklott, s már a második részben teljesen más, nem feltétlen jó irányt vett. Az első részben Iris elhintette, hogy Barry kezd nagyon Oliverre hasonlítani, így egy nagyon jó, “az idő múlásával egyre inkább a másikká változnak” sztorit lehetett volna végigvezetni, de ezt rögtön kukázták is, nem kezdtek vele semmit.

Ehelyett Gothamben bemutatták Kate Kane alias Batwoman karakterét, akit totál nem ismertettek velünk. Megtudtuk, hogy Bruce Wayne unokatestvére, hogy harcol a bűnözés ellen, de valójában semmi több. Ruby Rose se kapott nagy szerepet, hogy bizonyíthasson, csak bejött, volt nagyjából 10 sor szövege, kicsit flörtölt Karával, hogy megmutassák, vonzódik a saját neméhez (és hogy k**va sok tetoválása van…), majd leütött egy-két bolondot a kütyüivel, és ennyi. Nem igazán alapozták meg a karaktert és a potenciális sorozatát.

És ugyanebben a részben fel is oldották a Body Swap-történetet, mert a gonosz újraírta a valóságot, s megvonta Barry-t és Olivert az eredeti szerepüktől, s bűnözőkké alakította őket, míg ő a hős Supermanné változott. Láttuk ugyan, hogy Oliver barátkozik a Flash erejével, jó pár poén származott ebből, de én azt mondom, még ez is kevés volt. Simán elnéztem volna még egy részig, amíg megismeri képességeit, ügyeskedik, ahogy Barry-t is, aki jóformán az első perctől fogva tökéletes íjásznak bizonyult.

Dicsértem Amell játékát, mert nagyon bejött ez a humoros Oliver, akit kaptunk, de sajnos ezzel teljesen kihajították az ablakon az Arrow Oliverjét. Sokkal komolyabb embert ismerhettünk meg az Arrow eddigi 7 éve alatt, aki alig mutatja ki, mit érez, és egyszerűen irreális, hogy egy ilyen esemény során ennyire megváltozzon a karakter. Inkább lehetne ilyen az Arrow-ban is, hiszen Stephen Amellnek ez áll jól.

Na meg az IRL felesége is dicséretet érdemel, hiszen megjelent Nora Fries karakterében, és habár alig pár percet szerepelt, teljesen meggyőzően alakított, érdekessé tették a karakterét, s remélem, komolyabb szerepet kap majd a Batwoman-sorozatban – ha berendelik.

Rengeteg karaktert mozgatott a crossover, akik közül egyedül Sherloque és Curtis érződött feleslegesnek. A többiek hozzájárultak – komolyabban – a történet továbbhaladásához, kaptak igen jó jeleneteket, még ha nem is drámai, vagy fontos, de szórakoztató képsorokat, mint például Deathstroke fia, Malcolm Merlyn, Ricardo Diaz, James Olsen vagy Nora Fries. Akik pedig nem kerültek bele, legtöbbjük említést kapott, ahogy Laurel Lance vagy Cicada. Ja, meg a legendák is cameóztak, vagyis csak Gary, mint bárpultos.

A harmadik részben pedig megjelentek Supergirl társai, akik közül Alex kapott nagyobb szerepet, hiszen ő volt a Black Superman vezette szervezet azon dolgozója, akit sikerült Kara-nak a köztük lévő szoros kötelékkel (legalábbis a másik univerzumban) átállítani maguk mellé, így a csapat megszerezte a könyvet, amivel ismét átírhatták a valóságot.

Eközben Oliver és Barry a bűnöző Cisco Ramon segítségével áthozta Supermant, Brainy-t, Martian Manhuntert és Lois Lane-t a Föld-1-re, hogy segítsenek legyőzni Deegant. Láthattunk Superman vs Superman-jelenetet, ami kimondottan jól nézett ki, s láttuk, amint Lois egy hatalmas kalapáccsal csapkod, aminek semmi előzménye nem volt.

És a sorsot átíró könyvvel is pont ez a problémám:  a crossoverben előkerült fegyverek egyáltalán nem lettek elmagyarázva, csak elénk dobták, hogy itt egy ilyen tárgy, és a hősök használják. Ahogy Oliver is egy kék nyilat használt, hogy elpusztítsa a könyvet és visszatérjen minden a régibe. Na de az mitől volt különleges?

Előtte azonban alkut kötött a Monitorral: Barry és Kara sorsát, miszerint meghalnak, átírta, viszont így sokkal nagyobb fenyegetés fog elérkezni majdnem egy év múlva: a Crisis on Infinite Earths. Amivel kvázi közölte is, hogy a sorozatai maradnak jövőre is a képernyőn (bár, ha kaszálják valamelyiket, akkor is vissza lehet hozni a szereplőket), viszont felmerül a kérdés, hogy ez vajon már a végjáték, lassan elköszönhetünk a CW-s DC sorozatoktól?

Na meg kaptunk még igen hosszú jeleneteket Clark és Lois főszereplésével, ahol kiderül, hogy Argo City-be költöznek, mert Lois terhes, s később Clark megkéri a kezét (amolyan Smallville-módra). Aranyos volt, nem vitatom, de minek a crossoverbe? Helyette foglalkozhattak volna még egy kicsit a szerepcserével, ami sokkal szórakoztatóbb volt.

És ez a legnagyobb probléma a crossoverrel, hogy kevés volt, amit kaptunk. Maga az alaptörténet kifejezetten ötletes, de kihagyott ziccer volt elmulasztani ahogy kezdik a főhősök egymás szerepét egyre kényelmesebben játszani, s lassacskán önmagukat elveszteni. A záró harmadot viszont semmiképp nem húznám tovább, a Twisted Twins-es történet teljesen jó volt így, ahogy volt.

Az idei Arrowverse-crossovert, vagyis az Elseworlds-öt még így is 8/10-re tudom értékelni. Ennyire, mert jó történetet láttunk, rendhagyó színészi játékkal és kifejezetten jó mértékben adagolt drámával, a látvánnyal sem volt semmi baj, ráadásul igencsak szórakoztató volt a szerepcsere miatt felmerülő poénáradat, s a rengeteg easter egg – kár, hogy mégis túl tömören, kis mennyiségben kaptuk meg mindezt.

A fent említett fanservice-ségnek bizonyítékai egyébként: Smallville karakterek az intróban, a Smallville-sorozat főcímdala, rengeteg DC-karakter neve (ahogy az Arkham Asylumban a sok rab neve), Deathstroke fia, Malcolm és Eobard visszahozatala, az 1990-es évek Flash-sorozatának megidézése, John ‘Stewart’ Diggle, vagyis a Zöld Lámpás, a Crisis on Earth-X visszautalások és még sorolhatnám.

36 hozzászólás Ne habozz!

Dlee - 2018. 12. 12. 19:35

Amugy meg akartam nezni a crossovert, de ezek utan a cw sorozatok kozelebe se fogok menni(ha a hirek igazak, es ugy tunik hogy azok)

Pocok - 2018. 12. 12. 20:03

Szerintem jók voltak a részek! Az egyetlen dolog a föld lelassítása nem tetszett, szerintem nem kellett volna bele. És végre megoldódott a rejtély, hogy ürítenek a Team Flash börtönében :D

Ki volt a végén a maszkos?

Necridus - 2018. 12. 12. 20:16

Pocok:
Psycho-Pirate, a képregényekben az “ereje” mások érzelmeire hat, gyakorlatilag isteni pszichoképességekre tett szert a maszk segítségével. Elég nagy szerepe van a Crisis on Infinite Earths sztoriban is.

_Peter - 2018. 12. 12. 20:18

Szuper crossover volt nagy dumákkal és poénokkal! Lehetne több is kisebb balhékra úgy csak hárman Kara, Oliver, Barry mert nagyon jók együtt.

Superman, Lois, Argo City magyarázat azért kellett nincs külön CW Superman sorozat. A Supergirlben elmondhatják, viszont aki azt nem nézi a jövő évi crossoverben nem érti miért hiányzik esetleg Superman.
Batwomannek lesz sorozata, bővebben ráérnek ott foglalkozni vele. Most elég volt megmutatni.

Latza - 2018. 12. 12. 20:19

Én már 2 évaddal ezelőtt kaszáltam a Flasht és az Arrowt is, de a a crossoverekre vissza szoktam nézni.
Látom ennyi idő alatt sem változott a Barry-Iris és az Oliver-Felicity drámázás; teljesen felesleges szenvedés volt, simán ki lehetett volna hagyni.
A szereplők egy része tök ismeretlen – Star Labs-os srác, új Wells, Supergirl segítségei (bár azt a sorit nem néztem), Batgirl meg nem sokat nyomott a latba. Saját sorozat? Fúnemá.
A látvány jó volt, a testcsere is, de a Supermanos részek olyan érdektelenek voltak.
Szóval egynek elment, de nekem ezzel itt tényleg véget ért a DC univerzum, jövőre már elég lesz elolvasni az akkori összefoglalót. Mondjuk most is elég lett volna. :)

Pocok - 2018. 12. 12. 20:21

Necridus – 2018. 12. 12. 20:16

Köszi! Így sem vágom ki az, majd fellapozom. Hiába, ezt a crisit történetet egyáltalán nem ismerem, de már alig várom!

DarkEagle - 2018. 12. 12. 21:02

Ja még annyi, hogy Bitsie Tulloch ahogy azt vártam tökéletes Lois volt, és most már azt is tudjuk hogy jártak Argo Cityben. Nagyon remélem hogy kapnak egy saját sorit mert megérdemelnék. Nagyon jók együtt Tylerrel.

Egyébként Kara és Barry időlassítás Karát leszámítva ugye egy az egyben utalás arra mikor Barry elég úgymond idő visszapörgetés közben a Végtelen Világok Krízisében hogy mentse a dolgokat.

Kép akit érdekel. Remélem ez benne lesz jövőre ha már Flash úgyis eltűnik az újságcikk szerint a Krízisben.
http://i.imgur.com/merK3zn.jpg

Capri - 2018. 12. 12. 22:06

Az a kalapács, az nem más, mint a Thor-kalapács.

heidfeld - 2018. 12. 12. 22:13

Pár poén jó volt, de egyébként nagyon gyengére sikerült. Arrow-t soha többet, mert ugye ez a Felicity.. Éljetek ilyen nővel, csak egy hetet…Inkább meztelenül sétálnék ki, tomboló hóviharba, mosolyogva, mint az öreg eszkimók…
Batgirl sorozat érdekelne, de Ruby Rose borzasztó gyenge színésznő, a kisugárzása ellenére.
Látványra próbáltak gyúrni, de a többi.. 3,5/10

jessm - 2018. 12. 12. 22:53

Érezhető volt, hogy ez az előkészítése a következő crossovernek.
Régóta akartam egy olyan részt ahol tesztelik a hősöket és együtt dolgoznak, a kivitelezés nem tökéletes , de élvezhető volt.
Valakinek van ötlete, hogy miben egyezett ki Oliver a Monitorral?

jessm - 2018. 12. 12. 22:56

Amúgy Barry és Oliver kémiája nagyon jó volt , mindig élvezem a jeleneteiket.

kpeter - 2018. 12. 13. 01:07

jessm az a baj, hogy több kémia van Oli és Barry között, mint Barry és Iris között…

DarkEagle - 2018. 12. 13. 02:15

Nem véletlen csinálják a sztorit 2 évadosra úgymond mert a képregényben a Crisis sztori majd 400 oldal. Ráadásul nekik nincs meg az az előnyük mint ami a képregényeseknek, hogy ismerték több évtizede a szereplőket és nem csak a főszereplőkre célzok itt. Itt viszont be kellett mutatni mindenkit és mindent.

A könyv ugye a Monitorok eszköze azzal írják át a valóságot HA muszáj. Ők gyakorlatilag a multiverzum őrzői ezt el is mondják. Batwoman karaktere nagyon jó volt, ennél több fölösleges lett volna. Anno Barry fele ennyi momentumot se kapott kb mikor ő kapta a backdoor Pilotját. Ami Ivót és Amazót illeti, attól hogy Ivo halott még a cége meg a munkája nem tűnt el. Oliver meg elment alkudni a csávóval majd ki tudja mit adott cserébe neki, szerintem az életét egyébként. Monitor pedig adott neki egy nyilat amibe a Monitorok ereje van beleültetve, ergo el lehet vele pusztítani a könyvet.

Ja meg Superman. Na az ő szála igen fontos volt és nem csak Supergirl nézők számára. Gyakorlatilag ők ketten ill. most már hárman a fiúkkal kaptak egy backdoor Pilotot. Hiszen ha megkapják a lehetőséget rá, , akkor tudjuk hogy milyen Superman sorozatot fogunk kapni. Elég csak ránézni a jelenlegi Superman Rebirth képregény sztorira. Lois és Clark plusz Jon Kent. Mármint elég meglepő lenne ha lányuk lenne főleg hogy a Super-Sons képregény talán a legkedveltebb a Rebirth szériában és végre tudnának csinálni egy nem tini Superboy sorit félig meddig. De ez ugye csak találgatás de ha lesz sori akkor jól felvázolták. :D

Igazából nem is tudom mi kellett volna még? Annyi easter egg volt hogy fel se tudom sorolni, nem beszélve az egysorosokról. Maga a sztori még számomra is meglepetés hiszen vártam hogy lesz Krízis de nem gondoltam hogy meg is lépik. Arról nem is beszélve hogy már csak az önmagában hogy Superman társult mindenkivel plusz a Zöld Lámpás utalás meg a Smallville-es dolgok és Batwoman, hát én ezekkel beértem voltam. És ha már Batwoman. Engem is meglepett de Ruby Rose nagyon jól hozta a szerepet. Oké Kate Kaneként az van nála is ami az Aquamanes Jason Momoaval hogy gyakorlatilag neki írták a szerepet és nem a szerep írta őt. Magyarán nem eljátszania kell a szerepet hanem kvázi magát adnia, VISZONT Batwomanként egy az egyben olyan mint a képregényben. BADASS és minden egyes mozdulata 100%-ig képregényhű. Bat család fanként nem is kérhettem volna ennél többet. Egyedül lealázta konkrétan Barryt és Olivert.

De hogy negatívumot is említsek. Az Olicity és West-Allen dráma baromira felesleges volt ráadásul Iris felől még öngól is. Egyrészt itt is átjött az Olicity csapat SOKKAL DE SOKKAL erősebb. Másrészt megint átjött hogy a Flash író csapata nem is ismeri a saját sorozatukat. Mármint mióta is nem az esete Irisnak Oliver? Hiszen már az 1. évadban csorgatta rá a nyálát hogy ha róla lenne szó még a pasiját is megcsalná vele. SŐT anno a Dominátoros crossoverben kijelentette hogy miután megtudta hogy ő a Zöld Íjász csak még dögösebb lett számára. Most meg ő a nagy gonosz igazságosztó csak mert nem kérte ki Feli mami véleményét a börtönről? Arról nem is beszélve és ez talán még nagyobb baromság, hogy nem szeretné hogy Barry is olyanná váljon. WTF? Mármint Barry gyakorlatilag ugyan olyan mint Oliver. Ő ugyan úgy elment a Speed Forcba feláldozni magát meg ki tudja még hányszor ugye. Mikor a lányuk kiakadt rá múltkor Iris magyarázta el neki hogy ilyen az apja neki ez a feladata de Oliver feladatára kiakad? Szóval ez eléggé WTF volt. Baromira nem kellett volna bele a két csaj de ismétlem akármilyen zavaró is Feli mami ő megint csak hasznos volt. Hiszen ő simán elhitte hogy testcsere volt és nekiállt segíteni, míg Iris bagázs egyszerűen képtelen volt mert Iris drámázott és segítség helyett inkább bezárták őket. Ez volt a másik gondom szóval Oliver teljesen jogosan volt mérges.

Ja és ha már Oliver. Igazából csak azért mert kijött a börtönből nem jelenti azt hogy most minden happy. SŐT. Igaz hogy társult a zsarukkal de a crossover pont jókor jött hiszen még nem változott meg teljesen sőt a crossover alatt változott inkább meg igazán szóval ebben se volt igazad és annak se akik szerint Oliver karakteridegen volt.

Még napestig tudnék írni annyi minden volt a 3 részben. De inkább megírom a pontomat ami egy erős 9/10-es simán. Minden hibával együtt. Simán a legjobb crossover eddig és ha jövőre tényleg nyomnak egy rebootot akkor valószínű hogy meglehet a 10 pontos crossover is.

DarkEagle - 2018. 12. 13. 02:19

Az a baj, hogy Barry és a ruhája közt is nagyobb a kémia mint köztük. :D Az ő kapcsolatuk nem két félről szól hanem Irisról. Papucs mellette Barry, az van mindig amit Iris akar. Nem véletlen hívja magukat Flashnek Iris mintha mindketten azok lennének mert úgy nagyobbnak érzi magát.

Ezért lett volna jó őt együtt látni Lois-szal pl. De az írók is tudják szerintem hogy nagyon durva égés lett volna belőle mert Lois egyenlőként kezeli Clark mindkét énjét és elvárja hogy ő is ugyan úgy tegyen. Ez egyébként Felicityre is igaz ezért is bármilyen idegesítő néha az ő kapcsolatuk Oliverrel sokkal valóságosabb na meg kémia is sokkal több van arra. :D

Deeroy - 2018. 12. 13. 02:42

Capri:

és teljesen más képregény kiadó :D

Gekidou - 2018. 12. 13. 03:00

Crisis on Infinite Earths: A multiverzum katasztrófája.
Gyakorlatilag a multiverzum koncepciójának eltörlése. A DC minden jelentősebb hősét felvonultatja, és az addig megjelent képregényeket “megtisztítja.” A történet során The Flash (Barry Allen – Earth-One) és Supergirl (Linda Danvers – Earth-One) életüket vesztik (képregény szerint).
Hogy ezt a képregényekben is hosszú crossovert hogyan fogjak jövőre összehozni és képenyőre rakni az Arrowverse rajongók számára, arra kíváncsi leszek. A sok hős mellett (ráadásul több verziójuknak is szerepelni kellene) nem kevés ellent is fel kellene sorakoztatniuk. Nos majd meglátjuk.
Az idei crossover, nos, rövidebb volt a megszokottnál, a Legendák hiányában, de egy apró cameot így is kaptunk Gary szerepében (és a Legends of Tomorrow mid-season fináléjában említést is legalább a crossoverről). Voltak benne jó elemek, bár néhol zavaros lett, bizonyos dolgok magyarázat nélkül maradtak. Batwoman felvonultatása egy jó pont tekintve, hogy saját sorozatot kap, és mivel ez a crossover a jövőévi nagyobbat vezeti fel, Arkham Asylumbeli Psycho Pirate (a maszkos fazon) karakterének elhintése szintén, hiszen az egyik ellen a Krízis történetében. Ahogy Anti-Monitor is az lesz. Bár én hiányoltam egy-két dolgot a sztoriban, de semmi konkrét.
A cikk írójával egyetértve 8/10-et adok rá.

barti - 2018. 12. 13. 07:27

Ha az arrow, flash, supergirl, legends, és a constantine egy tv-s univerzumban játszódik, akkor hogy nem tűnt fel a készítőknke, hogy a john deegant alakító színész a constantinban egy teljesen más karaktert már alakított 2 részben is? így számomra ez egy kisebb ellentmondás. vagy lehet ezért sem akarták a legendákat ebbe belevonni? nehogy constantine felismerje a főgonoszban a haverját?

winnie - 2018. 12. 13. 07:53

barti: sajnos/szerencsére ezt nem érdemes túlgondolni – sok olyan “sorozatuniverzum” van, ahol a színészek több szerepet játszanak. van, aki a law & order-ben (még csak nem is több spinoffban) 4-5 szerepet is játszott. volt anno egy emmy-s szegmens is erről.

Capri - 2018. 12. 13. 08:23

Deeroy:

Tudom, mire utalsz :D

Igazából ez egy ősi fegyver, skandináv mitológiából ered.

Necridus - 2018. 12. 13. 09:15

barti: Erdekesseg: Juliana Harkavy, vagyis az Arrow Dinah Drake-je is megjelent a Constantine sorozatban.

hokuszpk - 2018. 12. 13. 09:46

@Gekidou : na arra en is kivancsivagyok hogy hozzak ki, hogy Kara eletbenmarad.
annakszurkolok, hogy ne sikeruljon, es legyen vege a ennek a Supergirl sorozatnak. Vagy legalabb csereljek le Melissat, mar az is sokat emelhetne a szinvonalon.

Nero - 2018. 12. 13. 09:46

Nagyjabol mindent elmondtatok elottem, egyet ertek, jo crossover volt. A Bane maszkot senki nem vette eszre? Csak en gondolom tul? :D

Mate815 - 2018. 12. 13. 10:03

Jó volt a crossover, a sok easter egg, a poénok.

Lois Lane meg a színésznő szerintem kifejezetten idegesítőre sikerült és ronda Skeletor feje is van :D

Batwoman elment viszont imádtam ahogy Batmanről beszéltek. Még ha nem is mutathatják akkor is világossá tették, hogy mellette mindenki csak kispályás lehet. Igen még Oliver is mert Batman az igazi, az első, a legfaszább hero. Az univerzum rendje helyreállt.

Hokuszpk: Miért kéne lecserélni Melissát? Teljesen jó a szerepben.

LoGi - 2018. 12. 13. 10:38

A fun pillanatok miatt nem bántam, hogy néztem. A legnagyobb facepalm az volt, amikor Barry és Kara ötlete arra, hogy hogyan tudnak hasznosak lenni az, hogy egymással ellentéses irányban elkezdenek a föld körül futni, hogy lelassítsák az időt, és Supermannek több ideje legyen megakadályozni a csávót. Majd amikor megtudják ebbe bele fognak halni, akkor is tovább mennek ezzel a wtf tervvel, ahelyett hogy kivennék a gonosz csávó a kezéből azt a vacak könyvet és elfutnának vele Afrikába. Ha már másodpercenként kerülték meg a földet…

Marianna - 2018. 12. 13. 10:44

Nagyon szórakoztató volt. Oliver és Barry szerepcseréje nagyon viccesre sikeredett, de azért szerintem Oliver eddigi jellemfejlődését elég figyelmen kívül hagyták az egész sztoriban, mert ezeket a sötétséges köröket már jó párszor lefutottuk. Amúgy a crossover is megerősített abban, hogy nem hiába ő a kedvenc főszereplőm az arrowverseben szemben Supergirlel vagy Flashsel, mert nála tényleg látok fejlődést. Hiába erősebb színész Grant Gustin vagy Melissa Benoist, de nekem Oliver a mocorsága ellenére mindig sokkal szerethetőbb volt.

Amúgy ez a három karakter iszonyat jól működik együtt. Látszik rajtuk, hogy élvezik a színészek is. Igazából a crossovert a közöttük lévő dinamika viszi el. Ilyen testvéri kapcsolat igazából az egész, Oliver a komoly nagytesó, míg Barry és Kara a pörgős, optimista kistesók. Ez nagyon átjött közöttük.

Igazából én is elnéztem volna még, hogy hogyan válik a két főhős egymássá egyre jobban, de a végén lévő sörözgetés jópofa volt. Én válaszokat nem is vártam. Amúgy Tyler Hoechlin nekem itt tök kellemes volt. A Teen Wolf-ban a vége felé tök unalmas volt, viszont okozott meglepetéseket. Gonosz Supermanként egész jó volt, bár én a Lois Lane-nél való enyelgetés kihagytam volna, hiába aranyos.

Hát remélem, hogy ezt a Batwoman sorozatot nem rendelik be, és Ruby Rose helyett lehetett volna más valakit kasztingolni. Jó, hogy mondjuk sokan nem kaptunk belőle, de sem a karakter, sem a keménykedése nem jött be. Ruby Rose-tól az Orange is the new Black-ben is falra másztam, úgyhogy nem érzek motivációt a spinoffjához semmilyen téren.

Azért Jimmy Olsen testőrként :D Mondjuk Carlos Valdez, mint criminal boss nem volt komolyan vehető.

Az egész egy jobb fajta fanservice volt. Amit a Legends of Tomorrow az öncrossoverjével mérföldekkel levert. Nem tudom, nem lehetne, hogy a következő crossovert az ő írószobájuk vigye csak? Olyan jól tudnak ellensúlyozni.

DarkEagle - 2018. 12. 13. 11:00

@hokuszpk, @Gekidou: Kara nyugodtan meghalhat a jövő évi crossoverben mert a Krízisben épp az a legjobb hogy reboot és ahogy a képregényben úgy a sorozatban is visszahozhatják a fontosabb szereplőket. Úgy hogy ezen nem aggódok. A nagyobb probléma hogy a sztorit nyilván sokkal jobban le kell majd egyszerűsíteniük mert nincs annyi hősük és idejük se. Mert azt valahogy kétlem hogy 4-5 résznél többet szentelnének erre. Az is lehet hogy jövőre megint nem lesznek benne a Legendák. Bár az már fura lenne mert elég nagy szükség lenne rájuk is az érkező gonoszok ellen.

Azt viszont megerősítették hogy jövőre nem lesz se Lois se Superman. Lois konkrétan ki is mondta hogy a nők jobban teljesítenek úgyis krízisben. :D

zoo - 2018. 12. 13. 16:02

A sorozatokat már kaszáltam, de ezt megnézném, valaki le tudná írni az epizódszámokat?
Köszi!

Necridus - 2018. 12. 13. 16:27

zoo:
Flash 5×09, Arrow 7×09, Supergril 4×09

Silver - 2018. 12. 13. 17:35

“De ha csak ez lenne a probléma!”

XD Amikor először láttam a cikket, ezt a mondatott előbb olvastam el, mint a fölötte lévő bekezdést. Azt hittem, hogy valami óriási plot hole történt… erre neveken akadsz ki. Oké.

“egy nagyon jó, “az idő múlásával egyre inkább a másikká változnak” sztorit lehetett volna végigvezetni, de ezt rögtön kukázták is, nem kezdtek vele semmit.”

Egy ilyen sztorit nem egy crossovertől kell várni, nem egy crossoverben lehet végigvezetni.

Először azt mondod Batwoman karakterét nem ismertették meg velünk, de a következő mondatban már azt taglalod, hogy mi mindent tudunk róla.

Oliver viselkedése teljesen indokolt volt. De akár az is magyarázat lehet rá, hogy ahogy Barry kezdett rá hasonlítani az életcserének köszönhetően, úgy ő is Barryre.

“felmerül a kérdés, hogy ez vajon már a végjáték, lassan elköszönhetünk a CW-s DC sorozatoktól?”

Már hogy merülne fel? Hogy jön ez ide?

Másba nem kötök bele.

8/10-re értékelem én is az eventet. Nálam Iris és Felicity húzta le.

Michael Scofield - 2018. 12. 13. 20:37

Ez egyszerűen zseniális: CW’s Elseworlds Smallville Intro – https://www.youtube.com/watch?v=LpkYKHynwoY :D :D

AvaMoore - 2018. 12. 15. 10:27

Szinte mindenben egyetértek, amit DarkEagle írt a hozzászólásában. Kivéve azzal, hogy Barry gyakorlatilag ugyanolyan, mint Oliver. Oliver soha semmit nem beszél meg a feleségével (bár én nem nézem az Arrow-t évadok óta, de amire emlékszem), nem kommunikál. Barry és Iris viszont mindent megbeszélnek. Ég és föld a két pasi. Lehet, hogy Oliver “hot” egyes nők számára (nekem mondjuk sose jött be), de egyéjszakás kalandon kívül szerintem nem sok nő van, aki hosszabb távon kezdene vele bármit is. Kinek van kedve gondolatot olvasni folyamatosan, meg találgatni, hogy mi történik éppen vele… Ilyen szempontból Barry kétszer annyira férfi, mint Oliver (női nézőpontból). Ettől függetlenül Iris és közte tényleg semmi kémia, és tényleg sok volt a két párocska drámázása…

Viszont nem értem, miért nem tetszik egy csomó embernek Superman XD Én nagy Superman-rajongó vagyok, igazából mindent megnézek, ahol akár csak egy percre is látok Superman(eke)t. Nekem ez a verzió már a Supergirl első pillanatában nagyon tetszett. Mármint teljesen más, mint amilyeneket megszoktam, de valahogy mégis pont jól egyensúlyoz a színész ebben a karakterben. Mondjuk az is igaz, hogy én pl. a Smallville-féle Supermant (vagyis ott még csak inkább Clarkot) nem kedveltem… Valahogy ő volt az egyetlen Superman/Clark, akit nem szerettem, mint Superman…

Supergirl viszont…Mármint a karakter lehetne jó, de a színésznő… Borzalmas. Itt a crossoverben mondjuk elmegy, de hiába “Super”, rossz nézni a színészi játékot (mondjuk, az nincs neki, saját magát hozza, ahogy a Glee-ben is pontosan ugyanilyen volt).

Mindenesetre szerintem ezek a crossoverek évről-évre jobbak lesznek, én nem vagyok nagy képregény-sorozat (és film) rajongó, nem is nézem mindegyik DC sorozatot, de ezeket a crossovereket várni szoktam a sok filmes/sorozatos utalás, meg könnyed egysorosok miatt. Szóval kíváncsian várom a jövő évi folytatást. :-))

Utóirat: Jah, és nekem kifejezetten bejött a második rész is. Szerintem sikerült elkapniuk a Gothames hangulatot annak ellenére, hogy egyetlen részük volt rá. A Nolan és Burton utcaneveken nagyot mosolyogtam. :-)

torjack - 2018. 12. 15. 13:43

Nem lett volna ez rossz, voltak vicces pillanatai a személycseréknek köszönhetően, ott voltak az easter egg-ek is…

De amit CW már megint leművelt Superman-nel, az már felháborító.

Ez a Superman nem más, mint egy balfék, akit nem csak az uncsitesója ver el bármikor, hanem nagyjából bárki, akiben van szufla.

Biztos be is látta ezt, hisz lelép a végén, ráhagyva a bizniszt Karára, mert ugye Kara úgyis sokkal jobb, különb, erősebb, megy ugye NŐ is. Meg a krízisekkel is jobban boldogulnak a NŐK. Ugye.

Batman hála a jó égnek nem debütált. Naná, hogy nem. Lelépett a picsába, hátrahagyva mindent, de nem gond, neki is van egy kuzinja, aki jobb, ügyesebb, erősebb, okosabb, stb. mert hát ugye ő is NŐ.

Flash és az Íjász is csak azért boldogulnak, mert ott van mögöttük az erős NŐ.

Nincs bajom az erős női karakterekkel, sőt. De jó lenne ha nem úgy tüntetnék fel erősnek, hogy a mellette levő férfi karaktereket tök bénának állítják be.

zolij - 2018. 12. 16. 16:50

voltak jó pillanatai, de amikor először visszajön a csipetcsapat Earth-1-re és nekiállt harcolni Amazoval, annyira kiábrándító volt hogy miközben ott püfölték egymást, az autók csak úgy békésen mentek a háttérben, mintha ez totál rendben lenne.

Denisa - 2018. 12. 20. 22:51

Szánom-bánom, de nekem nagyon bejönnek a crossoverek. Egyrészt, mert Oliver, Kara és Barry szuperek együtt, sokkal erősebbek színészileg is, mint egyéniben, másrészt a sztori sem volt rossz, bár voltak erős logikai bukfencek.
Kezdve azzal, hogy hova tették Norát?!
Ha Bruce Wayne árva lett a szülei halálával, honnan van unokatestvére?
A párosoknál elismerem, hogy az Irist alakító színésznővel egy gond van csupán: hogy ezt a szerepet kapta meg. Tényleg nincs köztük kémia, sem Barry-vel sem Oliverrel.
Felicity viszont gyorsan túltette magát a helyzeten. Igaz, neki megvolt mindkét pasi, csak az egyik a férje :D
Viszont végre megmagyarázták, hogy amikor nagyon bajban van Supergirl, miért nem kerül elő Superman. Ideje volt. Lois azonban tényleg borzasztó öregnek látszott Superman mellett.
Várós a jövő évi crossover!!!
UI: Zari cica tényleg 10/10 a Legendákból :D

boZonT - 2018. 12. 22. 13:01

Nem tudom ki nézi a Flash-t is, de lenne egy észre vételem. Az írásjelek amiket Barry firkált amikor ki jött a sebességi erőből, ugyanazt az írást használja a jövőből jött lánya Nora a naplójába. Itt jön az észre vétel, másnak is fel tűnt hogy amit Barry és Nora használt írás jelek szinte teljesen megegyeznek azzal az írás móddal ami Monitor könyvébe van?

jessm - 2018. 12. 23. 11:44

Denisa: a szülei haltak meg és nem a nagybátyja. Az anyja bátyjának a lánya Kate.
Tudom a következő kérdés hogy miért nem ő nevelte fel? Én ezt ugy oldottam meg hogy rosszban voltak a testvérek ezért Albertet nevezték ki gyámnak a végrendeletben.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz