login |

Lehet, hogy megvan az Új Magyar Sorozat?

2018. 12. 12. 21:12 - Írta: winnie

15 hozzászólás | kategória: hírek,

Erőteljesen próbálom behozni a lemaradásaimat, többek között a Hypewriter eredményével is adós maradtam. Ez volt az RTL Magyarország és a Paprika Studios gyártócég első közös pitchfóruma, amire 28 országból 159 pályamű érkezett, melyek közül nyolc jutott be az utolsó körbe, ahol egy nemzetközi zsűri eldöntötte, melyikből forgatnak pilotot.

Szóval a győztes A hentes című sorozatterv lett, amit Declan Hannigan és Andy Hefler jegyez, akik a Készhelyzet című Comedy Central-os impró sorozatot is kitalálták. Egy noiros sztoriról van szó, ami egy falu mindenki által jól ismert és utált henteséről szól. Vagyis nem konkrétan, mert rögtön a sorozat elején meghal az illető, viszont halálának körülményeit homály fedi.

A comment.blog.hu és a magyar.film.hu beszámlóiból még annyi derül ki, hogy

Karcsiról, a kisvárosi hentesről szól, aki a történet elején egy húsfagyasztóban leli halálát. A sorozat epizódjai visszatekintenek életére és tetteire, és bemutatják a város lakóit, akiknek egy közös vonásuk van: mindannyian gyűlölték Karcsit.

Az első évadban az alkotók a Fargóhoz hasonló hangulatot és a Westworldöt idéző, több síkon folyó történetmesélést ígérnek, amiben megismerjük Karcsi hentes életét és persze a halálához vezető események sorozatát is. A hétperces előadás után a zsűritagok dettó hét percen át faggatták az alkotókat (ahogy az összes többit is) és azt sikerült kihúzni belőlük, hogy a Nagy Rejtélyt nem feltétlenül fogják feloldani az utolsó részben (ami tán a 8., de lehet 10.), hátha lesz második évad.

A sorozat továbbfejlesztett pilotepizódja az RTL Magyarország és a DRG televíziós forgalmazó támogatásával a Paprika Studios gyártásában készül el, és nyáron még úgy volt, hogy jövő év elején be is mutatja az RTL Klub.

Természetesen jövőre is lesz Hypewriter. A tovább mögött elolvashatjátok a többi döntős sorozatterv koncepcióját.

A szinopszisok ugyancsak a comment.blog.hu-ról valók – először a második és harmadik helyezett:

Bride to Be Sure – magyar dramedy egy csajról, aki, mielőtt igent mondana a pasija házassági ajánlatára, az összes exével találkozni akar, mert… mert mit tudom én, miért, a lényeg, hogy mindegyiknek ugyanazt az öt kérdést teszi majd fel, és ennek alapján dönt. A koncepció nem új, és nem is túl érdekes, kapásból ott a 100 Questions vagy a Lovesick ami ennek variációja.

Hammer and Pickle – egy alternatív univerzumban játszódó magyar szatíra, amiben a komcsik nem húztak el ’89-ben, és ma is gulyáskommunizmus van. A főszereplő egy 18 évesen miniszterré kinevezett srác és egy csaj, aki meg az ellenállás vezetője lesz, a téma meg a politikai aktivizmus szükségessége, a totalitárius államberendezkedés abszurditása és így tovább, mindez egészséges humorral és öniróniával.

Forever & Ever Ltd. – magyar dramedy egy magányos esküvői videós csajról, aki pokolként éli meg a melóját, de véletlenül rájön, hogy van egy szuperképessége: amit kíván, bekövetkezik – csak éppen nem úgy, mint gondolta. Aztán valaki meg ebbe szépen belehal, és Margó nagyon megijed. Több idősíkon játszódik ez is.

Hrobári – cseh dramedy egy temetkezési vállalkozásban, ami első blikkre egy vicces Sírhant művek némi abszurd humorral (fontos szerepet játszik benne egy adag szent birkasajt).

The Ravens – szlovák neo-noir thriller egy apáról, akinek a lányát megölik, és egy Ravens nevű önkéntes bosszúálló szervezethez fordul elégtételért. Kicsit fantasy, kicsit thriller, kicsit tinidisztópia egy képzelt, sötét világban.

Retainer – magyar krimisorozat egy kirúgott nyomozónőről, aki egy biztonságtechnikai céget vezet, és a rendőrök megbízásából old meg kiemelt fontosságú ügyeket. Köztük azt is, ami miatt kirúgták a rendőrségtől, a dorogi rém néven ismert sorozatgyilkosét.

Spot – szlovák vígjáték egy mentalista, buddhista, alkoholista, fociszurkoló kutyáról, akivel csak egy ember tud kommunikálni, egy lúzer, de magát életművésznek tartó faszi. Ja, és a kutya nyomoz. És beszél.

15 hozzászólás Ne habozz!

Never - 2018. 12. 12. 21:36

attol tartok hogy a “Fargóhoz hasonló hangulatot és a Westworldöt idéző, több síkon folyó történetmesélést ígérnek” tul sok lesz egy atlagos RTL-es nezonek.

Mi kiss falunk egy nagyon egyszeru sorozat, szinte primitiv humorral operalnak es ezert mukodik tobb mint 1milio nezonel

Kissur - 2018. 12. 12. 21:45

Ja hogy olyan nyert, akik már korábban írtak és készítettek sorozatot, illetve műsort? Akkor jobb is, hogy nem jelentkeztem, mert úgy tűnik, hogy belterjes ez a szakma…

nfsu17 - 2018. 12. 12. 22:28

Kissur

Min lepődsz meg?
Mikor a tele.or reklámjában az édenhoteles csaj üzenget.
http://tv24.hu/images//gallery/568/14229.jpg
(a középső csaj)

Energiavampir - 2018. 12. 12. 23:57

született feleségek magyar hentes verziója..már most unom..

Karcsi - 2018. 12. 13. 04:39

Jót nevettem ezeken a szinopszisokon, annyira izzadtságszagúan high-concept az összes, hogy szerintem viccesebb olvasni róluk, mint a megvalósulásukat figyelni. Amúgy jól értem, hogy a “magyar” RTL által kiírt pályázaton csupa angol alkotó és cím versengett? Már a Tanár is egy pöttyet germános volt, de a fent olvasottaktól komolyan zavarban vagyok.

winnie - 2018. 12. 13. 07:42

karcsi: alapvetően egy gyártó cég írta ki és nemzetközi volt a pitchfórum, de azt nehezen hiszem, hogy pár soros összefoglalóból bármit meg lehetne ítélni, főleg azt nem, hogy valami izzadságszagú.

abban biztos vagyok, hogy a 100+ tervből legalább 20-30 zseniális lehetne egy jó írógárdával, de akárcsak odakint, itt is jó, ha minden 100 kidolgozott ötletből 1 képernyőre kerül.

winnie - 2018. 12. 13. 07:42

Kissur: esélye mindenkinek van, de nem hiszem, hogy azt ki kéne zárni, akinek van már tapasztalata.

Amita - 2018. 12. 13. 08:18

Energiavampir, nekem is egyből a született feleségek ugrott be – magyaros hentes verzióban… :)

winnie - 2018. 12. 13. 09:02

bár ironikus módon pont most írtam egy kritikát, aminek a tárgyát a született feleségekhez hasonlítom, de még így is meglep, hogy csak azért, mert van egyetlen (vagy kettő?) apróság, ami rokon a két sorozat között, máris az ugrik be. csak mert ilyen alapon még a röpke leírás alapján is beugorhatna egy tucat másik, amikre ugyancsak tippre nem fog hasonlítani. (az én kritikámban konkrétan az a hasonlóság, hogy az a sorozat is úgy kezdődik, hogy a narrátor öngyilkos lesz az legelején. és legalább szappanos is.)

Energiavampir - 2018. 12. 13. 13:15

winnie:
mert minden sorozat kezdésnél van egy alapszitu amibe “beleteszik” a nézőt..és ez sokat meghatároz a sorozatban…
Ha most azt írom, hogy egy új magyar sorozat indulna, amelyben egy vidéki kis körzeti megbízott zsaru, megsérül, és a kórházban felébredve azt látja hogy a kis faluja lakói közben zombik lettek…na vajon melyik sorozat ugrana be??
ugye hogy ugye? :)
pedig lehet utána teljesen másfelé menne a sorozat..

Deny - 2018. 12. 13. 13:32

Energiavampir: Igen, szerintem is. De nálam ez nem feltétlenül jelent negatívumot, mert ha olyan sorozat ugrik be róla, amit szeretek, akkor tuti bele fogok nézni. Aztán már minden a sorozaton múlik, hogy megtartom-e.

De winnie-nek is igaza van abban, hogy egy pár soros leírás alapján nem feltétlenül lehet belőni a sorozatot. Látszólag hasonlíthat valamire, de lehet, hogy tényleg teljesen másmilyen lesz.

m minnifield - 2018. 12. 13. 14:27

Mondjuk én naívan azt hittem, hogy “magyar emberek kitalálnak valamit és magyar készítők megcsinálják” jellegű dolog ez, de ez így olyan mint egy sorozatexpo.

Solmyr - 2018. 12. 13. 15:19

A pályázat nyelve angol volt, de főleg a közép-kelet-európai régióra kihegyezett ötleteket vártak, és az indulók többsége ebből a régióból érkezett. A győztes páros például 10-20 éve Magyarországon él, az egyikük folyékonyan beszél magyarul. Ezen kívül nem mindegyik döntősnek volt tévé/filmipari háttere, szóval érdemes lehet outsiderként is jelentkezni (ráadásul tudomásom szerint nem csak a győztes, hanem a top3 terv fejlesztése is elindult).

winnie - 2018. 12. 13. 15:51

” ugye hogy ugye? :)”

ezt most tényleg nem értem, hiszen pont nem sok “ugye” van ebben, magadat cáfoltad meg.

mert a zsaru, kórházban felébred, zombi már eleve 3 jellemző, és ami a legfontosabb, a műfajt is belövöd. ez alapján a nyertes sorozat: hentes, gyilkosság, flashback, ami egyik sem illik a született feleségekre, ahol háziasszony, öngyilkos, szappan/intrika vagy akármi harmadiknak. amellett, hogy még a hangnem is teljesen más lehet, továbbra is azt mondom, hogy sok olyan sorozatot tudnék mondani, ami eszembe jutna erről, de a született feleségeket biztos, hogy nem. (ha lenne benne narrátor, öngyilkosság, csajos komponens, akkor talán, de így…, tényleg nem látok benne semmi párhuzamot a rejtélyen kívül, de ilyen alapon bármelyik átívelős krimi megoldás, már a true detective is közelebb áll, hiszen abban gyilkosság, flashback és több idősáv is van.)

Sigismundus - 2018. 12. 13. 20:43

” egy alternatív univerzumban játszódó magyar szatíra, amiben a komcsik nem húztak el ’89-ben, és ma is gulyáskommunizmus van. ”

Ez miért alternatív univerzum ? :-( Az lenne alter töris, ha mégis meglett volna a rendszerváltás, szerintem… :-(

Amúgy jöhet bármelyik másik, csak jól csinálják meg, rögmagyar valósan.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz