login |

Moziba megyünk: Life Itself (Az élet maga)

2018. 12. 19. 16:30 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kampány, mozifilm, video,

Szeretem kiemelni a sorozatkészítők filmes munkáit, bár most Dan Fogelman esete kivételes, hiszen a This Is Us (meg a Galavant, meg a The Neighbors, meg a The Pitch) készítője azért filmes íróként vált ismertté. Oké, nem állítom, hogy a gyerekfilmjei, a Cars, a Bolt, a Tangled vagy a Fred Claus révén sokan megjegyezték volna a nevét, de ő írta az egyik legnagyobb kedvencemet, a Crazy, Stupid, Love.-ot is (itthon: Őrült, dilis, szerelem.), aminek a rendezőit a This Is Us-ba is tovább vitte.

Szóval Fogelman pár éve rendezett már egyet Danny Collins címmel, de az kis filmnek bizonyult, a nagy durranást a Life Itself révén várták tőle. Második filmje (amit természetesen ő is írt) tényleg elég nagy zajt csapott, azonban nem a fogadtatása miatt, hiszen miután a kritikusok bombameglepetésre iszonyatosan lehúzták (RT: 13% 13/89 a + és – kritikák aránya), Fogelman, igaztalannak érezve a véleményeket, némiképp beszólt nekik. (Később visszakozott, mert tényleg elég megalapozatlan volt, amit mondott.)

Az IMDb-s 5.8/10-es pontszám nem szörnyű és nyilván a nézők zöme, mivel moziban kihagyta (és ekképp a film még a Danny Collins-nál is alacsonyabb bevételt termelt), csak az év végén fogja majd megnézni, de most már én is kíváncsi vagyok rá, azok után, hogy volt a színészek közül, aki az mondta, hogy könnyekig hatotta, míg Mandy Patinkin, aki szerepel is, élete legjobb szkriptjének nevezte Fogelman, egyébként nagyon személyesnek mondott munkáját.

És hogy mi is ez a film? A plakát alatt ott a teaser és a teljes előzetes, a szereplők között Oscar Isaac, Olivia Wilde, Olivia Cooke, Laia Costa (ehh, néztem, hogy honnan a francból lehet ennyire ismerős egy spanyol színész, de nem tekertem le eléggé a filmográfiájában – hát persze, hogy ő volt az egysnittes német mozifilm, a Victoria főszereplője!), Annette Bening, Antonio Banderas és a már említett Patinkin.

2 hozzászólás Ne habozz!

Silver - 2018. 12. 19. 16:57

Amikor először láttam azt gondoltam “This is us” moziban.

Deny - 2018. 12. 19. 17:19

Silver: Én is “This Is Us: The Movie”-nak neveztem el magamban a trailer láttán, emiatt érdekel is. A kritikák nem hatnak meg különösebben, nagyon ritkán egyezik a véleményem a kritikusokkal. Kíváncsian várom. Ha már csak kicsit is hasonlít a sorozatra, szerintem nem fogok csalódni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz