login |

Survivor: vége a 37. évadnak

2018. 12. 20. 18:32 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: 2018/19 finálék, kritika, reality,

(Aki be akar szállni a jelen még mindig egyik legjobb sorozatába, reality-jébe, stratégiai játékába, az itt talál tippeket, melyik évaddal érdemes kezdeni – a legjobbak tényleg zseniális élményt jelentenek.)

Az elmúlt hetekben már véleményeztem a szezont, miszerint a játékosoknak és a viszonylagos kiszámíthatatlanságnak köszönhetően a legjobbak közé tartozott. Na, nem ért fel a totális elithez, ahhoz a 3-4 szezonhoz, de az utána következők zömével simán pariban volt.

Az évadra megint abszolút jellemző volt, hogy a játékosok javarészt ésszel szavaztak és a legnagyobb fenyegetéseket kipöckölték, azonban szemben valamelyik nem is olyan régi szezonnal, elég beszédes volt, hogy ezúttal mindez nem azt eredményezte, hogy kutyaütők jutottak a döntőbe, hanem olyanok, akik valóban megérdemelték, tettek is azért, hogy ott lehessenek a végső tribal-ön.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Nick nyert. 7-3-0-ra. Mike és Angelina ellenében.

Lehet, hogy meglepett a végeredmény, bár nem nagyon gondoltam át, hogy ki kire szavazhat, sőt, ha akartam sem tudtam volna átgondolni. De valamiért azt hittem, hogy Mike nagyobb fenyegetést jelentett a játékával, de így utólag végülis igazolódott a döntés, hogy nem szavazták őt ki. (Angelina, aki megint hozta magát, nyilván esélytelen volt, de hazudik, aki azt mondja, hogy nem próbálkozott derekasan, ld. az idol, illetve a színjátékos próbálkozása.)

Ha már Mike, azt viszont nem nagyon értettem, hogy miért reagálta le úgy a fenyegetésnek való beállítását, hogy WTF, hiszen a vége felé már mindenki fenyegetés, és pontosan tudják a játékosok, hogy cseppnyi őszinteség sincs abban a mondatban, hogy “én nem is vagyok fenyegetés” – nem értettem, hogy miért nem hidegvérűbben reagálta le a dolgot. (Az viszont vicces lett volna, ha azért esik ki, mert Kara-nak leadta a drótot a szavazásról, aki ezt követően valóban ellene fordul. (Ebben az esetben eléggé lógva maradt a szált a rejtélyeskedés miatt.))

És, ha már Mike-on meglepődtem egy kicsit, hogy bent maradt, akkor Allison-on is megteszem, hogy kiesett. Illetve azon, hogy ennyire ki akarták ejteni. Oké, a hagyomány kötelez, de a vége felé nem nagyon láttam arra okot, hogy annyira meg akarjanak szabadulni tőle. Lehet, hogy jó versenyző volt, vagy jók a kapcsolatai a kiesettekkel, de itt is folyton hiányérzetem volt, ami vagy a készítők sara, vagy a sajátom, mert hajlamos vagyok olykor nem képben lenni.

Maga a finálé nálam talán a szezon leggyengébb része volt Nick három védettségével, még akkor is, ha a kiszavazások során voltak kétesélyek, ráadásul Davey-nél sem Nick akarata döntött. (Kár, hogy nem nagyon láttuk Davey mozgolódását, mert nem hiszem, hogy hátradőlve várta volna a lesújtó pallost, még akkor sem, ha bízott a többiekben).

      

9 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2018. 12. 21. 21:27

Jé, még egy komment sincs? Mi történt itt?:)
Milyen összegzést is írhatnék? Nem volt nagy eresztés ez az évad, középtájt meg a vége felé kimondottan unalmas volt nekem, mert nem úgy tűnt, hogy Alisonnak komolyabb esélye lehetne, így én is értetlenül állok azelőtt, hogy miért akarták annyira kipakolni végig. Mert nyert egy immunityt még az elején? Aztán miután kiesett, már végképp nem érdekelt, hogy ki nyer. Angelina egy borzalmas csaj, én ki nem állhattam, itt is amit leművelt… Mike mondjuk szimpatikus volt, de a végén nem tetszett, hogy ő is elfordult Alisontól. Nick nekem egy nulla volt, csak úgy volt ott többnyire, még a nevét is meg kellett most néznem, mert nem voltam benne biztos. De valahogy engem már az előző résznél végleg elvesztettek, annál az követhetetlen szavazásnál, és mivel most sem tértek ki rá, hogy mi is történt ott, inkább csak legyintettem az egészre. Hát csak jobb évadokat ennél, ha kérhetném!:)

quatro quatro - 2018. 12. 21. 22:02

Szerintem nagyon jó évad volt.
Jól sikerült a casting a játékosok aktívak voltak, voltak szimpatikusabb karakterek és volt Angelina. De úgy általánosságban mindenki korrekt editet kapott senki sem kapott ghost-editet.
Amit talán igazán érdekes látni, hogy maguk közül kit jelölnek ki valóban veszélyes játékosnak.
Mert nekem is fura volt, hogy Allisont (aki kifejezetten jófejnek tűnt, nem hiszem hogy személyisége miatt utálták volna), miért akarják ennyire kitenni. Szerintem simán csak, annyiszor merült fel a neve és olyan régóta ki akarták szavazni, hogy a gondolatától nehezen tudtak elszakadni, vagy 30 nap után amikor, folyamatosan azon kell matekozni, hogy hogyan maradj játékban, az egyetlen biztos pont marad, akire eddig is szavazni akartak.
Különben az, hogy Allisont sok ideig mégsem tudták kiszavazni, az nem Allisonon múlt, hanem mindenki máson és Karának kellett volna pont meglépni, a későbbi események miatt is, hogy Mike-ot kellett volna kiszavazni (bár mint kiderült, nem gondolták róla, hogy tud tüzet gyújtani, viszont Kara komoly esélyessé léphetett volna elő, ha valóban kiszavazza Mike-ot).

Illetve az is régóta nem tényező, hogy valaki challange beast vagy sem, a feladatok elosztása miatt legkésőbb a legjobb 7 challangeben már lesz puzzle, illetve játékot nagyon régóta a játék fizikai részében jól teljesítők nyerik (ha jól emlékszem ez csak Tomnak jött össze még s10-ben).

Nekem mindenképp tetszett az évad, Nick szerintem simán megérdemelte, de ha Mike vagy Davie (vagy Gabby vagy Christian vagy Kara vagy Carl) nyert volna végül is azt írnám megérdemelte, mert mindegyiküknek volt jó húzása és mindegyikük a játék bizonyos részében talán uralta is azt. Ettől jó egy évad ha jó a casting és kell bele egy olyan irritáló személyiség mint Angelina, akin a a tribalok alatti soha véget nem érő beszédei közben a szemhéj lecsukásain nagyon jól el lehet szórakozni (nagyon sokszor állítottam meg a lejátszást, tényleg ajánlom kipróbálásra, iszonyat vicces.)

Natale - 2018. 12. 21. 23:15

@quatro quatro: “játékot nagyon régóta a játék fizikai részében jól teljesítők nyerik (ha jól emlékszem ez csak Tomnak jött össze még s10-ben)” – gondolom itt arra gondoltal hogy nem azok nyernek akik challenge beastek, ami igaz is, mert tul nagy a target ha valaki sokat nyer. De azert ott van pl a S30 mint ellenpelda, ugy is lehet nyerni.

Szerintem is jo evad volt, most jol sikerult a casting es kulon kiemelnem hogy a vagas es a zene zsenialis volt, vegre kifejezetten viccesre csinaljak, egy-egy confessionalhoz abszolut tokeletesen parositanak kepeket es zenet, neha mar reality mellett szinte komedia is volt.

Angelina szornyu noszemely, de ezt mindenki mas is igy gondolta, semmi eselye nem volt.

Az meg irto idegesito tud lenni amikor valaki eloveszi hogy “nagyobb teljesitmeny ide vagy oda eljutni mert no”, mint itt Gabby a tribalon. Hagyjuk mar, 50 szazalek korul nyerik nok az evadokat (jo ezt nem szamoltam meg), a talan konszenzusos valaha volt legjobb jatekos no (legalabbis legtobbszor Parvatit olvasom ha arrol van szo hogy ki a legjobb – szerintem Russell Hantz), es az egyetlen ketszeres nyertes no. Innentol nagyon eroltetett ez a narrativa, orultem is hogy Jeff ra se bagozott.

quatro quatro - 2018. 12. 21. 23:50

@Natale
Igen, valóban arra
Annyira semmilyen volt az évad, hogy azt az évadot el is felejtettem, checkolnom kellett ki nyerte
Ha jól rémlik ott Mike nem csak challangekben volt jó, de social gameben is, vagyis az maradt meg, hogy az egyik játékost megvédte egy másik sérelmezésivel szemben (gondolom szerepet játszhatott a győezlmében)

Gabby kiemelése nekem sem tetszett, meg én sem tartottam indokoltnak. Én is úgy érzem megoszlik az arány a győztesek között ráadásul történelme van azoknak a szövetségeknek amit a játékban a nők csinálnak saját maguk között. Plusz volt két olyan évad is ami onnan indult, hogy nők vs férfiak és mindkettő végén egyaránt nő nyert. Úgy érzem Angelina megítélésében semmilyen szerepet nem játszik a neme, egyszerűen gyökér volt.
Pl, amikor Dan idolját mindenki előtt kéri el, amit használhatott volna később is akár, amikor fölöslegesen akarja megalázni Allisont, amikor folyamatosan azzal kérkedett majd zsarolta Davie-t, hogy az egyik próbát kiülte egy zsák rizsért, vagy jury management és ezeket mind nyíltan minden indiszkrét módon teszi, semmi köze a neméhez. Egyszerűen rosszul játszott.

Ezért is mondom azokban a pillanatokban mindig kicsit megállítottam a lejátszást és szórakoztam a mimikáján, eskü nagyon vicces

Dregnarr1 - 2018. 12. 22. 21:20

Szerintem nagyon jó évad volt, majdnem mindenki aktív játékos volt, így a végére is olyanok maradtak, akik megérdemelték.

Sok új challenge volt, örültem neki.

Enzo - 2018. 12. 25. 02:09

37xvége!
Ez a karácsonyi időszak nem tesz jót a dupla-tripla részeknek. Szerdán ment le kinn, csütörtökön volt szedhető, pénteken kezdtem el nézni, vasárnap éjjel tudtam befejezni, és most hétfő éjjel volt csak időm kommentet írni. Remélem, azért még olvastok :P Megyek időrendben:

Első harmad (ez egy hálátlan rész, mert itt is vannak érdekességek, de nyilván mindenki már csak a döntőről/végeredményről beszél):
1. Na végre láthattuk, ahogy lehullt a lepel, és mindenki elkezdett idolt keresni. Angelina nem is lenne önmaga, ha nem hagyta volna el a clue-t :D De hogy utána még kitalálja ezt a kamu leesést meg sírást, hát ez kész :D
2. A rewardról meglepően sok dolgot felírtam: Davie-től jófej volt, ahogy levette a terhet Nickről (mármint hogy őt ne válassza), remekül sikerült a vágás (dupla Cheers! a jutikajával meg a rizzsel egymás után), fura hogy odahallatszott a táborba a nevetgélés, és a közösen visszaszerzett clue + létrával megszerzett idol se volt semmi.
3. Davie-t azt hittem benntartják a kvázi-fenyegetése miatt (mármint hogy a vége felé bizony jobban fáj a blindside), de végül nem. Mondjuk abszolút szimpatikusan távozott: “arra voksolok, aki ezt megszervezte, tessék nagyobbat húzni”

Második harmad:
4. Nick rendesen felkúrta az agyát a blindside-on, és idegből megnyerte zsinórban a második immunityt, wow.
5. Teljesen szürreális Angelina játéka, de szórakoztató… most is ez mi volt, hogy nagy show-t akar a tribalra, mindenképpen idolt kijátszani és még fake idolt is csinál :D
6. Alison meg is találta a fake idolt, remélem nem csak improvizáció volt a tribalon az ellenőriztetésnél, hanem tényleg sejtette, hogy kamu.
7. Apropó Alison, én sem értem, miért volt akkora threat továbbra is. (Lásd a fináléban a stat: 10 immunity-n 8 különféle győztes, szóval mindenki veszélyes…)

Harmadik harmad:
8. Szeretem ezt a labdás játékot, kipróbálnám… Nick zsinórban 3.immunity, az igen!
9. Mondták, tetszett: a biztos döntős az utolsó David, és 3 Goliath közül választ, milyen ironikus.
10. El is felejtettem, hogy csak úgy simán bejelentős a döntőbe vitel, semmi ceremónia nincs hozzá.
11. Elaltatták a nézők gyanúját a tűzgyújtásnál a vágással, Kara volt abszolút esélyesnek beharangozva, erre Mike simán megverte.

Final tribal:
12. Angelina még itt is közbevág, behalok :D és előveszi a rice card-ot, mire finoman emlékeztetik, hogy ez így nem igazán tartozna az “önzetlen cselekedet” kategóriába :DD
13. Vidám bakik voltak: Dan elesik szavazásra menet a lépcsőn, Jeff elrontja a felolvasást (“5 votes Mike”) :D

Grat Nicknek, úgy kb Davie kiesésétől én éreztem a győzelmét. A kérdezgetésekre szerintem remekül válaszolt, szomorú háttérsztori is megvolt nála, és az outwit/outplay/outlast szekció egyikében sem vallott szégyent, szóval összességében megérdemelte. (Jeff minimálisan trükkösen olvasta fel, már megijedtem, hogy Mike valahogy behúzta.)

Reunion/Live Show:
14. Ilyet ritkán látni, hogy a zsűri kiesési sorrendjéhez ennyire igazodik, hogy kire szavaztak: a legutoljára kiesett 4 játékosból jött a 3 Mike szavazat.
15. Csak nekem tűnt fel, hogy a Góliátoknál volt egy Jeremy nevű fekete csávó, és ő vajon miért hiányzott a Reunionról?
16. Na, legalább nemcsak hogy megmutatták az első hatot, hanem még 2 személyre ki is tértek közülük (jogosan): Pat és Natalie. Előbbi remélem kap még egy esélyt, nagyon úgy hangzott.
17. Christian de furán néz ki így megborotválkozva. Gabby girlpower nyomatása végig meg…eh, értem hogy legyen társadalmi üzenete az évadoknak, de másra is kitérhetett volna azért.

Szerintem király kis szezon volt, már majdnem azt tudnám felróni hibájának, hogy nemigen volt benne antipatikus karakter Natalie-n kívül. De úgy egyébként volt benne minden: játékos aki rohadt szimpatikus és lehet neki szurkolni, emlékezetes momentumok, epikus törzsi tanácsok (az évad közepén kettő is egymás után), durva időjárás (sőt!), medevac (kettő is), érdekes tematika, és megérdemelt győztes. Soha rosszabbat! Christiant pedig muszáj visszahozni AllStar évadra, hatalmas figura!
@Thomas: már azon röhögök, hogy annyira szöges ellentétben 100% máshogyan látsz mindent ebben a szezonban, hihetetlen :D

#hétidézete:
“Angelina’s Survivor strategy is from outer space” :DD /Mike/

Dregnarr1 - 2018. 12. 26. 19:24

Ja, és egyre rövidebb a reunion rész, miért nem veszik hosszabbra, ha már úgyis nézett műsor? Hol vannak a régi 40 perces reunion beszélgetések?!

Gus - 2018. 12. 28. 15:48

A reunion részben azt jól láttam, hogy Lyrsa bal karján a Macskafogóból egy “Mr. Tajfel” tetkó van?

sdby - 2018. 12. 29. 01:16

Jó kis évad volt ez szerintem, tele rengeteg szórakoztató és érdekes karakterrel.

Nick nagyot ment a végén, és korábban is szépen helyezkedett, teljesen megérdemli a fődíjat. És még a narratíva is passzol, hogy egy Dávid legyőzte a Góliátot (Mike-ot, mert Angelina abszurd módon volt szörnyű). :)

Davie nekem nagy kedvencem lett, nagyon szimpatikus és okos játékosnak tűnt. Furcsálltam, hogy ilyen egyszerűen kiszórták, korábban nagyon jó megérzései voltak. Szerintem ő is esélyes lehet egy visszatérésre.

Összességében még mindig viszonylag kevés évadot láttam, de ez és az ausztrál szezon is nagyon kellemes élmény volt szinte teljesen az elejétől a végéig. Soha rosszabbakat. Várós a következő évad is, de a visszatérők közül egyelőre csak Aubry-t ismerem, lesz mit néznem a premierig.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz