login |

JAws: Junkie Awards 2018 – Szavazásra fel!

2018. 12. 23. 18:30 - Írta: winnie

65 hozzászólás | kategória: díjátadó,

Aki részt akar venni a jelölésben, küldjön maximum 3-3 jelöltet a poszt alján lévő kategóriák alapján a junkieawards2018@gmail.com címre!

Akkor kezdődjön megint a szokásos év végi szavazós JÁTÉKUNK, amivel elleszünk a karácsonyi időszak posztokban nem túl bőséges napjaiban, egészen január 10-e magasságáig.

Tavalyi győztesek listája itt – itt pedig az összes JAws-poszt régről – de a legfontosabb link ez: a 2018-ban bemutatott új sorozatok listája (de a 2017 végi új sorozatok is újoncok, itt meg a többi cím), aki biztosra akar menni, ne siesse el a jelölést, böngéssze a kommenteket, ahol lehet kampányolni, vagy jelölő listát bemásolni. Sokan hajlamosak elfelejteni a tavaly indult és év elején pár rész után leköszönő sorozatokat.

Pár cím emlékeztetőnek a jelölhetők közül, amik elfelejtődhettek – illetve jelzem a nem amerikai sorozatok egy részét is, hogy ne legyen gond velük:

 • Tavalyi év végi, hype-osabb sorozatok, amik az előző JAws-on nem nagyon játszottak még: La Casa De Papel / Money Heist S1, Jean Claude Van Johnson S1, Counterpart S1, Happy! S1, Black Mirror S4, The Grand Tour S2, Broen S4
 • Év eleji új sorozatok: 9-1-1, LA To Vegas, Kiri, Counterpart, The Resident, The Alienist
 • Év eleji visszatérő sorozatok: Lovesick S3, Válótársak S3, Falling Water S2, The Magicians S3, American Crime Story S2, The Path S3,
 • Népszerűbb új sorozatok (a fentieken kívül): Waco, Black Lightning, AP Bio, Altered Carbon, Here and Now, This Close, Everything Sucks!, Seven Seconds, Good Girls, Unsolved, Final Space, Deception, For The People, On My Block, Cobra Kai, Impulse, Origin, Nightflyers, The Terror, Krypton, Station 19, Trust, Barry, Siren, The Crossing, Killing Eve, Lost in Space, Pose, Succession, Condor, Cloak & Dagger, Yellowstone, Take Two, Sharp Objects, Castle Rock, Lodge 49, Insatiable, One Dollar, Jack Ryan, The Purge, Mayans MC, You, Kidding, Forever, Maniac, Sorry For Your Loss, Manifest, Magnum PI, A Million Little Things, The Cool Kids, God Friended Me, The Haunting of Hill House, Titans, Chilling Adventures of Sabrina, Escape At Dannemora, Tell Me a Story, Homecoming, The Kominsky Method, Dirty John,
 • Népszerűbb nem amerikaiak – hátha nem egyértelmű: Broen, Strike Back, McMafia, Derry Girls, Frontier, Killjoys, Poldark, Private Eyes, The Durrells, Anne with an E, Mary Kills People, Cardinal, Doctor Who, Inside No. 9, Black Mirror, Britannia, The Rain, Troy: Fall of a City, Harrow, Bad Banks, Carter, Deep State, The City and The City, Safe, Patrick Melrose, A Very English Scandal, Wellington Paranormal, Bodyguard, Vanity Fair, A Discovery of Witches, Elite, Pine Gap, The Little Drummer Girl, Beat, My Brilliant Friend, 1983, Baby, Das Boot,

Azt emelném ki a fő szöveg szövetéből, hogy a jelölés a játék egyik legfontosabb része, amely során eldől egy-egy kategóriában a legjobb 5-6 kiléte. Természetesen sokkal kevesebb jelölés érkezik levélben, mint szavazat a “döntőben”, ezért itt minden egyes voks számít(hat), sokszor egy-két szavazat dönt a bejutásról.

És azt hangsúlyozom, hogy ez az a rész, amely során lehet taktikázni is. Nem tudom, korrekt-e vagy sem, de az is megoldás, hogy az ember nem jelöli a tuti, mások által úgyis bejutó favoritokat, inkább saját, nem feltétlenül kommersz kedvenceit nyomja meg, hogy esetleg bejussanak 4-5. helyen, így alakítva a döntősök mezőnyét. (De persze ennek az a veszélye, hogy ha mindenki ezt csinálja, akkor favoritok nem kerülnek a legjobbak közé.)

Fontos, hogy idei (vagy idén látott) szezonok alapján jelöljünk, szerintem érdemes a jelölésekkel jelezni azt, ha egy kedvenc csalódást jelentő évadot produkált, és viszont, mert egyébként mindig ugyanazok a sorozat és színészek szerepelnének.

Aki részt akar venni a jelölésben, küldjön maximum 3-3 jelöltet a poszt alján lévő kategóriák alapján a junkieawards2018@gmail.com címre!

Jelölni csak levélben lehet. A kommentek mindössze iránymutatások, ajánlások, kampányok, emlékeztetők, az ottani szavazatokat nem számoljuk. (Ne feledjétek, a legjobb 5-be kerülők mindegyike nagyon sok sorozatból/színészből kerül kiválasztásra, szóval a döntőbe kerülni mindenképp fél siker.)

Induljon akkor a jelölés tizenegyedik Junkie Awards (JAws) fő kategóriáira, plusz szokás szerint lesz még pár mellék kategória, amelyekre majd kommentben lehet szavazni (ld. év epizódja, év idézete, eyecandy).

Szabályok:

 1. A jelöltek egyenértékűek, nem számít a sorrend. Természetesen vannak, akik nem jártasak minden kategóriában, így nem fontos mindenhova szavazni és nem 3-at írni sem, csak érdemes, ha tud az ember. Ha valaki szerint csak két jelölt érdemel jelölést, akkor elég annyi, nem kell kegyelemszavazatot adni. Csak a legjobbak versengjenek.
 2. Jelölni a 2017. decemberétől sugárzott vagy streamelt sorozatokat lehet (csonka évad nem akadály), és ezek az epizódok, illetve évadok jelentsék a jelölés alapját – ha egy kedvenc idén nem produkált kiemelkedőt, nyugodtan lehet kritikusnak lenni, nem érdemes megszokásból szavazni.
  (Alapból az a filozófiánk, hogy az játszik, amit az ember 2018-ban látott, szóval akár lehetne régi sorozatokat is jelölni, de sok értelme nincs, mert más jó eséllyel úgysem jelölné, így pocsékba menne a voks.)
 3. A legtöbb jelölést kapókból minimum 5-öt, maximum 7-et fogunk végső szavazásra bocsátani – csakis a mi döntésünk, hogy hányas döntő lesz. Ne feledjétek, hogy januárban is adtak sorozatok, és voltak hamar kaszált, pár részt megért gyöngyszemek is.
 4. Szokás szerint, a szeretett-utált módon 20 és 40 perces sorozatokra szedtük szét a mezőnyt. Ezek általában komédiák, illetve drámák, de lehetne “normál hosszúságú és rövidebb” szériáknak is nevezni őket. A stream korszakban azonban vannak 35-38 perces, komikusabb, és rövidebb, drámaibb sorozatok is – ezeknél maradjunk a 40 perc alatti vagy fölötti határvonalnál. De ha véletlenül valaki “rossz” kategóriába jelöl, A SZAVAZAT AKKOR SEM VÉSZ EL, csak átsoroljuk a megfelelő helyre a sorozatot. A megfelelő hely az lesz, ahová többen jelölitek.
 5. A minisorozatok, limitáltnak hívott sorozatok, antológiák továbbra is a “normál” sorozatok között versengenek, az epizódjaik hosszának függvényében. Ha kelló mennyiségű döntős lesz, akkor lehet, hogy kapnak külön kategóriát is, de a képlékeny határvonalak miatt ezt nem erőltetjük.
 6. Azt, hogy ki mellékszereplő és ki főszereplő csakis ti döntitek el. Mindenki oda kerül végül, amelyik kategóriába több jelölést kap, de viszi magával a másik kategóriába kapott jelöléseit is. Itt is igaz, hogy “rossz” helyre kerülő szavazat nem vész el. Így nem mi döntjük el, nem tudunk manipulálni, hanem csak a ti véleményetek számít.
 7. A nem amerikai sorozatoknál az elsődlegesen sugárzó csatornát érdemes nézni (vagy kérdezni kommentben), bár vannak koprodukciók, ahol nem annyira egyértelmű, de általában a csatorna működik ökölszabályként, illetve mi is jelöljük az Anglia lecsap vagy Kanada odavág kategóriákkal. És ide is jelölhetők természetesen magyar sorozatok.

Íme a kategóriák. Lehet bevágni a levelekbe ezt a pár sort – a 2018-ben bemutatott több száz újonc címe itt olvasható, a többi sorozaté pedig a kibeszélő menüben. (Tényleg érdemes végignézni mindet, mindig vannak olyanok, akik elfeledkeznek erről-arról.)

 • legjobb 40+ perces sorozat:
 • legjobb 20-30 perces sorozat:
 • legjobb első évados sorozat:
 • legjobb magyar sorozat:
 • legjobb nem amerikai sorozat:
 • legjobb animációs sorozat:
 • legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb):
 • legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb):
 • legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
 • legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
 • legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
 • legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
 • legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
 • legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
 • legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
 • legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
 • legjobb vendégszereplő:

(Vendégszereplő kategóriában férfiak, nők, 20 és 40 perces sorozatokból ömlesztve jöhetnek, a lényeg, hogy olyan színészre lehet szavazni, aki nem rendszeres szereplő, csak egy-kétszer tűnt fel, de egyszerűen zseniális volt. Hogy ki vendégszereplő vagy mellékszereplő ugyancsak ti döntitek el, az lesz, amely kategóriában több szavazatot kap. De a vendégek általában csak az adott évadban, vagy évadonként 1-2 részben tűnnek fel, a mellékszereplők gyakrabban, de ezt érzi az ember szerintem.)

Szavazni érdemes mihamarabb, folyamatosan megy az összesítés – határidő 4-5 nap, de majd mi döntjük el, hogy mikor kerülnek ki a szavazások. Amint egy-egy kategóriában kikristályosodik a végeredmény, és mondjuk az 5. és a 6. között akkora a különbség, ami pár nap alatt nem hozható be, akkor jövünk az 5 vagy 6 legjobbal, lehetőleg napi kettővel. Általában 27-én vagy 28-án kezdünk, szóval mindenképp az ünnepek után lesz az első szavazás. Az utolsó pedig már 2019-ben.

Ha valami nem tiszta, kommentben is lehet kérdezni – valaki biztos válaszol.

65 hozzászólás Ne habozz!

steelwolf88 - 2018. 12. 23. 18:46

Apa kezdődik!!

Tavalyi évhez képest gyengébb volt az idei!

Snoopyzit30 - 2018. 12. 23. 18:58

Hát így elsőre nekem ezek ugranak be, majd még szemezgetem a többi kommentet és lehet majd módosítok, ha kimaradt nálam is valami. Az idei év szerintem is gyengébb volt, de lecsúszott azért így is 50 újonc meg másik 80 évad egyéb sorozatokból. Soha rosszabbat.

• legjobb 40+ perces sorozat:
The Expanse S03
The Americans S06
Billions S03
+1 The Man in the High Castle S03
• legjobb 20-30 perces sorozat:
Kidding S01
Atypical S02
Homecoming S01
+1 Mozart in the Jungle S04
• legjobb első évados sorozat:
Counterpart
Altered Carbon
Patrick Melrose
+1 Kidding
• legjobb magyar sorozat:
A mi kis falunk
• legjobb nem amerikai sorozat:
Patrick Melrose S01
Bad Banks S01
Hidden S01
+1 Bodyguard S01 (ezt mások úgyis bejuttatják)
• legjobb animációs sorozat:
The Hollow S01
• legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb): –
• legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb):
Making a Murderer S02 (Netflix)
One Strange Rock S01 (NatGeo)
• legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Benedict Cumberbatch (Patrick Melrose)
J.K. Simmons (Counterpart)
Matthew Rhys (The Americans)
+1 Bob Odenkirk (Better Call Saul)
• legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
Jim Carrey (Kidding)
Keir Gilchrist (Atypical)
Gael García Bernal (Mozart in the Jungle)
• legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Patricia Arquette (Escape at Dannemora)
Amy Adams (Sharp Objects)
Keri Russell (The Americans)
• legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
Lola Kirke (Mozart in the Jungle)
Catherine Keener (Kidding)
Julia Roberts (Homecoming)
• legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
David Dawson (The Last Kingdom)
Brendan Fraser (Trust, Condor)
Matthew Macfadyen (Succession)
+1 Tobias Menzies (The Terror)
• legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Nik Dodani (Zahid – Atypical)
Shea Whigham (Homecoming)
Frank Langella (Kidding)
+1 Michael Shannon (Room104)
• legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Rhea Seehorn (Better Call Saul)
Patricia Clarkson (Sharp Objects)
Sissy Spacek (Castle Rock)
+1 Melissa George (The First)
• legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Miriam Shor (Younger, de jó volt The Americans-ban is)
Judy Greer (Kidding, Room104)
• legjobb vendégszereplő: John Malkovich (Billions – 3×09)

juhaszvik - 2018. 12. 23. 19:05

gyorsan szólok, mert valószínűleg problémát okozhat: a beírt email cím hivatkozása a tavalyi, vagyis nem a beírt címnek megfelelő:

junkieawards2017 a junkieawards2018 helyett

gebe2001 - 2018. 12. 23. 19:09

legjobb 40+ perces sorozat: The 100
legjobb 20-30 perces sorozat: Santa Clarita Diet
legjobb első évados sorozat: The Haunting of Hill House
legjobb magyar sorozat: Aranyélet
legjobb nem amerikai sorozat: Aranyélet
legjobb animációs sorozat: Big Mouth
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Bob Morley (The 100)
legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Ted Danson (The Good Place)
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Elizabeth Gillies (Dynasty)
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Kristen Bell (The Good Place)
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Iain De Caestecker (Agents of Shield)
legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Simon Helberg (TBBT)
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Elizabeth Henstridge (Agents of Shield)
legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): D’Arcy Carden (The Good Place)
legjobb vendégszereplő: Maya Rudolph (The Good Place)

juhaszvik - 2018. 12. 23. 19:15

pontosabban a második email cím nem stimmel. az első rendben van.

winnie - 2018. 12. 23. 19:16

javítva, köszi, csekkoljuk mindkettőt. nem vész el szavazat, de aki akar, ráduplázhat.

LoGi - 2018. 12. 23. 19:51

Tavalyi győztesek link 2016-osra mutat.

winnie - 2018. 12. 23. 20:08

logi: köszi

LoGi - 2018. 12. 23. 20:21

legjobb 40+ perces sorozat:
Altered Carbon
Killing Eve
The Good Fight
(Honorable mentions: Humans, Jessica Jones, Mars, The First, Black Mirror)

legjobb 20-30 perces sorozat:
Brooklyn 99
American Vandal
The Good Place
(Honorable mentions: Corporate, Final Space, Superstore, The Dragon Prince, The Detour, Silicon Valley)

legjobb első évados sorozat:
Altered Carbon
Killing Eve
Final Space
(Honorable mentions: The First, The Dragon Prince, Happy)

legjobb nem amerikai sorozat:
Killing Eve, Humans

legjobb animációs sorozat:
Final Space
The Dragon Prince
Trollhunters
(Honorable mentions: Big Mouth)

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb):
Last Week Tonight with John Oliver
Stephen Colbert late night show
Patriot Act (Hasan Minhaj)

heidfeld - 2018. 12. 23. 20:59

legjobb 40+ perces sorozat
La Peste: A Pestis
Waco
Trust

Legjobb 20-30 perces sorozat
Wrecked
Derry Girls
The Good Place

Legjobb nem amerikai sorozat
Derry Girls
Humans
La Peste: A Pestis

Legjobb férfi főszereplő 40+ perces sorozat
Nico Romero Las Chicas del Cable
Michael Shannon Waco
Brandon Fraiser Trust, Condor

Legjobb Női főszereplő 40+ perces sorozat
Nazanin Bondiadi Képmás
Nadia de Santiago Las Chicas del Cable
Maggie Chivantos Las Chicas del Cable

Legjobb férfi főszereplő 20-30 perces sorozat
Dylan Llewellyn Derry Girls
Will Greenberg Wrecked
Manny Jacinto The Good Place

Legjobb női főszereplő 20-30 perces sorozat
Kristen Bell The Good Place
Saoirse-Monica Jackson Derry Girls

Legjobb férfi mellékszereplő 20-30 perces sorozat
Marc Ellan Jackson The Good Place
Rhys Darby Wrecked

Legjobb női mellékszereplő 20-30 perces sorozat
D’arcy Carden The Good Place
Nicola Coughlan Derry Girls

Legjobb női mellékszereplő 40+ sorozat
Anjmi Mohindra Bodyguard
Ángela Cremonte Las Chicas del Cable

Legjobb férfi mellékszereplő 40+ sorozat
Rory Culkin Waco
Luca Marinelli Trust

Legjobb vendégszereplő

Maribeth Monroe The Good Place
Jason Mantzoukas The Good Place / Maximum Derek/

torjack - 2018. 12. 23. 21:11

legjobb 40+ perces sorozat: Westworld, The Man in the High Castle, 12 Monkeys

legjobb 20-30 perces sorozat: –

legjobb első évados sorozat: Altered Carbon, Titans, Counterpart

legjobb magyar sorozat:-
legjobb nem amerikai sorozat:-
legjobb animációs sorozat:-
legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb):-
legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb):-

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Jeffrey Wright (Westworld), Rufus Sewell (The Man in The High Castle), Dan Stevens (Legion)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):-
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Claire Danes (Homeland), Krysten Ritter (Jessica Jones), Viola Davis (HTGAWM)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):-

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Iain de Caestecker (Agents of SHIELD), Jake Weber (Homeland), Cameron Monaghan (Gotham)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):-

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Emily Hampshire (12 Monkeys) Evan Rachel Wood (Westworld), Elizabeth Henstridge (Agents of SHIELD)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):-

legjobb vendégszereplő: David Tennant (Jessica Jones), Michael McKean (Better Call Saul)

Kivételesen ment e-mail is, csak a rend kedvéért.

10 perc múlva aligha ilyen listám lenne…pedig nem is nézek sok sorozatot.

Rubber Duck - 2018. 12. 23. 21:24

legjobb 40+ perces sorozat: Sharp Objects, Mr. Mercedes, Killing Eve
legjobb 20-30 perces sorozat: GLOW, Broad City, The Big Bang Theory
legjobb első évados sorozat: Killing Eve, Sally 4Ever, Counterpart
legjobb nem amerikai sorozat: Sally 4Ever, Killing Eve, The Crown
legjobb animációs sorozat: South Park, Family Guy, Rick and Morty
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Brendan Gleeson (Mr. Mercedes), J.K. Simmons (Counterpart), Bill Pullman (The Sinner)
legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Marc Maron (GLOW)
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Sandra Oh (Killing Eve), Jodie Comer (Killing Eve), Amy Adams (Sharp Objects)
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Alison Brie (GLOW), Catherine Shepherd (Sally 4Ever), Emma Stone (Maniac)
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Chris Messina és Matt Craven (Sharp Objects), Scott Glenn (Castle Rock)
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Patricia Clarkson, Eliza Scanlen (Sharp Objects), Justine Lupe (Mr. Mercedes)
legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Betty Gilpin (GLOW), Julia Davis (Sally 4Ever), Felicity Montagu (Sally 4Ever)

pracsa - 2018. 12. 23. 21:29

Idén se trónok harca, se stranger things. Mire szavazzak?

wanderlust - 2018. 12. 23. 21:33

Az én listám:
legjobb 40+ perces sorozat: I’m Dying Up Here, This Is Us, The Deuce
legjobb 20-30 perces sorozat: Atypical, Insecure, Love
legjobb magyar sorozat: Aranyélet
legjobb nem amerikai sorozat: Patrick Melrose, Broen, The Crown
legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb): Last Week Tonight with John Oliver, Rupaul’s Drag Race, Would I Lie to You?
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Milo Ventimiglia (Jack Pearson- This Is Us), Benedict Cumberbatch (Patrick Melrose)
legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Keir Gilchrist (Sam – Atypical),
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Rachel Brosnahan (Midge: The Marvelous Mrs. Maisel), Robin Wright (Claire Underwood – House of Cards), Sofia Helin (Saga Norén – Broen)
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Gillian Jacobs (Love)
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Joaquín Cosio (Don Neto – Narcos: Mexico), Tony Shalhoub (Abe Weismann – The Marveolus Mrs. Maisel), Sterling K. Brown (Randall Pearson – This Is Us)
legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Ted Danson (The Good Place: Michael), Nik Dodani (Zahid – Atypical)
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Alyssa Diaz (Narcos: Mexico – Mika Camarena), Yvonne Strahovski (Serena Waterford – The Handmaid’s Tale), Susan Kelechi Watson (Beth Pearson – This Is Us)
legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): D’Arcy Carden (The Good Place: Janet)

North15 - 2018. 12. 23. 22:36

Idén időhiány miatt kevés sorozatot néztem, illetve kritikusabb voltam a próbálkozásoknál és a folytatásoknál.

Ami bejött és élményt adott az a
Happy!;
Cloak‡
God Friended Me;
The Dragon Prince.

A sokadik évados sorozatok nem nyűgöztek le.:)

danonino1984 - 2018. 12. 23. 22:49

legjobb 40+ perces sorozat: 13 Reasons Why, The Affair, The Expanse

legjobb 20-30 perces sorozat: Cobra Kai, Atypical, Room 104

legjobb első évados sorozat: Cobra Kai, You, Tell Me A Story

legjobb magyar sorozat: Aranyélet, Egynyári kaland, A mi kis falunk

legjobb nem amerikai sorozat: Humans, Patrick Melrose, Black Mirror

legjobb animációs sorozat: South Park

legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb): X Faktor

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb): X Factor UK

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Dylan Minnette (13 Reasons Why), Seth MacFarlane (The Orville), Penn Badgley (You)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): William Zabka (Cobra Kai), Glenn Howerton (A.P. Bio), Szőke Zoltán (Barátok közt)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Claire Danes (Homeland), Elizabeth Gillies (Dynasty), Gillian Anderson (The X-Files)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Gillian Jacobs (Love), Julie Bowen (Modern Family), Jennifer Jason Leigh (Atypical)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Olasz Renátó (Aranyélet), Jeffrey Dean Morgan (The Walking Dead), Brandon Flynn (13 Reasons Why)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Nik Dodani (Atypical), Mike Mitchell (Love), Nolan Gould (Modern Family)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Shohreh Aghdashloo (The Expanse), Maura Tierney (The Affair), Yvonne Strahovski (The Handmaid’s Tale)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Megan Mullally (Will & Grace), Claudia O’Doherty (Love), Brigette Lundy-Paine (Atypical)

legjobb vendégszereplő: Joe Cole (Black Mirror), Cristin Milioti (Black Mirror), Brian Tyree Henry (Room 104)

Jack Bauer - 2018. 12. 23. 22:56

Legjobb nem amerikai: Patrick Melrose, Broen, Bodyguard.

Enzo - 2018. 12. 23. 23:20

“Alapból az a filozófiánk, hogy az játszik, amit az ember 2017-ben látott”
–> copypasta, 2018 lesz az ;)

Aranyélet már csak az utolsó évada miatt is biztos fog jelölést kapni nálam (nem mintha néznék más magyart), és a The Expanse is egyértelműen, a többiben még nem vagyok biztos.

nade - 2018. 12. 24. 00:33

Az én néhány jelöltem:

legjobb 40+ perces sorozat:
The expanse
Legion
The man in the high castle
legjobb magyar sorozat:
Aranyélet
legjobb nem amerikai sorozat:
Aranyélet
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Dan Stevens (David, Legion)
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Navid Negahban (Shadowking, Legion)

Abraka dabra - 2018. 12. 24. 00:38

legjobb 40+ perces sorozat: The 100, Narcos: Mexico
legjobb 20-30 perces sorozat: Kidding
legjobb első évados sorozat: Cobra Kai
legjobb magyar sorozat: A tanár

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):Harris Dickinson (Trust)
legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Jim Carrey
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Amy Adams (Sharp Objects)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):Taylor John Smith (Sharp objects)
legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Frank Langella (Kidding)
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Thandie Newton (Westworld)

majomka - 2018. 12. 24. 02:46

legjobb 40+ perces sorozat: ray donovan, shameless
legjobb 20-30 perces sorozat: TBBT
legjobb első évados sorozat: Happy!
legjobb magyar sorozat: Tóth János
legjobb nem amerikai sorozat: Britannia
legjobb animációs sorozat: Grizzy & The Lemmings
legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb): –
legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb): –
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Liev Schreiber (ray donovan)
legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Jim Parsons (TBBT)
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Emily Beecham (Into the badlands)
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Kaley Cuoco (TBBT)
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Justin Chambers (GA)
legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): –
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):-
legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):-
legjobb vendégszereplő: Josh Radnor (GA)

Ace - 2018. 12. 24. 07:53

Legjobb 40perces sorozat:
-The Expanse
-Star Trek: Discovery
-Altered Carbon

Legjobb első évados:
-Altered Carbon
-Origin
-Star Trek: Discovery

Legjobb 20-30perces:
-Short Treks

Desmond Wallace - 2018. 12. 24. 09:14

Még nem állt össze a listám, de néhány sorozat helye már biztos, így ezekért kampányolnék.

40+: The Expanse
20-30 perces: Young Sheldon
újonc: Castle Rock
nem amerikai: Bron/Broen
magyar sorozat: A mi kis falunk, Mária Terézia, Aranyélet
magyar műsor, Ninja Warrior Hungary

Mikilós - 2018. 12. 24. 10:06

legjobb 40+ perces sorozat:
– American Horror Story: Apocalypse
– Supernatural
– The Expanse

legjobb 20-30 perces sorozat:
– Better Things

legjobb első évados sorozat:
– The Alienist
– Sharp Objects
– Killing Eve

legjobb magyar sorozat:
– A mi kis falunk

legjobb nem amerikai sorozat:
– Broen
– Killing Eve
– Humans

legjobb animációs sorozat:
– Archer

legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb):
– Survival
– #Bochkor
– Elviszlek magammal

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb):
– Saturday Night Live
– Leah Remini: Scientology and The Aftermath
– Last Week Tonight with John Oliver

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
– Jensen Ackles (Supernatural)
– Darren Criss (The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story)
– Jared Padalecki (Supernatural)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
– H. John Benjamin (Archer)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
– Sofia Helin (Bron/Broen)
– Jodie Comer (Killing Eve)
– Amy Adams (Sharp Objects)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Pamela Adlon (Better Things)
– Kristen Bell (The Good Place)
– Aisha Tyler (Archer)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Mark Pellegrino (Supernatural)
– Cody Fern (American Horror Story: Apocalyse)
– Kim Bodnia (Killing Eve)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Emma Roberts (AHS: Apocalypse)
– Patricia Clarkson (Sharp Objects)
– Sissy Spacek (Castle Rock)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Jessica Walter (Archer)

legjobb vendégszereplő:
– Jessica Lange (American Horror Story: Apocalypse)
– Lily Rabe (American Horror Story: Apocalyse)

Mikilós - 2018. 12. 24. 10:08

Uhh basszus, a Better Things az nem is jó. Csak én kezdtem el idén. Akkor a helyett American Vandal

Mikilós - 2018. 12. 24. 10:10

Így akkor Pamela Adlon sem jó basszus. A helyett Lovas Rozi (A mi kis falunk)

ellis - 2018. 12. 24. 10:27

legjobb 40+ perces sorozat: The Good Fight
legjobb 20-30 perces sorozat: GLOW
legjobb első évados sorozat: YOU
legjobb magyar sorozat: Aranyélet
legjobb nem amerikai sorozat: Aranyélet
legjobb animációs sorozat: South Park
legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb): —
legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb): —
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Bob Odenkirk – Better Call Saul
legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Bill Hader – Barry
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Christine Baranski – The Good Fight
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Joshua Jackson – The Affair
legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Anthony Carrigan – Barry
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Patricia Clarkson – Sharp Objects
legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Kristin Chenoweth – Trial & Error
legjobb vendégszereplő: John Malkovich – Billions, Judith Light – American Crime Story S2

Snoopyzit30 - 2018. 12. 24. 11:53

@Mikilós

2018-ban nem volt Better Things, vagy a 2. évad szinkronosan csak idén jött ki? Na, ha ezt tudom, akkor jelöltem volna én is.

falucs84 - 2018. 12. 24. 12:05

Tiszteletem, lehet hogy nem írok mindenhova hármat, ezért elnézést:
legjobb 40+ perces sorozat:Westworld,The Haunting of Hill House, Star Trek Discovery(ha számít)
legjobb 20-30 perces sorozat:The Ranch, Brockmire, G.L.O.W.
legjobb első évados sorozat: The Haunting of Hill House,The Good Cop, Cobra Kai
legjobb magyar sorozat: Aranyélet, 200 első randi,
legjobb nem amerikai sorozat: Dark, Distrito Salvaje(Wild District), 1983
legjobb animációs sorozat: Bojack Horseman, Paradise P.D., F is for Family
legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb):passzolok
legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb):Last Chance U
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Juan Pablo Raba(Wild District),Paul Giamatti(Billions), J.K.Simmons(Counterpart)
legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Hank Azaria(Brockmire), Marc Maron(G.L.O.W.), Sam Elliott (The Ranch)
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):Amy Adams(Sharp Objects),Monica Barbaro(The Good Cop),Elisabeth Olsen (Sorry for your Loss)
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Julia Roberts (Homecoming),Allison Brie (G.L.O.W.), Jennifer Jason Leigh (Atypical)
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):Bradley Whitford (The Handmaid’s Tale), Cole Hauser (Yellowstone), John Malkovich (Billions)
legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):Chris Lowell (G.L.O.W.),
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Alexis Bledel (The Handmaid’s Tale), Nadia Alexander (Seven Seconds), Asia Kate Dillon (Billions)
legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): ezt kihagynám
legjobb vendégszereplő: Craig Robinson (Brooklyn Nine-Nine),Joe Buck (Brockmire),

Köszönöm hogy szavazhattam, elnézést ha kicsit ismeretlenebbek ezek a színészek.

mark - 2018. 12. 24. 12:49

Nem teljes még a lista, de:

Legjobb 40+ perces sorozat:
1. Bodyguard
2. Better Call Saul
3. Preacher
Legjobb 20-30 perces sorozat:
1. Brooklyn Nine-Nine
2. Atypical
3. Everything Sucks
(Egyébként ez egy durva kategória: Brooklyn Nine-Nine, The Good Place, GLOW, Kidding, On My Block, Everything Sucks, Atypical, Santa Clarita Diet, Young Sheldon, Barry, Trial & Error, Mom… És szinte mind egy szinten áll nálam.)
Legjobb első évados sorozat:
1. Everything Sucks
2. Bodyguard
3. Barry
Legjobb nem amerikai sorozat:
1. Bodyguard
2. Killing Eve
3. Inside No. 9
Legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb):
1. Who is America?
2. The Amazing Race
Legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
1. Bob Odenkirk (Better Call Saul)
2. Dominic Cooper (Preacher)
3. Neil Patrick Harris (A Series of Unfortunate Events)
Legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
1. Bill Hader (Barry)
2. Jim Carrey (Kidding)
3. Sacha Baron Cohen (Who Is America?)
Legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
1. Jodie Comer (Killing Eve)
Legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
1. Alison Brie (GLOW)
2. Kristen Bell (The Good Place)
Legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
1. Pip Torrens (Preacher)
2. Giancarlo Esposito (Better Call Saul)
Legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
1. Andre Braugher (Brooklyn Nine-Nine)
2. William Jackson Harper (The Good Place)
Legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
1. Rhea Seehorn (Better Call Saul)
2. Sissy Spacek (Castle Rock)
Legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
1. Kristin Chenoweth (Trial & Error)
2. Jayma Mays (Trial & Error)
3. Stephanie Beatriz (Brooklyn Nine-Nine)
Legjobb vendégszereplő:
1. Sterling K. Brown (Brooklyn Nine-Nine)

Shrike - 2018. 12. 24. 13:39

Hát ez nem a visszatérő sorozatok éve volt, viszont cserébe rengeteg jó újoncot kaptunk.

legjobb 40+ perces sorozat:
– Origin
– The Haunting of Hill House
– Expanse

legjobb 20-30 perces sorozat:
– Santa Clarita Diet
– Homecoming

legjobb első évados sorozat:
– Origin
– The Haunting of Hill House
– YOU

legjobb nem amerikai sorozat:
– Killing Eve
– Bodyguard
– Black Mirror

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
– Penn Badgley (YOU)
– Daniel Brühl (The Alienist)
– Joel Kinnaman (Altered Carbon)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Timothy Olyphant (Santa Clarita Diet)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
– Jodie Comer (Killing Eve)
– Amy Adams (Sharp Objects)
– Emma Stone (Maniac)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Oliver Jackson-Cohen (The Haunting of Hill House)
– Scott Glenn (Castle Rock)
– Adam Nagaitis (Terror)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Bobby Cannavale (Homecoming)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Victoria Pedretti (The Haunting of Hill House)
– Patricia Clarkson (Sharp Objects)
– Eliza Scanlen (Sharp Objects)

legjobb vendégszereplő:
– Thomas Jane (Expanse) (“Majmok és mikrohullámok!”:)
– Bradley Whitford (The Handmaid’s Tale)
– Jesse Plemons (Black Mirror)
– Takeshi Kovacs hátizsákja (Altered Carbon)

turosz - 2018. 12. 24. 14:01

Amihez érdemben hozzá tudok szólni:

legjobb 40+ perces sorozat: Deuce, Ray Donovan, Shameless
legjobb 20-30 perces sorozat: Barry
legjobb első évados sorozat: Succession, Altered Carbon, My Brilliant Firend
legjobb nem amerikai sorozat: My Brilliant Friend, Patrick Melrose, Bodyguard
legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb): Konyhafőnök Vip
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Benedict Cumberbatch (Patrick Melrose)
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Amy Adams (Sharp Objects)
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Brendan Fraser (Trust)
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Yvonne Strahovski (The Handmaid’s Tale)

Az érdekesség nálam az, hogy a téli ill. nyári pótlásoknak-felzárkózásoknak köszönhetően a Stranger Things s01-től a Line of Duty s04-en át a Rectify s04-ig rengeteg hatalmas nem idei évad is láttam, amik pedig bőven jelölést érdemelnének.

Kol - 2018. 12. 24. 15:20

Legjobb 40 perces sorozat: 13 Reasons Why
Legjobb magyar sorozat: Aranyélet
Legjobb vendégszereplő: Cameron Monaghan (Gotham)

Barney - 2018. 12. 24. 15:28

Jóval kevesebb sorozatra volt időm idén mint korábban, régi sorozataim kb fele kényszer-kaszát kapott tőlem. Van pár dolog amit mindenképp pótolni szeretnék (GLOW, The Man in the High Castle, 12 Monkeys, Arrested Development…), de még nem volt rájuk időm, remélem ezekre szavaztok helyettem is. :)

Így az idei szavazatom:

legjobb 40+ perces sorozat:
The Haunting of Hill House
Daredevil
Black Mirror

legjobb 20-30 perces sorozat:
The Good Place
American Vandal
Silicon Valley

legjobb első évados sorozat:
The Haunting of Hill House
Final Space
Maniac

legjobb nem amerikai sorozat:
Black Mirror

legjobb animációs sorozat:
Final Space
Bojack Horseman
South Park

legjobb magyar sorozat:

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow):
Last Week Tonight with John Oliver
Late Show with Stephen Colbert
Late Night with Seth Meyers

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Charlie Cox (Daredevil)
Oliver Jackson-Cohen (The Haunting of Hill House)
Joel Kinnaman (Altered Carbon)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
Melvin Gregg (American Vandal)
Thomas Middleditch (Silicon Valley)
Keir Gilchrist (Atypical)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Emma Stone (Maniac)
Krysten Ritter (Jessica Jones)
Victoria Pedretti (The Haunting of Hill House)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
Ellie Kemper (Unbreakable Kimmy Schmidt)
Kristen Bell (The Good Place)
Gillian Jacobs (Love)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Vincent D’Onofrio (Daredevil)
Justin Theroux (Maniac)
Rufus Sewell (The Man in The High Castle)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Kumail Nanjiani (Silicon Valley)
Nik Dodani (Atypical)
Martin Starr (Silicon Valley)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Deborah Ann Woll (Daredevil)
Sonoya Mizuno (Maniac)
Rachael Taylor (Jessica Jones)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
D’Arcy Carden (The Good Place)
Claudia O’Doherty (Love)
Suzanne Cryer (Silicon Valley)

legjobb vendégszereplő:
David Tennant (Jessica Jones)
Letitia Wright (Black Mirror)
Henny Russell (Orange is the New Black)

Silver - 2018. 12. 24. 15:36

– Most akkor ide is lehet írni, vagy csak emailbe?

Snoopyzit30 - 2018. 12. 24. 16:42

@Silver

Ide mindenki azt ír, amit akar, ami érvényes azt csak e-mailen.

zolkó - 2018. 12. 24. 17:34

Csak egy kis kampány a 20-30 perces sorozatoknál a hiper-szuper utolsó évadot hozó Casual miatt, és a női főszereplőknél a 40 perces kategóriában Amy Adamsért, és nem tudom hogy Eliza Scanlen fő, vagy mellékszereplőnek minősül e, de hajrá neki is! :)

napocskin - 2018. 12. 24. 21:15

legjobb 40+ perces sorozat: The Good Fight, Billions, Killing Eve
legjobb 20-30 perces sorozat: The Good Place, Brooklyn Nine Nine, Silicon Valley
legjobb első évados sorozat: Succession
legjobb nem amerikai sorozat: Strike (BBC), Black Mirror
legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb): Last Week Tonight with John Oliver
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Paul Giamatti – Billions, Michael Kenneth Williams – Hap and Leonard, Benedict Cumberbatch – Patrick Melrose
legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Donald Glover – Atlanta
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Christine Baranski – The Good Fight, Lucy Liu – Elementary, Jodie Comer – Killing Eve
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): David Costabile – Billions, Kieran Culkin – Succession
legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Brian Tyree Hen – Atlanta, Terry Crews – Brooklyn Nine Nine
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Cush Jumbo – The Good Fight, Susan Kelechi Watson – This Is Us
legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Stephanie Beatriz – Brooklyn Nine Nine, Suzanne Cryer – Silicon Valley, D’Arcy Carden – The Good Place

Alain Prosztó - 2018. 12. 25. 10:01

legjobb 40+ perces sorozat:
Better call Saul
The Americans
The Marvelous Mrs. Maisel

legjobb 20-30 perces sorozat:
Silicon Valley
The Kominsky Method
American Vandal

legjobb első évados sorozat:
Waco
The Kominsky Method
Patrick Melrose

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb):
Last week tonight with John Oliver
The Grand Tour

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Bob Odenkirk (Better call Saul)
Matthew Rhys (The Americans)
Jared Harris (The Terror)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
Michael Douglas (The Kominsky Method)
Ted Danson (The Good Place)
Keir Gilchrist (Atypical)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Keri Russell (The Americans)
Rachel Brosnahan (The Marvelous Mrs. Maisel)
Maggie Gyllenhall (The Deuce)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
Kirsten Bell (The Good Place)
Alison Brie (GLOW)
Jennifer Jason Leigh (Atypical)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Jon Voight (Ray Donovan)
David Costabile (Billions)
Tobias Menzies (The Terror)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Kumail Nanjiani (Silicon Valley)
Martin Starr (Silicon Valley)
Alan Arkin (The Kominsky Method)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Julia Garner (Ozark)
Patricia Clarkson (Sharp Objects)
Marin Hinkle (The Marvelous Mrs. Maisel)

legjobb vendégszereplő:
Michael McKean (The Good Place)
Danny DeVito (The Kominsky method)

- 2018. 12. 25. 13:30

Még alakulóban van a listám, csemegézgetek. De az 100, hogy Justin Theroux megy egy mellékszerepre a Maniac miatt. Hogy lett így elhanyagolva? Mit lenyomott már az öreg…

zolkó - 2018. 12. 25. 13:39

És ebben a pillanatban esett le, hogy a 20-30 perces sorozatra küldött 3 jelölésből kihagytam az Atlanta-t, ami olyan 2. évadot hozott, hogy tanítani kellene. Daaaaaaaaaaaaamn! :(

BlaiSeCT - 2018. 12. 25. 13:42

Aranyélet SPOILER:
Anger Zsolt szerintem a 3. évadban csak vendégszereplő.

nade - 2018. 12. 25. 20:52

Kifelejtettem:

legjobb 20-30 perces sorozat és
legjobb első évados sorozat: Cobra Kai

Shannen - 2018. 12. 25. 23:04

Hosszas gondolkodás után ugyan, de sikerült összerakni a jelöltjeimet. Több helyen inkább taktikáztam és próbáltam olyat jelölni,akire lehet kevesebben gondolnának első körben, néhol viszont muszáj volt tényleg a kedvenceket jelölni.

Kiemelésként azért álljanak itt még külön is a következők: The Good Fight, The Marvelous Mrs Maisel és Cody Fern az idei AHS évadból.

legjobb 40+ perces sorozat:
-The Good Fight
-The Marvelous Mrs Maisel
-Homeland

legjobb 20-30 perces sorozat:
-The Good Place
-Barry
-Kidding

legjobb első évados sorozat:
-Sorry For Your Loss
-The First
-Homecoming

legjobb magyar sorozat:
-Aranyélet
-A Tanár

legjobb nem amerikai sorozat:
-Broen
-Bodyguard
-Patrick Melrose

legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb):
-On the Spot

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb):
-The Late Late Show with James Corden

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
-Benedict Cumberbatch (Patrick Melrose)
-Sean Penn (The First)
-Thuróczi Szabolcs (Aranyélet)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
-Bill Hader (Barry)
-Jim Carrey (Kidding)
-Ted Danson (The Good Place)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
-Jodie Comer (Killing Eve)
-Amy Adams (Sharp Objects)
-Rachel Brosnahan (The Marvelous Mrs Maisel)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
-Julia Roberts (Homecoming)
-Elizabeth Olsen (Sorry for your loss)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
-Cody Fern (AHS: Apocalypse)
-Richard Schiff (The Good Doctor)
-Joshua Jackson (The Affair)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
-Bobby Cannavale (Homecoming)
-Shea Whigham (Homecoming)
-Mamoudou Athie (Sorry for your loss)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
-Maura Tierney (The Affair)
-Susan Kelechi Watson (This Is Us)
-Eliza Scanlen (Sharp Objects)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
-Catherine Keener (Kidding)
-D’Arcy Carden (The Good Place)

legjobb vendégszereplő:
-Jessica Lange (AHS: Apocalypse)
-Sterling K. Brown (Brooklyn Nine-Nine)

Lea - 2018. 12. 26. 00:41

legjobb 40+ perces sorozat:
The Americans
HTGAWM
The Marvelous Mrs. Maisel

legjobb 20-30 perces sorozat:
Atlanta
Homecoming
The Kominsky Method

legjobb első évados sorozat:
Homecoming
Maniac
Origin

legjobb nem amerikai sorozat:
Bad Banks
The Kominsky Method
Pose

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
James Franco (The Deuce)
Billy Porter (Pose)
Matthew Rhys (The Americans)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
Anthony Anderson (black-ish)
Ty Burrell (Modern Family)
Donald Glover (Atlanta)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Viola Davis (HTGAWM)
Keri Russell (The Americans)
Robin Wright (House of Cards)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
Alison Brie (GLOW)
Julia Roberts (Homecoming)
Tracee Ellis Ross (black-ish)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Jack Falahee (HTGAWM)
Cody Fern (American Horror Story)
Finn Wittrock (American Crime Story)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Jesse Tyler Ferguson (Modern Family)
Martin Starr (Silicon Valley)
Alan Arkin (The Kominsky Method)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Sarah Drew (Grey’s Anatomy)
Aja Naomi King (HTGAWM)
Liza Weil (HTGAWM)

legjobb vendégszereplő:
Debbie Allen (Grey’s Anatomy)
Jane Lynch (The Marvelous Mrs. Maisel)
Amirah Vann (HTGAWM)

Enzo - 2018. 12. 26. 02:31

Fú gyerekek, ez nehéz. Mellékszereplőket általában vérrel-verejtékkel tudom leszűkíteni 3-ra, főszereplőkből meg alig tudok összekaparni 3-at. Most azért egész jól ment a szokásoshoz képest.

Némi kampányolást azért folytatnék egy-két kategóriában:

legjobb 40+ perces sorozat: Sense8 zárás is volt idén ;) Meg a The Expanse-t már írtam korábban, hogy érdemes :)

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb): csak a BattleBots!

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
– David Mazouz mint Bruce a Gothamből, egészen megérett
– JK Simmons-t ne felejtsük a Counterpart főszerepéért!

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
– Ónodi Eszter, az Aranyélet Jankája nagyot ment idén!
– Rose McIver (iZombie) méltatlanul kevés jelölést kap, pedig minden részben más karaktert kell hoznia.

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Iain f*ckin’ de Caestecker. Nuff said.
– A Gothamből meg önmagában fel lehetne tölteni ezt a szekciót (Robin Lord Taylor Pingvinje, Cameron Monaghan Jerome-ja – ő miért lenne vendégszereplő??)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Chelah Horsdal, mint Helen Smith (TMITHigh Castle)
– Ha lenne legjobb gyerekszereplő kategória, oda is jelölném: Izabela Vidovic (Isobel@iZombie), nem tudom, hogy a Stranger Things-en kívül láttam-e ilyen szimpatikus aranyos gyerekszínészt.

És még ilyenek maradtak ki:
Jared Harris (Crozier@The Terror), Sara Serraiocco (Baldwin@Counterpart), Cory Michael Smith

(Riddler@Gotham), Adam Nagaitis (Hickey@The Terror)…

Snoopyzit30 - 2018. 12. 26. 08:40

@Ezno: “legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Chelah Horsdal, mint Helen Smith (TMITHigh Castle)”

Húú, ezen én is sokat gondolkodtam, de nem fért bele végül nálam a 3-ba, pedig tényleg jó volt ő idén nagyon.

Egy csomó olyan jelölés van egyébként, ami szerintem is tök jó, csak nem fér bele a 3 legjobba, de ez azt jelenti, hogy a szavazásoknál könnyű dolgom lesz, mert lesz olyan, amit én is szeretek.

Matt - 2018. 12. 26. 09:56

Legjobb 40 perces sorozat
Westworld

heidfeld - 2018. 12. 26. 10:55

Meg is kell néznem az Email-en, női 40+ perces sorozatnál mennyit jelöltem. Erin Richards, Rosie Mciver talán még befér a 3 jelölésembe.

csb - 2018. 12. 26. 11:24

legjobb 40+ perces sorozat: Daredevil, Bodyguard, The Deuce

legjobb 20-30 perces sorozat: Barry, Mozart in the Jungle, Brooklyn Nine-Nine

legjobb első évados sorozat: Bodyguard, Barry, Patrick Melrose

legjobb magyar sorozat: Aranyélet, Válótársak

legjobb nem amerikai sorozat: Black Mirror, Bodyguard, Aranyélet

legjobb animációs sorozat: Bojack Horseman, Archer, Castlevania

legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb): Survivor

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb): Making a Murderer

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Richard Madden (Bodyguard), Damian Lewis (Billions), Darren Criss (American Crime Story

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Dwayne Johnson (Ballers), Iain Armitage (Young Sheldon), Gael García Bernal (Mozart in the Jungle)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Claire Danes (Homeland), Maggie Gyllenhaal (The Deuce), Amy Adams (Sharp Objects)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Issa Rae (Insecure), Drew Barrymore (Santa Claria Diet), Gillian Jacobs (Love)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Vincent D’Onofrio (Daredevil), Jake Weber (Homeland), Jon Voight (Ray Donovan)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Andre Braugher (Brooklyn Nine-Nine), Anthony Carrigan (Barry) Rob Corddry (Ballers)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Eliza Scanlen (Sharp Objects), Yvonne Strahovski (The Handmaid’s Tale), Asia Kate Dillon (Billions)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): D’Arcy Carden (The Good Place), Brigette Lundy-Paine (Atypical), Raegan Revord (Young Sheldon)

legjobb vendégszereplő: Sterling K. Brown (Brooklyn Nine-Nine), John Malkovich (Billions), Jesse Plemons (Black Mirror)

DennyKeh - 2018. 12. 26. 14:51

legjobb 40+ perces sorozat:
– The 100
– Legends of Tomorrow
– Arrow

legjobb 20-30 perces sorozat:
– The Good Place
– Young & Hungry
– Light As A Feather

legjobb első évados sorozat:
– Titans
– YOU
– Tell Me A Story
+ Altered Carbon

legjobb nem amerikai sorozat:
– Humans
– Tidelands

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
– Stephen Amell (Arrow)
– Brenton Thwaites (Titans)
– Penn Badgley (YOU)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Ted Danson (The Good Place)
– Timothy Olyphant (Santa Clarita Diet)
– Jonathan Sadowski (Young & Hungry)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
– Marie Avgeropoulos (The 100)
– Caity Lotz (Legends of Tomorrow)
– Emma Roberts (American Horror Story: Apocalypse)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Kristen Bell (The Good Place)
– Emily Osment (Young & Hungry)
– Beth Behrs (The Neighborhood)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Paul Wesley (Tell Me A Story)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Skyler Gisondo (Santa Clarita Diet)
– Rex Lee (Young & Hungry)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Nathaly Alyn Lind (The Gifted)
– Jamie Chung (The Gifted)
– Danielle Campbell (Tell Me A Story)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– D’Arcy Carden (The Good Place)
– Aimee Carrero (Young & Hungry)
– Kim Whitley (Young & Hungry)

legjobb vendégszereplő:
– Cameron Monoghan (Gotham)
– Maya Rudolhp (The Good Place)

csicseri - 2018. 12. 26. 17:06

Nagy nehezen összeállt az idei listám:-)Lehet ha holnap küldeném más lenne. Majd meglátjuk mik lesznek azok amik bejutnak szavazásra is:-)

Legjobb 40+ perces sorozat:
Broen
The Blacklist
The Alienist

legjobb 20-30 perces sorozat:
Atypical
American Vandal
The middle

legjobb első évados sorozat:
Bodyguard
The Kominsky Method
Sacred games

legjobb nem amerikai sorozat:
Endeavour
C.B.Strike
Broen

legjobb animációs sorozat:
The Dragon Prince

legjobb magyar sorozat:
On the Spot
Testbeszéd
200 első randi

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow):
Jakupcsek plusz

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Richard Madden–Bodyguard-Sergeant David Budd
Daniel Brühl–The Alienist-Dr. Laszlo Kreizler
Shaun Evans-Endeavour-DC Morse

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
Gael García Bernal- Mozart in the Jungle-Rodrigo De Souza
Xolo Maridueña- Cobra Kai-Miguel Diaz
Keir Gilchrist -Atypical-Sam Gardner

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Sofia Helin-Broen-Saga Norén
Amrita Acharia-The good karma hospital-Dr.Roby Walker
Rachel Brosnahan-The Marvelous Mrs Maisel-Midge Maisel

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
Patricia Heaton-The Middle-Frankie Heck
Eden Sher- The Middle-Sue Heck
Gillian Jacobs-Love-Mickey Dobbs

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Ben Whishaw- Egy nagyon angolos botrány-Norman Josiffe
Leland Orser-Berlin Station-Robert Kirsch
Rufus Sewell -The Man in The High Castle- Obergruppenführer John Smith

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Kumail Nanjiani-Silicon Valley-Dinesh Chugtai
Nik Dodani -Atypical-Zahid
Joe Lo Truglio-Brooklyn 99-Charles Boyle

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Florance Pugh- The Little Drummer Girl-Charlie
Connie Britton–Dirty John-Debra Newell
Penélope Cruz-The Assassination of Gianni Versace: American Crime Storymint Donatella Versace

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Brigette Lundy-Paine- Atypical- Casey Gardner
Bernadette Peters- Mozart in the Jungle- Gloria Windsor
Suzanne Cryer-Silicon Valley-Laurie Bream

legjobb vendégszereplő:

ann86hu - 2018. 12. 26. 20:41

legalább említve legyen:
The End of the F***ing world :)

Eny - 2018. 12. 27. 11:42

legjobb 40+ perces sorozat:
A Million Little Things
Succession
Here and Now

legjobb 20-30 perces sorozat:
The Kominsky Method
Mom
Atypical
+The end of the f world
legjobb első évados sorozat:
God friended me
Sorry for your loss
Castle Rock

legjobb magyar sorozat:
egyet sem néztem még(sajnos)
legjobb nem amerikai sorozat:
Bodyguard
Alias Grace
Schitt’s Creek

legjobb animációs sorozat:
We bare bears
legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb):-

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb):-

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Darren Criss(American Crime Story))
Harry Treadaway(Mr Mercedes)
Jeremy Strong ( Kendall- Succession)
+Kieran Culkin( Roman- Succession)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
Michael Douglas(The Kominsky Method)
Keir Gilchrist(Atypical)
Alan Arkin (The Kominsky Method)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Rachel Brosnahan(MIDGE- The marvelous Mrs Maisel)
Alex Borstein(Susie M.- The marvelous Mrs Maisel)
Sarah Gadon(Alias Grace)
+
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
Alison Janney(Mom)
Brigette Lundy -Paine(typical)
Elisabeth Olsen(Sorry for your loss)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Brian Cox(Logan – Succession)
Nicholas Braun(Greg – Succession)
Matthew MacFadyen(Tom- Succession)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Jovan Adepo (Sorry for your loss)
Nik Dodani (Atypical)
Skyler Gisondo(Eric – Santa clarita diet)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Justine Lupe (Holly- Mr Mercedes)
Holland Taylor(Ida- Mr Mercedes)
Yvonne Strahovski (The Handmaid’s Tale)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Emily Hampshire (Shcitt’s creek)
D’Arcy Carden (The Good Place)
Haley Ramm( Light as feather)

legjobb vendégszereplő:
Judith Light (American Crime story)
Danny DeVito (The Kominsky method)

csb - 2018. 12. 27. 12:27

A The End of the F***ing World 2017-es.

Snoopyzit30 - 2018. 12. 27. 13:44

Az Alias Grace is 2017-es.

berc00 - 2018. 12. 27. 22:45

Who is America!!!

ann86hu - 2018. 12. 27. 23:53

@csb: igazad van, köszi! A netflixes idei megjelenése +idei kritika zavart meg.. kár!

Tiger27 - 2018. 12. 28. 11:18

a legjobb 40+ perces sorozat: The Bodyguard, Better Call Saul, Éles tárgyak

a legjobb 30 perces sorozat: Cobra Kai, Homecoming, The End of the fucking world

legjobb nem amerikai sorozat: The Bodyguard, Broen, Patrick Melrose

a legjobb első évados sorozat: Cobra Kai, The Bodyguard, Happy!

a legjobb magyar sorozat: Aranyélet

jessm - 2018. 12. 28. 11:19

legjobb 40+ perces sorozat:
Resident
The Marvelous Mrs. Maisel

legjobb 20-30 perces sorozat:
The good place
Splitting up together

legjobb első évados sorozat:
Sharp Objects
9-1-1

legjobb nem amerikai sorozat:
Victoria
Medici: Masters of Florence
Poldark

legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb):
Volt egyszer egy Vadkelet

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Stephen Amell (Arrow) s07

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Gina Rodriguez (Jane virgin)
Rachel Brosnahan (The Marvelous Mrs. Maisel)
Amy Adams (Sharp objects)
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
Kirsten Bell (Good place)

Tiger27 - 2018. 12. 28. 11:22

a legjobb 40+ perces sorozat: The Bodyguard, Better Call Saul, Éles tárgyak

a legjobb 30 perces sorozat: Cobra Kai, Homecoming

a legjobb újonc: Happy!, The Bodyguard, Cobra Kai

a legjobb magyar : Aranyélet

a legjobb nem amerikai sorozat: The Bodyguard, Patrick Melrose, Broen

Hououin Kyouma - 2018. 12. 28. 14:06

legjobb nem amerikai sorozat: Steins;Gate 0

legjobb animációs sorozat: Steins;Gate 0

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Mamoru Miyano (Steins;Gate 0), Tomokazu Seki (Steins;Gate 0)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Kana Hanazawa (Steins;Gate 0), Sayuri Yahagi (Steins;Gate 0), Yukari Tamura (Steins;Gate 0)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Youji Ueda (Steins;Gate 0)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Asami Imai (Steins;Gate 0)

:DDDD

legtornasz - 2018. 12. 28. 15:49

Feltűnt, hogy a legjobb animációs sorozatok között a Family Guy eddig csak egyetlen javaslatot kapott. Szerintem talán az egyetlen, ami az évadok folyamán nem vesztett a minőségből, az S16 is fenomenális volt.

legtornasz - 2018. 12. 28. 15:50

..jav: egyetlen említést

Snoopyzit30 - 2018. 12. 28. 18:23

@legtornasz

Tök mindegy, hogy ide ki mit ír, az ne tévesszen meg, csak az e-mailes szavazás számít. Nagyon sokan nem írnak ide semmit, csak elküldik e-mailen a szavazatukat (ismerek ilyet kapásból 4-et). Szóval lehet, hogy a Family Guy már vagy 100 szavazatot kapott csak te azt itt nem látod.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz