login |

Imposters: a 2. évad – írta heidfeld

2018. 12. 27. 14:50 - Írta: vendegblogger

3 hozzászólás | kategória: kritika,

Kellemes meglepetés volt az Imposters első évadja. Bár színészi teljesítmények nem verték le a csillagokat, hétköznapi, kedvelhető szereplőket és fordulatos eseményeket szállított a Bravo szélhámosos sorozat, amit a főszereplő, Inbar Lavi kisugárzása, lazán fogyaszthatóvá tett. És őszintén: Kinek nem törték még össze a szívét?

Sokan nem kapunk igazi magyarázatot a kérdés kapcsán a miértekre, és gondolom, azért szeretjük tudni a kiváltó okokat, így könnyű volt azonosulni a három “amatőr “idiótával. Mondanom sem kell, hogy épp ezért is lelkesedéssel vártam a második évadot, de az sajnos némi csalódást okozott. Az okaival és néhány részlettel folytatnám a tovább mögött spoileresebben.

Meg kell vallanom, hogy bár Inbar Lavi szerintem is nagyon vonzó, de valahogy sosem éreztem meggyőzően játszó színésznek, helyenként inkább tűnt álmosnak, mint depressziósnak. Érezhették ezt a készítők is, mert gyorsan váltottak

Maddie ki akart szállni, némileg megtörten tekintett vissza a múltba. Intézetbe menekült, ahol egy szőke csaj, és egy terapeuta próbált segíteni, majd pedig a három, egyre profibb szélhámosunk Mexikóban kötött ki, ahol Ezra szerelembe esett – más kérdés, hogy vissza kellett térniük a Doktor, illetve egy nagyon értékes gyűrű miatt. Ezra dolgainak erőltetése csak Rosa érkezése miatt volt érdekes, aki nagyon temperamentumos, lendületes, vonzó karakter lett.

Megismertük Jules nővérét is, aki csak pár részt kapott, de mellette említhetném Aaron Douglas, Abby Miller vagy Uma Thurman karaktereit, akik kimondottan sokat lendíthettek volna a sorozaton, ha több játékidőt kapnak… (Azt sem igazán értettem, hogy Marienne Rendón karaktere, Jules miért szorult ennyire vissza a második évadban.)

Sajnos a remek első évad után a második szezon csak az utolsó részekre találta meg igazán hangulatát, ritmusát. A 2×09 például egészen kiválóan sikerült, de ez eső után köpönyeg volt, a nézők jó része addigra már lemorzsolódott, így a kasza nem is volt annyira meglepő.

Szívesen megnéztem volna egy harmadik évadot is, de ezúttal egyértelműen a készítők valahol maguknak is köszönhetik ennek elmaradását. Ha nem húzták volna elő feleslegesen az Ezra/Maddie-dolgot, akkor talán más hangulatban beszélnénk erről a szezonról. Arról nem is beszélve, hogy hiába szerethető a karakterek nagy része, nem fér a fejembe, hogy miért megint a legunalmasabb kapcsán dobták be az évad végi, nagy lehetőséget?

Az első évad erős 7,5/10-e után az S2 is megvolt egy sima 6,5/10, de túl sok 6 pont körüli sorozat van, és az Imposters kezdése után mindenre számíthattunk, csak arra nem, hogy visszasüllyed az átlagba. Kár érte.

3 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2018. 12. 27. 16:04

A második évad akkora csalódás volt, hogy végig se néztem. A 2×05 vagy 2×06-nál kiszálltam, és onnantól csak olvastam az összefoglalókat. Kár érte, az első évad nagy kedvencem volt.

Snoopyzit30 - 2018. 12. 27. 17:18

Az első évadot én is szerettem, de nálam már a 2×01-nél kipukkant és nem is volt kedvem tovább nézni. Némely sorozat egyszerűen 1 évados, nem kellett volna erőltetni a folytatást.

sorozat/gyilkos - 2018. 12. 27. 17:24

Régi sorozatos szokás szerint egy évadra volt csak meg a koncepció, az egyben is volt. A folytatáshoz hajszálpontosan kell tudni mitől működik az anyag, mi a váza, amire új ruhát lehet húzni.. Hát itt sem tudták.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz