login |

Charmed: lepihent az 1. évad – írta -T

2019. 01. 03. 18:50 - Írta: vendegblogger

5 hozzászólás | kategória: kritika,

Hol is kezdjem?

Talán egy kis visszatekintéssel az eredeti szériára, amit az utóbbi időben elég sokat emlegettünk, mert idén volt 20 éves – vagy épp a reboothoz való hasonlítás miatt. De azt kell mondanom, hogy hiába van ez az új Charmed, a régi sorozatot semmi sem pótolhatja. Még akkor sem, ha a most tárgyaltról sem tudok túl sok rosszat mondani.

A pilotot már kitárgyaltuk. Nagyon kapkodós, esetlen, kiszámítható volt, viszont a folytatás részről-részre egyre jobb lett. Az eredeti sorozathoz hasonlóan az új változatnak a hangvétele is könnyed és szórakoztató. Míg az első néhány rész az alapozásra ment rá, arra elég volt, hogy mindhárom testvér megkapja a maga sztoriját és megkedvelhessük őket együtt és külön-külön is.

Az első 9 részben több kérdést is felvetettek a készítők, amikre még nem kaptunk választ, de mindenképpen izgalmasnak ígérkezik a válaszkeresés. A tovább mögött folytatom spoilerekkel az első félévad kapcsán.

Egyedül a középső testvér kapcsán éreztem, hogy „kicsit” kilóg a lóláb, mert eleinte valahogy nem éreztem a színészt odavalónak a másik kettő mellé, de aztán sikerült megkedvelnem. Ennek lehet köze a történetszálához, de ahhoz is, hogy a társai között jobban működik a kémia.

Természetesen mindhárom testvér kapott románccal fűszerezett szálakat, de ezeket elképesztően jól kezelték az írók, nem éreztem egyik esetben sem, hogy a dráma az akció rovására menne.

Amit pozitívumként még mindenképpen szeretnék kiemelni, az a heti démonokhoz kapcsolódik: míg az eredeti Charmed első néhány évadjában mindhárom boszi kellett egy-egy démon elűzéséhez, itt már többször előfordult, hogy nem kellett az összes lánynak jelen lennie, ahogy arra is volt példa, hogy külön-külön más gonosz erők után eredtek.

Azért pedig mindenképp jár a plusz pont jár, hogy nem próbálják másolni az eredeti sorozatot, hanem saját gonoszokat kreálnak. És a démonok „háttérsztoriját” is megismerhettük. Ugyancsak dicséretes, hogy a mellékszereplők sem csak azért vannak jelen, hogy kitöltsék az üresjáratokat. Ha nincs szükség rájuk, akkor részekre is képesek hanyagolni őket, ami miatt szintén nincs okunk panaszkodni.

Jelenleg az egyetlen unszimpatikus szereplő számomra Charity, a fényőrzők feje. Lehet, hogy a színésznő stílusa irritál, de számomra teljesen felesleges a jelenléte. Még akkor is, ha a későbbiekben egy esetleges románc alakulhat ki közte és Harry között.

Az abszolút kedvenc epizódom a téli szünet előtti finálé volt. Nemcsak azért, mert vicces volt, de tele is pakolták váratlan fordulatokkal, ráadásul az addig levegőben lógó szálak összeértek. A lányok a karácsonyra készültek Harry-vel, miközben Mel beépült az Arcana Boszorkányok közé, hogy információhoz jusson az anyjuk halálával kapcsolatban.

Don’t worry, Harry. No one wants to take these bitches down more than I do.

Macy úgy döntött, hogy „bátor” lesz és közel engedi magához Galvin-t, akivel se veled se nélküled kapcsolata most sem bontakozhatott ki. Maggie pedig Parker-rel készült romantikázni, akiről még nem tudta, hogy a teljesen démon bátyjával az erejüket akarják. Valahol itt vette kezdetét a rész, aminek a sztorija mondhatni majdnem tökéletesen lett levezetve. 

Santa’s gonna make you pay.

Vajon mi lesz Parker (a félig ember/félig démon) és Maggie sorsa? Milyen gonoszság lakozik Macy-ben? Sikerül a démonoknak feltámasztani Minden Gonoszak Forrását? Ki ölte meg a lányok anyját? Hova tűnt Harry? Hogy fog Galvin reagálni, most, hogy tudja a lányok boszorkányok?

Ha már csak ezeket a felvetett kérdéseket tekintjük, azt gondolom, hogy mindenképpen izgalmas részeknek nézünk elébe. És csak remélni tudom, hogy a sorozat folytatja a szárnyalást és nem fog elhasalni a későbbiekben sem.

Az őszi-téli részekre nyugodt szívvel tudok adni 7/10-et, a finálé pedig simán 9/10 volt nálan.

5 hozzászólás Ne habozz!

f1matt - 2019. 01. 03. 22:21

“az eredeti Charmed első néhány évadjában mindhárom boszi kellett egy-egy démon elűzéséhez, itt már többször előfordult, hogy nem kellett az összes lánynak jelen lennie”

Pont itt érzem a legnagyobb hiányosságot személy szerint.. Túl könnyűek a démonűzések, főleg ahhoz képest, hogy még kezdők. – semmi bénázás, pedig ezt várná az ember.

Plusz a hármak dolognak is pont ez a lényege és nem csak a három nővér közti kötelékről. Egy kicsit több rész kellene ahol mind testvér, mind boszorkányként össze kell tartaniuk. Végül is “the Power of Three will set us free”.

pilotot leszámítva, egészen nézhető sori lett.
6/10

Necridus - 2019. 01. 03. 23:13

Az előttem szólóval értek egyet, kéne még egy kevés bénázás, training, és hogy együtt erősebbek. De egyébként teljesen nézhető, élvezetes sorozat. Kár, hogy csak most pótoltam, mert eddig azt gondoltam, hogy megy a többi “na majd egyszer, ha nem lesz jobb” közé.

-T - 2019. 01. 04. 08:01

Egyetértek veletek is. De ha azt nézzük, hogy az eredetiben nem volt állandó fényőrük, aki minden lépésükben segítette őket – az első 2 évadban -, itt meg lényegében 2 is van, akkor érthető, hogy miért nincs annyi bénázás, nem?

MrZed - 2019. 01. 05. 14:45

Bevallom, egy kicsit csalódott vagyok.
Az eredeti Charmed szereplői kimagaslóan jók voltak (még ha a sztori bugyután bárgyúra is sikeredett rendszeresen, a színészi munka kihúzta a csávából)
Valamint egyedi karakterek (színészileg, emberileg, …)

Itt, hát, hogy is mondjam szépen … gyenge.
Egyedül az idősebb lány, meg a fényőrük aki fel tud mutatni valamit. A két fiatalabb lány mintha egy béna tinisorozatból csöppent volna (karakter és színészi teljesítményre is).

Ránézésre Alyssa Milano-nak (eredeti legfiatalabb lány) egymaga több éves filmes karrier lehet a háta mögött és több siker ( kezdve ’85-Kommandó … ), mint itt a teljes stábnak együttvéve.

Szóval szerintem nagyon el lett rontva a szereplőválogatás.
Az eredi szereplők nőies nők voltak. Ezek 2 kiló sminkkel sem.
És hogy miért kellett latino + afro-karibi-kaukázusi + afro-kaukázusi trió mint ÉDESTESTVÉR (még a vaknak is szúrja a szemét) … ez már nekem túl PC.
Pláne a közelmúlt botrányai tükrében, pl amikor nem japán játszotta volna el a japán szereplőt.

pherdi - 2019. 03. 20. 12:37

A történet és a szereplők elég érdekesek számomra de a kidolgozás illetve inkább annak a hiánya nagyon zavar. Mind a három lánynak folyton teljesen külön álló történetet próbálnak minden részbe belesűríteni ezért összecsapott az egész. A démonok kidolgozása és Harry teleportálása borzalmas lett az eredeti milliószor jobb volt.Az sem igazán értem hogy a lányoknak gyakorlatilag mindenre van valami varázslatuk az árnyak könyvet alig veszik elő. Az egyetlen dolog amit szeretek a story-ban az Maggie és Parker kapcsolata ez az egy kapcsolat amiben van őszinteség és kémia..

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz