login |

JAws 2018: Legjobb női főszereplő (40 perces sorozat)

2019. 01. 06. 19:23 - Írta: DennyKeh

14 hozzászólás | kategória: szavazás, , , , , , ,

Elérkeztünk a JAws egyik legérdekesebb kategóriájához, ahol a változatosság dominál évről-évre. Nagyon érdekes dolog történt, ugyanis hosszú évek óta először fordul elő, hogy nincs egyetlen olyan színésznő, aki évről-évre befért a legjobbak közé, ez utoljára Tatiana Maslany-nak sikerült zsinórban ötször, aki három 3. és két 2. helyet ért el.

2007: Kristen Bell | 2008: Evangeline Lilly | 2009: Yvonne Strahovski | 2010: Yvonne Strahovski | 2011: Claire Danes | 2012: Jennifer Carpenter | 2013: Claire Danes | 2014: Claire Danes | 2015: Krysten Ritter, | 2016: Evan Rachel Wood | 2017: Carrie Coon

Tavalyról Nicole Kidman igazoltan van távol, ugyanis a sorozata tavaly nem tért vissza a képernyőre, Carrie Coon idén a The Sinnerben mutathatta meg a tehetségét, de ez nem volt elég, hogy a dobogó közelébe is kerüljön – vagy csak ennyire nem nézik itthon a sorozatot? Tatiana Maslany a sorozata befejeztével érthetően nem szerepel listánkon. A tavalyi újoncok egy nagy sikerű sorozatból kerültek be a legjobbakba, Katherine Langford szinte szavazatot is alig kapott idén, a Elisabeth Moss pedig a The Handmaid’s Tale-ből épp hogy lecsúszott a döntőről, ugyanis hetedikként zárta a szavazást.

Idén rengeteg jobbnál jobb újonccal volt dolgunk, így nem meglepő, hogy a legjobb 6-ba három “friss arc” is bekerült. Emma Stone a szélesvászonról átugorva leforgatta első komolyabb sorozatát, a Maniac-et, ami hatalmas közönségsikert aratott, így nem esik nehezünkre elhinni, hogy felkerült a neve eme listára, de ugyanez elmondható Amy Adams-ről és a szériájáról, a Sharp Objects-ről is. És itt van még a harmadik újoncból, a Killing Eve-ből érkező Jodie Comer is, aki annyira már nem új arc a sorozatok világában, mint az előbb említett két hölgyemény.

Megtört a jég, és Viola Davis végre kapott elegendő szavazatot, hogy bekerüljön a krémbe, ami érdekes, ugyanis a How to Get Away With Murder mára már nem olyan népszerű a junkie-k körében, mint egykoron volt. Szintén veterán sorozatból érkezett Keri Russell is, ugyanis a The Americans az utolsó évadjával jelentkezett idén, meglátjuk, több sikerrel jár-e, mint párja a legjobb férfi 40 percesben. És ne feledjük utolsó jelöltünket sem, aki az idei Emmy-díjas The Marvelous Mrs. Maisel-ből érkező Rachel Brosnahan.

Akárcsak tavaly, idén is új győztest aratunk, csak az a kérdés, hogy újonc sorozatból kerül-e ki, vagy a veteránoknak van-e annyi biztos nézőjük, hogy felrepítse őket az első helyre?

Legjobb női főszereplő (40 perces sorozat)

  • Amy Adams (Sharp Objects) (33%, 583 Votes)
  • Keri Russell (The Americans) (16%, 288 Votes)
  • Emma Stone (Maniac) (15%, 264 Votes)
  • Rachel Brosnahan (The Marvelous Mrs. Maisel) (14%, 247 Votes)
  • Jodie Comer (Killing Eve) (13%, 229 Votes)
  • Viola Davis (How to Get Away With Murder) (8%, 139 Votes)

Total Voters: 1,750

Loading ... Loading ...

14 hozzászólás Ne habozz!

turosz - 2019. 01. 06. 19:32

Amy Adams, Jodie Comer és Keri Russell sorozatát követem, közülük bármelyik meg is érdemelné a díjat. Egy hajszállal nálam Amy Adams a nyerő.

Alain Prosztó - 2019. 01. 06. 19:33

A hatásotokra épp most nézem a Killing Eve-t, és tényleg nagyon jó Comer. Meg ugye Amy Adams és Keri Russel… hajjaj.
De a szavazatom Brosnahané, nem volt kérdés.

Lea - 2019. 01. 06. 19:47

No love for Sandra Oh :( amúgy bitang erős kategória. Legyen Annalise.

heidfeld - 2019. 01. 06. 19:56

Tartózkodok a szavazástól.
Számomra kettő, nagyon emlékezetes alakítás volt, ebben a kategóriában.
Nazanin Bondiadi – Counterpart
Nadia de Santiago – Las Chicas del Cable
Utóbbi nyerte az évet.
Hihetetlen, mennyit változott a karaktere. a varázslatosan naiv, vidéki lány, kívánós feleség, karrierre vágyó nő, és a két testvér között őrlődő szerelmes. Lendületes könnyedséggel játszotta el, mindet.
Igazi élmény volt, amit csinált.

zolkó - 2019. 01. 06. 20:15

Jodie Comer, mert számomra újonc volt, mégis “a fal adta a másikat”, akkorát játszott.

A többiek is (egy kivétellel) mind nagyon jók voltak, Amy Adams és Emma Stone főleg, de Keri Russell és Rachel Brosnahan megérdemelten vannak itt.

Viola Davisről nem tudok mit mondani, már az első és számomra egyetlen végignézett) HTGAWM évadban sem bírtam igazán, sőt a második évadban történt kaszám is főleg az ő karaktere miatt történt, nem bírtam a bugyuta “fake” drámázását.

- 2019. 01. 06. 20:49

Caitriona Balfe??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Gevin - 2019. 01. 06. 21:08

nem gondoltam volna, hogy Amy Addams vezet. A Killing Eve-t lassan pótolom mondjuk.

Shifty - 2019. 01. 06. 21:31

úristen, Amy Adams… anno a kegyetlen játékok 2-ben ismertem meg (ami ugye sorozatpilot lett volna, csak berendelés helyett TV filmmé avanzsált). Nem tartottam nagynak, sőt… erre a Sharp Objectsben akkorát játszott, hogy a hideg kiráz ha eszembe jut. Kevesek tudnak úgy játszani a generációjából, ahogy ő.

Shannen - 2019. 01. 06. 22:15

HTGAWM-t nem nézek, a The Americans esetében 2 évaddal még le vagyok maradva, a The Marvelous Mrs Maisel idei évadát még nem láttam, a Maniac pedig a 4.rész óta pihen.

Így maradt Amy Adams és Jodie Comer.
Előbbinek már minimum két Oscarral a kezében kéne szaladgálnia, nyilván a Sharp Objects-ben is eszméletlenül jó volt.

Viszont Comert nem ismertem korábbról, szóval nekem talán ő volt az egyik legnagyobb felfedezettem, akkorát játszott a Killing Eve-ben, hogy csak pislogtam. Oké, tény, hogy hálás szerep alapból, de még így is magasan a legjobb része a sorozatnak, pedig Sandra Oh se semmi.

infinity - 2019. 01. 06. 22:25

Amy is jól játsza el a szerepeit, de nekem Jodie Comer a nyerő, mert valami brutálisan jó volt a killing Eve-ben! Eddig 3 sorozatban láttam és mindegyikben tökéletesen alakította a karakterét!

Carpeks - 2019. 01. 06. 23:37

A Maniac és a Killing Eve még vár a sorára, Viola Davis nekem sosem volt igazán szimpatikus, pedig nézem a HTGAWM-t, Amy Adams nagyszerű volt a Sharp Objectsben, Keri Russelt pedig szívesen látnám győztesen az egész Americans miatt, de ez a szavazat nálam gondolkodás nélkül Rachel Brosnahanra megy.

Lea - 2019. 01. 07. 02:51

Imádom Pattyt, de Amy annyira megérdemelte volna a GG-ot :) Jó, így is van neki elég… :)

Szula - 2019. 01. 07. 06:00

Amy Adams bebizonyította egy sorozatban is hogy miért van jelenleg is a legnagyobb hollywoodi színésznők között. Magasan verte a mezőnyt idén. Lassan tényleg ő lesz az új DiCaprio abból a szempontból hogy végre kiharcolnak neki is már egy Oscart. 5 jelölése volt már.

Adam9456 - 2019. 01. 07. 15:56

Három jelöltem volt Amy Adams, Keri Russell és Jodie Comer -mindhárman megérdemelnék de vėgül Amy Adamsre szavaztam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz