login |

Hírhétfő

2019. 01. 07. 09:18 - Írta: winnie

19 hozzászólás | kategória: hírek

 • Mai magyar premier: Agymenők 12. évad, A legendák hivatala 2. évad, Odaát 10. évad
 • Premier: Manhunt S1, Heartland S12 (vendégblogger?), Earth Odyssey with Dylan Dreyer S1, Digging Up Britain’s Past S1, The Greatest Dancer S1, Say Yes To The Nest S1, Air Disasters S11 (téli), Building Alaska S9, Eight Days That Made Rome S1, How Do Animals Do That? S1 Worst Cooks in America S15, Watch What Happens Live with Andy Cohen S16, Houdini’s Last Secrets S1, Ibiza Weekender S5, Dancing On Ice S11 + Finálé: Queen America S1 (vendégblogger?)
 • Magyar premier – Epic Drama: 02.23 Világok háborúja (The War of the Worlds) 1. évad
 • Magyar premier – Minimax: 01.13 Szilaj, a szabadon száguldó (Spirit Riding Free) 4. évad
 • Az először a második Star Wars-részben, az Empire Strikes Back-ben feltűnt IG-88-as robot (ő az) is szerepelni fog az élőszereplős sorozatban, a The Mandalorian-ben.
 • Nem hivatalos az infó, de Nicole Kidman azt mondta, hogy a Big Little Lies 2. évadja júniusban jöhet az HBO-ra.
 • Itt a tervezett CW-s Batwoman-sorozat állandó karaktereinek leírása. Természetesen álnevekkel, de a jellemzőkből képregényes oldalak arra következtetek, hogy Kate apja, Kane ezredes mellett kiemelt szerepet kapna a sorozatban a főhős ikertestvére és nemezise, Alice, valamint Renee Montoya, illetve Lucius Fox fia, Luke is. Valamint úgy vélik, hogy a hatodik karakter Better Kane lenne (alias Flamebird).
 • Egy kötelező cikk az Escape at Dannemora valódi történetéről, valamint a valódi “szereplők” összevetése a tévésorozatos változatukkal.
 • Alakul Roy Moore 95 millió dolláros pere a Who Is America? készítői ellen – benyújtották a keresetet, itt lehet elolvasni a dokumentumot.
 • A Hallmark Movies & Mysteries két új tévéfilmet mutat be januárban – nem tudom, hogy valamelyiket hosszabb távra, több részre tervezik-e: 01.20-án jön a Ruby Herring Mysteries: Silent Witness, aminek Taylor Cole a főszereplője, aki egy tévés riportert alakít, míg 01.27-én mutatják be a Mystery 101-t Jill Wagner és Kristoffer Polaha főszereplésével – előbbi egy amatőr krimikedvelő lesz.
 • A Google szerint világszinten ezekre a tévés produkciókra kerestek rá legtöbbször (vannak fura helyezések, de nem tudom, hogy mi volt a mérés metodikája – alapból nem szoktam kirakni a nevetséges torrentstatisztikákat vagy Netflix-es “nézettségeket”, de ezeket mégiscsak a Google adja ki, szóval…): 1. Story of Yanxi Palace (kínai), 2. Altered Carbon, 3. Love Destiny (thai), 4. Moty Patlu (indiai), 5. Roseanne, 6. The Haunting of Hill House, 7. Lost in Space, 8. Grande Fratello (olasz), 9. Segundo Sol (brazil), 10. Bodyguard.
 • 2017-hez képest 5%-kal nőtt az NFL tévés nézettsége. A délutáni FOX 2, a délutáni CBS 6, az NBC 6, az ESPN 8, a csütörtöki foci pedig 4%-os növekedést ért el.
 • Michael Hirst, a Vikings készítője beszél az 5×15-ös részről.
 • Shawn Ryan, a SWAT egyik készítője beszél a legutóbbi epizódról.
 • Vendégszerep: Patrick Warburton – The Orville, Brian Thomas Smith – The Big Bang Theory (megint) Dylan Walsh – Whiskey Cavalier (visszatérő), Ken Kirby – Grand Hotel (visszatérő),
 • Interjú: Neil Cross és Idris Elba (a Luther készítője, valamint a főszereplő), Stefan Arndt (a Babylon Berlin producere), a Good Trouble készítője és főszereplői,
 • Érdekességként a tartalmi mennyiség november végén az HBO GO-n: 241 sorozat (+ 64 gyereksorozat), 532 évad (+ 100 gyereksorozat évad), 5790 epizód (+ 2747 gyereksorozat epizód) + 846 folyamatosan rotálódó film, valamint 286 egyéb kategóriás tartalom.
 • Új sosorozat: Intelligence – Sky One, 6 rész, munkahelyi komédia, angol, készítő: Nick Mohammed, egy kormányzati kommunikációs központban játszódó sorozat egy hataloméhes nemzetbiztonsági ügynökről, aki egy alkalmatlan és tapintatlan számítógépes elemzővel az újonnan megalakított kiberbűnözés elleni csapatot alkotja. Főszereplő: David Schwimmer és Nick Mohammed.
 • Új sorozat: Spides – Syfy International, 8 rész, német, készítő: Rainer Matsutani, Eckhard Vollmar, Peter Hume, Carola Lowitz és Mark Wachholz, a Berlin-ben játszódó történet egy nőről szól, aki mindenféle emlék nélkül kómából tér magához, miután bevett egy rejtélyes drogot. Miközben megpróbálja kideríteni, mi történt vele, a rendőrség is nyomoz a droggal összefüggésben hozott tinik eltűnéseinek ügyében. Lassan feltárul egy földönkívüli összeesküvés, aminek a lényege, hogy a szintetikus szer segítségével próbálják az idegenek átvenni az irányítást a testünk fölött. És a főhős ennek felgöngyölítésében kulcsszereplő. Szereplők: Falk Hentschel, Florence Kasumba, Désirée Nosbusch, Damian Hardung, Susanne Wuest, Aleksandar Jovanovic, Branko Tomovic, Kimberly Leemans.
 • Új sorozat: Alma – Netflix, spanyol, készítő: Sergio G. Sánche, egy lányról, aki az osztálytársai életét követelő buszbaleset után amnéziásan ébred, sem a tragédiára, sem a múltjára nem emlékszik. A szülei idegenek számára, és az otthona titkokkal és rejtélyekkel teli. Mindeközben egyre gyanúsabb számára, hogy körülötte mindenki hazudik, olyanná próbálják formálni, amilyen sosem volt. Ebben a helyzetben kell felderítenie mi vezetett a balesethez, mielőtt végképp elveszti identitását.
 • A The Masked Singer-ben vendégzsűritagok lesznek idén: Joel McHale, J.B. Smoove és Kenan Thompson
 • A Marriage Boot Camp héten induló 14. évadja hip hop kiadás lesz és a Hip Hop Edition alcímet fogja viselni. A szereplő párok (ezek a rapper nevek!): Soulja Boy és Nia Riley, Waka Flocka és Tammy Rivera, Lil’ Mo és Karl Dargan, Jessica Dime és Shawne Williams, Lil’ Fizz és Tiffany Campbell

19 hozzászólás Ne habozz!

Qedrák - 2019. 01. 07. 11:29

Az idézőjeles Netflix-nézettségek alatt mit értesz? Keringenek róla nem hivatalos statisztikák?

juhaszvik - 2019. 01. 07. 11:35

“2017-hez képest 5%-kal nőtt az NFL tévés nézettsége”

nem úgy volt, hogy egyre kevesebben néznek focit? vagy ez most százalékpont akar lenni, esetleg egy nézettségi arányszám?

juhaszvik - 2019. 01. 07. 11:37

Qedrák: biztos arra gondol, hogy a saját maguk (netflix) által mért és kiválogatott statisztikák mennyire megbízhatóak, mennyire lehet figyelmen kívül hagyni azt, hogy valamire rá akarnak világítani velük.

winnie - 2019. 01. 07. 11:38

juhaszvik: gondolom, épp azért nőhetett, mert előző évben csökkent, és volt honnan nőni.

kiskiraly - 2019. 01. 07. 11:41
winnie - 2019. 01. 07. 11:44

Qedrák: leginkább a parrot analytics méréseit szokták sajtótermékekben felkapni, és mindenki készpénznek veszi, hogy a daredevil vagy más milyen nézett úgy, hogy közben az analitikáról említést sem tesznek.

amikor múltkor körülnéztünk a parrot honlapján nagyjából az derült ki, hogy a globálisnak hivatkozott eredmények eléggé korrelálnak a social jelenléttel (legalábbis fura volt látni magyarországot a star trek discovery kapcsán valami per quota alapján az élvonalban van, illetve, hogy amerikában az STD-t hozták ki több héten legnézettebbnek, amikor az egy, a netflixhez képes apró szolgáltatáson megy.)

https://www.parrotanalytics.com/

nyilván az adataik a metodikájuk alapján értelmezendők, most közzétettek egy 3. negyedéves jelentést, ami valamire alapozva van, csak nem tudom, hogy azok az alapok jók-e bármire is.

winnie - 2019. 01. 07. 11:47

Demand Expressions

Total audience demand being expressed for a title, within a market.

Characteristics of Demand Expressions

They measure actual, expressed demand. Parrot Analytics
does not use panel data.

They encompass demand expressed by audiences from a multitude of sources, weighted by importance.

Parrot Analytics captures cross-platform audience demand for content around the world. Audience demand reflects the desire, engagement and viewership, weighted by importance; so a stream/download is a higher expression of demand than a passive impression or a comment

Consumers express their demand for content through various “demand expression platforms” including:

Video Streaming Platforms
Social Media Platforms
Photo Sharing Platforms
Blogging & Microblogging Platforms
Fan & Critic Rating Platforms
Wikis & Informational Sites
Peer-to-Peer Protocols
File-Sharing Platforms

vbalazs91 - 2019. 01. 07. 12:35

Nem rossz az HBO GO, csak nem tudnám az Aranyélet így készült videója miért nem elérhető már… Nem értem a logikát.

winnie - 2019. 01. 07. 12:44

ó, pedig azt én is terveztem, hogy megnézem. megkérdezem, hogy mi a helyzet vele.

vbalazs91 - 2019. 01. 07. 12:53

Az jó ötlet, köszi!

Enzo - 2019. 01. 07. 14:33

Ja, az Aranyélet dokut levették, rémlik hogy december végén már ott volt rajta az “Utoljára” címke.
Amúgy igazán lehetne egy ilyen kategória is, hogy egyben meg lehessen nézni, mik kerülnek le hamarosan.

Kissur - 2019. 01. 07. 15:34

Odaát 10.évadához van bármi promó anyag az RTL-től? Vagy már nem is reklámozzák, csak a szerződés miatt lenyomják?

winnie - 2019. 01. 07. 15:50

nem is néztem meg, de éjszakait nem nagyon szoktak reklámozni, mert minek.

kiskiraly - 2019. 01. 07. 15:58

Itt a monológ a Golden Globe-ról
(vissza rickyt!)

kiskiraly - 2019. 01. 07. 15:59

a link pedig:
https://www.facebook.com/nbc/videos/2104150696297215/

NBC tavalyitól eltérően geoblokkolta a videókat.

Desmond Wallace - 2019. 01. 07. 16:23

Az Odaáttal ennyire foglalkozik az RTL:
http://rtl.hu/sorozatklub/duplaresszel-ter-vissza-az-odaat-az-rtl-klubra

Ebből kiderül, hogy 1:00 már hajnalnak számít. :)

“Kedd hajnalban, 01:00-kor dupla résszel jön az Odaát 10. évada!”

Elijah - 2019. 01. 07. 16:37

Megnéztem Netlfixen, és a következő sorozatok/évadok tűntek el a kínálatból az elmúlt egy hét alatt:

The Divide
Dexter
The Tudors
Winx Club
The Returned
Penny Dreadful (1. évad)
Elementary (1-2. évad)
Under the Dome (1-2. évad)

Utóbbi három esetében nem tudni pontosan, hogy miért vették le az említett évadokat, de még talán visszatérhetnek. Tekintve, hogy egyre több felhasználó ír a Netflixnek emiatt.

+ van egy újabb ismert Netflix Original-premier:
2018. január 31. Pose (1. évad)

Stewie - 2019. 01. 07. 17:59

Szombaton ha minden igaz, akkor a Comedy Central Family elkezdi adni a Baby Daddy 6.évadát dupla résszel, legalább is a port.hu-n már ki van rakva, és a csatorna facebook oldalán is leírták kommentben

Qedrák - 2019. 01. 07. 22:11

@winnie: Köszi. Megnéztem a PA honlapját, és érteni vélem az aggodalmadat. :)
Ha jól látom a knowledge base-ben kb. le is írják, hogy mit mérnek, (pl. mi az a demand expressions per capita), stb. “Demand Expressions do not strictly correspond to a physical interpretation: They are not the same as the number of people interested in or related to a given title.”

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz