login |

Hírszerda

2019. 01. 09. 09:05 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: hírek

 • Premier: Catastrophe S4 (vendégblogger?), Project Blue Book S1, Good Trouble S1 (vendégblogger?), The Haves and Have Nots S6, Living The Dream S2, Carl Weber’s The Family Business S1 (téli), Schitt’s Creek S5 (vendégblogger?), Silent Witness S22 (vendégblogger?), Cavendish S1. Building Off the Grid S6 Rip Off Britain Holidays S7, Wheeler Dealers S15, Inside the Ambulance S7, The Farmers Country Showdown S3, Chris Tarrant Extreme Railways S5, Great American Railroad Journeys S4, How To Lose Weight Well S4, Jack and Dani Life After Love Island S1, Ellen’s Game of Games S2, What on Earth? S5, How The Universe Work S7, Making Marvels S2, Legend Hunter S1, Finding Your Roots S5, Garage Rehab S2, Lindsay Lohans’s Beach Club S1 + Finálé: Manhunt S1, We’ll Meet Again S2
 • (A truTv a “ma” 2. évadjára visszatérő I’m Sorry-t promózandó a YouTube-on élőben ad első évados részleteket – talán érdemes belenézni, hátha másnak is bejön annyira, mint nekem.)
 • Magyar premier – HBO GO: 01.21 SMILF (SMILF) 2. évad – már tegnap, 01.08-án felkerült az HBO GO-ra, a kinti tévés premier előtt, akárcsak a Black Monday – 1×01
 • Magyar premier – HBO3: 02.10 Modern család (Modern Family) 10. évad
 • Magyar premier – Minimax: 01.15 Dínószakik (Dinotrux) 8. évad
 • Még van pár jegy (29, azt hiszem) a ma esti Bill Burr-standup estre, ha valakit érdekel. (Miután Anthony Jeselnik nem vonzott be annyira sok nézőt, itt meglehet a teltház, ami elég durva.)
 • (Amerikában végül az elnöki beszédet egy demokrata válasz is követte, így a CBS elhalasztotta az FBI és az NCIS: New Orleans új részét, az NBC az Ellen’s Game of Games-t, míg az ABC leadta a teljes programját a politika után, de minket ez annyira nem érint, mert Kanadában szinte minden lement, bár talán az FBI nem, mert annak nem látom az új részét még. UPDATE: Már az FBI is kijött.)
 • Nem meglepetés, de a Fear The Walking Dead 5. évadja több évvel a The Walking Dead S9 előtt fog játszódni.
 • Az Amblin Television megvásárolta Akira Kuroszava klasszikus filmjének, a Rashomon-nak (itthon: A vihar kapujában) tévésorozatos adaptációs jogait. A terv az, hogy egy rejtélyközpontú thrillert készítsenek belőle, mely 10 részének mindegyike egyetlen eseményt mesélne el különféle nézőpontokból. (Azt hiszem, hogy mostantól nincs is jobban várt sorozatom, tekintve, hogy minden idők egyik legjobbja a Boomtown volt, aminek minden epizódja épült fel erre a motorra.)
 • A változtatások listája az A Series of Unfortunate Events könyvváltozatához képest a sorozatban.
 • Lily James nem lesz benne a Downton Abbey-mozifilmben, mint kiderült, azért, mert nehéz volt időt találni arra, hogy egy kis mellékszerepben jelen legyen, így Julien Fellowes úgy döntött, hogy jobb, ha a karakterét, Lady Rose-t, Amerikában hagyják.
 • Az Apple komoly pénzt fizetett ki a Peanuts jogaiért a DHX Media-nak, ami révén új sorozatot, különkiadást és rövidformátumó tartalmat készíthet. Ez a Charlie Brown, Snoopy és a többiek brancsa.
 • A Hulu-n 2018-ban a legnépszerűbb jogi sorozat a Law & Order: SVU volt, mely több, mint 258 millió epizódmegtekintést hozott.
 • A Grace and Frankie 5. évadja 01.18-án kezd a Netflix-en.
 • A legnézettebb tévésorozatok Németországban, 2018 (nem mini, legalább 3 részesek) – teljes lakosság: 1. A hegyi doktor (ZDF) 6,7M, 2. Der Staatsanwalt (ZDF) 5,7M, 3. Az öreg (ZDF) 5,3M, 4. Lena Lorenz (ZDF) 5,2M, 5. Te szent ég! (Das Erste) 5,2M, 6. Die Chefin (ZDF) 5,1M, 7. A hegyimentők (ZDF) 5,1M, 8. Die Kanzlei (Das Erste) 4,8M, 9. In aller Freundschaft (Das Erste) 4,7M, 10. Der Kriminalist (ZDF) 4,7M – a Tetthely 10M-s nézettségével persze verhetetlen, de alapvetően elég rendszertelen a sorozat, hol heti, hol két heti, hol kevesebb, hol több, és egyébként is filmként hivatkoznak az epizódokra, ami elég sok van egy évben.
 • Rainn Wilson, a Star Trek: Short Treks: The Escape Artist rendezője és főszereplője beszél az epizódról.
 • Egy cikk arról (sok szakember megszólalásával), hogy miképp kezdenek egyre inkább felérni a tévés különleges effektusok a mozis színvonalhoz.
 • Vendégszerep: Ken Jeong – The Kids Are Alright, Katrina Lenk – The Village (visszatérő), Charles Dance – The Crown, Zach McGowan – FBI,
 • Interjú: Cary Fetman (a The Bachelor stylistja), Penny Johnson Jerald (Dr. Finn – The Orville), Kerri MacDonald (a The Frontier egyik írója),
 • Az RTL Klub biztos a formátum megváltoztatása eredményeként fogja elkönyvelni, hogy az X-Faktor élő show-inak átlagos nézőszáma 19%-kal emelkedett a tavalyihoz képest 18-49-ben, ami elismerésreméltó, a döntőt pedig már 29%-kal nézték többen a 2017-esnél.
 • Pilotszkript: Exit Plans – HBO, komédia, készítő és főszereplő: Timothy Simons, az öngyilkosságban való segédkezésről, vagyis az asszisztált öngyilkosságról, amit amikor 2019-ben legalizálnak, egy férfi vállalkozást nyit Kaliforniában, hogy embereket segítsen át a túlvilágra, miközben persze megpróbálja egyben tartani saját, szétesőfélben lévő életét.
 • Új sorozat: Selena: The Series – Netflix, készítő: Moisés Zamora, Selena Quintanulla, az egyik legikonikusabb mexikói popsztár életének tragikus történetéről, mindez egy coming of age sztoriba ágyazva egy fiatal lányról, akinek álmai valóra válnak, miközben szívszaggató és hatalmas változásokat előidéző döntéseket kell hoznia családjával együtt.
 • Az NBC berendelte a Days of Our Lives 55. évadját.
 • A VH1 újabb szintet lépett a hozzátartozós dokureality-k terén (ezek a gazdagember feleséges, sportolófeleséges, rapperfeleséges, maffiafeleséges darabok), a most elindított Cartel Crew-ban kartelltagok leszármazottjainak életét követik, többek között a neves Cocain Grandmother fiáét.

12 hozzászólás Ne habozz!

Ace - 2019. 01. 09. 09:27

winnie: küldtem írást a Short Treks: The Escape Artist-ról ;) köszi

winnie - 2019. 01. 09. 09:33

én köszi!

dochollywood - 2019. 01. 09. 09:58

A normál előzetes mellé a Sex Education kapott egy karakterekre fókuszáló trailert is:

https://www.youtube.com/watch?v=NacdU20UM1o

(az első kritikák elég biztatóak)

Kati néni - 2019. 01. 09. 10:27

Ahhoz képest, hogy a ZDF jóval kevesebb pénzből gazdálkodik, mint az ARD, nem is olyan rossz. És egyik kereskedelmi tévé sem került be a TOP10-be sorozatokkal. Hm. Egyébként itt, Németországban még mindig sokan szennyként tekintenek a kertévékre, az este azzal kezdődik, hogy hétkor megnézik a ZDF-en a heute nevű híradót vagy 8-kor az ARD-n a Tagesschaut.
Az Um Himmels willennek külön örülök, hogy a negyedik, amikor magyarul adták az első pár évadot, jókat szórakoztam rajta.
Havi 17 euróba kerül a közmédiaadó. Azt leszámítva, hogy a sorozataik általában sterilek, érzelmek nélküliek és önismétlőek és a BBC nyomába sem érnek, sokszor minőségi műsorokat tesz le a két nagy köztévé az asztalra, a hét regionális csatornán mindig megy valami érdekes magazin, riport vagy doku. Otthon pedig…
A Sat1-on besült a tavaly ősszel indított napi szappan, hiába próbálkoznak már vagy 20 éve, mindig szerencsétlenül járnak a műfajjal, egyedül az RTL által nekik gyártott Verliebt in Berlin jött nekik össze.
Az is megérne egy misét, hogy mennyire átalakultak a médiafogyasztási szokások bő egy évtized alatt. A fiatalok már nem is néznek szinte lineáris tévét. A kereskedelmi tévék lineáris műsorai szenvednek (az RTL-en nem volt ritka, ha 20 óra előtt összeszedtek esténként 7-8 millió nézőt, ma örülnek a 2-nek).

dochollywood - 2019. 01. 09. 10:57
gromit - 2019. 01. 09. 10:59

a német nézettségnél hiányoltam pl a Babylon Berlint, ami ugye most (mármint 2018 ősszel) ment először országos adón Németországban…

és tényleg, kenterbe vágta az összes fent idézettet: 7,83 millióan nézték a nyitányt szeptember végén, ráadásul úgy, hogy 3 részt adtak egyszerre, és ez a nézettség az egész blokkra vonatkozik
(ld pl itt)

vagy a “nem mini” kitétel úgy értendő, hogy csak a generikus epizodikusokat számolták össze, és ez meg mininek számít, vagy hogy?

kiskiraly - 2019. 01. 09. 11:37

Google alapján fordítottam, tehát lehet benne értelmezési hiba :)

vagy a “nem mini” kitétel úgy értendő, hogy csak a generikus epizodikusokat számolták össze, és ez meg mininek számít, vagy hogy?

Igen és a sorozatnak átlagnézőszámát nézték egy évad alapján.

Itt a forrás:
https://www.dwdl.de/magazin/70329/tvhits_2018_die_meistgesehenen_sendungen_des_jahres/page_1.html
(azóta hozzáadtak egy újabb sorozatot a táblázatban)

1: táblázat 14-49-es
2. táblázat: Teljes nézőszám

JKJ - 2019. 01. 09. 13:57

doc: Ez a redditre való, nem ide :-)

Quantumleap - 2019. 01. 09. 16:41

“Nem meglepetés, de a Fear The Walking Dead 5. évadja több évvel a The Walking Dead S9 előtt fog játszódni.”

Ez nem túl valószínű. Hiszen a kilencedik szezon elején csak egy másfél éves ugrás volt. Vagy ha a 9×05 utáni időintervallumra gondolnak, az más tészta, de akkor úgy kellene írni, hogy a jelen idősíknál fog több évvel korábban játszódni.

winnie - 2019. 01. 09. 17:08

nyilván mostani twd-re gondolok, nem régi részekre:)

kiskiraly - 2019. 01. 10. 00:54

Cseheknél most kerül bemutatásra a Terápia 3. utolsó évadja és persze készül utána a Bez vědomí / Oblivious csehszlovák 80-as években játszodó kémes sorozat

cseh terápia 3. évad trailer
https://www.youtube.com/watch?v=zcaubDC67F8

winnie - 2019. 01. 10. 07:52

kiskiraly: nálunk is az hbo go-n a terápia.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz