login |

Ezt tudja a The Circle

2019. 01. 10. 19:03 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, reality, video,

Pár hete írtam egy videós posztban a The Circle című brit reality-ről, ami egy közösségi médiás csavart mért a Big Brother formátumára. A hatását pedig le lehet mérni abban, hogy a Netflix hamar lépett és megszerezte magának a jogokat és egy amerikai, valamint két globális, vagyis más országbeli változatot fognak készíteni, egy franciát és egy brazilt.

Ha valaki érdeklődik a műfaj iránt, annak a tovább mögötti spoileres videó összefoglalja 2 percben a lényeget, itt pedig FrankLuck kommentjét olvashatjátok, aki az első benyomásait osztotta meg:

Tegnap reggel olvastam a létezéséről és azonnal le is daráltam az elérhető 5 részt (tán három hét alatt ki is fog futni napiban). Enyhén addiktív, na.

Amellett, hogy kissé trash (ami néhány egyszerűbb, de kifejezetten szórakoztató játékosnak köszönhető), mindenképpen ajánlom olyanoknak/(olyan [verseny]reality-rajongóknak), akiket érdekel a social media világa, akár külső szemlélőként is (30+ vagyok és a mobilomat ébresztőórának használom, szóval nem azért nézem, mert feltétlenül rólam szól). A trashy felszín alatt érdekes látni, hogyan menedzselik az emberek online énjüket, kivel mit osztanak meg magukról, hogyan tudják fenntartani egy totál más ember látszatát 24/7-ben.

Az első rész csak a koncepció miatt volt érdekes, de miután elkezdik értékelni egymást és kialakul az erősorrend (influencerek és at risk playerek), már lassan elszabadulnak az indulatok. Gagyinak tűnik a csetelgetés, de sokat dob a játékon, hogy nem tudják kikkel állnak szemben, ki mit gondol igazán, azért jófejkedik valaki velünk, hogy később jobb ratinget adjunk neki vagy esetleg tényleg szimpatikusak vagyunk. Mivel mindenki ratingel mindenkit, így nem lehetsz full tahó senkivel (legalábbis nem túl jó taktika), mert csak a két legjobb átlagot elérőből lesz influencer, a többiek közül fog kiesni valaki (és a kiesőről az influencerek döntenek). Vannak, akik teljesen magukat adják, mások egy kicsit ferdítenek a valódi énjükön (egy relatíve tipikus meleg srác hetero macsónak adja ki magát) míg megint mások online karaktere teljesen fake (egy 26 éves srác a barátnője profilképével megalkotta a ‘tökéletes szimpatikus karaktert’) – amit nagyon meggyőzően hoz.

Ha valaki realityben utazik és érdekli a téma, akkor ne menjen el mellette, mert bár gyorsan jönnek egymás után a részek (ma már elérhető volt a hatodik is), nem lesz belőle ezer, remekül darálható.

1 hozzászólás Ne habozz!

FrankLuck - 2019. 01. 10. 20:00

Hehe, meglepő volt a pár hónapos kommentemmel találkozni.

Aki pótolná az évadot, az NE nézze meg ezt az előzetest!!

Innen viszont lehet csemegézni, ezek a videók a kezdetekről szólnak:
http://www.sorozatjunkie.hu/2018/09/25/delelotti-video-6-the-circle/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz