login |

Angie Tribeca: kezdett a 4. évad

2019. 01. 11. 18:55 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: kritika,

– You know what I just heard you say? “I’m sending you to prison for 20 years.”
– Oh, my God. Are you still on that? It’s been like 20 years.
– You locked me up and threw away the key!
– I didn’t know that was the only copy!

Nem hittem volna, hogy az Angie Tribeca-ról valaha még képes leszek valamit írni, hiszen ahhoz képest, hogy a sorozat leírható annyival, hogy “modern Csupaszt Pisztoly” (vagyis Nagyon különleges ügyosztály, hiszen a filmnek is tévésorozat az alapja), már egy csomószor írtunk róla, szóval a korábbi posztokkal érdemes alapozni: pilot, 1. évad, 2. évados premier és finálé, 3. évados premier és finálé.

És most mégis itt ez a poszt, mert a 4. évadra megújult a sorozat.

Nem fogom bő lére ereszteni, de nem kicsit meglepett, hogy milyen nagygenerált tartottak. Ez egyrészt a külsőségeket is érintette, hiszen 20 évet ugrottak előre, WTF! – RIP Hoffman, valamint a rendőrségi közeget is valami kormányügynökségre váltották, másrészt pedig a stílus is lecserélésre került, vagy legalábbis a nagyon klasszikus ZAZ-paródiás elemek mennyiségét visszaszorították.

Utóbbit, bármennyire is imádom a stílust, megsüvegelem, mert hiszem, hogy nem lehet a végtelenségig új dolgokat kitalálni és parodizálni, és üdvözlendő, hogy az önismétlés helyett a megújulást választották Steve Carell-ék és az írók. Más kérdés, hogy így a poénok mennyisége is drasztikusan visszaesett. Továbbra is vannak elmés szójátékok, a háttérbe zajló dolgok, de sokkal inkább alapoznak a karakterek hülyeségeire.

Az új koncepciónak az a lényege, hogy utazgatnak az országba ide-oda (Tanner, Geils és Dr. Edelweiss nélkül, de két és fél új arccal, Kiersey Clemons és Bobby Cannavale csatlakozott a bandához) és beépülnek egy-egy új közegbe (kórház, középiskola, esport torna) valami abszurd bűntényben nyomozgatni, miközben csak kapkodjuk a fejünket az ismert epizódszereplők láttán.

Ennyi. A poénok stílusa, illetve inkább a stílusok súlyozása némiképp változott (a fárasztó humor javára), és azt el kell ismernem, hogy az új közegek adta dinamikák bőven adnak új lehetőségeket poénkodásra, amivel élnek is (nyilván mindig volt új közeg a nyomozás helyszínétől függően, de itt láthatjuk orvosként, majd tanárként hülyülni őket), valahogy a végeredmény mégsem érződött annyira erősnek.

Nagy hívője vagyok annak az elméletnek, hogy nem a sorozat szokott elfáradni, hanem a néző, vagyis, ha valaki a kedvencének általa fáradónak tartott hatodik szezonjával kezdené az adott sorozatot, akkor lehet, hogy a hatodik évadnak megnézett első szezont érezné hanyatlásnak. Ennek ellenére én most hiszem, hogy míg az első évadban simán berántott már a pilot első pár perce is, addig a mostani kezdés láttán nem lett volna rajongó.

Nyilván elfáradásról elég abszurdnak tűnik beszélni, amikor másfél éve nem láttam Angie Tribeca-epizódot, de az első részeket meló közbeni 20 perces pihenésként tettem be, és nem értem el velük a kellő hatást.

A 3. évad elején még biztos voltam abban, hogy ki fogok tartani a sorozat mellett, de most az első két rész után inkább csak fárasztónak éreztem az Angie Tribeca-t. Azért lehet, hogy heti egy-két résszel le fogom tudni a szezont, mert még mindig akadnak a részekben agyszaggatóan zseniális megnyilvánulások, azonban ezek sajnos sokkal ritkábbak. Szerencsére Jere Burns ordítozásait nem lehet megunni.

4 hozzászólás Ne habozz!

kdavid91 - 2019. 01. 11. 20:05

Oh, Britta’s in this?
https://i.imgur.com/jwL431V.gif

Kakarotto - 2019. 01. 11. 21:13

Kikerült Geils es Tanner de Scholls maradt? Asszem ez akkor így kasza lesz.

D - 2019. 01. 12. 12:04

en imadtam az evadot Geils nelkul is – zsenialis.
Bobby Cannavale <3

kukac7 - 2019. 05. 03. 22:55

felkerult hbogo-ra az egesz 4. evad szinkronnal, felirattal.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz