login |

True Detective: kezdett a 3. évad

2019. 01. 14. 21:30 - Írta: human

138 hozzászólás | kategória: antológia, kritika,

Egyre biztosabb, hogy az első évad megismételhetetlen. Ezt nem egy nagy lehúzás elejére írnám, de ha röviden akarnám összefoglalni az HBO antológiájának mostani szezonkezdését, akkor tényleg azt tudnám csak mondani, hogy megint csak hiányzik valami plusz.

Pedig a 2. évaddal ellentétben most senki sem sürgette Nic Pizzolatto-t, nyugodtan ülhetett a forgatókönyvön. Ez azt jelentette, hogy az első évadhoz nyúlt vissza, legalábbis a sorozat felépítésében. Viszont egyben egy kicsit azt a kérdés is előkerülhet, hogy most akkor ő sem érti, hogy az miért váltott ki akkora hatást?

Persze van az az elmélet is, hogy az első évad esszenciája máshonnan “kölcsönvett” anyag volt, avagy a Matthew McConaughey által játszott nihilista Rust, ami sokaknak jelentette a pluszt, nem teljesen Pizzolatto saját szüleménye. És kicsit ezt támasztja alá a mostani kezdés is. De nyilván az is előfordulhat, hogy nem akarta mindenben a már korai munkáját felidézni.

Az előbbiek fényében röviden azért a történetet is megemlíteném: két gyerek eltűnik a 80-as években, és mi a 25 éven átívelő ügyet követhetjük végig a fő nyomozó karakterén keresztül. Dupla részes volt a premier, elég okosan, így már mostanra is rengeteg információt kaptunk, volt pár fordulat, és elég hangsúlyosan jelen van a sötétség. Nem tagadom, a nyomasztó hangulat szépen lassan csontba hatol, látszik, hogy itt sem a fény folyamatos előretörését követjük majd, már ha fogalmazhatok így.

Viszont ez így csak egy sima átívelő szálas nyomozós sorozat. Rendben, a nagy krimirajongóknak (lehet, hogy winnie is ír majd róla) a 3 idősík talán feldobja, viszont tuti nem teszi kikerülhetetlenné. Főleg, hogy egy kicsit a lendületet is megtörik ezek az “átkapcsolások”, amikor mondjuk 80-ban történik valami, és 90-ben magyarázzák el. Kicsit információömlesztésnek tűnik, nem segítik ezzel az elmerülést.

Persze a szereplőgárda most is parádés: Mahershala Ali és Stephen Dorff egyelőre remek párosnak tűnik, pont ezért érthetetlen kicsit, hogy miért nem őket mutatják folyamatosan. Persze, meg van írva az információadagolás sorrendje, ezen elég nehéz lett volna később változtatniuk, de amikor külön vannak, az eddig kifejezetten unalmas.

Sőt, az eddig látottak alapján a harmadik idősík lehet, hogy később értelmet nyer, de jelenleg konkrétan csak egy gimmick-nek érződik, és jobban érdekelne csak simán a 80-as években játszódó nyomozás. Ahogy ott jönnek a nyomok, mindenféle külön, “tudják mi történt vele” meg hasonló utalgatás nélkül.

Mondom, lehet, hogy kicsit negatív dolog, úgy leülni, hogy a True Detective eddigi évadjaira gondolunk, de hát mégiscsak ez a sorozat címe. Még ha évados antológia is. Sima nyomozósként lehet jobban ütött volna, de így csak egy felfelé kerekített 7/10 jár részemről erre a kezdésre. Reméljük, innen felfele vezet az út.

138 hozzászólás Ne habozz!

Guybrush007 - 2019. 01. 14. 21:36

hali, lehet elkéne vonatkoztatni az első évadtól és egy külön krimiként kezelni,akkor lehet az a hetes nyolcas/kilences is lehetne nem? Soma

Dave - 2019. 01. 14. 21:57

Kicsit zavaró, hogy pontosan azokkal akar hatást elérni, mint az első évad: képi világ, helyszínek, idősík. Kicsit visszataps érzésem van, de az ügy legalább érdekesnek tűnik. Lehet, hogy a 2015-ös síkot később kellett volna behozni, mert vannak benne jó dolgok, de elsőre kicsit sok, s főleg a 90-es síkot teszi kicsit értelmetlenné.

Marko92 - 2019. 01. 14. 21:57

A 2. évadot kenterbe veri eddig.
Kár, hogy nem a Netflix adja. Ezt nagyon jó lenne darálva nézni.

doki - 2019. 01. 14. 22:16

Ma csak az első részt tudtam megnézni időhiány miatt, de a kezdés remek. Simán 8/10 nálam.

Asd - 2019. 01. 14. 22:21

Egy részt láttam, eddig bejön, bár tényleg kicsit erőltetetten próbálják megidézni az első évad hangzlatát.

Tamas - 2019. 01. 14. 22:28

Nekem viszont nagyon bejott a kezdes, es bennem sikeresen megidezte az elso evad hangulatat. Thumbs up!

Python - 2019. 01. 14. 22:30

Nem egy I. évad eddig ez tény, de azért elég sötét lett, meg van ebben a történetben még bőven potenciál, és cselekményszál is, amit az első két részben nem tártak még elénk. Legalább is 3. epizód trailere nagyon ebbe az irányba mutat:
https://www.youtube.com/watch?v=otqhnRVGx7c

Nekem tetszik, és várós a folytatás. A szereplőgárdára sem lehet panaszunk, nálam eddig 8/10.

Mardred - 2019. 01. 14. 22:40

:D

Ez az első évadon rágódás olyan, mint amikor elolvasol egy könyvet, aztán sajnálod, hogy többször már nem olvashatod el először.

Szegény második évad is ennek az áldozata lett, megnézem a harmadik évadot, de baromi kíváncsi lettem volna arra, hogy mit alkotnak úgy, hogy nem a finnyás közönséget akarják kiszolgálni (Remélem arra nem szoknak rá, arra ott van a filmipar)

Geza Kovacs - 2019. 01. 14. 22:57

A 2. évadnál jobb, de annál nem nehéz. Ez nézhető. De ennyi. Semmi plusz. Az öreg fater szenilitása nem érdekel, fogalmam nincs, minek kellett 3 idősík, és szomorú ide-oda nézegetéssel töltik a hosszú perceket, totál feleslegesen. Okkultista vagy egyéb kulturálisan érdekes plusz szál nincs, rendőrségen belüli szervezeti érdekesség nincs, az FBI-jal konfliktus nincs, Stephen Dorffról személyesen nem esik szó, csak Mahershala Aliról (aki szépen játszik, csak nekem egyedül kevés). Ez így soványka.

A 2 részt egy fél napnak éreztem. Ha 40 perces részei lennének, akkor frankó lenne.

winnie - 2019. 01. 14. 23:12

Mardred: ez egy elég fura analógia, egyrészt azért, mert nem hiszem, hogy egy junkie-nakmeg kell tanítanod az alapokat captain obvious módjára, másrészt az egész azzal párhuzam, amikor egy írónak elolvasod a második regényét és sajnálod, hogy nem lett olyan jó. egy évados antológiánál pontosan azzal paralell.

Egy nem krimirajongónál tökéletesen érthető, hogy hasonlít a korábbiakhoz, mert ilyen alapon bármelyik másik jó, átívelős krimit nézhetné. Bármelyikre rámondható lenne, hogy TD, ha függetlenül kezeled. Kell valami DNS, nem? Ha nálad a második évad az első áldozata lett (visszaolvasva a kritikákat, humannek eléggé bejött), akkor ez van, ên csak saját magamból tudok kiindulni: egy jó áívelős krimi volt az s1, és a másodiktól is ezt vártam (megnéztem pár epizódot screeneren, de nem kötött le, passzoltam), és itt is ezt vártam (a mostani szezon bejön 5 rész után, jó átívelős krimi). És a jó átívelős krimiket érdemes nézni. Szerencsére elég sok van, kár, hogy a többséget elég kevesen fedezik fel.

Viszont, ha valami, akkor a második évad nem akart senkit kiszolgálni, az szimpla önmegvalósítás, saját orr után menés volt, mint az első, ami volt, akinek bejött, másnak meg nem. Szerintem az lett volna az érdekes, ha látjk, hogy mit alkotnak, ha a közönséget akarják kiszolgálni, ha Pizzolatto valamennyire is kommerszbe vált, illetve ha az HBO beleszólt volna és formálni próbálja a végeredményt. Erre nem került sor akkor. Most némiképp igen.

Claire8310 - 2019. 01. 14. 23:57

Jó kezdés volt a dupla rész, nekem megvan a hangulat, már most jobban tetszik. mint a 2. évad. Mahershala Ali várhatóan szuper, Stephen Dorff engem meglepett azzal hogy ő is remek. Én külön szeretem ezt az idővonalasdit, és hát ahogy egybefolynak a síkok annak még valószínű lesz szerepe. A “Vajon mindenre jól emlékszik-e a főhős?” kérdés remélem még visszajön.

wellwellwell - 2019. 01. 15. 00:10

nahát, nekem ez jobban tetszik, mint az első évad. mahershala ali nagyon magához tud húzni, a sztori jónak néz ki, és maga az ügy (eddig) sokkal kevésbé hatásvadász, mint az első (a rengeteg szimbólummal).
nekem 10/10

dexike3 - 2019. 01. 15. 07:00

csatlakozom a véleményekhez. nagyon jó lett az új évad. én el tudok vonatkoztatni az első évadtól, lehet hasonlít rá ez, de biztos nem ugyanaz. a második évadot nem érdemes ehhez hasonlítani, azt egy gengszter sorozattal lehetne összevetni inkább (annak amúgy jó volt szerintem).
felcsigáztak ezzel az Alzheimer szállal is (biztos lesz még jelentősége). csak így tovább…

winnie - 2019. 01. 15. 07:18

Claire8310: a kérdés kapcsán annyit, hogy a készítő válaszolt rá, hogy mennyire lehet megbízni abban, amit hisz/mond/látunk

Anthonz - 2019. 01. 15. 09:01

Ali jó, de Dorff karaktere eddig kb. semmit nem tett hozzá. Remélhetőleg a következő részekben azért valamit ő is alkot. Lehet egy idő után majd az ő visszaemlékezéseit is fogjuk látni.

Az első évadnál valamit nagyon eltaláltak: a színészeket, a hangulatot, a karaktereket, és volt akció is benne, ami ugyancsak jól sikerült. Ha megint behoznak egy ilyen filozófáló karaktert, akkor mindenki másolást kiáltana.

Elkapott a nosztalgia, szerintem újra fogom nézni az első évadot :)

bandido - 2019. 01. 15. 09:50

Úgy látszik, hogy egyedül vagyok a véleményemmel:
Számomra eddig ez a leggyengébb évad és ebben a leggyengébbek a főszereplők is. Max egy közepes alakítás amit nyújtanak.
Az első, második évadhoz ez fel sem ér eddig sajnos.
Remélem javulni fog a végére.

human - 2019. 01. 15. 12:31

“a kérdés kapcsán annyit, hogy a készítő válaszolt rá, hogy mennyire lehet megbízni abban, amit hisz/mond/látunk”

gondolom annyira, amit a látottak sugallnak :)

gyorskasza - 2019. 01. 15. 19:39

Érdekes mennyire lehúzzátok a második évadot. Nekem TOP 10 a sorozatok között. Baromi jól állt a maffiozó szerep a colosnak és az egész nagyon megfogott. A vége is fantasztikus volt…
Ezt a harmadikat elkezdtem, de nem vágyom sötétségre, főleg ha nincs benne plusz. 15 perc után kinyomtam.

jenga - 2019. 01. 15. 20:28

dog unalom eddig
nem erdekel a szerelmi szala a zsarunak, azokat at is tekertem
a nyomozas erdekelt volna, de gyorsan elkurtak azt is
kiderult(nem irom a spoiler miatt) ami kiderult, es fogalmam sincs minek maradtunk megis a multban
abszolut nem erdekel, mit baltaztak el anno

arsebulls - 2019. 01. 15. 20:36

“Viszont, ha valami, akkor a második évad nem akart senkit kiszolgálni, az szimpla önmegvalósítás”
Igen, és annyira imádtam érte. Nagyon romantikusnak tartottam, hogy így lett az egész kezelve, szerintem egy baromi jó évad volt.

Tudom, hogy én vagyok a kisebbség, de én megint valami teljesen eltérő dolgot akartam látni az első évadtól. Én azért kaszáltam a marvel/dc sorozatok 90%-át, mert úgy éreztem, hogy ha leveszem a neveket és a jelmezeket, akkor tulajdonképpen ugyanaz az egész. Nem akarok Rust 2.0 – át, mert Rust úgy egyedi, hogy egyszer történt meg.

Kata - 2019. 01. 15. 20:36

Addig sirt a vilag ,hogy latvanyosan visszanyultak az elso evadhoz. Az elso ketto szerkezete is hasonlo volt,de itt mar sokkal tobb az ismetles.ettol fuggetlenul jo.

En imadtam a masodik evadot,egy nagyon szomoru tortenet,kifejezetten tetszett a hazaspar szinpadiassaga ,Colin tortenete.

Ha a 3. Evadnal is megegyezo lesz a szerkezet,akkor a 4. Resznel jon a fordulat,5.resztol beindul a vegen , a bunos-bunosok pedig a hatalom.

gevin - 2019. 01. 15. 21:33

“Viszont, ha valami, akkor a második évad nem akart senkit kiszolgálni, az szimpla önmegvalósítás”

“Igen, és annyira imádtam érte. Nagyon romantikusnak tartottam, hogy így lett az egész kezelve, szerintem egy baromi jó évad volt.”

Abszolút egyetértek. Pont ezért volt jó a második évad, mert Pizzolatto szart a közönségigényekre. Úgy valósította meg, amit akart, hogy senki nem befolyásolta.

Van egy olyan sejtésem, hogy a harmadik évad nem véletlenül jöhetett létre ebben a formában. David Milchet odatették supervisornak mellé, nehogy teljesen elkúrja a dolgot.

Megnéztem az első két részt, és sajnos beigazolódott, amitől tartottam. A szerkezet, a hangulat, a sztori, a karakterjellegzetességek mind ugyanazok, mint az első évadban, de abszolút nem jó értelemben. Nincs filozofáló Rust, ami nem baj, de eddig érdemleges filozofálás sincs. Hol van ez az évad akár egy második évadbeli Frank vagy Velcoro dumáktól? Semmi, de semmi jó duma, semmi elgondolkodtató nem volt eddig az elmúlt 2 részben. Az ügy pedig mindig is a leggyengébb eleme volt az összes évadnak, mert Pizzolatto csak afféle nyomvonalként használta azt, és közben a karakterekkel foglalkozott – helyesen, mert karakterdrámát ír.

Ellenben ez az évad dögunalom minden téren. Vegyük ALi karakterét, aki esetünkben nem szuperintelligens, pesszimista, társadalomellenes filozófus, de neki is van “szuperképessége”: profi nyomelemző, és megjárta Vietnamot. Ez nem is lenne rossz, de amit mi ebből kapunk az egyszerűen totál érdektelen. Stephen Dorffot mindenki dicséri, de 2 óra után mondjon nekem valaki egyetlen tulajdonságot, amit megtudtunk róla. Sokat bagózik és előbb üt, mint kérdez… Semmit nem tudunk róla! Nem szimpatikus, nem egyedi, nem érdekes, nem izgalmas, egyszerűen csak egy hatalmas klisé – Woody Harrelsonnak a közelébe sem ér, de ez nem az ő hibája, hanem Pizzolattoé, hogy ennyire semmilyenre írta.

Félreértés ne essék, nálam nagyobb TD rajongó nincsen: az első évadot 8-szor láttam, a másodikat is szerettem, habár hatalmas minőségromlást hozott, ez vitathatatlan, de a karakterei érdekesek és izgalmasak voltak. Még mindig emlékszem Velcoro földbedöngölős egysorosaira meg Frank megkapó elmélkedéseire (pl a plafonon lévő foltról).

A kritikák valamint az első vélemények többségében azt írták, hogy hasonló az első évadhoz, de nem önismétlő. Csak nekem szúrja ki a szememet a hasonlóság?

1. A két idősíkot eddig totál feleslegesen 3-ra bővítették.
2. Két gyerek az áldozat is.
3. A baromi erős, gallyakból összeállított szimbólumokat itt most egy kvázi ugyanolyan “baba” helyettesíti (ez a legotrombább önismétlés, amit csak meg lehetett lépni).

Hihetetlen idegesítő számomra, hogy zéró eredetiség szorult ebbe az évadba – legalábbis eddig.

És winnie írta, hogy ő kíváncsi lett volna, hogy milyen lesz egy évad, ha a nézői igényeket szolgálja ki. Ez a konkrétan a legrosszabb, amit egy creator tehet gyakorlatilag.

Pizzolattot szétszedték a női karaktereiért mindkét évad alatt, erre ide most írt egy halálunalmas szerelmi szálat, és az nőt eddig jobb fényben fel sem lehetne tüntetni. Bírálták a rengeteg filozófikus párbeszédet, erre most alig írt párat, azokat is olyan érdektelenül laposra és butára, hogy néhol valóban hiteltelenül hangzanak. Érződik, hogy egy tévésorozatba írták őket.

A szimbólumokat sem annyira szerették már a második évadban, úgyhogy ide csak a legszükségesebbeket tette bele. Konkrétan majdnem mindent kihagyott ebből a verzióból, ami őt mint írót kiemelte a középmezőnyből.

Az egyetlen újdonság és pozitívum, ami kifejezetten tetszett az első részben, az idősíkok közötti átkötések, amelyek kölcsönöztek egy kellemes meta-vonulatot, illetve misztikumot a shownak. A második részből ez már szinte teljesen kimaradt.

És sajnos egyet kell értsek humannel abban, hogy ha kivesszük a klasszikus stílusjegyeket, amik eddig meghatározták a sorozatot, akkor egy bazi egyszerű és száraz átívelős nyomozósorozatot kapunk, ami igazából lazán kihagyható. Mert eddig pl a Seven Seconds kapásból kenterbe veri az egész koncepciót, hangulatot és írást úgy ahogy van, de lenne még bőven példa.

Nem azt mondom, hogy annyira rossz voltez a két rész, de naaagyon középszerű. A várt minőséghez képest ez harmatgyenge.

1. rész: 6/10
2. rész: 5/10

Nagyon remélem, hogy tartogat valami meglepetést, mert ez így csalódás.

vvvvv - 2019. 01. 15. 22:21

csak nem elég jók a színészek

deni - 2019. 01. 16. 18:15

A season 2-t kenterbe veri már most, ennek még ha hasonlít is az első évadhoz megvan a hangulata, éjsötét. Bár eszembe juttatja a Prisoners című filmet, és van egy kis Mementos beütés is nehol, de kíváncsian várom a többi részt

tommy - 2019. 01. 17. 21:32

amatőr húzás volt elárulni az első részben, hogy rossz tettest fognak elkapni és hogy a lány él, meg hogy Ali felesége a tanár lesz, mégis a múltat nézzük, nulla izgalommal mert tudjuk mi fog történni. a karakterek értékelhetetlenek, nem hittem, hogy a másodikat sikerül alulmúlni, de közel vagyunk, az legalább valamilyen volt. a leggázabb a tanáros szerelmi szál.

TottiFrancesco - 2019. 01. 18. 04:59

én tényleg csak azt sajnálom, hogy korunk egyik legnagyobb színésze Mahershala Ali ehhez adta a nevét..

winnie - 2019. 01. 18. 06:20

azért adta ehhez, mert nagyon, nagyon jónak tartotta.

Wine - 2019. 01. 18. 15:26

Mindegyik évad tetszett, eddig ez is szuper, hozza a szintet..

realblanco - 2019. 01. 18. 16:28

Nagyon sokan karognak a gagyi szerelmi szal miatt. Nem hulye szerintem Pizzolatto, tisztaban van vele, hogy mar mindenkinek elege van a romantikabol, mert mindenhol ezt nyomjak. Zenek, filmek, sorozatok. Igy szerintem egyertelmu, hogy nagyon nyomos dolog miatt rakta bele ezta szalat. Ugyan ezt gondolom a 3 idosikrol is, hogy okkal van benne. Nehogy a vegen mindenkit meglepjenek azzal, hogy a tanarno rabolta el a gyerekeket! ;) nagyot fog meg szolni ez a sorozat a vegen, ne aggodjatok ..

winnie - 2019. 01. 18. 17:01

“tisztaban van vele, hogy mar mindenkinek elege van a romantikabol,”

a “nekem elegem van, ezért mindenkinek elege van” logika nem hiszem, hogy túlságosan megállná a helyét, max fordítva, hiszen azért van ilyesmi sorozatokban is, mert annyian szeretik, mert a való életnek is része, ergó az reális, mert érzelmi kötődést épít ki, jobban tudnak egymásra reagálni a karakterek, ha nem vadidegenek vagy közömbösek, írói szempontból pedig a világ legtermészetesebb dolga. minden eddigi TD-ben volt szerelmi szál és egyéb romantika. sőt, ilyen alapon azt is mondhatnánk, hogy mivel a krimi folyik még mindig a csapból és mindenkinek elege van belőle, ezért pizzolatto nem hülye – mégis krimit ír. ami nem mellesleg még mindig a legnépszerűbb műfaj.

bármilyen is a szál, a megítélése csakis a jó/rossz tengelyen fog számítani. ami jó, azt szeretni fogja az ember. ami nem jó, azt pedig nem.

Candy - 2019. 01. 18. 17:50

Azon kisebbség egyike vagyok,akiknek bejött a 2.évad. Nagyon tetszett,kevés sorozat van,ami űrt hagyott bennem.Az első évad is kiváló,sőt,de külön krimiként kell kezelni. Ha a 2.évad,csak egy különálló 1 évados sorozat lett volna,akkor biztos sokak kedvence lenne, de így,hogy egy egészen máshoz hasonlítják,persze,hogy gyengébb, illetve másmilyen.Szerintem a maga nemében tökéletes volt. A 3.évadba most kezdtem bele,nagyon elkapták az első évad hangulatát.Kifejezetten tetszik,és igen én is maradnék csak a 80’as évekbeli történésben. Annyira imádom,mikor a kétezres években,visszahozzák a jó kis nyolcvanas éveket. :)

Snoopyzit30 - 2019. 01. 18. 19:19

Direkt nem olvastam a kommenteket, hogy ne befolyásoljanak. Az első rész még úgy oké volt, de a második már csalódás nekem. A színészi játék, atmoszféra rendben, de “egyre biztosabb, hogy az első évad megismételhetetlen.”
Tényleg ez jutott eszembe nekem is, amikor a dupla évadnyitót néztem.

Ez ugye nem azt jelenti, hogy rossz volt, hanem hogy kicsit csalódás. Gyorsan le is pörgettem újra az 1. évadot és még évek múlva is olyan szinten hatott rám, hogy nem csoda, hogy az túlszárnyalhatatlan többek szemében is. Ott egyszerűen minden összeállt.

Ez az évadkezdés nagyon sok elemet felidézett az 1.évadból, de az inkább hatott ismétlésnek és mondom ezt úgy, hogy egyébként meg végig gyomorszorító volt az egész, mert érezni, hogy itt is valami nagy titok lappang. Egyébként azt azért szeretném ha nem az lenne, mint az 1. évadban, hogy valami sátánisták gyerekeket molesztálnak meg gyilkolnak, ennél biztos kreatívabbak lesznek.

Almát, almával lehet hasonlítgatni, szóval nem fogja elkerülni ez az évad sem, hogy minden percét ne az 1.évadhoz hasonlítgassuk.

A kezdés nekem 7/10 max.

Rapguruz - 2019. 01. 19. 09:08

Tommyval egyetertek én sem értettem hogy miert kellett már a legelején megtudnunk hogy a lány meg el… Ha tényleg el persze és ez nem csak egy nagy csavar lesz..

Wine - 2019. 01. 19. 20:06

Én nem fogom hasonlítgatni az első évadhoz, minekutána semmi köze hozzá azon kívül hogy nyilván van átfedés a készítők esetében, vagy a vázban, önmagában jó. Jók a színészek, hitelesek az alakítások, jó atmoszféra, a sztorit meglátjuk…ha már valamivel összehasonlítom, az a többi sorozat, amelyekkel manapság lehet találkozni, Elég silány a felhozatal, és ezek között, ami az én ízlésemnek megfelelő, jó kevés van,A TD ilyen, és ezt megbecsülöm, látom az esetleges hibáit, de a fentiek miatt képes vagyok átsiklani rajtuk.

evergreen976 - 2019. 01. 21. 15:21

Lassú tempójú krimi (remek főcímdallal megint), remek színészekkel, nem túl eredeti sztorival, de eléggé nyomasztó helyszínnel.
Nekem nagyon bejött a 2 epizód, amit volt szerencsém megtekinteni. Ugyan semmi bajom sincs a második évaddal, de tényleg jobb a 3., perpillanat ezt érzem.
Nic egy zseni.

Anthony11 - 2019. 01. 21. 20:29

A 3-ik részben sem történt semmi. Ismét elszórtak 2 utalást arról, hogy mi “fog” történni, és ennyi.

Rapguruz - 2019. 01. 21. 22:06

S03e03 vajon mi volt a csavargó zsakjaban?

Gevin - 2019. 01. 22. 00:55

11 perc után kinyomtam a harmadik részt. Semmi, de semmi nincs benne, ami le tudna kötni. És egy ilyen casttal azért ez nem semmi.

Shred - 2019. 01. 22. 09:31

Eddig nem rajongok az évadért. Tényleg hülyeség volt az elején ellőni, hogy még él a lány, hacsak nem derülnek ki nagyon elképesztő részletek, akkor oda a hűha-faktor.
Szeretném, ha tényleg valami nagyot pukkanna a történet, mert a zseniális első évadnál nekem pont a befejezés nem tetszett. Nekem egy krimiben az kell, hogy leesett állal nézzek a végén: bazz, komolyan ő tette?!

dexike3 - 2019. 01. 22. 11:36

most kezdett billegni a dolog nálam is (bár még mindig jónak tartom és leköt). túl sok infót kapunk ezzel a 3 idősíkkal, kicsit ráül a 80-as és 90-es évek élvezhetőségére a riportos “jelen”. nem tudom, hogy sül el a dolog, de szerintem arra játszanak, hogy a jelenben oldódjon meg az eset egy WTF felkiáltással.

Poplacsek - 2019. 01. 22. 17:04

Nekem eddig nagyon bejött a 3. sorozat, de aki a feliratot gyártotta a harmadik részhez kicsit lehetett volna alaposabb. pld lieteunant (hadnagy) az mitől lett a fordításban ezredes? (colonel)

and - 2019. 01. 24. 12:00

azért több szál is felvetődött, de a 3-részre mintha elvágták volna…

-A nacsbácsit miért nem hallgatták ki újbol,eléggé erős rajta a gyanu,mondta hogy kérdezzenek utána de ennyi, ez a szál megszakadt nem lett levezetve

-bábúkkal vajon házaltak -e?akkor kiderült volna ki készíti

-a srácok akik az autóban voltak,

Danzig - 2019. 01. 28. 08:09

Szerintem vagy agyalós csavaros történetes lesz, vagy nem (ha jól rémli kaz első évadnál is csomó teória felmerült, de nem ment el nyakatekert irányba…ha mégse akkor ideje újra néznem :) )

Ha teker rajta, akkor nekem a Viharsziget is beugrik.
Fura hogy a kislány eltűnt – Ali lányát sose láttuk még, megemlítik de nem szerepelt
Az eltűnt kislány anyja meghalt – Ali felesége is halott
Mi van ha az eset vele történt meg, vagy vele is megtörént és próbálja magából tudat alatt előcsalni azt amit eltemetett.

Geza Kovacs - 2019. 01. 28. 11:48

Ez a 4. rész totál szemét volt. Művészieskedő baromság. Lényegében random egymás mellé pakolnak beszélgetős jeleneteket, veszekedéseket, sírva nyöszörgős gyerekgyászolást, egy kis rasszista kártyát ide-oda, hosszasan néznek a szereplők szúrós szemmel erre-arra. Van az indián figurával kapcsolatos akciózás, néha van kb. politikai szereplőként a főügyész is, és mindezeket 3 idősíkon. Gondolom a furcsaságokkal akartak visszanyúlni az első évadra, csak nem jön össze. Ott összehoztak valamit, itt nem.

kisanna - 2019. 01. 28. 20:40

3X04
kiszálltam
ez kritikán aluli volt…

tommy - 2019. 01. 28. 23:41

már azt hittem jó lesz mikor elkezdték keresni a félszeműt, aztán megint unalomba fulladt az egész, élen a végtelenségig nyújtott vacsora jelenettel, de a tanárnő vs muter is teljesen felesleges volt, meg a kocsmai is, aztán megkoronázták a röhejes vietkong látomással.

mikemilligan - 2019. 01. 29. 12:35

Hát ide még sosem írtam de nem bírom ki.
A röhejes vietkong látomásban konkrétan három dolgot is “elrejtettek”. A vacsorás jelenet értelme az volt, hogy megmutatta, lényegében semmiféle közös témájuk nincs a ügyön kívül – ahogy ez a későbbiekben látható.
A feleség és a tanárnő közötti párbeszédben is elejtenek néhány dolgot.
Egy jó tipp, ha magatoktól nem vesztek észre dolgokat, olvassatok reddit-et a témában, sokat segít.
A sorozat a részeken átívelő elejtett de észrevehető és összeköthető dolgokra építkezik. Nem vagyok álszent, én is néztem volna egy kihallgatást a vacsora helyett, azt hiszem, de mégsem érzem teljesen súlytalannak.

Danzig - 2019. 01. 29. 14:26

mikemilligan : ha nem is nekem szólt köszi az infot

msáoknak is itt érdemes nézelődni
https://www.reddit.com/r/TrueDetective/

Martin - 2019. 01. 29. 14:30

Következő rész előzetesére is érdemes egy pillantást vetni. Ismerős arcok tűnnek fel..

noinipo - 2019. 01. 29. 19:29

Lehet, hogy velem van baj, de nekem nagyon bejön ez az évad. Szuper a hangulata, a dialógok, a fények, a fotózása, a mimikák, a fanyarsága. Megvalósít egy olyan komplett valóságot, mintha ott lenne az ember Arkansas-ban. Egyeltalán nem érzem, hogy lassú, vagy unalmas lenne, engem totál magával ragad.

Laja - 2019. 01. 31. 21:16

Remek kezdés volt. De pont így láttam: “jobban érdekelne csak simán a 80-as években játszódó nyomozás”, idejöttem megnézni, hogy más is megemlíti-e, és már a cikkben is ez volt. Amikor visszaváltunk a jelenbe mindig kizökkent, és kicsit fel is idegesít, hogy ezt minek. A középső idősík, a kihallgatás, még so-so. Nem pontosan ugyanez volt az 1. évad?

Laja - 2019. 02. 01. 01:51

“3X04
kiszálltam
ez kritikán aluli volt…”
Már előre féltem hogy valami szörnyű rész lesz, de teljesen jó volt, nem tudom mi volt a problémád vele. :) Ahogy az egész évad, nekem is bejön, teljesen a helyén van. Már az előző hozzászólásban említett időugrálás sem zavar annyira.

Danzig - 2019. 02. 02. 10:54

spoiler

3×05 – szerintem ez nagyon rendben volt, kaptunk megint infokat a történtekről. (ki írta a levelet, kit ítéltek el és főleg hogy miért, és egy furcsa telefonos felvétel)
A végén a két öreg beszélgetése meg…24 év óta…basszus.

Papplsz - 2019. 02. 02. 17:20

spoiler

3×05 – a két öreg beszélgetése a végén..
tényleg nagyon adta :)

KiváncsiFáncsi2019 - 2019. 02. 03. 03:49

első évadott is imádtam, a másodikat is nagyon szerettem, ennek fényében talán meglepő, de a harmadik is tetszik :)

attól félek csak, nehogy valami elbarmolt elmejátékra futtassák ki mementósan a dolgot

Laja - 2019. 02. 03. 13:53

3×05
SPOILER
Nekem is tetszett hogy összeállt a szupercsapat, kezdődik a nyugdíjas nyomozás. Tényleg nagyon jó hogy részről részre csepegtetnek infókat (utána kellett néznem azért, hogy kiről beszélnek ott a végén, ki az a nyomozó), sok mindenki gyanús, akár az öreg felesége is, aki nem tudjuk, hogyan halt meg. Sok gyanúsított már nem él, tehát az is lehet, olyan a tettes, akit még nem láttunk.

Anthony11 - 2019. 02. 04. 16:39

3×05
Ez azért mégis tetszetős volt. Az öregek fognak nyomozni, ez jónak tűnik.
Az a párbeszéd odacsapott, hét idézete gyanús:
– No
– Yes
– No
– Oh, yes!
– No, man!
– Come on! Stir up some shit with me, man.

Rapguruz - 2019. 02. 04. 23:18

Spoiler

Sztem Ali megolte a feleségét, de hogy a másik nyomozó mit csinalhatott az számomra rejtély.. A végén a nagy beszelgetesuk az nagyon komoly volt

winnie - 2019. 02. 05. 04:57

a ‘spoiler’ jelzést nem érdemes használni, vagy részletezni kéne. ha a rész lement, akkor az nem spoiler, ergó a spoiler csak később, le nem adott részre vonatkozhat, azaz netes szivárgásra, vagy előzetesre. ha a mostani részből írtál, nem érdemes odaírnod, mert zavaró lehet.

dexike3 - 2019. 02. 05. 07:19

egyre inkább úgy tűnik, hogy a csirkeüzemnek lesz köze a megoldáshoz.
SPOILER
szerintem ahhoz hogy bizonyítékok tűnjenek el, vagy kerüljenek elő, ahhoz vagy a zsaruknak benne kellett lennie az ügyben, vagy valaki akinek pénze volt megvette őket (ergo a csirkeüzem tulaja mondjuk).

noinipo - 2019. 02. 05. 12:33

lehet, hogy SPOILER

gondolom kinyírták együtt (hays&west) dan o’brien-t,
plusz hays valamivel nagyon ‘megbántotta’ west-et,
meg ugye az eltúnt zsaru kérdése is megválaszolatlan..

kulup - 2019. 02. 05. 19:17

Nem rossz ez, csak azt nem szeretem, amikor azon a dörmögős-rekedtes hangon percenként 3 szót mondanak és bámulnak a semmibe. Nagyon művésziesen hat, de ettől nem lesz jobb.
Csak tippelek, szerintem az öreg fia tutira keféli a riporternőt aki valószínűleg az elveszett csaj lánya.

Sawyer - 2019. 02. 05. 20:31

Egy rész után nem tudom most rávenni magam, hogy folytassam. A második évad bűn rossz volt, de ez egy az egyben az első másolata, a főcímtől elkezdve mindenig. Kivéve, hogy kevesebb a karakterközpont, mert attól, hogy három idősíkon adja ugyanazt a sokat merengő, okosságokat mondó Rust-klónt, még nem lesz jó. A nyomozópáros közt sem érzek semmiféle extra kapcsolatot, hogy most ez vinné a sorozatot.
Szép képek, lehúzó hangulat, több idősík, ezt már láttuk, csak más üggyel.

Danzig - 2019. 02. 06. 09:58

Most nézem újra az első évadot (sajnos nem sok minden rémlik már, de íg ylegalább újra izgalmas :) ), és ott az első részekben Rusték belefutnak egy nőket futtató trailerparkban élő közösségre az erdő mélyén ahol az agancsos csaj is élt…ez 95-ben van.
Lehetne egy átkötés, hogy az eltűnt kislány is ott kötött ki..stb

szaszazsu - 2019. 02. 06. 10:57

Ízlések és pofonok….
azon kevesek (?) kozé tartozom, akinek a 2. évad is nagyon tetszett (talán mert nem vártam el tole, hogy hasonlítson az 1. évadra)
… és szerintem ez az évad is nagyon jó.

winnie - 2019. 02. 06. 11:20

Szerintem a többség inkább azt akarta, hogy másféle legyen, hiszen mindenki ugyanazt nézni, a gondja akkor és most is az a negatív véleménnyel bíróknak, hogy nem jó. Megesik, mindenkinek vannak sorozatai, amik nem jönnek be. A különbség az, hogy egy évados antológiánál jó évadot és gyenge évad is lehet az aktuális, ez lutri. A 4. évadot lehet, hogy majd te fogod nagyon lehúzni, egy mostani kaszáló pedig csápol majd:)

szaszazsu - 2019. 02. 06. 18:52

“A 4. évadot lehet, hogy majd te fogod nagyon lehúzni, egy mostani kaszáló pedig csápol majd:)”

… igen, lehet… de én remélem, hogy az is tetszeni fog :)))

Shannen - 2019. 02. 06. 20:26

Nekem továbbra is bejön a szezon, pont ennyi infómorzsát szórnak el részről-részre, amivel fenntartják az érdeklődést.
Most, hogy a párosunk a jelenben is egymásra talált, még érdekesebbé teszi a dolgokat, főleg hogy tudjuk, hogy valami vaj van a fülük mögött eléggé.

A rész végén a két öreg párbeszéde remek volt (a sminkeseknek is jár a pacsi, iszonyat jól van megcsinálva mindkét színész maszkja), de végig az járt a fejemben, hogy a McConaughey-Harrelson páros még mennyivel jobb lett volna ebben a jelenetben. És nem azért mert Dorff vagy Ali ne lettek volna nagyon jók, sőt. Csak egyszerűen az 5.részre se sikerült annyira elvarázsolniuk, mint az első évad párosának már a legelejétől. És ennek az oka valószínűleg az, hogy minden perce az idei évadnak totál utánérzésnek érződik. Semmi eredetiség nincs benne és emiatt az a varázs sem, ami a TD 1.évadát a legjobb sorozat évadok közé emelte.

Turban - 2019. 02. 07. 18:27

Nekem nagyon bejött eddig, a 3×05 vége különösen odanyomott a feelingnek. Bár szimpla emberrablásnak tűnik, szerintem a sztori mögött (ezúttal is) több lesz. Az eddig elhintett morzsák és megérzés alapján én azt mondom, a csirkefeldolgozó tulajdonosa/igazgatója/dolgozója lesz a ludas. Ki fogad velem egy bambiban? :D

Sawyer - 2019. 02. 10. 15:20

Második rész is letudva, továbbra is tartom a véleményem, elég lapos, nem mutat újat. A képi világ gyönyörű, imádom, de minden más önismétlés.
Majd az évad végén elgondolkozok rajt, hogy ha ezt látom először, akkor az első évad nem tetszene, de szerintem akkor is az lenne az etalon.

dexike3 - 2019. 02. 11. 21:26

nem tudom, hogy a történetszál “egyszerűsége”, vagy a nyomozós sorozatok thetnek róla, de azért csak bejött, hogy ki áll a háttérben. Tom szerintem már nem éri meg a következő részt.

zatlana - 2019. 02. 11. 22:50

Lehet már írták korábban, de nekem az az érzésem, hogy a tanárnő feleség (Ali felesége:) a gyilkos. Ne legyen igazam!

Danzig - 2019. 02. 12. 00:02

Rózsaszín szobában volt hercegnő, elsőre azt hittem elvették, hogy jobb élete legyen….ezt kb 5 mp alatt zúzták szét a végén.
Tom, mit láthatott, előbb találták meg a lányt és vissza vitték a pincébe, vagy esetleg képeket arról mit műveltek ott régebben. Egy Mártírok utánérzés most nem hiányozna…

Kovacs Kata - 2019. 02. 12. 06:07

Hat sracok,nem tudom ki hogy van vele,de eddig szerintem borzasztoan unalmas. En haraguttam a keszitokre,hogy sok direkt utannyulast csinaltak az elso evad fele,de mostmar meg azert,mert szornyen unalmas.az elozot,a 6.reszt vegre elveztem es bizom abban,hogy a maradek ket resz valami olyat ad,ami megfejeli es ugy lesz vege,hogy jonak tudom nyugtazni. Mindenkepp minosegi,szo nincs rola,de engem nem erdekel pl a foszereo noje,(ha csak nem lesz koze a buncselekmenyhez ) rengeteg olyan perc van,ami hotunalmas. Tenyleg annak orulok ,hogy Stephen Dorff itt van,kapot egy jo lehetoseget.Egyebkent meg itt is a hstalom lesz a bunos szerintem,valoszinu pedofil papok a rendorsegi fejesek tudtaval. Varom az utolso ket reszt.

Kovacs Kata - 2019. 02. 12. 06:12

Haragudtam*

dexike3 - 2019. 02. 12. 09:51

jó kérdés, hogy lesz e köze Amelia-nak (a feleségnek) a történtekhez, pláne hogy könyvet(könyveket) írt róla. ha még tudnának csavarni a nyilvánvaló/várható eseményeken az díjaznám. elvileg a lányt nem találták meg a nyomozók és az elkövetők sem lettek felderítve. majd kiderül összecsapott vagy “koncepciózus” lesz a lezárás.

Ayrons - 2019. 02. 12. 10:36

Kvázi lemásolta az első évadot az író. Csak ez az évad sokkal lassabb…

Red13 - 2019. 02. 12. 11:41

Szerintem a főszereplőnek azért is lett demenciája, mert miután megtudta, hogy a feleségének köze van a bűntényhez sokkot kapott, nem tudta feldolgozni. Azt is eltudom képzelni, hogy társával intézték el a tetteseket, köztük a feleségét is, és megígérték egymásnak hogy soha többet nem beszélnek róla. 24 éve ezért sem találkoztak.

Én mostanában toltam le egyben az 5. részt, de még így is borzasztóan unalmas és vontatott az egész, tele totálisan fölösleges jelenetekkel, szálakkal. Elmondja az első részben a főszereplő, hogy eleinte Vietnám előtt és utánban gondolkodott, miután megtörtén az eset, már a bűntényhez kapcsolt mindent. Mintha valami órási nagy esetről lenne szó. 6 rész alapján abszolút nem így érzem. Simán az egyik legérdektelenebb, legunalmasabb nyomozós sorozat amit láttam. Barmi gyenge a nyomozás előrehaladása, a kihallgatásoknál sem érzem azt, hogy olyan kemény lenne, olyan erős színészi játékkal. Mert ugye ezzel is az első évadra szeretnének utalni, csak hát az ottani Rust féle kihallgatások egyszerűen megismételhetetlenek. A hosszúhajú tinédzser srácot is úgy adták elő, hogy olyan lelki sérülést kapott az alatt a kihallgatás alatt, hogy örök életére magán viseli. Nekem ez már inkább szánalmas húzás volt, hisz baromira gyenge volt az egész, a srác elkezd zokogni annak hallatán, hogy majd a feka testvérek mit fognak vele csinálni, és ennyi. Nem volt meg a dramaturgia, szar volt a párbeszéd, az egésznek nem volt súlya. A feleséggel való szálak is hót unalmasak. Vietnam állandó elővétele is már fárasztó.

Shred - 2019. 02. 12. 14:40

Nekem akkor jönne be a sorozat, ha a jelenben nem áldoznának értékes időt Hays mutogatására, amint rémült arccal csudálkozik mindenen. Két idősík elég lenne, a mostani jelenetekből csak a lényeget kellene mutatni.

Az első széria másolása nekem is feltűnt, pl. a tűzharc a kukabúvár házánál egy az egyben a híres vágás nélküli drogtanyás akcióra emlékeztetett.

Geza Kovacs - 2019. 02. 12. 21:18

Irtó unalmas.

irgum76 - 2019. 02. 13. 20:03

én csak a napokban tudtam meg, hogy megy a sorozat
így egyszerre néztem végig öt részt

nekem baromira bejön
a fényképezés, a melankolikus, nyomasztó hangulat és én a tempóval is tökéletesen megvagyok elégedve lehet lassúnak tűnik de nincs olyan perc ahol ne kapnák egy olyan puzzle darabkát ami kiegészíti vagy teljesen összekuszálja az addig kialakult képet

két nap múlva újranéztem és próbáltam figyelni az apróságokra amik közben derültek ki
ezután néztem meg a 6. részt
amiben ugye kiderül “minden”

ha eltekintünk pár kérdéstől…

mért ölték meg Willt? egyáltalán megölték vagy baleset volt?
mért állították be rituális gyilkosságnak?
hogy rajzolhatott Julie elrablása előtt a rózsaszín kastélyról?
mért kezd ordibálni a félszemű sebhelyes feka ha tudja, hogy ő is gyanúsított?
ki volt a “nagynéni”?
miért pont ez a két gyerek kellett?
úgy tűnik anyu eladta Juliet de mi célra?
milyen gyilkosság eltusolásáról beszélnek a főszereplők?
min balhéztak össze?
miért utálja Hayst a lánya (már ha még él egyáltalán)?
miért hozták fel újra az ügyet a riporttal?
kiderült valami? vagy csak véletlen?

és még vagy ezer ilyen kérdést fel lehetne tenni amiből rengeteg felé-fajta teóriát lehet kovácsolni

lehet, hogy nem ér fel egyesek szemében az első szériához de nekem tökéletesen passzol a kettő

a második szériáról nem tudok nyilatkozni mert az már nálam követhetetlen lett a rengeteg szál és a sok név miatt úgyhogy azt hanyagoltam 2-3 résszel a finálé előtt

Wine - 2019. 02. 14. 09:41

Baromi jó…ez a széria nekem nagyon bejön…nem szedem ízekre, szintetikus látásmód dal értékelem a filmeket, nyilván van ami tetszik benne vmi kevésbé, de az eredő, végső élménylenyomat pozitív. Nekem ez a ” franchise” , mert hangulatilag talán a 3 évad kezelhető így, bizonyos állandó motívumok miatt, igencsak tetszik..szubjektív látszatot keltek ezzel, miképp a látszólagos objektivitás is az, ha kiragadok egy egy elemet, biztos lesz olyan, aki teljesen eltérően értékeli..lásd az imént, lassú folyás, dörmögő, kevés beszéd, mint negatívum..nem feltétlenül az…

tibi - 2019. 02. 16. 23:27

Az is lehet hogy anyuci a gyerekek igazi apjának “adta el” a gyerekeket,a fiú egy baleset miatt halhatott meg, a lánynak bebeszélték hogy a fiú halálához valami köze van a nevelőapjának,és aki jó pénzért vette el az anyjukat,no meg hogy ne derüljön ki hogy nem a lányokat szereti.
De ezt a könyv dolgot nem tudom hova tenni, abból a nyomozásból maximum egy újság cikket lehetett volna írni, nemhogy két könyvet.

KovTamás - 2019. 02. 18. 13:19

E07:
Röviden és tömören:
kibaszott jó volt!! Megérte fennmaradni miatta, az egész 3. évad legjobb epizódja volt. A legvégén pedig az az ismerős hang …
Minimum 6.5!! (hetes skálán mérve, ofkorz :))

Ayrons - 2019. 02. 18. 13:57

Ez egy katyvasz. Erre vártunk 6 részén át?
A biztonsági hapeknél azt hittem Roland azért öli meg mert kiderítik, hogy ő ölte meg Tomot. De nem, helyette egy béna szökési kísérletett kaptunk.

És a nagy csavar az, hogy Ali vagy leáll vagy a családja bánnya és ezért tünt el 24 évre és hagyta Rolandot a szarba. Tippre a felesége nem állt le és emiatt a lányukkal lett valami és ezért hagyta a felesége Alira azt, hogy oldja meg. A megfigyelés meg azért kezdődött el mert Ali a Tv stábbal beszélni kezdett.

Az ügy meg gyenge. Lucy meg Dan eladtak a gyerekeket, közben meg a vakkal próbálták Hoytek a gyerekek bizalmát megszerezni. De valami gond lett és a srác meghalt. Bár az író próbál ilyen szektás dolgot vinni az egészbe mint az első évadba ugye ott egy sorozatgyilkos banda volt ahogy felhivtak arra a figyelmünket itt meg lehet, hogy egy emberkereskedő,pedo csoport. Bár nekem az jött le, hogy Hoytek lánya meghalt és Julie hasonlított rá és ajánlott tettek rá amit Lucy elfogadott, a találkozások során próbálták elnyerni a gyerekek bizalmát. Mikor jött az átadás a gyerekek nem akartak menni és a fiú meghalt véletlen. A lányt meg a lenti szobába tartották és hercegnőkent bántak vele de az nem fogadta el a helyzetet és többször szökni próbált és végül sikerült. Lucy több pénzt akart ezért kicsinaltak, Dan meg megbízhatatlan volt ezért kellett elkapni. Tom meg rajött.
A szekta meg max úgy van, hogy van egy emberkereskedő csoport akik a megrendeles alapján szállítják a gyerekeket.
Ennek az egésznek nagyobb volt a füstje mint a lángja.
Egyedül az segítene ha jönnének Coleék.

boom - 2019. 02. 18. 14:47

Egy kis szines: az megvan, hogy az anyát (Lucy) játszó lepukkant maca, Meryl Streep lánya? Komolyan azt hittem, hogy ezt a csajt egy elvonón találták csak a hitelesség kedvéért.

noinipo - 2019. 02. 18. 15:42

első évadban sem a bűnügy borzalmasan komplex vagy váratlan mivolta volt számomra amivel megfogott, hanem a történet mesélés mikéntje és annak képi kifejezése, amikor érezni a helyszín szagát a képről, és látni a szereplők arcára kiülni a saját történetüket
semmi világrengető, de mégis úgy megcsinálva, hogy érezni az összes rétegét annak, amit el akar mesélni

persze értem, hogy mire írják sokan fent, hogy lassú, unalmas, vontatott, de akinek bejön, az pont emiatt nézi, és várja hetente

locker - 2019. 02. 18. 20:33

Boom, hát olyan szép, mint az anyja.

puki - 2019. 02. 18. 20:50

Szerintem is a 7.rész volt eddig a legjobban összerakott epizód.Izgalmas volt, a storyval haladtak és még utalásokat is beleraktak az 1.évadra vonatkozólag.
Nálam 9/10.

Zsömle - 2019. 02. 18. 21:58

Most aztán nagyon nagyon nagyon ott vagyunk hangulatilag, ahol az első évad.Nekem nagyon bejön, de persze látszik hogy ez egy biztonsági játék Pizzolato részéről, látszik hogy a “járt utat járatlanért el ne hagyj” elv mentén haladunk, igaz sokkal kényelmesebb tempóban.
Fülig érő mosoly amikor látunk “valamit”, “valahol”, ez nagyon király húzás volt.
Újranézni ezt az évadot biztosan nem fogom, de egynek jó.

Anthony11 - 2019. 02. 18. 22:50

Hoppá, végre valami! A 7-ik rész azért berúgta az ajtót rendesen! Innen már fasza részek lesznek!
Mostmár van vagy 4 idősík is, de nem baj, nagyon király amit Alival és az emlékezettel csinálnak. Szerintem nagyon ütős lesz a befejezés.

Shannen - 2019. 02. 18. 23:17

Én eddig alapvetően élveztem az évadot, de ez a 7.rész nagyon nem jött át. Lehet, hogy azért mert kezd megoldódni az ügy, ami nem tűnik túl bonyolultnak és valami ütősebbre vártam.

Az meg egészen elképesztő, hogy milyen semmitmondóak az epizód befejezések minden részben. Nem mondom, hogy mindig kell egy ütős cliffhanger, de azért nem árt ha van.

Arra leszek még kíváncsi, hogy Amelia és a könyve fog e még ennél is több szerephez jutni, vagy ő igazából azért kellett a sztoriba, hogy amire Ali-éknak nem jut idő, azt ő kinyomozza aztán elmondja a férjének, aki ezután tovább tud haladni a nyomozásban (lásd a félszeműt). Apropó félszemű, ha tényleg ő benne volt az egész dologban, akkor mégis minek ment el kiabálni a könyvbemutatóra? Hiszen csak felhívta magára a figyelmet.

Stephen Dorff meg lassan már Ali-nál is jobb, nagyon megtalálta ez a szerep. Mondjuk mindkettőjüket.

Kovacs Kata - 2019. 02. 19. 07:13

Boom!

Igen,en tudtam es jo szinesznonek tunik o is.

sepulveda - 2019. 02. 19. 07:14

Anthony11: már csak egy rész van hátra.

Danzig - 2019. 02. 19. 10:43

Ali lányát végre behozták már főiskolásként, de gyanúsan rövid időre, és utána vissza se tértek rá.
Honnan tudta Hoyt, hogy mi történt az este..Rolandot már megnyúzta érte mielőtt Aliért ment ?

Szerintem itt két irányba lehet menni:
1. Minden az aminek látszik, gazdag ember pénzért futtatótól gyereket vesz a reccsent lányának, majd eltűntet(tet) minden nyomot, a nyomozókat kigolyózzák és minden más csak fölösleges terelés.

2. Semmi sem az aminek látszik, erre pl Ali és Dorff beszélgetése utáni éles váltás az elhagyatott úton kolbászolással az elgondolkodtató példa…ott felmerült bennem hogy Roolandot csak képzeli…és onnantól kezdeve bárkit.
Lehet Ali beszállt abba a kocsiba és igazán sose szállt ki belőle ? (mindig lesi az ablakból a kocsit)

Jobban szeretném ha a 2. változat lenne és az utolsó részben úgy pofánbsznának, hogy csak néznék ki a fejemből a döbbenettől és újra kéne nézni az egész évadot, az akkor már ismert jelekre koncentrálva, amik által egy teljesen új sztorit kapnánk.

kulup - 2019. 02. 19. 11:26

Nagyon jó tipp, hogy csak képzeli Rolandot.

Ayrons - 2019. 02. 19. 11:39

Szerintem a második változat a rész eleje miatt nem játszhat. Ott nagyon félti a lányát és nem akarja elengedni ezt elsőnek nem tudtam hova tenni de a résznek a vége megmagyarázza. Vélhetőleg a lányával zsarolták meg és ezért félti nagyon.

Roland létezés érdekes kérdés de mivel Roland beszélt a fiával szerintem valós személy.

Am szegény Marty és Rust az FBI nem nyomozott ott tovább.

Danzig - 2019. 02. 19. 12:11

Annak kéne utánanézni, hogy az öregkori Ali kivel is beszélt valójában, amit láttunk is (és már mehet is az újranézés :) ):
Roooland
A saját fia
Riporternő, mögötte egy operatő is volt de vele nem
A felesége…na róla még ő is tudta, hogy haluzta…de mivan ha pont őt nem :)

Istennek nem rémlik, hogy voltak-e ezen kívül a nyomozás miatt vagy csak úgy egyéb interakciói, és ha csak ennyi lenne akkor ezek simán lehetnek haluk…

dexike3 - 2019. 02. 19. 13:58

érdekes epizód volt. megint a jövő találkozott a múlttal és két Hayes újra “látta” egymást. Tom bejött a tipp tényleg nem láttuk már.
lehet benne valami, hogy az idősíkok miatt az öreg Hayes rosszul emlékszik és érzékel is és amiket láttunk azok nem vagy nem úgy történtek meg (pl. a Roland-os jelentek). az is furcsa volt, hogy nem Rolandot kereste Hoyt, pedig ő lőtte le Harrist.
remélem, hogy tényleg agyeldobós lesz, de nem remélem, hogy Westworld szintű lesz a lezárás.

SPOLIER
@KovTamás: igen ő az Michael Rooker, pl. a TWD-ből lehetett ismerős.

Ayrons - 2019. 02. 19. 15:09

Volt egy családi étkezés is ott az unokakkal és a fia feleségével.
Elméletileg a mult6az úgy zajlott le ahogy látjuk a jelenbe lehetnek rossz mondatai az öregnek

kardosks - 2019. 02. 20. 11:00

A finálé előtt már nagyjából tudjuk mi történt, ki (Isabell Hoyt) és miért (mert az elvesztett gyermekét akarta pótolni) rabolta el Julie Purcellt. Nekem a riporter valahogy fura, nem lehet, hogy ő Julie Purcell? És azért csinálja meg a filmet, mert ő maga is “nyomoz”, szeretné megtudni, hogy mégis mi a francot csináltak a nyomozók, ki a felelős azért, hogy évekig nem vették észre, ami a szemük előtt zajlott?

kulup - 2019. 02. 20. 11:45

@kardosks : Nem jön ki a matek, Julie Purcell 2015-ben már kb. 45 éves lenne, a riportercsaj ennél sokkal fiatalabb. A lánya lehet esetleg.

Shred - 2019. 02. 21. 12:08

A sorozat végén kilép a titokzatos autóból Jack, és közli Alival, hogy vissza kell menniük a szigetre:)

Andrealitas - 2019. 02. 21. 16:07

Szerintem a fiú véletlenül halt meg, és a testvére fektette a barlangba, mielőtt élményt volna a félszeművel…

Andrealitas - 2019. 02. 21. 16:09

elment

Andrealitas - 2019. 02. 21. 16:11

Vagy Amelia tette oda, és a babákat is, mert rá akarta terelni a gyanút valakire, de amúgy mást keres igazából, eleve azért volt a városban, hnyomozzpn…

Ayrons - 2019. 02. 22. 11:00

Szerintem a feleségét kizárhatjuk. Eddig ugye azért gondolt rá mindenki, mert másra nem lehetett a 6.reszig. Ami abból adódott, hogy a nyomozások értelmetlennek voltak.
A bábuk az emberkereskedőkhöz tartoznak és a vak férfi is az volt. Itt a kérdés az hogy a fiúval mi is történt, Hoyt csak a lányának vett gyereket vagy ő is szektás plusz Julieval mi van.
Ja meg Ali lánya hol van.

Andrealitas - 2019. 02. 22. 13:10

Nem gondolom, h Amelia a gyilkos, hanem, h ő is nyomoz, mert vmelyik rokonával történt valami, és ezért nyomoz.

Wayne lánya vhol máshol él, egyszer az ebéd közben mondta a Wayne fia, h nem szeret itt lakni.

Ayrons - 2019. 02. 22. 15:32

Szerintem az kamu és a lányával történt valami.

Andrealitas - 2019. 02. 22. 21:17

Lehet

freestyle82 - 2019. 02. 23. 11:52

Nekem nagyon bejon ez az evad,tan meg az elsonel is jobban tetszik.
Semmi bajom nincs vele, meg a 3 idosikkal sem a 2 helyett. A neholi lassusagaval sem, ha nem is veszem eszre,h valami lassu mert 1 percig sem unatkozom a reszek kozben lehet lassu is.

Szemellenzovel vagyok ost, mert meg csak 4 reszen vagyok tul, igy a kommenteket is csak addig olvastam, mig fel nem tunt az 1×05:)

Imdbn most neztem a 3. evad reszeinek ertekeleset es a 6. es 7. eddig veri az elso resz 9-es pontszamat is.

Jovok majd visszaolvasni a kommenteket mikor a vegere erem, ami sanszos ,h csak jovo vasarnap lesz,mert szinkronnal kezdtem es mar azzal is fejezem be. OD-n a7es resz vasarnap fog szinkronnal felkerulni, ahogy az evadzaro is, de az felirattal.

freestyle82 - 2019. 02. 23. 11:53

Sajnos elveszett a bekuldott kommentem:(
Legalabbis nem jelent meg.

KiváncsiFáncsi2019 - 2019. 02. 24. 20:55

Behoztam a lemaradást az utolsó 2 résszel a fináléra.

Lehet, csak én vagyok és rossz passzban ültem neki, de most lassúnak éreztem, míg a 2-5 részeket gyakorlatilag egyben daráltam le.

Kiváncsi vagyok, hova lukadnak ki a történettel, hiába kezd látszani a váza az alapsztorinak, bízom benne, hogy lesz csavar még benne valami és nem az, hogy Purple összevissza haluzik mindent 35 éve…

Danzig - 2019. 02. 24. 23:45

Hmm, 72 perces lesz az utolsó rész…sooon

tenorx - 2019. 02. 25. 02:07

Na én most daráltam le egyben a hét részt, várom a finálét :)
Nekem egyébként megvan a feeling, de tény, hogy még mindig messy kicsit a dolog.
Eddig egy 7/10et adnék az évadra.

Ayrons - 2019. 02. 25. 10:52

10/2 pont és azt is az első rész miatt és Roland karaktere . Ekkora egy szart már rég láttam mint ez az évad. Semmiről nem szól csak Ali elcseszett karakteréről. Aki részről részre ellenszenvesebb lett. Nincs konklúzió mint az első évadnál.
A nyomozás az valami szánalom volt , jó jó az első évad nyomozása is csak keret volt de legalább izgalmas volt pár helyen , itt az idősíkok egymást ölték meg és semmi feszültség nem volt egy idő után.
Plusz nem volt tettes vagyis az Lucy aki eladta a lányát na ő volt az igazi bűnös , mert Hoytékat nem lehet annak tekinteni hol vannak ezek az első évad szektájától vagy a második évad bűnöseitől ? Sehol.
Sikerült a végére a második évad alá menni, az az érzésem ,hogy az író visszaakart nyúlni az első évadhoz de közbe nem akarta másolni azt és kiszenvedte ezt. És talán működhetett volna az egész , ha Wayne karaktere nem így vagy megírva vagy Roland többet szerepel de mivel a karakterek rosszul lettek megírva így nem tudták elvinni a hátukon az egészet.

Lehet vissza kellene térni a szektás esetekhez és mellette a két nyomozót kidolgozni normálisan plusz elég 2 idősík.

Danzig - 2019. 02. 25. 12:10

Szerintem annál nincs nagyobb bűn mint hogy egy anya eladja a sajt gyermekét, a lányát és szótlanul hagyja a fia halálát…a pénz miatt. Eljátsza a szenvedő anyát, okolja a férjét, okolja a rendőrséget, okolja Ali csaját…mindenkit.

Az Alzheimer pedig feliratkozott arra a listára hogy mi nem akarok lenni a vége felé :( Mert nem marad más csak a semmi, néhány emlék foszlány és a dzsungel… lehet, hogy néha a feledés jó dolog, de nem így :(

Tongpo - 2019. 02. 25. 12:11

na, irjon mar valaki valamit. :)

Ayrons - 2019. 02. 25. 12:33

8 részről csak annyit, hogy 10/1 és nem értem miért kellett 71 perc…
Ezért kár volt visszahozni a sorozatot.

danNN - 2019. 02. 25. 12:45

Az első évaddal kellett volna ezt befejezni. Időpocsékolás volt ez a 3. is.

Danzig - 2019. 02. 25. 12:51

Amiketvfelvázoltam azok közül az 1es változathoz állt közelebb, csak a szereplőknél volt tévedés.
50.percnél jött egy blackout, valamennyi csavarral, ami inkább pár korábbi észrevételt igazolt.

Ali betegsége győzött.

Shannen - 2019. 02. 25. 15:56

Nekem összességében tetszett az évad, nyilván a közelébe nem ér az elsőnek persze.

De! Ez az utolsó rész… Minden olyan döntés vagy technikai kivitelezés, amit el lehetett rontani, azt elrontottak az írók. A lány eltűnése nagyjából sejthető volt már utóbbi részek alapján, hogy hogy történt, de hogy ezt totál didaktikus módon szépen 10 percen keresztül meséli el az egyik tettes, az valami baromi unalmas és olcsó megoldás volt. Nem beszélve a plusz csavarról, aminél szintén szájbarágósan adták át az infót, ahelyett, hogy a könyvidézet elég lett volna.

És most komolyan, amikor a kis Lucy ott szaladgált a kertben, ki nem jött rá arra, amire aztán 10 perc után Wayne is? Mondjuk tetszett, hogy azért itt volt happy end, bár ehhez is olyan véletlenek kellettek, hogy csak na. Meg mondjuk a Lucy név is kissé érdekes, ha feltesszük, hogy Julie végül megtudta, hogy ki is ő valójában.

És persze Wayne szemszögéből nézve szomorú volt a vége, de mondjuk az megint olcsó írói húzás volt, hogy Rolandot nem vitte magával, sőt kifejezetten kicseszésnek éreztem vele szemben, hiszen ha valaki, ő igazán megérdemelte volna, hogy tudja az igazat. (Jó-jó, tudom, ott a papírfecni Wayne fiánál szóval amúgy bármi lehet még).

A Wayne és Amelia közti szál viszont hatalmas csalódás lett a végére. Sok potenciál volt bennük az elején, de a végére már én is csak azt éreztem, hogy feleslegesen peregnek a hosszú percek a jeleneteikkel.

Ja, és ha valaki emlékszik, akkor megírná légyszi, hogy Wayne lány miért is hidegült el az apjától? Nekem nem rémlik, hogy erről érdemben lett volt szó.

Összességében, a finálé 5/10, az évad 7/10.
A három színész viszont hibátlan. Miattuk azért érdemes volt végignézni.

BennieBoy - 2019. 02. 25. 16:13

Szerintem jól sikerült az évad, nem volt állkeresgetően izgalmas a végkifejlet, de érdekes volt, emellett pedig a színészi teljesítmények, a karaktertörténetek és karakterfejlődések érdekesek voltak, az ügy menete se volt unalmas és az egészet áthatotta az 1. évad már-már kényelmetlenül nyomasztó hangulata.
Meg tudom érteni, ha valaki nem ezt várta, de szerintem itt alaposan alápontoznak egyesek, 7/10 nálam, mert sok mindent már láttam az 1. évadnál, a végére a 4 idősíkot már nehéz volt néha követni és kissé lassú volt nekem is néha.
Emellé viszont jön az érdekes és jól felépített sztori, a jó casting, a karakterek fejlődése és életútja. Tetszik, hogy nem csak mi, nézők jöttünk rá, hogy a Ali házassága csak az ügyről szól és 10 évig semmi más nem kötötte össze őket, és ezt a karakterek is belátták.
Roland karaktere is nagyon jó lett, nekem személy szerint nagyon tetszett, hogy gondoskodni próbált az apán és segített neki talpra állni.

Ayrons - 2019. 02. 25. 16:56

Shannen: semmikor, egyedül az lehet erre az utalás, hogy egyetemre ment és emiatt lett a kapcsolatuk hidegebb. Bár mindenki azt hitte meghalt a lánya.

Egy rém egyszerű történet volt az egész és nem értem miért kellett erre 5 év emellett Wayneről szólt az egész de ő még idegesítő lett és unszimpatikus a feleségével együtt. A nagy drámázás mellett sehova se tartottunk.
De a a kép és a vágások jók voltak meg Roland.

Sunabubus - 2019. 02. 25. 17:00

Hát, ez olyan volt, mintha az eredeti író lelépett volna 2-3 rész után, a többit meg össze kellett volna lapátolni, hogy meglegyen az évad. Meh. :(

Anthony11 - 2019. 02. 25. 18:59

Huhh, ez olyan volt, mint amikor egy csajnak udvarolsz, jól felhúz, és otthagy..
Ezek jól megszellőztették nekünk, hogy itt mindenféle érdekes dolgok fognak történni: esetleg egy szekta, rendőrségi eltussolás, Ali feleségét esetleg megölik, vagy valami tragikus történik, hogy a csirkegyáros bedurvul a végére, de ez így egy löttyedt semmi.
Pedig bíztam benne, hogy csak altatnak, és az utolsó pár rész bedurvul.

cherockee - 2019. 02. 25. 20:08

Jó, akkor nem csak én vártam, vártam, vártam, majd mekk.

Az utolsó pillanatig feszült zene, értem, értem, arról szól, hogy most az öreg elfelejti, vagy meg se történt, vagy mi a valóság, és mi nem, … de hát ez így nem hatott nagyon rám.

Teljesen olyan, mintha lett volna egy felütés az elején, utána 2-3 közepes méretű csavar, majd húzzuk el a végéig, ahol már tökmindegy, hogy pedofilok, szekta, vagy ki rabolta el őket, ufók is lehettek volna kb., ugyan úgy egy pasas elmondja, és kész vagyunk, mehet mindenki a dolgára.

Színészek jók voltak, fényképezés jó, zene nagyon jó, történet elemeiből ami jó volt annak fele az első évadból lett átemelve, a másik fele gyakorlatilag a felejtés gondolatmenete, ami teljesen jó, nézhető, de közel nincs az első évadhoz szerintem.

KiváncsiFáncsi2019 - 2019. 02. 25. 20:18

E08:

hát izé…

elégedett vagyok? nem
van hiányérzetem? hmm, nincs… WTF?

az évadban végig meglévő lassúsága okán, vagy nem is tudom miért elfogadható volt így nekem ez valahogy mégiscsak

csigáztak az egész évadban, hogy lesz valami nagy dolog a végén – meg is oldották az ügyet, aztán csavartak egyet, Ali ismét ott áll, hogy mégis csak megoldja, várom a csattanót, és… és egy szép, keserédes jelenetben elhalkult minden várakozásom, ahogy Ali elfelejti, hogy miért van ott – igen, ahogy ott állt elveszve, elhalkult a várakozásom a nagy durranásra, elhalkult a nyomozás, elhalkult minden és tényleg annyi volt csak, hogy Ali-ról van szó, ő róla szólt a történet

nem tudom, mennyire tudatosan építettek erre az utolsó csavarra, a betegségére, ami egészen idáig inkább csak egy zavaró, idegesítő tulajdonság volt a történet szempontjából, de bizonyos szempontból nálam működött ez a befejezés – a feleségével az utolsó bár jelenet szerintem már felesleges volt, bár lehet, mást pedig ez a jelenet vezetett ki ebből az egészből

KiváncsiFáncsi2019 - 2019. 02. 25. 21:05

1 órával a finálé után érzem, hogy mennyire lehúzott ez az egész…

oké, érzelmeket, érzéseket váltott ki, de én nem ezért néztem ezt az egészet…

talán ettől van ez az egész kettősség bennem, hogy igen, adott valamit, de én egyáltalán nem erre számítottam (vágytam?), és ezért nem tudok elégedett lenni – de mivel mégis adott valamit, hiányérzetem sincs

csak rossz hangulatom

winnie - 2019. 02. 25. 21:23

Az első évaddal kellett volna ezt befejezni. Időpocsékolás volt ez a 3. is.

megtehetted volna – ez sorozatnézési skillfejlesztő lecke. nem kell mindent feltétlenül nézni. de a TD ezért nagyon jó, mert megnézed az első részt, és tudod, hogy érdekel-e a szezon.

Anthony11 - 2019. 02. 25. 21:24

Szerintem ez a sorozat nélkül is vágom, hogy milyen szar dolog az Alzheimer.

De legalább azt elmondhatták volna, hogy mi lett az asszonnyal. Gondolom csak öreg lett, és meghalt.

Danzig - 2019. 02. 25. 22:18
Bikuci - 2019. 02. 26. 14:11

Nagyon jó kis évad volt. A házasság sok mindent elfed, és sokan feladják félúton. Ez a sorozat ennek az okait is boncolgatja. Érdemes megvárni a végét, mert jóra fordulhat, már persze ha még emlékszel még rá, hogy miért is vagy ott.

takingsider - 2019. 02. 27. 01:26

08
A kocsis jelenet szenzációs volt. Amúgy is faszán bántak az idővel, és azzal, hogy miért is csinálunk filmeket/jó a film, mint művészet. A legutolsó képre nagyon kellene viszont magyarázatm de nincs. Illetve nekem csak egy van kb., vagy kettő. Azt hiszem ez egy szándékos fricska. (Meg sem történt? Meghalt és az anya kapta a 10e dolcsit? Már csak oda tudja képzelni magát, és benne ragadt? sb stb.)Amúgy teljesen ok, volt a lezárás. Abban sem vagyok biztos, hogy az öreg nem csak eljátszotta a végén az eltévedést. Hát mit is lehetett volna mást csinálni? Rákiabálni a nőre, hogy miért nem szól a jó detektíveknek, hogy él?

De amúgy így teljesen ok. És ebben hasonlít a sokak által agyonszidott második évadra, hogy van egy fasza befejezés. Az (általam is) ajnározott első évadban viszont jól elbaszták. Na ott, tényleg átverés (felszopás utáni hidegzuhany) volt a befejező rész az addigi zseniális folyamhoz képest. Itt a lényeget már elmondták előre.

Ami érdekes talán, hogy a lányáról kevés infó lett, de talán ez is elég. Hogy az öreg félszeműnél nem kérdeztek rá legalább az apára. OK, mi láttuk, hogy valaki (talán a biztonsági főnök) kicsinálta, de a nyomozók nem.

Nem vagyok jó ebben, de érdekes, hogy az apácák eljátszanak temetést. Hát, neccesnek tűnik.

És a feleség halálát sem magyarázták meg, talán akkor simán csak meghalt, idősen.

Ali fasza volt.

tommy - 2019. 02. 27. 02:03

jó nagy blöff volt az egész, még az utolsó 15 percben is utólag teljesen indokolatlan zenéket alkalmaztak, hogy majd lesz valami, hát nem lett, pedig csak a vége miatt néztem részek óta, abszolút nem volt ebben a sztoriban 8 óra.

albundy - 2019. 02. 27. 16:09

Ennek a harmadik évadnak egy valamit lehet a javára írni. Azt hogy a második évadban mégis csak volt valami jó is. Az legalább nem akart az elsőre hasonlítani.

rio63 - 2019. 03. 03. 16:10

Rettenetes volt. Csak az első évad iránti lelkesedés miatt tartottam ki. Lapos, kiszámítható történet, én a színészi játéktól sem voltam elragadtatva, és a művészieskedő, hatásvadász zene, ami megpróbált felcsigázni…sajnálom a rá fordított időt.

jedilovag - 2019. 03. 27. 22:34

Hát ütött is a sorozat meg nem is…….
Nagyon belevitt a katarzisba, de nem értem, hogy miért.
Jó rendezés,jó sztori.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz