login |

Ninja Warrior Hungary: a 2. évad

2019. 01. 15. 19:20 - Írta: Desmond Wallace

6 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika, vetélkedő,

A Ninja Warrior Hungary 2. évadjában ugyan voltak változások az előzőhöz képest, de ezek alapvetően nem befolyásolták a műsort. Nem az a lényeg, hogy ki a műsorvezető, hanem az emberi teljesítmény. Ez pedig most is kőkeményen megmutatkozott. A koncepció alapján abban biztos vagyok, hogy a Ninja Warrior pont nekem való műsor. Ez nem azt jelenti, hogy hibátlan lenne, de a pozitívumok miatt bőven megéri követni.

A fináléra most is 20 versenyző maradt, akik igazán kitettek magukért. Jó volt nézni a küzdelmüket, és drukkolni nekik, hogy minél tovább jussanak ezeken az embert próbáló akadályokon. Még úgy is, hogy a Ninja Warrior Hungary legnagyobb hibája továbbra is a brutálisan hosszú műsoridő. Maximum két órában is el lehetne intézni a selejtezőktől a fináléig mindegyik epizódot.

Alapvetően egyik műsorvezetővel sincs bajom. A tavalyi műsorvezetők közül csak Till Attila tért vissza erre a szezonra, bár Kasza Tibi stílusát annyira nem csípem, de Tilla mellett vele se volt igazán gond. Stohl Luca pedig mosolyogva játszotta el a pálya mellett lelkesedő és kíváncsiskodó csinibaba szerepét, viszont még így is jobb volt egyébként, mint legutóbb Mádai Vivien. Ennyit róluk.

Az NWH igazi főszereplői azok a hétköznapi emberek voltak, akik igyekeztek végigmenni ezeken a nem túl egyszerű pályákon. Természetesen voltak nagy visszatérők az előző szezonból, akadt híres ember is a nindzsajelöltek között, illetve brit győztes, sőt, egy borsodi gyerek is, ha megengedtek ennyi részrehajlást nekem.

A világon eddig csak hat embernek (4 japán, 2 amerikai) sikerült feljutnia a Midoriyama tetejére, tehát ennyi nindzsa született a Ninja Warrior nemzetközi története során. A tovább mögött spoileresen elárulom, hogy lett-e magyar, de annyit elárulhatok, hogy láthattunk néhány nagyon komoly teljesítményt a fináléban.

2018-ban Strommer Soma lett a győztes. Ő sem lett ugyan nindzsa, de nem sok hiányzott neki ahhoz, hogy eljusson az utolsó akadályig. Emelem kalapom előtte és a többi finalista előtt is. Ez bizony valódi teljesítmény!

A negatívumok között még azt emelném még ki, hogy a műsoridő ellenére még így is akadt jó pár olyan versenyző, akinek nem láthattuk az egész teljesítményét a fináléban. Nem annyira korrekt, hogy egyeseknél már csak azokat a pillanatokat mutatják meg, amikor leesnek, pedig majdnem végigmentek a pályán. Erre idén elég sok példa volt a záró epizódban

Mint írtam az elején, számomra ez a műsor – a hibái ellenére – továbbra is telitalálat. Remélem, hogy még sokáig műsoron lesz itthon is, szóval, ha lesz folytatás, akkor én biztosan ott leszek. Azt pedig csak halkan jegyzem meg, hogy azért örülnék egy emberbarátibb időpontnak (péntek este?), és természetesen rövidebb műsoridőnek.

6 hozzászólás Ne habozz!

lewtex - 2019. 01. 16. 07:18

Engem csak az bosszantott (Kasza Tibi bárgyú vigyorán és Tilla poénjainak ismételgetése mellett), hogy ha elvileg nem tudták, hogy Soma fog nyerni, akkor miért pont ő ment utoljára? Mert elvileg a döntőbe jutás időeredmenyei alapján fordított sorrendben indultak,, de a végén felcserélték őt a tavalyi győztessel. (Ugyanez volt tavaly is)

SpentRocket - 2019. 01. 16. 08:24

Az első évadot néztük, a másodikat már csak éppen csak, de a döntőt azért igen, bár az üres perceket áttekertem. Az ötlet nagyon jó, de ez a megvalósítás nagyon sokat levesz az élményből. Egy Netflix-es Beastmaster-rel összehasonlítva nagyon alul van sajnos…

winnie - 2019. 01. 16. 08:59

lewtex: szerintem így vágták össze. nem emlékszem már pontosan, de vannak árulkodó jelek. elvileg simán meg lehet csinálni semleges kommentálással (hiszen tudják, hogy vágva lesz) utószinkronnal, vagy az árulkodó dolgok kivágásával.

olyasmi rémlik, hogy amikor somát mutatták, akkor azon a bizonyos ponton nem mondták, hogy most már nyert. és más indulók előtt sem emlegették, hogy meddig kell eljutniuk ahhoz, hogy legyen esélyük a győzelemre, hogy az addig vezető hol áll. illetve, ha mondták is, akkor is lehet utólag felvenni a dolgot.

elvileg, ami nem módosítható, az stohlnak a real time jelenléte, az talán ugyancsak elárul valamit.

via - 2019. 01. 16. 11:33

Nekem nagyon pozitiv volt a 2. evad, orultem a visszatero versenyzoknek. Azt hittem, hogy Kasza Tibi nagyon fog idegesiteni, de kellemes csalodas volt. O legalabb tenyleg szurkolt, nem csak kirohogte a versenyzoket. Neha veletlenul meg jo tanacsot is adott nekik :D
Engem peldaul nem zavart, hogy nem lattuk minden versenyzo egesz teljesitmenyet a finaleban, en meg igy is beleporgettem. Nagyon sok helyen lehetne vagni/roviditeni, kb. 1 ora 20 perc alatt vegig lehet nezni egy reszt anelkul, hogy rontanank az elmenyen.

A legjobban engem a ninja vs. ninja jelolt kifejezesek zavarnak, teljesen inkonzisztensen hasznaljak oket :D

Thomas - 2019. 01. 16. 13:20

De nem túl könnyű a pálya? Persze átlagembernek még biztos így is rettenetesen nehéz, de amikor belenéztem az 1. évad egyik részébe fél szemmel, egy olyan pályát láttam, ami az amerikai celebes kiadásnál is könnyebb volt. Ez még persze nem von le semmit azoknak a teljesítményéből, akik (majdnem) végigcsinálják, de ha valaki befejezné, nem lehetne összemérni az említett 6 emberrel. Nem? Én nem tudom, a finálés pályát nem láttam, szóval inkább kérdezem:) De szerintem itt is évről évre nehezítik majd, ahogy a mezőny fejlődik, hogy mindig legyen kihívás.

Desmond Wallace - 2019. 01. 16. 15:32

“De nem túl könnyű a pálya?”

Nem hiszem. A brit győztes azt mondta a finálé után, hogy a magyar pálya nehezebb volt, mint a brit.
Nyilván az se mindegy, hogy az egyes akadályok milyen sorrendben vannak egymás után.

Biztos, hogy nem egyszerű egyik pálya sem, de azt megnézném, hogy a műsorvezetők meddig jutnának. Egy szilveszteri különkiadást építhetnének erre.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz