login |

Pilot: Schooled

2019. 01. 15. 14:55 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: 2018/19, kritika, pilot-mustra,

A 90-es évek a spinoff sorozatoknak is kedveztek, ezzel indít a Schooled, na meg a Xena és az Angel felemlegetésével. Hát, a The Goldbergs spinoffja az ABC-n nem lesz legendás, viszont a hangulatot ügyesen átörökölte az anyasorozattól.

A történet Lainey karaktere köré szövődik, aki felnőve kénytelen szünetet tartani rocksztárálmainak megvalósításában, és zenetanárnak áll a régi sulijában. Ezt persze cak ideiglenes megállónak tartja életében, de gyorsan rájön, hogy szívvel csinálva jobban megy ez is.

Persze ennek kapcsán sok régi Goldbergs-es mellékszereplő is visszatérhet, szerintem ez az “előléptetés” ennyi alapján működik is velük, nem tűnnek olyannak, akik csak 2 percben voltak jók anno. Sőt, az alapsztori új nézőként is sima ügy, és szinte mindegyik jelenet úgy van felépítve, hogy bárki nézheti. A kérdés, hogy érdemes-e? És sajnos arra felé hajlanék, hogy nem annyira.

A Schooled tipikusan a nosztalgiavonatra szállt fel, ami nem meglepő, tekintve az anyasorozat The Goldbergset, viszont aki abból már kiábrándult, az nem itt fog visszatérni, főleg, hogy errefelé már még kevesebb lesz a személyes kapcsolódása is az íróknak.

Persze a mosolygós hangulat maradt, nyilván pár pillanatra betalált ez a pilot, és nem lehet igazán földbe döngölni, viszont egy másodpercre sem merült fel bennem, hogy érdekelne a folytatás. Egyszerűen ez valahogy kevés, még a nosztalgiából is, hiszen országos csatornákon kívül azt is sokkal jobban nyomják.

Ez nekem az a tipikus sorozat, amit ha egyedül vagyok és nem akarok csöndben enni, akkor néznék. Viszont ez a niche szegmens az, amit nálam kivált a YouTube (meg már van is ilyen sorozatom a Lethal Weapon személyében). El nem tudom képzelni, hogy egy ennyire szürke, de néhol azért aranyos sorozatot így 2019-ben aktívan várjak.

Egyszerűen semmilyen volt a pilot. 6/10. Különösen durva volt így egy másik hasonló széria (a Twitter követőim kitalálhatják, melyik) után látni ezt a nosztalgiavonatot.

9 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2019. 01. 15. 15:12

majd írok nem goldbergs-nézőként a kezdésről, de ha a karaktereket kiszedem (és nem tudom, mert a főszereplő egyszemélyben kinyírja nekem a sorozatot), akkor nem sok minden marad, a nosztalgiafaktort egyáltalán nem éreztem erősnek.

a vége persze matty-vel marha jó volt, ahogy átváltottak a való életbe, de ennyi egyrészt nem elég, másrészt azért a nézők zömét itthon az nem fogja megériteni.

3,5/10

david - 2019. 01. 15. 16:15

iszonyat gyenge volt

lalakov - 2019. 01. 15. 16:33

Kaszáltam pár perc után.

Thomas - 2019. 01. 16. 04:07

Nekem bejött nem Goldbergs-nézőként, és számomra teljesen a főszereplő vitte a hátán az egészet, a stílusa, a hozzáállása, még ha nem is röhögtem rajta annyit, mint a Famen. Ez inkább olyan szórakoztató, mosolygós pilot volt, nem az a nagyon vicces fajta. A nosztalgiafaktor valóban lehetne erősebb, de jó volt már ez a mai szemmel már viccesnek tűnő nagyonrövidgatyák vs. térdig érők ellentét is. Na mindegy, régen volt heti nézős sitcomom, lehet hogy ezt majd párban nyomom a Fammel, mert nem tudtam dönteni közöttük:)

Nic91 - 2019. 01. 16. 14:16

Nekem tetszett. Bár a 90-es évekbeli hangulat annyira nem jött át, mint a Goldbergsnél, de ez azért jobban bejött, mint a Fam.

Thomas - 2019. 01. 18. 14:11

Az 1×02-höz már nem tudom, hogy mit szóljak. A She’s All That-es kezdés, meg végig az utalások marha jók voltak a Kiss Me-vel kísérve, szóval a nosztalgiafaktor kipipálva. Kedvem is támadni újranézni a filmet, bár biztos nem láttam vagy 15 éve:) Aztán amikor bejött a tesitanár a nagyon rövid rövidgatyában, mintha az 1. rész meg sem történt volna, hát…:) És mintha most kevesebbet szerepelt volna AJ Michalka, és ha ő nincs a képernyőn, rémisztően nulla az egész, az igazgató és a tesitanár szerelmi vetélkedése-szál nagyon untatott. És még a másik tanárnak is volt egy nagyon durván ripacskodós jelenete a Lainey-szálon, ami már nekem sok. Hát egyelőre folytatom, de itt már megmutatkoztak a szokásos sitcom betegségek, a végletekig eltúlzott, túljátszott karakterek, ami miatt ki szoktam szállni.

És érdekes, hogy ebben a részben nem volt Rachel Crow, pedig ő elvileg állandó.

winnie - 2019. 01. 23. 13:01

Megnéztem a She’s All That-es tematikára felhúzott második epizódot, és meg kell mondanom, hogy kifejezetten bejött. Jó volt az új fő karakter (valamint bemutatták jó pár kiemelt mellékszereplő tanárt), jó volt a mellékszál, jó volt, hogy keveset foglalkoztak a diákokkal (és akkor sem ők voltak a középpontban). Igen, a főhős továbbra is totálisan felejtős, miatta nem hiszem, hogy maradok, de azért egy 3. rész így meglesz.

6/10

Thomas - 2019. 01. 25. 16:20

1×03 érdekes volt, megint volt a Goldbergses csaj, és ha jól értettem, a valódi tanárnőnek munkatársa volt IRL, a készítő anyja. Illetve ő a tanára volt Adam Goldbergnek, elég kusza:)
De maga a rész elég lapos volt, nem nagyon vagyok biztos benne, hogy megéri ezért folytatni. Most még Lainey jelenetei sem jöttek annyira át, de azért az biztos vicces volt, ahogy lereagálta, amikor az apuka mindig felpörgette a kocsija motorját, hogy elhallgattassa:)
A tamagocsis rész meh, az elején még jó volt, aztán unalomba fulladt, azt meg már hagyjuk, amikor a két tanár kitalálta, hogy gyerekcsinálási üzletet kötnek. Mindig van 1-1 jelenet, amivel tök jól eltalálják a korhangulatot, aztán meg a rész nagyobbik része játszódhatna akármikor, akárhol is.

Thomas - 2019. 02. 01. 16:55

Az 1×04 is nagyon közepes volt, szóval itt most nálam kasza lesz szerintem. Igazán nem is tudok semmit kiemelni sem pozitív, sem negatív irányba, ilyen egynek jó, töltelék sorozat meg nem fér bele nekem. Ja igen, volt Tonya Harding, meg New Kids on the Block említés, ezek kívül bármikor játszódhatott volna az egész.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz