login |

A Lifetime is elesett

2019. 01. 16. 20:20 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: hírek

Ez nem az a hír, amit nagyon ki kéne itthon emelnem, de magára a jelenségre azért felhívnám a figyelmet, és a lenti kép révén szerintem érdekes átvennünk azt, hogy milyen minőséget bukunk azzal, hogy miután a 2010-es évek kezdetén fiktív műfajjal addig abszolút nem foglalkozó csatornák kezdtek el sorozatokat gyártani, az elmúlt években tömegesen hagynak fel a műfajjal – nyilván a digitális platformok támasztotta verseny miatt, hiszen némely nézettségek nagyon megzuhantak.

Szóval decemberben a Lifetime is bejelentette, hogy nem készít több fiktív sorozatot. Ez első blikkre nagyon rossz hírnek tűnhet a You nézői számára, de a premier előtt második évadra berendelt sorozat kapcsán a Netflix azonnal bejelentette, hogy átveszi a You-t, így a folytatás már oda készülhet el. (A csatorna még az American Princess-t elvileg be fogja mutatni, ha már berendelésre került korábban.)

A csatorna egyébként nem zárja ki, hogy a The Client List-hez hasonlóan később a saját gyártású tévéfilmjei valamelyikéből sorozatot készít, de nem ez lesz a fókusz. A Lifetime egyébként mindezt annak ellenére lépi meg, hogy elég veteránnak számít sorozatos színtéren, a You előtt a kritikai siker UnREAL került ki tőlük, valamint a Witches of East End, a Devious Maids, a The Lottery, az Army Wives, a Blood Ties, az Angela’s Eyes vagy a Drop Dead Diva – a többségről mi is írtunk.

A fenti kép kapcsán pedig egy kis nekrológ akkor – én még az MTV-t is odavenném, mert úgy tűnik, hogy már ők sem nagyon akarnak szkripteltet adni, ld. Scream 3. évad. Durva látni, hogy kezdőnek számító kis csatornák is milyen erős sorozatokat voltak képesek készíteni:

  • VH1 – Hindsight (szipp…), Hit The Floor, Daytime Divas, Single Ladies, The Breaks
  • A&E – Bates Motel, The Returned, Those Who Kill, The Beast, The Cleaner, Damien, Longmire, The Glades, Breakout Kings
  • WGN America – Underground, Outsiders, Salem, Manhattan
  • Discovery Channel – Manhunt: Unabomber
  • CMT – Sun Records, Still The King, Working Class + Nashville
  • a képről a TLC és az Investigation Discovery komolyabban nem “fiktívezett”, a Bravo-nak (Imposters, Girlfriends’ Guide To Divorce) még ott a Dirty John, a TvLand-nek (Hot in Cleveland, The Soul Man, Impastor, The Jim Gaffigan Show, Nobodies, Lopez) a Younger, az MTV-t pedig még nem temetem hivatalos hír híján, de nekik aztán végképp jó pár remek sorozatuk volt.

7 hozzászólás Ne habozz!

Snoopyzit30 - 2019. 01. 16. 22:04

Meg az A&E csinálta az MMA-s sorozatot a Kingdomot is,ugye?

Máté - 2019. 01. 17. 00:10

A Devious Maids-t azóta is sajnálom, legalább egy 10 részt csinálhatnának még.

macilaci - 2019. 01. 17. 00:22

Snoopyzit30: a Kingdom az AN (Audience Network) sorozat volt úgy tudom.

Thomas - 2019. 01. 17. 03:09

Ezt én most csak azért sajnálom nagyon, mert bennük reménykedtem, hogy egy One Tree Hill felélesztést bevállalnának a The Christmas Contract film és az OTH reunion után:(

winnie - 2019. 01. 17. 05:03

Snoopyzit30: a Kingdom az AN (Audience Network) sorozat volt úgy tudom.

igen, directv alias audience networks.

Brigi - 2019. 01. 17. 23:59

A Younger is elkerult a TvLandrol a Paramountra.

sziamonra - 2019. 01. 18. 02:40

Szerintem nincsen ebben semmi meglepő. iszonyatosan fragmentált a sorozatos piac, így elkerülhetetlen hogy egy kicsit konszolidálódjon (amire persze erősen rásegít a streaming szolgáltatások szinte végtelen pénztárcája).
Ami pedig az erősen kezdő csatornákat illeti: megpróbálták, de nem jött be. jók voltak ezek a sorozatok de a szokás nagyúr így a közönséget ez nem nagyon érdekelte.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz