login |

The Masked Singer

2019. 01. 16. 14:50 - Írta: winnie

27 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Amerikában az év elején többször is életjelet adott magáról az országos tévé, s az új műsorok közül legnagyobb nézettséggel (kimagasló számokkal) a koreai alapokra építkező The Masked Singer indult, ami, ha nem pukkad ki (de talán akkor is) nyilván el fog indulni világhódító útjára, és talán hozzánk is elér majd, vagy a Sztárban sztár váltásaként, vagy konkurenciájaként (ld. Maszkos énekes vagy Álarcos énekes).

A kérdés, hogy van-e értelme nézőként figyelemmel követni – és ha igen, akkor mi?

A The Masked Singer egy énekes verseny celebekkel. 12 versenyző, akik közül a leggyengébb mindig kiesik közönségszavazás révén, hogy a végén egy maradjon. A csavar? Hogy a hírességek maszkban énekelnek. És senki sem tudja, hogy ki van a maszk mögött. Sem a nézők, sem a helyszíni közönség, sem a zsűritagok. A kampó? Hogy minden adás végén valaki leveszi a maszkját és akkor lehet hüledezni. Vagy örömködni, hogy eltaláltuk, ki énekelt.

Mondanom sem kell, hogy ez utóbbi aspektus nagyon erős vonzóerő. A néző szeret bennfentes lenni, szereti azt hinni, hogy tudja, hogy ki van a maszk alatt, szereti elsőként kitalálni. És papíron erre még mondanám is azt, hogy sikeres lehet, de… Szóval ilyen érzés nem nagyon létezik az internet mellett. A net mindig gyorsabb lesz. A net hamarabb ki fogja találni. A net el fogja venni a felfedezés örömét. Ha valaki most elolvas valamit a The Masked Singer-ről (akár közösségi oldalon, akár tévés kritikában), akkor biztos lehet, hogy az énekesek nagy részét már le is leplezték. (És tudom, hogy sokan nem neteznek, de látható, hogy a TMS nagyon erős social jelenléttel bír.)

Szerintem a másik gátja a nagy össznépi kitalálósdinak (aminek tudom, hogy menő a részének lenni) az, hogy vannak kitalálhatatlan énekesek – legalábbis a performanszuk alapján. És számomra ez is simán megölné az egész koncepciót.

Nyilván a profi énekesekre rá lehet jönni, talán színészekre is, de az, hogy melyik világhírű, de mégis random sportoló nyekereg egy szarvas maszkja alatt, az totál esélytelen. Ezért aztán az előzetes interjúkban a maszkosok kétértelmű mondatokkal utalnak személyiségükre, múltjukra, foglakozásukra, szóval a néző egy rakás segítséget kap ahhoz, hogy találgasson – és, hogy kitalálja, kiről van szó. Ehhez viszont nem lenne szükséges az éneklésre! Ráadásul abban semmi katarzis nincs, ha az ember lexikális adatok alapján a Google segítségével jön rá a kilétükre

Szóval ezért tettem fel fent a kérdést, hogy mi értelme a The Masked Singer-nek, miért érdemes nézni? És tényleg érdekelne, hogy ki mit gondol. A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Kételyek ide vagy oda, az első részek alapján érdekli az embereket a formátum, működik, szóval ki vagyok én, hogy megkérdőjelezzem a szakmabelieket?! (Ráadásul, teszem hozzá, itthon a kisebb netes “veszély” és a kisebb sztársűrűség miatt talán könnyebb találgatni, de szerintem nálunk sem jönne rá senki, hogy melyik világbajnok úszót rejtené a maszk, ha úgy alakulna. Persze az emberek szeretik az össznépi játékokat, a tippelgetést.)

Adja magát a kérdés tehát, hogy miért fogja nézni a néző a The Masked Singer-t? Nyilván nem az énekhangok miatt, hiszen bár akadnak profik, de a színvonal azért nem kiemelkedő, és ez egyébként sem lenne nézővonzó.

Az efféle reality-ket sokszor a zsűri adja el, de az itteni (Ken Jeong, Jenny McCarthy, Nicole Scherzinger és Robin Thicke), bár poénkodik, de teljesen felesleges. Értelemszerűen nekik tippelgetniük kell és megvédeni tippjeiket, de annak nem sok értelmét látom, hogy teljesen random és elvarázsolt módon dobáljanak olyan neveket, mint Barack Obama-át vagy Meghan Markle-ét, hiszen mindenki tudja, hogy egy ilyen tévéműsorra zömébe csak D-kategóriás celebek bólintanának rá Amerikában. (Más kérdés, hogy ha zajos siker lesz, akkor egyeseknek valamilyen szinten majd sikk lesz a szereplés, és erősödhet a sztárkvóciens.)

Amellett persze nem lehet elmenni, hogy mennyire zseniálisak a jelmezek, de a WOW-faktort csak egyszeri és nem megismételhető, az 1×03-tól már csak ugyanazt fogja látni a néző, nem tudom, hogy ebbe tudnak-e változatosságot csempészni. (Érdemes összehasonlítani őket a koreai jelmezekkel, ezzel vagy ezzel – ég és föld.)

Jellemző módon a készítők már a második adásra módosítani kényszerültek a műsoron, ugyanis az énekesek magasságának megadása túl nagy segítségnek bizonyult, már csak ebből is biztosra vehető, hogy az internet jó nyomon jár (ráadásul így túl sok mindenkit lehetett kizárni).

Az vitathatatlan, hogy a koreai változat siker volt, de az már jó ideje, hogy elindult, és manapság azért “erősebb” az internet, szóval ezért éreztem (tévesen) a start és a giganézettség előtt, hogy kissé elkéstek a formátummal. Másrészt, mint írtam fent, mivel az egészet nyáron rögzítették, így a készítőknek elég szűk a mozgástere, csak limitáltan tudnak reagálni a nézői visszajelzésekre, ami egy első évados műsor esetén nem túl szerencsés.

Az elkövetkező hetekben kiderül, hogy a nyílt titok megoldások ellenére a nézők továbbra is követni fogják a reality-t, vagy az elhal szép lassan. Nem akarok jósolni, és csak magamból tudok kiindulni, de ennél a formátumnál a repetitivitás tényleg a csúcsra van járatva, hiszen a dupla premier után minden adásban ugyanaz a pár jelmez fog énekelni (csak más és mást), a zsűritagok ismét találgatni fognak.

Igen, tudom, minden rész végén lesz egy “Ezt élőben kell látni, mert különben belefutsz a spoilerbe!”-momentum, amit… talán tényleg fognak nézni a nézők, de ahhoz meg nem kell megnézni a részt, csak a végére odakapcsolni, nem? (Oké, tudom, hogy az átlagnéző nem így működik, meg egyébként is, szeret elhelyezkedni a flow-ba, örül, ha megvan a hangulat, a műsor íve, ezért fontos számára végignézni az elejétől a végéig. Más kérdés, hogy ez ellen a reklámszünetekkel tudnék érvelni.)

Azt, hogy mennyire érdemes itthonról nézni ezt az amerikai műsort, ki lehet deríteni az első és a második leleplezett illető személyéből. Nyilván sokan azt nem tudnák, hogy kik ők. Én az egyiket ismertem, mert nézek amerikai focit (a másikról pedig hallottam – ahogy kiderült, még egyik filmje címét is elárulta a felvezető interjúban…), de arra nincs garancia, hogy a következőt ismerni fogom. És egy műsorban, ahol a részek végén robban a bomba, az a legnagyobb csalódás, ha kiderül, hogy a néző azt sem tudja, kiről van szó. Szóval már csak ezért sem nézném.

27 hozzászólás Ne habozz!

juhaszvik - 2019. 01. 16. 15:28

kérdés: az veszi le a maszkját, aki kiesik vagy random?

és miről szólnak az énekek közötti részek? gondolok arra, hogy egy magyar énekes reality-ben a műsoridő nagy részében az előadók búján-bánatán nyünnyögnek, így viszont nem tudom, hogy miről szólhat. gondolom nem arról, hogy a méhecske mit csinált a kaptárban, vagy hogyan készült a szalonban a pudli a következő fellépésre.

amúgy meg idehaza tuti kaphatóak lennének rá akármilyen (A kategóriától Zs-ig) celebek, és a kertévék-celebek-bulvárhírek szentháromságban egész jól elevickélne ez a műsor.

winnie - 2019. 01. 16. 15:34

nézők szavaznak, talán a helyszíniek. párbajok vannak, vesztesek és a vesztesek közül kiesik valaki.

a töltelék zsűriértékelés és kisfilmek, amikben “élethelyzetekben” mutatják be az énekest (maszkkal), plusz confessionlözik, szóval interjúban erről-arról mesél, clue-kat ad-

juhaszvik - 2019. 01. 16. 19:46

megnéztem az első részt…
mondjuk nem szoktam nézni US éneklős versenyrealityket (voice, x-factor és társai), de ez nagyon látványos volt, és ami még jobban tetszett, hogy nagyon feszes. ez idehaza minimum 2,5 órában menne le.
ami viszont szerintem eléggé mellé megy, az a találgatás. kikövetkeztetik, hogy atléta, talán focista, és akkor random bemondanak híres játékosokat. na most ezzel az a baj, hogy még én is fel tudok sorolni 30-40 játékost, pedig csak a sporttv-ból ismerem az nfl-t.

+ kérdés: más műsorokban is ilyen rövideket énekelnek?

winnie - 2019. 01. 16. 19:54

másfél percesek szoktak lenni a dalok az effélékben, nem? de talán itthon is. aki profi, majd kijavít.

haruka - 2019. 01. 16. 20:42

Engem érdekel a műsor, de annyira nem, hogy utánaolvasgassak, így nem spoilerezem el magamnak. :)
Nem túl hosszú, a jelmezek jók, a zsűrivel sincs különösebb bajom. Mondjuk nekik szerintem meg lett mondva, hogy ne lőjék le a poént rögtön az elején akkor se, ha felismerik, ki van a maszk mögött.
Az meg hogy ismerem-e őket vagy sem, nem sokat számít, hazai celebes műsorokban is mindig van olyan, akiről életemben nem hallottam.

winnie - 2019. 01. 16. 20:56

haruka: a hosszúság érdekes kérdés, mert nem 3 órás, mint itthon, de én pont azért nem nézném, mert annyira hosszú, 9 perc éneklésre jut 31 perc mástartalom.

a zsűrinek pont annyi esélye van felismerni,mint nekünk, csak nekik nincs ott a google, szóval szerintem a zsűri a lefogalmatlanabb. a produkcióban nagyon kevesen tudják, hogy kik azok.

az ismerés szerintem bőven számít, hiszen ilyen alapon átlagemberek is lehetnének, akiket nem látunk, de az meg a voice:)

Thomas - 2019. 01. 16. 23:15

A kérdésre válaszolva, én azért nézem, mert szerintem egy szórakoztató blődli:) A Sztárban sztárnak az amerikai verzióját nem láttam, de a magyarba belepillantva (anyukámnál elkapom néha) szörnyen gagyinak tűnt. Ez jól meg van csinálva, és nem bohóckodás, annak ellenére, hogy jelmezben vannak.

A dalok tényleg nagyon rövidre vannak vágva, de ennek kapcsán nincs hiányérzetem, mert sokkal érdekesebb itt a körítés, a tippelgetés:) Megmondom őszintén, a legtöbbre még értelmes tippem sem volt, hogy ki lehet, max az életkorát, foglalkozását lehetett behatárolni valamelyest. A zsűri szórakoztató, de néhány tippjük tényleg nevetséges. Barack Obamán én is felszisszentem, az nekem kapásból lejött, hogy elég idős emberről van szó, legalább 70 évesnek saccoltam, és be is jött. Vagy amikor a nádszál vékony csajra bemondja, hogy Britney Spears, mert hasonló ruha volt rajta egy klipben. De ebben biztos, hogy van egy adag félrevezetés is, meg ha nagyobb nevekkel dobálóznak, talán a néző is izgatottabb lesz (csak nehogy csalódjon a végén:)

Más realitykben, hogy milyen hosszú énekes részek vannak, erre nem lehet egyszerűen válaszolni. Az American Idolban tényleg sokáig a másfél perc környénén voltak, amíg az is nagyon feszesre volt vágva, és ahogy kevesebben lettek, már ment is le a műsoridő 63, majd 42 percesre. Ha jól emlékszem, a 10. évadnál váltottak, hogy minden éneklős adás 84 perces, azóta inkább 2 – 2 és fél perces előadások jellemzőek. Persze ez az élő adásokra vonatkozik, a korai szakaszban, a meghallgatásokon vagy a Hollywood Weeken ennél jóval rövidebbre vannak vágva a fellépések. A Voice-ban szintén ez a 2 – 2 és fél perc lehet az általános, de ott pl. évekig úgy ment, hogy ahogy fogytak, egyre hosszabbak lettek a dalok, amíg volt top 9-es kör, ott már 3 és fél perces előadásokat hallhattunk (a jelenlegi formátumban a top 10 után top 8 jön, ahol már van 4 duett is, így nem megy fel ennyire az 1 dalra jutó idő). És régről úgy emlékszem, hogy a magyar X-Faktorban, Megasztárban inkább a 3 perc feletti előadások voltak a jellemzőek, de azt nem tudom, hogy most mi a helyzet.

Még egy érdekes tészta az America’s Got Talent, ahol nem egyenlő időket kapnak a fellépők, a bűvész-jellegű előadások vagy mondjuk az ilyen artista jellegű produkciók általában jóval több időt az énekeseknél, táncosoknál. Engem ez szokott totál kiakasztani, pl. AGT Champions premier, Bianca Ryan kap 2 percet, a Clairvoyants meg majdnem 6-ot!

spencre - 2019. 01. 16. 23:15

the pineapple looks a lil crazy hahaha

LambSkewers - 2019. 01. 17. 00:06

Kemény leszek, mivel láttam már a kínai verzióból részleteket és néha nézem az eredeti koreait is, ott a zsűri kommentjei szórakoztatóbbak (vannak sztárvendégek az állandó tagok mellett) és valahogy a hangulat is sokkal “otthonosabb”. Ez a verzió le sem tagadhatná, hogy az usa-ból van. Minden túlzó és grandiózus, ugyanakkor számomra lélektelen. Érdekesség: Ken Jeong (aki zsűritag itt)pár hete énekelt a koreaiban.

winnie - 2019. 01. 17. 04:52

az 1×03-ban megtörtént az egyik, a clue-k alapján legegyértelműbb leleplezés. megint amerikai focis arc, megint olyan, aki korábban már szerepelt országos csatornás realityben.

winnie - 2019. 01. 17. 04:54

thomas: ez az, amit nem is vitatok, hogy szórakoztató és/vagy blődli, de ilyenkor az van bennem, hogy ebben a kategóriában vannak más cuccok is, amiket lehet, hogy hamarabb néznék. ezzel nem a műsor ellen beszélek (az továbbra is elismerendő, amit teljesít), hanem csakis magam kapcsán állapítom meg, hogy én ebben nem látok annyi tartalmat, hogy ne tudja más, telítettebb szórakoztató blődlire cserélni.

” fellépők, a bűvész-jellegű előadások vagy mondjuk az ilyen artista jellegű produkciók általában jóval több időt az énekeseknél, táncosoknál. ”

lehet, hogy itt bejön a repetitivitás elkerülésére való törekvés? (nyilván ez valahol hülyeség, hiszen egy zeneszámot sem lövünk le nézés vagy hallgatás közben másfél percnél, de érted), vagy látták, hogy reagál a közönség?

haruka - 2019. 01. 17. 14:41

winnie: azért magyarként nehéz annyira otthon lenni az amerikai celebvilágban, mint a kis hazaiban, szóval ilyen műsorokat nézve mindig meg van az esélye, hogy olyan is van benne, akiről semmit nem.tudsz (pl amerikai celeb big brother, kíváncsi is vagyok, most kik költöznek be). Szóval szerintem ezt érdemes ebből a szempontból is nézni.
Mondjuk én már rég nem vagyok junkie, ezért nekem ez a műsor belefér, ha lenne mellé még vagy heti 10-20 amit nézek, akkor kihagynám. Így heti harmadikként pont elég :DD vagy inkább :((

haruka - 2019. 01. 17. 14:44

Szóval igen, ha valakit zavar, hogy nem ismeri őket, akkor annak van bőven alternatíva.

winnie - 2019. 01. 17. 15:15

persze, én is arra célzok, hogy itthonról nem ismeri a többség az amerikai nem A-listás celebeket, így, ha egy általunk ismeretlen esik ki, akkor a végén nem is lehet annyira megélni azt a csúcspontot, amikor lekerül a maszk. mármint egy celeb big brother esetében ez nonfaktor, hiszen ott nem az ismertségük miatt nézzük a reality-t, az max egy pluszt jelent az őket ismerő nézőnek, hogy van prekoncepciója, itt viszont azt a bizonyos csúcspontot teszi valamennyire működésképtelenné. (én az 1×02-es arcot nem ismertem annyira, így se pro, se kontra érzést nem váltott ki a leleplezése.)

Thomas - 2019. 01. 17. 16:39

Akkor megvan az a 4 Super Bowl gyűrű:) Gondolom, ő jóval ismertebb lehet az első kiesőnél, még én is ismerem névről és arcról valahonnan. Basszus, most ugrott be, hogy keresgéltem, biztos a Better Late Than Neverből, amiből láttam 1-2 részt:) De azért az poén, hogy ilyen hanggal énekesi karrierje is volt:)

“lehet, hogy itt bejön a repetitivitás elkerülésére való törekvés?”

Inkább az lehet, hogy egy ilyen jellegű, komplexebb produkciót nem lehet 2-3 perc alatt felépíteni, így azoknak több időt adnak, de azért 6 perc már túlzás szerintem, így nekem ezek érződnek túlnyújtottnak, sokszor már beletekergetek. A repetitivitás itt a Championsban nem nagyon játszik, mert lényegében csak két kör van, aki innen továbbjut, már csak a döntőben lép fel újra.

winnie - 2019. 01. 24. 09:30

a negyedik adásban is egy előre megjósolt arcról hullt le a lepel.

Thomas - 2019. 01. 24. 15:43

Na hagyjuk már, megint egy ex-DWTS-os esett ki:D Mondjuk őt nem ismertem fel, olyan régen volt már, és korán ki is esett, hogy egyáltalán nem is rémlik. Meg róla konkrétan nem is olvastam tippeket, de annyira nem is keresgéltem, azért nem akartam minden meglepetést lelőni:)

Ami érdekesebb, hogy a zsűriből ketten is felismerték Bee-t, azért ahhoz még korán van, hogy a potenciális győztes kiléte kiderüljön, ilyenkor kapásból megfordul a fejemben, hogy lehet, hogy mégsem ő az? Szerintem ezért zseniális a műsor, mert hiába érzem biztosnak, hogy tudom, ki az, mégis elkezdem megkérdőjelezni magam ilyenkor:) És direkt nem keresek olyan oldalakat inkább, ahol ki vannak elemezve a nyomok (biztos van ilyen), és egyértelműen megállapítva mindenkiről, mert az már elrontaná a szórakozást. De így teljesen jó, hogy olvastam pár tippet, van némi fogalmam róla, de biztos azért nem lehetek senkiben:)

Még vannak hárman, akiknek nincs képzett hangja, szóval a következő 3 kiesőnek még papírformának kell lennie, utána lesz igazán érdekes:) És valahol nagyon megindítónak találom, hogy egy ekkora sztár bevállaljon egy ilyen “játékot”, de biztos élvezi, hogy még egyszer megmutathatja szélesebb közönség előtt is, hogy mire képes, vagy éppen a mai fiatalok is megjegyzik a nevét, akik amúgy nem is hallottak volna róla. Szóval valahol ebben rejlik számomra a varázsa, mert én most még jobban élvezem, mint az első két rész után:) Lehet, hogy 2-3 évad után már nem lesz ennyire izgalmas, mert addigra tudni fogom, hogy a komolyabb netes tippeknek igaza van, de most még az:)

És most képzeljétek el, hogy üthetett volna ez még az internet előtti időkben, amikor még csak szóbeszéd alapján terjedhettek a tippek:) Bár szerintem a nézők nagy része most sem keresgél utána a neten, hanem inkább családi körben találgatnak:)

winnie - 2019. 01. 31. 09:50

2. évad berendelve.

és ismét egy day one-os kitalálású leleplezés. ezúttal egy fokkal ismert arc (aki persze D-kategóriés, de egykor menőbb volt).

a túl könnyű feladványok kapcsán készítőként egyébként nem tudnám, hogy azt akarjam, hogy nehéz legyen kitalálni, vagy azt, hogy könnyű legyen. hajlok az utóbbi felé, mert bár elvették a magasságokat, de mégiscsak az szerintem a cél, hogy a nézőnek sikerélményt okozzanak azzal, hogy rávezetik gyorsan a megoldásra, ráadásul azzal még a zsűrinél is okosabbnak fogja hinni magát. (a magasság ráadásul technikai infó, ami alapján csak a google-ös néző tudja kitalálni, de a készítők a többieket akarják megnyerni, akik beavatottnak szeretik érezni magukat.)

jó készítői oldalról a mögötte lévő pszichológia, de én továbbra is tartom, hogy hiba van a mátrixban, mert az effélének illett volna kipukkadnia egy idő után – bár még egy második szezont azért megvárok, hátha akkor következik be. (persze nem fog, mert akár csalódott, akár szerette, premierre ott lesz mindenki, meg a második premierre is, és jó eséllyel akkor már maradni is fog a többség. és talán ezért is hatékony ez a reality, mert a legnehezebb dolgot eléri a nézőnél, hogy megnézze az évadnyitót. utána már csökkenhet a nézettség, hiszen tudjuk, hogy ha magas szintről esik akár 50%-ot is, akkor is magas szinten marad. és minden évad új felállás.)

Thomas - 2019. 01. 31. 16:58

Számomra ő valamennyire meglepetés volt, az unikornissal kapcsolatban asszem azt olvastam valamikor, hogy Paris Hilton lesz, de a hangja alapján ebben én nagyon kételkedtem. (Ahogy a nyuszóról is képtelen vagyok elhinni, hogy Joey Fatone. Gondolom, lehet valaki az NSYNC-ből vagy a NKONB-ból, de Joey testesebb és nem ilyen mozgékony szerintem, most volt a DWTS-ban). Szóval inkább én is azon a véleményen voltam, hogy biztos Denise Richards:) Így ez jó kis meglepetés volt. Persze őt is ismerem, mert hébe-hóba néztem a Beverly Hills 90210-et, nem minden részt, csak amikor épp olyanom volt.

A nehézség jó kérdés, a netesek szinte bármi nyomból kitalálják, a TV előtt ülve viszont így is túl nehéz szerintem. Bár a zsűri azért nem először jött rá, szóval kitalálható, én azért annyira nem ismerem ezeket a celebeket, hogy ilyen utalások bármit is segítsenek. De nyilván azokra kell inkább gondolni, lehet, hogy a következő évadot én is úgy nézem inkább, hogy semmit sem olvasok utána (bár így is eléggé a sötétben tapogatózom, csak némi fogódzóm van:)

Thomas - 2019. 02. 07. 17:42

Hát ehhez a mostanihoz nem nagyon tudtam hozzászólni, mert ezeket a talk show műsorvezetőket nem ismerem. Bár az első tippem az volt, hogy Oprah, hát nem jött be:) Aztán poén, hogy pont olyan lett, aki szintén volt a DWTS-ban (eddig 6-ból 4:), de nem nagyon emlékszem már rá, pedig elment a döntőig.

juhaszvik - 2019. 02. 11. 09:52

engem az zavart csak egy kicsit, hogy az egyik reklám előtti forwardban elspoilerezték, hogy (SPOILER) Ken Jeongnak oda kell adnia valakinek a koronát, ráadásul a testbeszédből az is lejött, hogy valakinek tőle balra, ergo két tippre le is szűkült a végén a megfejtés.

amúgy nem tudom, hogy mennyire lehet komolyan venni a szavazásokat, de eddig 6-ból hatszor eltaláltam, hogy ki fog kiesni, sőt amikor párban küzdöttek, akkor is 6-ból ötször eltaláltam, hogy ki lesz a jobb. nem tudom, hogy szerencsém volt, vagy ennyire egyértelmű a történet.

Thomas - 2019. 02. 16. 15:50

Hát eddig nagyjából a leggyengébb esett ki mindig, szóval valamennyire papírforma. Nagyon nem írtam az eheti részről, mert azt már olvastam, hogy ki lehet az alien, és az is lett, szóval nem ért nagy meglepetés:) De most lesz érdekes, mert már tényleg csak jó énekesek maradtak.

winnie - 2019. 02. 21. 08:58

komolyan várom, hogy olyan is kiessen, akiről nem írtak a dupla premier után, de megint két olyan kieső volt, akiknek a neve az első fellépésük után elhangzott.

Thomas - 2019. 02. 21. 16:08

Ú, hát igen, őket én is olvastam, most már nem lesz meglepetés. Bár a monstert én szerintem nem ismerem, mert ezekkel a rapperekkel nagyon nem vagyok képben. Rumert úgy sajnálom, hogy kiesett, azt hittem, ő tuti döntős, meg a Bee is. Joey max annyiból volt meglepetés, hogy nem hittem el, de úgy látszik, hogy nagyon csalókák ezek a jelmezek, testalkatból nem lehet megítélni senkit. A 2. évadot szerintem úgy fogom nézni, hogy nem olvasok el semmiféle találgatást, és úgy tutira meg fogok lepődni, mert fogalmam sem lesz :D

Thomas - 2019. 02. 28. 15:02

Wow, hát a vége nekem nagy csalódás volt! Gladysnek vagy Rumernek kellett volna nyernie, két ilyen hang, aztán kihoznak valami random rappert, akit most láttam először! Ha már az entertainer factor számít, akkor is százszor inkább Donny. Ez így teljesen komolytalan volt:) Az ő előadásait konkrétan untam végig.

Amúgy nem tudom, mi lesz, de ha a nagy siker miatt elkezdik nyújtani ezt a formátumot is, szerintem én abba is hagyom, mert már így is repetitív volt. Mivel itt az énekes részeknél sokkal érdekesebb a találgatás, és most hogy részenként kétszer elmondja a zsűri ugyanazokat a neveket, arra nekem már nincs időm. Ha nyújtani akarják, azt csak úgy tudom elképzelni, hogy kezdjenek kevesebb emberrel (6-8?), aztán minden héten essen ki kettő, és jöjjön helyette 2 új, akkor legalább lesz egy kis változatosság. Asszem Koreában is valahogy cserélődnek az emberek, meg gyakrabban avatnak győztest, de nem olvastam annyira utána, majd megírja valaki, aki nézi.

winnie - 2019. 02. 28. 15:56

én ugye csak a neveket nézem, de sajnos/szerencsére nem volt meglepetés. róluk már csak hallottam, mert énekesekben nem vagyok jó, de azért beszédes, hogy még a rappert is sokan biztosra vették az első adás után, pedig mivel az énekhangjuk kevésbé ismert, lehettek változatok, van sok random rapper. mégis tpaineznek elég magabiztosan:

https://www.youtube.com/watch?v=iKHwcuNvrTM

viszont sokan megsüvegelik, mondván, nem tudták, hogy tud énekelni, mert folyton autotune-osan adja ki a számait.

Thomas - 2019. 03. 02. 13:22

Igen, tudom, ezt olvastam én is. De amúgy szerintem Rumerről sem sokan tudhatták, hogy így tud énekelni, engem is baromira meglepett, már akkor is nagyon tetszett, amikor fogalmam sem volt még, hogy ki az:) Az meg egyszerűen komolytalan, hogy Glady Knight 3. helyen végezzen énekversenyben, egy ilyen mezőnyben:) Szóval én az ő győzelmüket tudtam volna könnyű szívvel elfogadni, ez így nekem nem tetszett:(

De épp most olvastam egy hozzászólást, hogy hogy működik a koreai verzió, bekopizom, hátha valakit érdekel:

“Korean had different format. They had 8 masked singers compete for two episodes. Then they had a king or queen masked winner. The next 2 new episodes will have another 8 singers and one winner. Then this winner will challenge the reigning champs. So they will unmasked 8 celebrities in 2 episodes.

The clues they gave in the show, not as clear as the clues in US version. Cause in us version, we get the same three singers for many episodes. So the clues stacked up. And they reveal the votes result from 101 audiences and judges votes each battle. 95% of the time, the better singers win.”

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz