login |

Future Man: kezdett a 2. évad

2019. 01. 18. 18:40 - Írta: winnie

14 hozzászólás | kategória: kritika,

I give that entrance two stars.

Az egyik legelborultabb, legviccesebb, blabla, tudjátok úgy is, hogy mekkora királyság volt helyenként a Future Man első szezonja – amellett, hogy azért bőven lehetett tapasztalni benne egyenetlenségeket is. De a lényeg, hogy az időutazós komédia alapkoncepciója és merészsége, ahogy minden részbe zsúfoltak valami WTF-pillanatot, kötelezővé tette. Most pedig itt a folytatás.

Vagyis már jó ideje itt van, és tudom, hogy jó páran már a végére is jártak a második szezonnak, de ki tudja, milyen tempóban fogok haladni, szóval míg nem érek el a végére, szerintem egy évadnyitós írás nem árt, hogy spekuláljunk az idei irányról, illetve a gyorsan darálók kibeszélhessék a teljes szezont.

Az az igazság, hogy a premier kapcsán tényleg csak spekulálni lehet, mert ahogy azt a címe is mutatta (Countdown to a Prologue), az egész csak egy prológus volt az évad elé, kaptunk egy kis (illetve elég sok) Josh (vagyis Joosh-t), hogy lássuk, mi a fene van éppen vele, hogy aztán persze végig kétségek között lebegjünk, és talán a rész végére sem derült ki a válasz a kérdésre.

A disztópikus megközelítés nyilván rejt magában potenciált, mert aztán az időutazás révén úgysem annyira fontos az, hogy milyen a jelen (vagy a jövő) állapota.

A prológ jelleg ellenére jó volt látni az ismerős arcokat (persze még jobb lesz majd, ha valójában sor kerül a viszontlátásra), és pár jóféle vendégszereplő is feltűnt, majd kiderül, hogy ők mennyit lesznek benne az idei szezonban.

Szóval kíváncsi várom a folytatást. Vagyis nyilván nem várom, mert nem kell várnom, inkább azt várom, hogy végre elkezdjem nézni a 2×02-t. Miért is nincs itthon Hulu?

Call me Josh.

14 hozzászólás Ne habozz!

Gatts - 2019. 01. 18. 20:11

A végső kérdés jó. Nyáron szórakoztam pár hetet azzal, hogy Hulu-t varázsoljak magamnak, szereztem VPN-t, viszont nem voltam képes regisztrálni, mert bankkártya ellenőrzésnél bukik az egész (csak amerikait fogad el). Ezt sem Paypal-lel sem mással nem sikerült megkerülni sajna…

A valódi témához is szólva. 2 rész van még hátra, de elképesztő, hogy miket találtak ki. Az utóbbi pár résznél már sokszor úgy éreztem, hogy nem annyira a vicces vonalat erőltetik, sokszor meglepően komoly irányba megy el. Aztán persze jön valami teljesen ordenáré dolog, aminél teljesen összezavarodik a néző, hogy pontosan milyen műfajt is néz.
Mindenesetre kifejezetten érdekes módon adtak egy kis mélységet különböző karaktereknek. Kíváncsi vagyok, mire fog kifutni a vége.

Mikilós - 2019. 01. 18. 20:22

Ha úgy vesszük az HBO GO-t nevezhetnénk a magyar Hulunak. :)

Gatts - 2019. 01. 18. 21:14

HBO GO-val is van bajom. A Hulu-t és azt is akkor próbálgattam, amikor éppen Angliában voltam másfél hónapot. A Hulu-nál legalább eljutottam a regisztrációig, de a magyar HBO GO-t még VPN-nel sem tudtam átverni, mindig közölte, hogy csak magyar IP-ről érhetem el. Ezzel annyi a problémám, hogy viszonylag sokat utazok és ezekszerint, ha nem vagyok itthon, nem tudnám használni semmilyen módon. A Netflixben pont azt szeretem, hogy lényegében akárhova megyek, bejelentkezem és használom, sőt a VPN-nel sem ellenkezik és simán elérhetem bármelyik ország kínálatát direktben, ha nagyon akarom.
Ezen kívül, az HBO-nál talán a legjobb felbontás az 1080p, de a tartalmak többsége inkább alatta van.
Így továbbra is csak Netflix accountom van. Kipróbáltam még az Amazon Prime-ot, de nekem katasztrófa volt. Nem láttam át és szinte bármire nyomtam rá, közölte, hogy azért külön fizetnem kellene még…

JKJ - 2019. 01. 19. 07:38

Zseniális a második évad is. Kár kihagyni. Számomra több olyan furcsaság is volt, amit nem értettem és nem tudtam hova rakni, de idővel mindent elrendeznek a készítők és az értetlenségem csak a fejemben volt.

Béla - 2019. 01. 19. 09:28

Hulu? Torrent ;)

winnie - 2019. 01. 19. 10:03

Béla: nem új a koncepció, de az valahogy kényelmesebb, ha az ember bármikor előkap mondjuk egy tabletet, és elkezdhet mindenféle rákészülés nélkül nézni valamit. az amazon/netflix/hbo sorozatok ezért kerülnek mindig hamarabb megnézésre, mert itthon nincs hulu. szóval, bár tudom nézni a hulu-sorozatokat is, kényelmes lenne egy “előttem minden” opció:)

pody - 2019. 01. 19. 17:28

En Angliaban elek, de siman tudom nezni az hbo go-t, szuleimnek van otthon hbo es csak regisztraltam innen Londonbol, semmi problema.

Hallak65 - 2019. 01. 20. 06:09

Nekem az első nagyon bejött. A második évad kicsit nyögvenyelős volt. Hiányzott az időutazási mindfuck. És az egész inkább hasonlított a Wrecked-re. A végén a megoldás meg teljesen logikátlan volt. Simán visszamentek volna múltba ahelyett, hogy ugrálgatnak. Viszont a 3 évad ennek ellenére város az utolsó rész miatt. Tök büszke voltam magamra, hogy rájöttem a poénra, mielőtt lelőtték volna.

Gatts:
Szerintem rossz oldalon próbálkoztál a prime-nál. Van külön primevideo.com
De csak dombornyomott kártyát hajlandó elfogadni és nincs próbahónap magyaroknak, csak próbahét. Utána viszont 3 euro/hónap az első fél év. A kivitelezése szerintem gagyibb, mint az hbogonak. És csak dombornyomott kártyát hajlandó elfogadni, paypalt nem. Viszont ami tetszik, hogy integrált imdb trivia van, így régi sorozat nézése olyan, mint a régi MTV klippek.

Én igazából egy magyar kezdeményezést látnék ahol a magyar filmet lehetne elérni, mivel azokat nagyon nehéz bármilyen forrásból beszerezni. Akár fizetős formában is

winnie - 2019. 01. 20. 08:17

Hallak65: vannak ilyenek. egyrészt az indavideóra sok mindent feltoltak, másrészt valami filmarchívum ünnepekkor ingyenessé szokta tenni magát, harmadrészt elindult tavaly (és talán be is fürdött) a wowstermovie (https://www.facebook.com/wowstermovie/)

Hallak65 - 2019. 01. 20. 16:32

Kösz winnie. Az első kettő megvan, már az indára mostanság nem kerül fel új. A wowsterről most hallok elsőnek, de ahogy utána olvastam valószínűleg utoljára. A legjobb lenne ha a filmalap kínálata lenne elérhető streamként.
Talán majd egyszer

Zitamita - 2019. 03. 01. 21:47

Naiv kerdes: a 3. Resz google-el lett forditva? Sajna angolom nem annyira erös, hogy minden poent jol ertsek meg ilyen szövegkontextusban es ennyire gyors beszed mellett. Ha hbo megvette a szolgälolänyt hulutol, akkor megvehetne ezt is es szinkronizälhatnä 😀😀😆 akkor többen tudnäk itthon jogtisztän nezni , egy kis utopia egy disztopikus evadrol

fv - 2019. 05. 06. 18:59

Hát, srácok, ez a második évad, az nagyon rossz. Az ötödik résznél járok, és mindig reménykedek, hogy lesz valami, de semmi. Az első évadjával ez volt az egyik legjobb sorozat, amit valaha láttam, de ez az új évad annyira távol van tőle, mint a Twin Peaks harmadik évadja a korábbiaktól. Mi történt? :-(

huehar - 2019. 10. 06. 16:12

Várós a 2. évad. Nekem az első évad annyira bejött, hogy egy nap alatt lenyomtam. A James Cameronos rész egyszerűen vert mindent. :-) Hola Free pedig azoknak, akik szeretnék átverni a szolgáltatót, miszerint másik országból neteznek. Nekem eddig mindenhol bevált.:-)

Kopasz - 2020. 05. 02. 08:42

Nagyon komoly Terminátororos áthallás van ebben a sorozatban. Csoda, hogy nem említettétek 😀

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz