login |

Future Man: kezdett a 2. évad

2019. 01. 18. 18:40 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: kritika,

I give that entrance two stars.

Az egyik legelborultabb, legviccesebb, blabla, tudjátok úgy is, hogy mekkora királyság volt helyenként a Future Man első szezonja – amellett, hogy azért bőven lehetett tapasztalni benne egyenetlenségeket is. De a lényeg, hogy az időutazós komédia alapkoncepciója és merészsége, ahogy minden részbe zsúfoltak valami WTF-pillanatot, kötelezővé tette. Most pedig itt a folytatás.

Vagyis már jó ideje itt van, és tudom, hogy jó páran már a végére is jártak a második szezonnak, de ki tudja, milyen tempóban fogok haladni, szóval míg nem érek el a végére, szerintem egy évadnyitós írás nem árt, hogy spekuláljunk az idei irányról, illetve a gyorsan darálók kibeszélhessék a teljes szezont.

Az az igazság, hogy a premier kapcsán tényleg csak spekulálni lehet, mert ahogy azt a címe is mutatta (Countdown to a Prologue), az egész csak egy prológus volt az évad elé, kaptunk egy kis (illetve elég sok) Josh (vagyis Joosh-t), hogy lássuk, mi a fene van éppen vele, hogy aztán persze végig kétségek között lebegjünk, és talán a rész végére sem derült ki a válasz a kérdésre.

A disztópikus megközelítés nyilván rejt magában potenciált, mert aztán az időutazás révén úgysem annyira fontos az, hogy milyen a jelen (vagy a jövő) állapota.

A prológ jelleg ellenére jó volt látni az ismerős arcokat (persze még jobb lesz majd, ha valójában sor kerül a viszontlátásra), és pár jóféle vendégszereplő is feltűnt, majd kiderül, hogy ők mennyit lesznek benne az idei szezonban.

Szóval kíváncsi várom a folytatást. Vagyis nyilván nem várom, mert nem kell várnom, inkább azt várom, hogy végre elkezdjem nézni a 2×02-t. Miért is nincs itthon Hulu?

Call me Josh.

11 hozzászólás Ne habozz!

Gatts - 2019. 01. 18. 20:11

A végső kérdés jó. Nyáron szórakoztam pár hetet azzal, hogy Hulu-t varázsoljak magamnak, szereztem VPN-t, viszont nem voltam képes regisztrálni, mert bankkártya ellenőrzésnél bukik az egész (csak amerikait fogad el). Ezt sem Paypal-lel sem mással nem sikerült megkerülni sajna…

A valódi témához is szólva. 2 rész van még hátra, de elképesztő, hogy miket találtak ki. Az utóbbi pár résznél már sokszor úgy éreztem, hogy nem annyira a vicces vonalat erőltetik, sokszor meglepően komoly irányba megy el. Aztán persze jön valami teljesen ordenáré dolog, aminél teljesen összezavarodik a néző, hogy pontosan milyen műfajt is néz.
Mindenesetre kifejezetten érdekes módon adtak egy kis mélységet különböző karaktereknek. Kíváncsi vagyok, mire fog kifutni a vége.

Mikilós - 2019. 01. 18. 20:22

Ha úgy vesszük az HBO GO-t nevezhetnénk a magyar Hulunak. :)

Gatts - 2019. 01. 18. 21:14

HBO GO-val is van bajom. A Hulu-t és azt is akkor próbálgattam, amikor éppen Angliában voltam másfél hónapot. A Hulu-nál legalább eljutottam a regisztrációig, de a magyar HBO GO-t még VPN-nel sem tudtam átverni, mindig közölte, hogy csak magyar IP-ről érhetem el. Ezzel annyi a problémám, hogy viszonylag sokat utazok és ezekszerint, ha nem vagyok itthon, nem tudnám használni semmilyen módon. A Netflixben pont azt szeretem, hogy lényegében akárhova megyek, bejelentkezem és használom, sőt a VPN-nel sem ellenkezik és simán elérhetem bármelyik ország kínálatát direktben, ha nagyon akarom.
Ezen kívül, az HBO-nál talán a legjobb felbontás az 1080p, de a tartalmak többsége inkább alatta van.
Így továbbra is csak Netflix accountom van. Kipróbáltam még az Amazon Prime-ot, de nekem katasztrófa volt. Nem láttam át és szinte bármire nyomtam rá, közölte, hogy azért külön fizetnem kellene még…

JKJ - 2019. 01. 19. 07:38

Zseniális a második évad is. Kár kihagyni. Számomra több olyan furcsaság is volt, amit nem értettem és nem tudtam hova rakni, de idővel mindent elrendeznek a készítők és az értetlenségem csak a fejemben volt.

Béla - 2019. 01. 19. 09:28

Hulu? Torrent ;)

winnie - 2019. 01. 19. 10:03

Béla: nem új a koncepció, de az valahogy kényelmesebb, ha az ember bármikor előkap mondjuk egy tabletet, és elkezdhet mindenféle rákészülés nélkül nézni valamit. az amazon/netflix/hbo sorozatok ezért kerülnek mindig hamarabb megnézésre, mert itthon nincs hulu. szóval, bár tudom nézni a hulu-sorozatokat is, kényelmes lenne egy “előttem minden” opció:)

pody - 2019. 01. 19. 17:28

En Angliaban elek, de siman tudom nezni az hbo go-t, szuleimnek van otthon hbo es csak regisztraltam innen Londonbol, semmi problema.

Hallak65 - 2019. 01. 20. 06:09

Nekem az első nagyon bejött. A második évad kicsit nyögvenyelős volt. Hiányzott az időutazási mindfuck. És az egész inkább hasonlított a Wrecked-re. A végén a megoldás meg teljesen logikátlan volt. Simán visszamentek volna múltba ahelyett, hogy ugrálgatnak. Viszont a 3 évad ennek ellenére város az utolsó rész miatt. Tök büszke voltam magamra, hogy rájöttem a poénra, mielőtt lelőtték volna.

Gatts:
Szerintem rossz oldalon próbálkoztál a prime-nál. Van külön primevideo.com
De csak dombornyomott kártyát hajlandó elfogadni és nincs próbahónap magyaroknak, csak próbahét. Utána viszont 3 euro/hónap az első fél év. A kivitelezése szerintem gagyibb, mint az hbogonak. És csak dombornyomott kártyát hajlandó elfogadni, paypalt nem. Viszont ami tetszik, hogy integrált imdb trivia van, így régi sorozat nézése olyan, mint a régi MTV klippek.

Én igazából egy magyar kezdeményezést látnék ahol a magyar filmet lehetne elérni, mivel azokat nagyon nehéz bármilyen forrásból beszerezni. Akár fizetős formában is

winnie - 2019. 01. 20. 08:17

Hallak65: vannak ilyenek. egyrészt az indavideóra sok mindent feltoltak, másrészt valami filmarchívum ünnepekkor ingyenessé szokta tenni magát, harmadrészt elindult tavaly (és talán be is fürdött) a wowstermovie (https://www.facebook.com/wowstermovie/)

Hallak65 - 2019. 01. 20. 16:32

Kösz winnie. Az első kettő megvan, már az indára mostanság nem kerül fel új. A wowsterről most hallok elsőnek, de ahogy utána olvastam valószínűleg utoljára. A legjobb lenne ha a filmalap kínálata lenne elérhető streamként.
Talán majd egyszer

Zitamita - 2019. 03. 01. 21:47

Naiv kerdes: a 3. Resz google-el lett forditva? Sajna angolom nem annyira erös, hogy minden poent jol ertsek meg ilyen szövegkontextusban es ennyire gyors beszed mellett. Ha hbo megvette a szolgälolänyt hulutol, akkor megvehetne ezt is es szinkronizälhatnä 😀😀😆 akkor többen tudnäk itthon jogtisztän nezni , egy kis utopia egy disztopikus evadrol

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz