login |

Hírpéntek – The Kominsky Method 2. évad!

2019. 01. 18. 09:05 - Írta: winnie

38 hozzászólás | kategória: hírek,

 • Holnapi magyar premier: Kúria 2. évad
 • Premier: The Grand Tour S3 (vendégblogger?), Star Trek: Discovery S2, Little Dog S2, Lip Sync Battle S5, Backyard Envy S1, Bring It! S5 (téli), Bad Girls Behind Bars S1, Salvage Hunters Classic Cars S2, Beat Bobby Flay S19, UNHhhh S4 + Finálé: Dead Silent S3, World’s Extraordinary Homes S2 + mostantól csütörtöki az A Million Little Things
 • Teljes évados premier: Grace and Frankie S5 (Netflix – vendégblogger?), Carmen Sandiego S1 (Netflix), Trolls: The Beat Goes On! S5 (Netflix), The Punisher S2 (Netflix), Yummie Mummies S1 (Netflix), Trigger Warning with Killer Mike S1 (Netflix),
 • Magyar premier – HBO: 01.26 A Klikk (The Clique) 2. évad
 • Magyar tévés premier – HBO3: 02.10 Az ifjú Sheldon (Young Sheldon) 2. évad (folytatás)
 • Magyar premier – Disney Csatorna: 02.25 Aranyhaj gubancos kalandja (Rapunzel’s Tangled Adventure) 2. évad
 • A Line of Separation szinkronhangjai.
 • Új a magyar Netflix-en: Star Trek: Discovery S2 (hetiben!), Star Trek: Short Treks, Hardy Bucks, The Guardian, Le Grande Chaumiere Violette, Lavender, Winx Club (új évad),
 • Pilotberendelés: Lincoln – NBC, készítő: VJ Boyd és Mark Bianculli – Jeffrey Deaver Lincoln Rhyme-regényei alapján (itthon: A csontember címen jelent meg az első – mármint azt hittem, hogy megjelent, de nem találom, csak a többi kötetet), egy legendás, törvényszéki kriminológusról, aki egy ördögi sorozatgyilkosra való vadászat közben súlyosan megsérül. Amikor ismét előkerül a gyilkos, kénytelen újfent nyomozásba kezdeni, amiben egy fiatal járőrnő segít neki, akivel különleges kapcsolatot alakít ki. És persze miközben az ördögi zseni nyomában vannak, a rendőrségnek nagyvolumenű ügyekben segítenek be.
 • A Netflix rekordnak számító 8,8M felhasználóval növelte előfizetői táborát a IV. negyedévben, amiből 1,5M volt amerikai. Így 2018-ban 29 millió plusz előfizetőt szerzett a 2017-es 22M után.
 • Spoilerek miatt nem nagyon olvastam el, de az IRL, vagyis a valódi Joyce “Tillie” Mitchell hazugnak nevezte azt Escape at Dannemora készítőjét, Ben Stiller-t a sorozatban mutatottak kapcsán – részletek.
 • Amerikában 7M dolláros bevételt hozott szerdán a mozikban a Dragon Ball Super: Broly, bár az is igaz, hogy mindezt egy különleges esemény keretében tette. Ha elég moziban bent lesz hétvégén, akkor top10-re is esélye lesz odakint, de még az erre szakosodott oldalak sem tudják, hány vásznon lesz látható az anime.
 • Az ABC-s Whiskey Cavalier kap egy Oscar-gála utáni előpremiert, ami ugyan erős felvezetést jelent, de mégiscsak 23:35-ös kezdési időpontot.
 • A Lifetime, bár beszüntette saját sorozatok gyártását, nem látja kizártnak, hogy valamelyik, nagyon sikeres tévéfilmjük sorozatként folytatódjon, mint annak idején például a The Client List.
 • A Google szerint Angliában ezekre a tévés produkciókra kerestek rá legtöbbször (vannak fura helyezések, de nem tudom, hogy mi volt a mérés metodikája – alapból nem szoktam kirakni a nevetséges torrentstatisztikákat vagy Netflix-es “nézettségeket”, de ezeket mégiscsak a Google adja ki, szóval…): 1. I’m a Celebrity, Get Me Out of Here, 2. Killing Eve, 3. Bodyguard, 4. Love Island, 5. Celebrity Big Brother, 6. Big Brother, 7. The Cry, 8. Dancing on Ice, 9. The Haunting of Hill House, 10. Hard Sun.
 • A Netflix berendelte a The Kominsky Method 2. évadját.
 • Alex Kurtzman, a Star Trek-sorozatok showrunnerje beszél a Picard-os spinoffról.
 • Rich Appel és Alec Sulkin, a Family Guy showrunnerjei beszélnek a legutóbbi epizódban látottakról. Itt is.
 • Állandó szerep: Daniel Zovatto – Penny Dreadful: City of Angels (Showtime), January Jones – Spinning Out (Netflix)
 • Vendégszerep: James Lesure – Divorce (visszatérő), Katherine Moennig – grown-ish (visszatérő), Breeda Wool – GLOW (visszatérő), Sarah Shahi – The Rookie (visszatérő), Jonathan Bennett – Supergirl,
 • Interjú: Nic Pizzolatto (a True Detective készítője), Rob Mills (a The Bachelor egyik executive producere), Stephen Falk (a You’re The Worst készítője), Michael Cudlitz (korábbi szerepeiről),
 • Pálfi György, filmrendező elmondta, hogy volt korábban egy HBO-s sorozatterve, amit Köbli Norbert írt, és egy 4 részes mini lett volna Kádár Jánosról.
 • Új sorozat: Love Me / Älska Mig – svéd, 6 rész, dramedy, készítő, rendező és főszereplő: Josephine Bornebusch, arról, hogy a barátság, a gyász és a romantika miként kereszteződik három generációnyi ember életében, akik Stockholm-ban élnek. További szereplők: Sverrir Gudnason, Johan Ulveson, La Langhammer, Gustav Lindh és Görel Crona
 • Pilotszkript: The Box – csatorna nélkül (gyártó: eOne), készítő: Victoria Smurfit, komikus dráma Írország északi partjairól egy nő boksz-edzőteremről, és azokról a valószerűtlen barátságokról, amik az esőáztatta, tengerparti városban köttettek.
 • A Warner Bros TV megvásárolta Peter Janney könyvének, a Mary’s Mosaic-nak a tévésorozatos adaptációs jogait. A készítő David Seidler lenne. John F. Kenneedy szeretőjének, Mary Pinchot Meyer, festőművész megöléséről. A történet különféle elméleteket tár fel a gyilkosság kapcsán, miközben a titkos, romantikus kapcsolatról is fellebbenti a fátylat.
 • 01.21-én érkezik az E!-re 20 részben egy vicces, vakrandis reality, a Dating #NoFilter, amiben komikusok fogják párban valós időben kommentálni a bemutatott vakrandikat. Többek között Nina Parker, Biniam (Ben) Bizuneh), Cara Connors, Rocky Dale Davis, Kelsey Darragh, Ben Evans és Zach Noe Towers.
 • A TBS Unqualified címmel rendelt be nemszkriptelt pilotot Ken Jeong és Shaquille O’Neal részvételével, amelyben a páros mindenféle munkákat fog kipróbálni – olyanokat is, amiket mindig szerettek volna, de olyanokat is, amiket örök életükbe kerültek volna.

38 hozzászólás Ne habozz!

spyblat - 2019. 01. 18. 09:14

A The Punisher kapott magyar feliratot?

Flanker - 2019. 01. 18. 10:31

“hogy volt korábban egy HBO-s sorozatterve, amit Köbli Norbert írt, és egy 4 részes mini lett volna Kádár Jánosról.”

Ha az HBO-nak van egy csöpp esze, ezt a projektet újra bedurrantja és végigviszi.

winnie - 2019. 01. 18. 10:50

spyblat: nem, egyik sorozat sem, mindig megnézem, hogy kiírhassam ide. a gond az, hogy az IO című film, amit mindjárt megnézek, azok után, hogy a trailerje magyar feliratos volt, dettó nem kapott, pedig reménykedtem:)

wickee - 2019. 01. 18. 11:05

Tom Hiddleston vissza fog térni a The Night Manager második évadjára.

https://www.radiotimes.com/news/tv/2019-01-18/the-night-manager-series-2-tom-hiddleston-confirmed-jonathan-pine/

spyblat - 2019. 01. 18. 11:09

winnie: Hát ez van. Gondolom nem éri meg nekik idő előtt kiadni a részeket a fordítóknak.

winnie - 2019. 01. 18. 11:18

más sorozat is “idő előtt” kap feliratot, szóval nem hiszem, hogy ezen múlik. viszont ahogy olvasom, az IO megkapta a magyar feliratot, csak nem éles még nálunk. (viszont a star trek discoveryn sincs, amiben dettó reménykedtem.)

Ace - 2019. 01. 18. 12:21

ST Discovery első évadán sem volt felirat, nem?

winnie - 2019. 01. 18. 12:22

igen. vagyis nem volt.

Aranykuka - 2019. 01. 18. 13:13

Szia winnie! Az lenne a kérdésem hogy ha tv appon nézem a netflixet nem listázza az összes magyar feliratos filmeket ha laptopon nézem ki adja az összeset. Köszi a választ.

Enzo - 2019. 01. 18. 13:18

Szolg.kérés:
A legutóbbi hétidézete rovatot, illetve a vadiúj Gotham kibeszélőt kitennétek légyszi oldalsávba? Köszi! :)

gromit - 2019. 01. 18. 13:32

ha már itt tartunk, a Death in Paradise is mehetne az oldalsávba

Snoopyzit30 - 2019. 01. 18. 13:50

Tudom, hogy már volt szó róla, sőt a napokban cikkeztek is erről, de amíg a Netflix nem kezdi el komolyan venni legalább a magyar feliratozást, addig itt semmi keresnivalója nem lesz. Persze lesznek akik előfizetik, de még akik perfekt angolosok azok sem feltétlenül, mert letölti ingyen. Viszont ha már van felirat és a család más tagja is nézheti, netán a gyerek szinkronnal a mesét vagy mit tudom én, akkor fogja megérni itt előfizetni a Netflixre.
Valamelyik netes portálon írták, hogy a Netflixnél rengeteg felirat vár arra, hogy kitegyék a sorozatokhoz. Kíváncsi leszek.

Egyébként köszönet azokért, ahol van felirat már rögtön (lásd The Last Kingdom 3. évad), de itt a piacszerzéshez meg akár csak ahhoz, hogy a konkurencia (HBO Go) lába nyomába érjen ez nagyon kevés eddig.

kiskiraly - 2019. 01. 18. 13:53

Két bekezdés a Mi kis falunkról is van:

https://art7.hu/szinhaz/beszelgetes-lovas-rozival/

winnie - 2019. 01. 18. 13:56

enzo, gromit: igen, mennek ki, amint frissítek holnap.

winnie - 2019. 01. 18. 13:57

Aranykuka: passz, de akkor sem teszi, ha beírod a keresőbe, hogy ‘hungarian subtitles”?

Aranykuka - 2019. 01. 18. 14:03

Nem! Beírom hogy hun sub és alig ad ki egy párat!

winnie - 2019. 01. 18. 14:03

Snoopyzit30: nem hiszem, hogy a netflixnek célja lenne, hogy keresnivalója legyen itt egyelőre, de ahhoz képest, hogy nem ez a cél, itt vannak, szóval szerintem ez nagy pozitívum. mármint, hogy nem csak akkor jönnek, amikor minden készen fog állni, hanem már több éve itt vannak.

(mondjuk a mostani 60 sorozat és 200+ filmes készlettel is el lehet egy feliratkozó, ráadásul kap heti 2-3-4 sorozatepizódot, de igazából az első lépés tényleg annyira minimálisnak tűnik: eleve felirattal kiadni azt a heti 5-7 sorozatévadot és 3-4 sajátfilmet. ehhez nem kell akkora bázis.)

az hbo go egy érdekes kérdés, mert az ugye egyrészt kábeles előnyben van, de pont múltkor hivatkoztam egy twitteres (szóval cseppet sem reprezentativ szavazásra – lehet, hogy mi is csinálunk majd), aminek az eredménye meglepett.

Milyen előfizetésed van?

21% Netflix
18% HBO GO
13% Mindkettő
48% Egyik sem

2,647 votes

el nem tudom képzelni, hogy ne legyen nagy fölényben az hbo go (mint ahogy a lokális piacokon nem egyben, még nyugat európában is a helyi szolgáltató a netflix előtt van), de érdekelne a különbség, illetve, hogy hány előfizetőjük lehet.

Aranykuka - 2019. 01. 18. 14:05

Laptopon mindent kiad!

Snoopyzit30 - 2019. 01. 18. 14:40

@winnie

Iszonyatos fölényben van az hbo go. Egyrészt a 20+ éves m.o.-i kábeles múltja miatt, másrészt ez most telitalálat, hogy interneten online elő lehet fizetni hűség nélkül, ráadásul tényleg 1.500 Ft-ért, ami egy mozijegy ára és ezért ha jól tudom 3 különböző eszközön nézhetik. Nekünk HBO Go előfizetésünk van, de régebben kábelen is előfizettük. Szóval úgy osztjuk meg a családban, hogy a bátyámék mivel kiköltöztek Ausztriába így ők ott 2 eszközön használják, de megosztják a kódot anyukámékkal akik a Balatonon laknak, nekem meg közös az előfizetésem a tesómékkal akik szintén az ország másik felében laknak én megy egy harmadik helyen. Szóval 2 előfizetéssel 3 különböző magyarországi helyen nézzük + tesómék Ausztriában ez mindösszesen 3 ezer forint és nézi 10 ember mindent amit akar. Ezzel kellene versenyképesnek lennie a Netflixnek. És ez a 10 ember a 4 évestől a 68 évesig korosztály.

Korábban még csináltatok egy felmérést itt a junkie-n és ha jól emlékszem akkor az jött ki, hogy 53% magyar felirat vagy szinkron nélkül abszolút nem tud sorozatozni, tehát hiába az angol felirat vagy a német felirat, ha nincs az ember nagyon jó szinten, akkor nem tudja élvezni a sorozatot, főleg ugye a gyerekek és az idősebbeknek szóba sem jön. Bár szüleim 60 felett is úgy nézik a feliratot, abszolút nem hiányzik a szinkron nekik, de felirat nélkül minden esélytelen lenne nekik, az oroszon kívül nem tanultak soha semmilyen idegen nyelvet.

Egyébként még ha csináltok is itt most egy felmérést az HBO Go és a Netflix között még az sem lesz nyilván reprezentatív. Valószínű, hogy sokan akik jók angolból azok előfizetik a Netflixet, merthogy megéri nekik és ezáltal lesznek junkie-k, hogy minden elérhető nekik, merthogy ugye beszélnek jól angolul. Tehát a junkie-k körében biztos hogy felülreprezentált lesz a Netflix a valós magyar viszonyokat tekintve. Ismerősi körben egyébként én gyakran hozom fel ezt a témát (mint állandóan sorozatokat reklámozó egyén) és szinte mindenkinek csak HBO Go-ja van és legtöbben azt válaszolják, hogy előfizetnének a Netflixre ha lenne normális magyar feliratos/szinkronos tartalom.

De persze ez mind az egyéni véleményem, nyilván.

Samu - 2019. 01. 18. 14:43

A Kádár-minit adnám

winnie - 2019. 01. 18. 15:09

de ha vélemény, akkor nem írhatsz iszonyatos fölényről. arról adat kell (ettől még nem vitatom, más kérdés, hogy az iszonyatos jelzőhöz olyan penetráció kéne az hbo go részéről, ami önmagában tényező és ez szerintem (még) nincs meg) és korábban, amíg nem volt az hbo go szabadon elérhető, akkor érthetetlenül alacsony volt a rászokási ráta. ami tényleg érthetetlen, mert annyira kézenfekvőbb szolgáltatást kínál. én is tudom az előnyeit, de éppen azért lepett meg, hogy van olyan szegmens, ahol nem egyszerűen kicsi a két szolgáltató között a margin, hanem konkrétan a netflix javára dől el. ez az, ami nem fér a fejembe, és talán jelzi azt is, hogy lebecsüljük a hazai netflix-jelenlétet. ez sosem fordult meg a fejemben, de ennyire meglepett az eredmény. (hangsúlyozom, azért is emeltem ki, hogy nem reprezentatív az egész, de nem látok semmi okot arra, hogy ez legyen a végeredmény, és nem csak az ár, a múlt, illetve a lokalizáció miatt.)

Shannen - 2019. 01. 18. 15:11

Én a Grace and Frankie-röl jövö hétvégén szívesen írok vagy évadkezdös vagy évadösszegzös posztot, kivéve ha addig valaki be nem elöz.

heidfeld - 2019. 01. 18. 15:35

@Winnie: Szavazás ötletét pártolom.
Remélem, oldalsávban több, jelenleg futó sorozat is helyet kap!
Netflix-nek hálásak lehetünk, mert olyan helyekre juttattak el sorozatok, filmek, amire esély sem mutatkozott. Jó olvasni, grönlandi, angolai, szingapúri, kanadai embereket, ahogy mondjuk a Derry Girls-t dicsérik.
Igazán akkor ugranak meg a Netflix, Amazon előfizetések száma, ha jelentősen növekszik a magyar feliratos/szinkronos tartalom.
És még annyit, hogy a Netflix sok kritikát kapott, nem angol sorozatok szinkronjaiért. Gondolom, igyekeznek javítani a hibákon.
The Box már jöhetne is!

Snoopyzit30 - 2019. 01. 18. 17:00

Senki (azaz én) nem vitatja, hogy mekkora király a Netflix, mert általa nagyon sok nem amerikai sorozatnak adott esélyt és ad is a mai napig, ez igazán üdvözlendő, ahogy az is, hogy eljött kis hazánkba is (nyilván mert pénzt akar keresni nem másért, ne szépítsük, nem a két szép szemünkért jött ide), de én kifejezetten arról beszéltem, hogy szerintem mennyire nem piacvezető ő itt M.o.-on és nem is lesz még sokáig, ha nem lesz változtatás.
Valószínű, hogy akik jó angolosok vagy németesek (német felirat mindenhez van), azoknak evidens, de akinek ez nincs meg annak nagyon nem az, hogy előfizessen egy olyan szolgáltatásért, amit amúgy nem élvez maradéktalanul. Nem beszélve arról, hogy ha letölti (ingyen), akkor rögtön mellé is tudja rakni a magyar feliratokat, amik itthon készülnek (szorgalmas emberkék keze nyomán). Most tekintsünk el a gagyi feliratoktól, nagyon minőségi feliratokat csinálnak 1-2 oldalon már, szóval miért fizessen valaki azért aminek nincs haszna. Továbbra is ezt tudom mondani.

Az iszonyatos fölényt már csak annak is tulajdonítom, hogy az hbo sok háztartásban még kábeles formában van jelen és mint ilyen a netflixnek az szigorúan vett értelemben nem is lenne konkurencia, de mégis az.

Persze én is szívesen látnék adatokat erről vagy felmérést, ilyen piaci részesedésekről, talán egyszer majd lesz is.

Snoopyzit30 - 2019. 01. 18. 17:04

Még egy gondolat. Az Aranyélet 3. évada kapcsán a hírblokkba volt talán valami ilyen hír, hogy csak az Aranyélet miatt mennyire megugrott az előfizetők száma és hogy rekord volt. Már nem emlékszem a pontos számokra.

Quantumleap - 2019. 01. 18. 19:27

Punisher 2.évadról lesz post?

winnie - 2019. 01. 18. 19:30

nincs ott, hogy vendegblogger, szoval igen:)

Quantumleap - 2019. 01. 18. 20:08

winnie: Úgy értem, még a héten?

winnie - 2019. 01. 19. 07:00

szerintem igen. mivel ma a discoveryt akartuk, a jöhet vasárnap.

winnie - 2019. 01. 19. 07:01

“az Aranyélet miatt mennyire megugrott az előfizetők száma”

itt ugye az is érdekes, hogy hányan maradnak előfizetők:)

winnie - 2019. 01. 19. 07:01

Shannen: köszi, ha úgy alakul.

winnie - 2019. 01. 19. 07:04

“És még annyit, hogy a Netflix sok kritikát kapott, nem angol sorozatok szinkronjaiért. Gondolom, igyekeznek javítani a hibákon.”

nem hiszem, hogy ebben bármi hiba lenne. sokan úgyis felirattal nézik, aki meg szinkront választ, az nem véletleül teszi ezt.

korábban volt az amerikai színészekkel való szinkron, most meg eredeti országba valókkal szinkronizálnak, nem egyszer a színészek magukat szinkronizálják. én szinte mindent szinkronnal néztem, és adott esetben szerettem is. van, aki finnyás, de a célnak tökéletesen megfelel, legalábbis 20-25 sorozat egyikénél sem éreztem, hogy gond lenne. megértettem őket. ez a cél, nem?:)

heidfeld - 2019. 01. 19. 12:16

@ Winnie: Egy dolog a megértés, más dolog a minőség.
Las Chicas, El Chapo konkrétan borzalmas volt angolul, franciául.
Van javulás kétségtelen. Bár nem sok Netflix-sorozatot nézek, konkrétan 4 maradt… Igaz, lassan mindenre ráírják “Netflix”, de attól meg meg tudom különböztetni tyúkot a tojástól..
Nagyon pozitív, hogy szinkronokra igyekeznek adott országból származottakat találni. Kétségem sincs, hogy erre is jobban figyelnek.
Tudom, nagyot változott, felgyorsult a magyar szinkronizálás is, Vannak jók, és kevesebb rossz is. De hiába volt korrekt, mondjuk Babylon Berlin szinkronja, de messze nem adta vissza Lotte hangsúlyozását, a vasutassal.
Óriási volt, eredetiben.

winnie - 2019. 01. 19. 13:03

és ha azt mndom, hogy zseniális volt, akkor hazugnak nevezel? bocs, ez nem így működik. a néző megértésről tud csak nyilatkozni, és neki az a fontos. a szakember tud minőségről. legalábbis én sosem venném a bátorságot ahhoz, hogy a saját véleményemet olyan nagyra tartsam, hogy azt egy szakemberével egyenértékűnek tartsam. és mi lenne akkor, ha három anonim embertől három értékítéletet olvasnék? kinek kéne akkor hinnem? a saját élvezeti fokról nagyon jól tudunk véleményt mondani, és abban az a jó, hogy mindig benne lehet, hogy a hiba adott esetben nem a termékben van, hanem a felhasználóban. attól, hogy én nem szeretem a mazsolát (ki nem állhatom), még nem a mazsola a rossz:)

winnie - 2019. 01. 19. 13:04

egyébként azt meg pláne nem értem, hogy ha nem is nézel szinte nem angol netflix sorozatot, én meg vagy 20-30-at nézek, mármint nem angolt, akkor hogy vagy jobban képben az angol szinkronjaik minőségével? most volt pár indiai premier, voltak spanyolok, franciák, stb.

heidfeld - 2019. 01. 19. 16:30

9 nem angol nyelvű, Netflix-sorozatot kaszáltam. Kettő új évadát nagyon várom. Egyet jövő héten próbálok be.
Nem vagyok szakmamabeli, csak a saját fülem alapján formálok véleményt. Nem venném a bátorságot, hogy bárkit hazugnak neveznék.. Tisztelem mások véleményét, de van a sajátom, ami egy, a sokból.
Van fejlődés., törekvés az előfizetők jobb kiszolgálására. És ez dicséretes. És ez új előfizetőket hozhat. Remek sorozatok juthatnak el, szélesebb tömegekhez.
És nem 3, 21 “anonim” ember fogalmazott meg kritikát, első említett kapcsán, angol szinkronról.

winnie - 2019. 01. 19. 17:14

és szinkronnal nézed a netflix sorozatait még a rossz tapasztalatok után is?

de a lényeg akkor, ha jól értem, hogy nincs semmi gond a netflix-szinkronokkal, csak, mint bãrmilyen szinkron van, akinek nem tetszik némelyik. de ez nem egyedi jelenség, szóval nem netflix-probléma, ezért lep meg a szolgáltatóra való kihegyezėse. aa szinkronnak pont az a dolga, mint a feliratnak, megértetni a nézővel az elhangzottakat, és én egyik sorozatnál sem éreztem azt, hogy nem értem, amit mondanak. mint ahogy az (bo go magyar szinkronos lengyel, horvát és román cuccai is risztességes emberek tisztességes munkáinak tűnnek nekem, mint néző.

heidfeld - 2019. 01. 19. 19:26

Amit lehet, németül nézek, mert németül tanultam. Természetesen, magyar elérhetőség után.
Említett sorozatok spanyolja után angol, francia nagyon harmatos volt.
Máshol is lehet probléma. Epic Drámán ment ez a spanyol, kórházas sorozat. Eredeti hang is ment, magyar szinkron mellett. Elképesztően zavaró volt, menekültem is. És több nap is előfordult.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz