login |

Pilot: Wayne

2019. 01. 18. 14:51 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Fuck your house, what about my titty mags.

Még egy erőszakos, lázadó tinis próbálkozás? Az End of the F***ing World és a Deadly Class után ezúttal is egy kőkemény fiatal lázadozik a világ ellen, csak most a YouTube gyártásában. Amúgy eddig a felsoroltakból nekem talán ez tetszett a legjobban. (A pilot itt nézhető meg ingyenesen.)

A Wayne története pofonegyszerű: egy srác becsajozik, de közben meghal a rákos apja, akinek régen volt egy kocsija, amit a fiára akart hagyni. Szóval a két fiatal “szerelmesen” (a pilotban legalábbis idézőjeles) elindul visszaszerezni a járgányt.

A srác, Wayne amúgy is a teljes őszinteség híve, és mindent igazságosan akar a világban látni, szóval már ezen akció előtt is jó párszor bajba került, na meg különböző erőszakos cselekedetekbe keveredik, így valamennyire készen áll arra, hogy egy látszólag bűnöző sráctól visszaszerezze az autót. Mondjuk oda is kell jutni érte Floridába, az is egy 1300 mérföldes road trip még előtte, gondolom, sok kalanddal.

A Wayne-ben executive producerként amúgy a Deadpool írói is benne vannak, ezt szinte mindenhol kiemelik, csak ugye az nincs hozzátéve, hogy Ryan Reynolds mennyit és mit pakolt a vörös ruhás szuperhős történetébe, hogy 800 milla fölé katapultálja.

Szóval ettől valamennyire el kell vonatkoztatni, mivel a Wayne nem a nézőre kacsingatással és popkult utalásokkal adja eddig a humort, hanem kőkemény, szikár abszurditással. Ez a fiatalok első találkozásánál rögtön kiszúrható. És pont a humorforrás miatt bele sem lehet kötni a bakugrásokba, amiket lép a sztori.

Bár azt azért hozzátenném, hogy nem színtiszta komédiáról van szó, hanem amolyan tipikus 30 perces darabról, aminél néha elkap minket a dráma szomorúsága is. Miközben pépessé vernek embereket? A kezdés amúgy egy sima 8/10 lett. Na jó, egy kis jóindulat van benne, mert valamennyire érződik képileg, hogy nem súlyos milliókat öltek bele.

A YouTube Premium az egész évadot kitette, szerintem lesz majd írás róla, talán a jövő héten, de addig próbáljunk spoilermentesen, vagy rendes spoiler jelöléssel beszélgetni róla.

4 hozzászólás Ne habozz!

clegane - 2019. 01. 18. 15:39

az “end of the f*ing world” meg az általam látott hasonlókban mondjuk inkább egy “szerethető lúzer” a főhős, ez a Wayne meg egy agresszív baromállat.
jó, persze, csak “igazságot” akar, de akkor se érzek annyira szimpátiát az irányába.

a “pépesre verésről” meg annyit, hogy miután a lány tesói szétrugdossák a fejét, két perc múlva még egy horzsolás se látszik rajta.

Shai - 2019. 01. 23. 19:56

Legjobb sorozat, iszonyatul elveztem vegig. Erosen end of the f**ing world behatas van, de azzal szemben itt vegig megmarad a magasra tett szint, nem laposodik el a kozepetol. A karakterek is sokkal szerethetobbek. Olyan volt mint egy jo konyv, nem tudtam nem nyomni a kov reszre :)

LoGi - 2019. 06. 04. 17:35

Nalam ez a sorozat a teljes evadja soran remek maradt, jol bantak a karakterekkel. End of the f***ing worldnel hamar feladtam par resz utan, pilot gimmeckje utan mar kevesbe erdekelt.

Remelem lesz meg iras rola itt, hogy tobben lassak. Most mar kb beprobaltam az osszes YT oremium scriptelt sorozatot, ami erdekelhet, csak ez es a Ryan Hanson-os volt amit vegig neztem.

Tauko - 2019. 06. 12. 00:00

Végeztem az évaddal. Legjobb sorozat egyelőre, amit idén láttam. Shai jól mondja, ez nem laposodik el, mint az end of the f**ing world. Remek a zene választás, jók a szinészek is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz