login |

Shameless: folytatódott a 9. évad

2019. 01. 21. 18:50 - Írta: Necridus

11 hozzászólás | kategória: kritika,

Alig posztoltuk a félévadzárós írásunkat, már vissza is tért a Gallagher család a Showtime-ra, hogy tovább szégyentelenkedjen.

Kár, hogy miképp az rutinná vált, gyengébb premierrel jöttek, mint amilyennel az előző adagot zárták. Persze a mostani sem volt igazán rossz rész, de semmi olyan nem került bele, ami miatt évekkel később is emlékezni fogok rá. A tovább mögött spoileresen írok a 9×08-ról.

Ahogy az őszi részek záróepizódja mutatta, Fiona ismét a Gallagher házban él, csak most jobban utálja az életet, mint azelőtt. Elvesztette az épületét, a párját, a testvére pedig börtönbe vonult, és nem tudja, mihez kezdjen. Bejár a Pattsy’s-be, de ott is kiakad és jelenetet rendez, ha meg épp nem ott van, akkor az utcán iszogat, cigizik és hajléktalanokkal beszélget.

Mivel Cameron Monaghan kiszállt a sorozatból, Ian már nem szerepel, s egyelőre hiánya sem érződött annyira, mert sokkal hosszabb jelenetet kapott Frank, Lip, Debbie, Carl és a Ball család – Liam meg felszívódott erre a részre. Franket párja, Ingrid (hogy nem esett le eddig, hogy Peggy Bundy a Shameless-ben van?) meggyőzte, hogy legyen közös gyerekük, de mivel Frank teste egy valóságos roncs, terméketlen, ezért átverte Carlt, s a fia gyerekének spermáját vitte a klinikára.

Carlt és Lipet pedig ebben a részben nem is tudnám véleményezni, mert csak párjaik hajtották őket. Frank tett valami szégyentelent magától, de Carl és Lip csak úgy ugráltak, ahogy barátnőik mondták, ők voltak a mostani részben történtek ötlethozói, s kaptak nagyobb szerepet, a fiúk mintha csak azért lettek volna ott, mert ők a főszereplők.  Remélem, ez a helyzet nem marad sokáig, mert Carl és Lip karakterei ennél jóval többet érnek, s a barátnőik feleannyira sem tűnnek érdekesnek.

Debbie-t legutóbb pozitív csalódásként emlegettem, és ez most sem volt másképp. Ugyan nem tett semmi szégyentelent, de mindenképp örülök, hogy nem az a rinyáló kislány, aki egykor volt, hanem átvette az első évados Fiona szerepét, s ő vezeti a háztartást. Ő intézi a számlákat is már, ami miatt nekiáll spórolni, s a következő rész előzeteséből kiderül, hogy ebből majd több humoros jelenet is következik.

A szomszédban lakó Ball család pedig végre kapcsolatba lépett a Gallagher testvérekkel. Ugyan csak vigyáztak a részeg Fionára és hazavitték, de ez már egy jó kezdés az elszigeteltségük megszüntetésére.

Egyébként az örökbefogadásuk nem úgy ment végbe, ahogy szerették volna, mert egy kisbaba helyett a 12 éves Santiagót fogadták örökbe, aki egyedül a nemzeti himnuszt ismeri, de azon kívül egy szót sem tud angolul, így Veronicáék újabb kihívás elé állították önmagukat. Ezen kívül a fiú első napja az új családjánál csak munkával telt, ami tippre valami gyermekvédelmi hatósági intézkedést fog maga után vonzani, ha így folytatják a szülősködést Ball-ék.

A Shameless visszatérése tehát nem szólt nagyot, mi több, csak jelezte, hogy ismét jelen van, hogy ne feledkezzünk meg róla. Nem is pontoznám a részt, inkább majd az évad végén, ami reméljük, nagyot robban majd, elvégre Fiona – és talán az egész sorozat – búcsúja lesz. Lehet is tippelni, hogyan és kivel távozik, s mi lesz utána.

11 hozzászólás Ne habozz!

Slushyberry - 2019. 01. 21. 22:05

Nekem nagyon tetszett, sokkal jobb ez az évad, mint az előző. Kicsit tényleg olyan, mintha a második családomat nézném. :D Hiányoztak

tonks - 2019. 02. 02. 17:39

Szerintem Debbienek túl nagy lett az arca (a gyereke amúgy hol van? Liam kicsiként is mindig jelen volt azért a háttérben) a zárcserével meg hasonlókkal. Mikor Fiona megtette ugyanezt pár évaddal ezelőtt, akkor mindenki megszólta érte.
Egyben néztem meg a 2 új részt, úgy már jobban bejött az egész, csak Frankéket borzasztó nézni.

a_princess_of_crime - 2019. 02. 04. 23:23

Lesz 10.évad és Cameron is visszatér. Örülnék ha nem fuldokolna a sorozat. Vannak jó részek és erős jelenetek ez tény és való, de be kell látni hogy már fárad.

heidfeld - 2019. 02. 06. 22:45

Barátnőm egyre biztosabb benne, hogy “Beteg lehetsz, hogy ilyeneket nézel!”
Nem érdekel. Ez a sorozat hatalmas királyság!
Poco reklámarc különösen tetszett…
És nem fárad. Csak nincs olyan lendülete, mint régen. Felnőnek, komolyodnak a gyerekek. Frank meg Frank. Ahogy előadta, mire kéri a segélyt:D:D
Ja. Az befogadott gyerek óriási húzás. Ahogy mondták a nevet, illegális melósoknak:D:D
Lefejeltem a monitort, úgy nevettem.

stargatelost - 2019. 02. 17. 12:25

9×11: az évadban először végre egy olyan rész, ami rendes drámát szállított, ahogy régen. Kár, hogy ehhez megint egy Lip- Fiona konfliktus kellett, ami már inkább önismétlés, de legalább ez is valami. Mert valljuk be, az ilyen Santiagos, meg Ingrides stb. szálak sehova se vezetnek, jönnek, aztán mennek a karakterek. Persze, vannak poénos dolgok az ilyen szálakkal kapcsolatban is, de nekem hiányzik a mélyebb dráma a sorozatból, ami jó ellenpont volt a korábbi évadokban.

heidfeld - 2019. 02. 18. 17:51

Nekem nagyon tetszik az évad, mert minden karakter akar fejlődni, a maga módján.
Furcsállom, hogy Fiona távozását így oldják meg. Pillanatig sem sajnálom, de ettől jóval erősebbnek hittem. Drámázásra jó csak, feleslegesen.
Debbie- Kelly- Carl dolog érdekesen alakul. Utóbb i munkahelyén is lesznek még érdekességek..
Kicsit bánom, hogy Carl, gengszter vonalát már rég dobták. Az mindent vitt.
Lehet, már nem lesz annyira a csúcson, mint Lip és a Pedofil-csaj esete, de én még most is könnyezve nevetek, vagy meg tudok döbbenni, élet keménységén.
Egyik kedvenc sorozatom, nagyon szeretem, és nem unom még.
Ez a Hobo-Loco meg:D:D

Nikolka - 2019. 02. 21. 00:48

Annak ellenére, hogy ez már kb. az 5.évad, hogy Fionát ki nem állhatom, sajnálom, hogy így leépítik. Kiszállhatott volna pozitívan is. Bár egyik sem az ő hibája volt, megértem Lip reakcióját, mert tényleg az a baj, hogy nem is érdekli semmi.
És lehet azt mondani, hogy régen Fiona volt Debbie, és Debbienek mincs igaza. Csakhogy Debbie mindig ott volt a családnak. Kislányként vigyázott már a 2 tesójára, itthon rengeteg dolgot megcsinált.
Ez a Hobo Locos sehova nem vezető szál szerintem nagyon felesleges volt. Kevinék is teljesen külön vannak továbbra is.
De ez a rész volt eddig messze a legjobb az évadból szerintem is. Végre volt benne dráma rendesen.
Nagyon jó volt Lip mindegyik jelenete. Remélem ő nem fog összeomlani.

Thinky - 2019. 02. 21. 14:43

9X10 elején mikor Frank ismerteti a Homeland részt, azt hittem soha nem hagyom abba a röhögést :D Már tudjuk hogy ne igyunk nyugtatóra sört :D Guzmánon meglepődtem hogy rá tudták erre venni, és remélem még jut neki szerep. A Homi veteránok :D

wondorog - 2019. 03. 11. 17:59

Nagyon szép lett Fiona búcsúja, nem lett nagyon elnyújtva, pont amennyi kellett. Abszolút csúcs nálam Frank arckifejezése volt, 9 évad történése volt benne.
“You did good”. Nálam egyértelműen a hét idézete.

elfmercina - 2019. 03. 11. 19:49

Mintha a sorozat lelke távozna, persze 9 évad után már unalmas lehetett a színésznőnek. Kíváncsi leszek, ezután ki vagy kik kerülnek előtérbe.

Valamint Liam egyáltalán nem hiányozna…

Carlthebitch - 2021. 01. 08. 12:32

Hol tudom megnézni a 9. évadot? Nem találom sehol sem

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz