login |

Pilot-mustra: Cavendish – 1×01

2019. 01. 23. 14:50 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika, pilot-mustra,

– Andy, the greatest gift you can give yourself is to let love into your heart. Hmm? You know who said that?
– No.
– Garfield talking to Odie. In some pretty unconvincing fan fiction I read. But that line resonated. I liked that line a lot.

A kanadaiak egyedi hangvételű komédiáiról lassan már könyvet írhatnék, és látva az olyan sorozatokat, mint a Letterkenny, a Mr. D vagy a tavalyi Crawford (a nagy kedvenc Kim’s Convenience-t nem sorolom ide, mert az nem annyira egyedi, de ettől még zseniális), nem nagyon tudom megmagyarázni, hogy miért kezdenek bele sokkal többen amerikai országos csatornás szitkomokba, ahelyett, hogy ezeknek adnának esélyt.

Oké, ha abból indulok ki, hogy még a Crawford-ról sem írtam kritikát, akkor én is bűnös vagyok ebben (nézzétek, tényleg remek széria!), de most már végképp nem lesz apelláta, hiszen a múlt héten elindult Cavendish sem egy fáradt koncepcióval rendelkező lerágott csont, hanem ahogy már az első pár perc rávilágít, egy elég sajátos hangvételű humort szállító darab. És ekkor még nem is tudtam, hogy a folytatásban egy fenevad is feltűnik!

CAVENDISH – 1×01 – 7,5/10

Az efféle komédiákkal a legnagyobb gond az, hogy írásban nem nagyon lehet átadni azt, hogy miért is annyira jók. Az alapsztorival biztos, hogy nem (két testvér hazatér szülővárosába, mivel apjuk megbetegedett), ezért is lőttem le a felvezetőben, hogy teljesen random, minden előjel nélkül bedobják, hogy a hazatérésük napja a Fenevad Napja, és bizony a babonás kisvárosiak félelmei beigazolódni látszanak, hiszen eltűnik valaki, aki után nagy keresés indul.

Azonban a sorozatot, de még a részt sem ez a szál határozza meg és teszi jóvá, inkább csak az abszurditásra erősítenek rá, hogy némelyik helyi totál magától értetődő természetességgel beszél arról, hogy valami olykor felzabál embereket – olyannyira, hogy még a város címerébe is bekerült a bestia. A lényeg az a nagyon különös családi dinamika, ami a két felnőtt fiú, az apjuk, valamint annak felesége között van.

The awful beast, with its face of wolf, its body of wolf, and horrifying fangs not unlike those of a wolf. Many would be tempted to believe it is a wolf. However, we know it is the beast, bigger than a wolf, probably. We’re pretty sure it has more limbs.

Szóval adott egy elég fura lakóközösséggel rendelkező parti kisváros, akik nem csak holmi fenevadtól rettegnek babonásan, hanem ahogy olvasom, a későbbiekben prezentálnak egy Anne of Green Gables szektát és boszorkánykovent is.

Azonban főképp az érdekes kapcsolatban lévő, folyton perlekedő két testvér adja el a Cavendish-t, az, ahogy nagyvárosiként nehezen találják a helyüket a faluban, illetve, hogy egyikükre szinte senki sem emlékszik, még a saját öccse is azt mondja róla, hogy már gyerekkorában is kopaszodott, ezért azt hitte rá, hogy ő a család barátja, akivel egy szobában alszik.

Nem tudtam, hogy mire számítsak a Cavendish-től, és egészen szürreális és eredeti élményben volt részem, amit nagyon, nagyon remélem, hogy sikerül átmenteni a folytatásra is, mert ez egy olyan sorozat, amit szívesen néznék, ha tartanák ezt a szintet.

3 hozzászólás Ne habozz!

El-ahrairah - 2019. 01. 23. 21:55

Valamiért imádok mindent amiben az abszurd, természetfeletti a normális és így ez a sorozat is azonnal nézős volt. Három rész megtekintése után egyenlőre maradok, bár azért közel sem tökéletes.
Nekem pont a két testvér figurája az ami kicsit lehúzza a pontszámot, ezt a “totál idióta életképtelen hülyegyerek akinek minden sikerül vs. normális arc aki mindig rábaszik” dinamikát rengetegszer ellőtték már és eleve sem kedveltem túlzottan. Szerencsére a harmaik részben kicsit fordítanak a felálláson szóval legalább van változatosság.

FrankLuck - 2019. 01. 24. 18:41

Nekem is bejön, pedig Kanada nem igazán a stílusom (a fent említetteket mind kaszáltam). Nálam működik a testvérpár, inkább a szülőket érzem gyengébbnek. Egy darabig maradok, aztán meglátjuk, hogy mi lesz belőle (először a Crawford is érdekesnek tűnt, de nagyon hamar unalomba fulladt).

humorpalanta - 2019. 01. 26. 12:10

Bírom a kanadaiakat, a Seed is pillanatok alatt megvett, ez is kap esélyt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz