login |

Rel: vége az 1. évadnak

2019. 01. 23. 18:22 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

A FOX nagy durranásnak szánt újonckomédiája jött, látott és a jelek szerint csendben el fog halni odakint, de mondanom sem kell, hogy itthon sem igazán fogja felborzolni a kedélyeket, ha Lil Rel Howery szitkomja kaszát kap. És az az igazság, hogy ha a FOX így dönt, akkor az teljesen megérdemelt lesz. Mert egy dolog, ha egy sorozat nem akar villogni vagy harsány lenni, a low key stílus is bejövős lehet, de a Rel-ből mintha az ambíció hiányzott volna.

Persze ez balgaság, hiszen a főszereplő, aki egyben a készítő is, ezzel a sorozattal törhetett volna ki a mellékszereplői státuszból, amiben ott volt a The Carmichael Show-ban, vagy akkora gigasiker filmekben, mint a Get Out, illetve a Bird Box. És neki köszönhető a Rel egyetlen működő eleme is, ami azonban nem volt elég a sorozat nézhetővé tételéhez.

Az ugyanis egyértelműen csak gimmick volt, hogy Lil Rel Howery minden részben kettős szerepet játszott, azaz az egyik mellékkaraktert (mindig mást) is ő alakította, de működött a dolog, és ha az nem is volt mindig vicces, amit mondott, az mindenképp magában hordozta a humort, hogy nézőként tudtuk, hogy ő alakítja azt a bizonyos szereplőt- például a fináléban a köpködős tanárt.

A Rel összességében megmaradt szimpla, némi drámai élt hordozó, családi komédiává válni akaró haverszitkomnak, ami olykor elővett elég komoly témákat, és bár ezekben elég jól tudtak poénokat írni, a gond az volt, hogy a négy főszereplő közötti interakciók, dinamikák, párbeszédek rettenetesen fáradtak és önismétlőek voltak. Valahogy a rutin alacsony színvonalú lett, de amikor újfélét kellett írni, akkor az ment az íróknak.

A finálé sztorija Rel családjával kellemesen érzelmes lett, még ha a főszálat a kislány “bullyzásával” pont nemrég más sorozat is ellőtte. A humor szintje (hiánya?) azonban most is bizonyította, hogy a sorozatnak nem sok keresnivalója van a műsoron. Mondom ezt még akkor is, ha akadnak a Rel-nél rosszabb és humortalanabb sorozatok is, amik élnek és virulnak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz