login |

I Feel Bad: vége az 1. évadnak

2019. 01. 24. 18:00 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

Szép lassan kezdenek kifutni az országos újoncok közül azok a sorozatok, amik nem kaptak az eredeti 13 részükhöz plusz 9 epizódos berendelést, így az ezek zárásáról szóló posztok zömében nekrológot is fognak jelenteni számukra. Legalábbis az NBC-s I Feel Bad esetében szinte biztosra vehető, hogy nem nagyon lesz folytatás, ami nem akkora baj. Aki meg szerette a sorozatot, annak így is jutott 260 perc mámor, ami több, mint egy mozizás közben elmondható.

Az I Feel Bad kezdéséről már írtam, és arról is, hogy miért okozott hatalmas csalódást. human-nel szemben ugyanis, aki képtelen elviselni a főszereplőt, Sarayu Blue-t, én épp azért vártam a komédiát, mert ő volt benne (azok után, hogy a No Tomorrow egyik fénypontja volt), de többek között ő is hozzájárult ahhoz, hogy ennyire elcsesződött ez a koncepció, ami a dolgozó anyák panaszait volt hivatott komikus formában prezentálni.

Lépjünk túl azon, hogy a sorozat humora nagyon egyenetlen volt és sokszor nem is működött, az egyik fő gond az volt, hogy az alapkoncepció megvalósítása azzal járt, hogy a főhőst nem sikerült túl szimpatikussá tenni. Persze merésznek is mondható a megközelítés, hogy nem egy mintaanyukát (és -feleséget) látunk, hanem olyat, aki lop/csal/hazudik (oké, inkább csak az utóbbi), az effélének imponálnia kéne, de épp az ellenkező hatást érte el.

A fináléban a nyaralni alig járó família egy családi temetést kihasználva ment el pihenni a tengerpartra, amit persze nem volt szabad feltűnően hirdetni. Mindez lehetett volna vicces is, főleg a konzervatív indiai származású sokaság kíséretében, azonban még itt sem jöttek össze a jó sztorik, csak az erőltetettek, a végén a megszokott érzelmi fröccsel. (És az, hogy mindezt ráhúzták egy olyan eredeti, csak és kizárólag a dolgozó anyukákra jellemző mondatra, miszerint “Sosincs elég időm”…, no komment.)

A finálé ráadásul nagyon jól kiemelte az I Feel Bad legnagyobb kerékkötőit, a kockákat is. Azt már korábban is leírtam, hogy a játékcégnél dolgozó 3 geek, bármennyire is jó casting volt külsőre, karakterként (vagy színészként) abszolút nem működött, szinte minden jelenetet lehúztak. Mégis azt érezték a készítők, hogy ők a sorozat fénypontjai, ezért folyton belevonták őket a családi sztorikba, vagy pedig, mint most, egy totál különálló szálat írtak nekik. Muszájból. Nem hiszem, hogy a rájuk szánt 5-7 perccel ne lehetett volna az A-szál minőségét emelni…

Szóval nem.

Sem az évad eleje, sem a közepe, sem a vége nem lett olyan, hogy érdemes legyen nézni vagy kitartani az I Feel Bad mellett – de legalább egyenletesen volt rossz, vagy csalódást keltő. Helyenként sikerült jó poénokat belecsempészni, amikor kissé elengedték magukat az írók, de mindvégig benne volt valami mesterkéltség, a természetesség hiánya. Pedig, ha valami, akkor az alapszituáció teljesen reális és természetes.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz